Bursa - Hatay Uçuş Bilgileri
1.937 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
754 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 30 Dakika
Uçuş Süresi
|
Hatay Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Bursa - Hatay Uçak Biletleri
Bursa Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Hakkında
Hatay, Akdeniz Bölgesinin en ucunda yer almaktadır. Doğu’da ve Güney’de Suriye, Batı’da Akdeniz, Kuzeybatı’da Adana, Kuzey’de Osmaniye, Kuzeydoğu’da ise Gaziantep ile çevrilidir. Hatay'ın merkez ilçesi Antakya’dır.
Verimli ovaları, ticaret yolları üzerindeki stratejik konumu ve ikliminin etkisiyle tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Kentin tarihi Orta Paleolitik Dönem'e kadar uzanmaktadır. 8 bin yıllık bir tarihe sahip olan şehir, 13 farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hatay, Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel meselesi haline gelmiş ve 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmıştır.
Köklü medeniyeti, farklı medeniyetlerin senteziyle ortaya çıkan UNESCO tescilli mutfağı, üç farklı semavi dinin mensuplarının bir arada yaşamasıyla Türkiye'ye örnek olacak bir şehirdir.
Hatay mutfağı da ünlüdür. Şehir, zengin baharatlar ve taze ürünlerin kullanıldığı lezzetli yemekleriyle meşhurdur. Çok çeşitli meze, pide, kebap ve tatlılarıyla ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar.
Ancak Hatay, 6 Şubat 2023’te yüzyılın en acı doğal afetine tanıklık etmiştir. Peşe peşe yaşanan iki büyük deprem ile şehrin neredeyse tamamı yıkılmış ve binlerce insan göçük altında kalarak hayatını kaybetmiştir. Şehir, şimdilerde küllerinden yeniden doğmak için hızlı bir yapılanma sürecine girmiştir. Bursa'dan Hatay uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Hatay otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Bursa Yenişehir Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Şehir Merkezinden Bursa Yenişehir Havalimanı'na Bursa Hatay Uçak Bileti ile gitmek isteyen ziyaretçiler, Burulaş’a ait 80 numaralı otobüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirler. 80 numaralı hattın hareket saatleri uçakların iniş ve kalkış saatlerine göre düzenleniyor. Ancak tüm bunların yanında taksi seçeneğini kullanarak daha hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa Yenişehir Havalimanı ve şehir merkezi arası karşılıklı çalışan Yenişehir Koop ve İnegöl Koop bir diğer seçenek…
Hatay Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Hatay Havalimanı İskenderun merkeze 30 kilometre, Antakya merkeze 27 kilometre ve Kırıkhan merkeze ise 25 kilometere uzaklıkta bulunur. Bursa Hatay Uçak Bileti ile yapacağınız seyahatin sonunda Hatay Havalimanı’na vardıktan sonra öncelikli olarak nereye gideceğinize karar vermelisiniz. Hem Hatay merkeze hem de İskenderun ve Antakya’ya doğrudan ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler için en kolay ulaşım yollarından biri şüphesiz Havaş otobüsleridir. Havaş otobüslerinin saatleri ise uçuş seferlerine göre ayarlanmaktadır. Hatay büyük bir kent olduğu için havalimanından gideceğiniz noktaya göre ulaşımınızda konfor ve hızı tercih ederseniz de taksi kullanmanızı öneririz.
Hatay'a Hangi Mevsim Gidilir?
Hatay, Akdeniz iklimine sahip bir bölgede bulunduğu için genellikle ılıman bir iklim yaşar. Ancak, yazları oldukça sıcak ve nemli, kışları ise ılıman ve yağışlı geçer. Dolayısıyla, Bursa Hatay Uçak Bileti alarak şehire hangi mevsimde gitmeniz gerektiği kişisel tercihlerinize ve aktivitelerinize bağlıdır. İlkbahar (Mart, Nisan, Mayıs) Hatay'ı ziyaret etmek için en uygun mevsimlerden biridir. Hava sıcaklıkları ılıman ve rahat olduğu için geziler ve açık hava aktiviteleri için idealdir. Ağustos ayı ise deniz tatili yapmak, plajları ve sahil şeridini keşfetmek için idealdir. Sonbahar (Eylül, Ekim, Kasım) Hatay'a seyahat etmek için tercih edilebilecek bir başka mevsimdir. Hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşer ve ılıman bir iklim hakim olur.
Hatay'da Ne Yenir?
Lezzetli kelimesinin bile anlamını tam olarak karşılayamayacağı Hatay mutfağı sulu yemekleri, kebapları, mezeleri ve tatlıları ile Bursa Hatay Uçak Bileti alarak kente gelen misafirlerini lezzet yolculuğuna davet eder. Hatay mutfaklarında sebze yemeklerinde et, soğan ve domates bolca kullanılırken yemeklerde baharat ve salça eksik olmaz. Kahvaltılarda tuzlu ve tuzsuz peynir, zeytin, salçalı sos ve marmelatlar bulunurken çayın yanında tuzlu yoğurt yenmesi yöredeki geleneksel alışkanlıklardan biridir.
Hatay’da her yemek büyük bir özen, keyif ve ustalıkla yapılır. Hatay usulü kabak tatlısı, biberli ekmek, Şıhilmahşi, Hatay usulü kuru fasulye, Kaytaz böreği, Mualla, Ekmek köftesi, Aşür yemeği, Antakya külçesi, Kömbesi, Hatay usulü İskender, Ekşili Antakya Kebabı, Elmalı Köfte, Antakya Usulü İçli Köfte, Mütebbel, Şeyh Mualla, Hatay arap kebabı Patlıcan Tatlısı, Hettüş (Semizotu Salatası), Kimyon Kebabı, Ispanak Kökü Boranisi, Kabak Boranisi, Antakya Usulü Kuzu Ciğerli Cartlak Kebabı, Sefer Kitelli ve buna benzer bir çok lezzet kente gelenlerin deneyimlemesi gereken yiyecekler arasındadır.