Bursa - Niğde Otobüs Bileti Genel Bilgileri
670 TL
Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
|
664 KM
Mesafe
|
Mardin Seyahat
Popüler Firma
|
7 Saat 45 Dakika
Sefer Süresi
|
En Ucuz Bursa Niğde Otobüs Biletleri
Bursa Popüler Otobüs Biletleri
Bursa Kalkışlı Otobüs Biletleri
Bursa Varışlı Otobüs Biletleri
Niğde Popüler Otobüs Biletleri
Niğde Kalkışlı Otobüs Biletleri
Niğde Varışlı Otobüs Biletleri
Niğde Araç Kiralama Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Avantajlı Bursa Niğde Otobüs Seyahati
Bilet Dükkanı ile Bursa Niğde otobüs bileti almak için araştırma yaptığınızda bu güzergâhta hizmet veren otobüs firmalarının verilerini toplayarak size doğrudan karşılaştırma için imkan sağlar. Böylece aradığınız tarihe ait farklı firmaların seferlerini tek bir yerde görerek en uygun otobüs biletini kolayca satın alabilirsiniz.
Bursa Niğde Otobüs Bileti Fiyatları
Bursa Niğde otobüs bileti fiyatları farklı otobüs firmalarına ve yılın çeşitli dönemlerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 2024 yılının Ekim ayında Bursa Niğde otobüs bileti fiyatları 550 TL ile 1000 TL arasında yer almaktadır.
Bursa Otogar'a Nasıl Gidilir?
- Otobüs: Bursa Niğde otobüs bileti ile seyahate çıkmak için Bursa şehir merkezinden otogara gitmek oldukça kolaydır. Otogar, şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre mesafededir ve ulaşım süresi ortalama 15 dakikadır. 401, F-1, 38, 91/G, 92, 93E, 97/G, 18B ve 43H numaralı otobüs hatlarını kullanarak otogara ulaşabilirsiniz.
- Servis Araçları: Bursa Niğde otobüs bileti ile seyahat edeceğiniz otobüs firmasının sunduğu ücretsiz yolcu servisleri ile şehir merkezinden otogara rahatlıkla geçebilirsiniz.
- BursaRay: BursaRay hattı üzerinden şehrin farklı noktalarından otogara ulaşım sağlamanız da mümkündür.
Niğde Otogar'dan Şehir Merkezine Ulaşım
Niğde Otogarı, şehir merkezine yalnızca 4 kilometre mesafede bulunmaktadır ve 2009 yılında yenilenerek hizmete girmiştir. İlhanlı Mahallesi’nde Emin Erişingil Bulvarı üzerinde yer alan otogar, şehirdeki birçok önemli noktaya ve resmi dairelere oldukça yakın olduğu için ulaşımı da kolaydır.
Belediye Otobüsleri: Geniş güzergahlarıyla yolcuların en çok tercih ettiği ulaşım aracı olan belediye otobüsleri, otogar önündeki Emin Erişingil Bulvarı ve yanındaki Faik Şahenk Bulvarı’nda duraklara sahiptir.
Bu otobüslerle Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Devlet Hastanesi ve Niğde Belediyesi gibi yoğun lokasyonlara, Alpaslan Türkeş Bulvarı, Hacı Sabancı Bulvarı ve Yeşilburç Caddesi gibi merkezi noktalara ve birçok mahalleye Bursa Niğde otobüs bileti ile seyahatinizin ardından kolayca ulaşabilirsiniz.
- Minibüsler: Şehir içi minibüsler sayesinde Niğde Kalesi gibi turistik yerlere, kampüs, Selçuk Mahallesi, İlhanlı Mahallesi ve Efendibey Mahallesi gibi yoğun nüfuslu bölgelere ulaşım oldukça kolaydır.
- Yolcu Servisleri: Otogar içerisinde ofisleri bulunan birçok otobüs firmasının ücretsiz yolcu servisleri bulunmaktadır.
Niğde'de Gezilecek Doğal Güzellikler
- Tyana Ören Yeri: Tyana Ören Yeri, Niğde’nin Bor ilçesi Kemerhisar kasabasında bulunmaktadır. Kemerhisar’ın altında yer alan bu ören yerinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda, heykeltıraşlık eserleri, mimari parçalar ve tarihî kalıntılar çıkarılmıştır. Su kemerlerinin tarihi ise MS 2. ve 3. yüzyıla kadar gitmektedir.
Göllüdağ Ören Yeri: Niğde il merkezine 70 kilometre mesafedeki Kömürcü köyü yakınlarında bulunan Göllüdağ Ören Yeri, Göllüdağ’ın eteklerinde, 2.172 metre yükseklikte kurulmuş antik bir şehirdir. M.Ö. 8. ve 7. yüzyıldan kalma Genç Hitit şehri olan Göllüdağ, adını konik zirvesindeki krater gölden almıştır.
İçinde saray ve mabet olabilecek yapılar da yer alan ören yeri, simetrik yapılarla doludur. Bursa Niğde otobüs bileti ile şehre geldiğinizde görmeniz gereken nadide yerlerin başında gelmektedir.
Niğde'de Gezilecek 5 Yer
Niğde Kalesi
Niğde il merkezinde, Alaaddin Tepesi üzerinde yer alan Niğde Kalesi, üç sur ile çevrilidir. Yapım tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte kalenin M.Ö. 8. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Kalenin duvarları altında Arap ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar yer alır ve inşasında moloz ile kesme taş kullanılmıştır. Kalenin içerisinde iç kale, saat kulesi, Alaaddin ve Rahmaniye Camii ile Hatıroğlu Çeşmesi gibi yapılar bulunmaktadır.
Niğde Müzesi
Paleolitik Çağ'dan günümüze kadar birçok uygarlık ve topluluğun izlerini taşıyan Niğde, zengin kültürel birikimi ile eşsiz bir yerdir. 1939 yılında Akmedrese'de başlayan müzecilik çalışmaları sonucunda 1957'de resmi olarak kurulan Niğde Müzesi, 1977 yılında yeni bir binaya taşınarak hizmet vermiştir. Eser sayısının artmasıyla birlikte müze 2001 yılında yeniden düzenlenerek kapılarını ziyaretçilere açmıştır.
Gümüşler Manastırı
Niğde’ye 9 kilometre mesafedeki Gümüşler kasabasında bulunan Gümüşler Manastırı, Kapadokya bölgesinin en iyi korunmuş en büyük manastırıdır. Büyük bir kayaya oyularak inşa edilen manastırın tarihi ise M.S. 10 ile 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
Alaaddin Camii
Alaaddin Camii, Niğde Kalesi’nin bulunduğu Alaaddin Tepesi’nde, 1223 yılında Niğde Sancakbeyi Ziynettin Beşare tarafından I. Alaaddin Keykubat adına yaptırılmıştır. Dikdörtgen bir yapıya sahip olan cami, özgün mimarisi ve taş işçiliği ile Anadolu Selçuklu Dönemi’nin en güzel örneklerinden biridir. Caminin en ilginç özelliği ise kapısına uygun ışık geldiğinde taç giymiş bir kız siluetinin belirmesidir. Bursa Niğde otobüs bileti ile şehre gelip burayı ziyaret ettiğinizde tam uygun zamanda burada fotoğraf çekerek bu eşsiz anı yakalayabilirsiniz.
Roma Havuzu
Niğde il merkezine 24 kilometre mesafede bulunan Roma Havuzu, Roma Dönemi’nin en iyi eserleri arasında kabul edilmektedir. Kleopatra’nın süt banyosu yaptığı yer olarak bilinen havuz M.S. 2. ve 3. yüzyıllarda inşa edilmiştir.
Niğde'de Ne Yenir?
Kendine özgü mutfak kültürü ile benzersiz lezzetler sunan Niğde, genelde tarım ürünlerinden oluşan bir menüye sahiptir. Sebze yemekleriyle dolu olan sofraların yanı sıra Bursa Niğde otobüs bileti ile şehre geldiğinizde birbirinden lezzetli et yemeklerini de mutlaka denemelisiniz.
Mangır çorbası ve oğma çorbası şehrin geleneksel çorbaları arasında yer alırken, arabaşı çorbası özel hamuru ile servis edilen nadide bir lezzettir. Kıyma, irmik, köftelik bulgur, yumurta ve maydanoz kullanılarak yapılan mazaklı köftesi ise oldukça doyurucu bir seçenektir.
Kuzu etinin biber ve domatesle birlikte pişirildiği Niğde tava da mutlaka denemeniz gereken bir yemek olup, yeşil biber ve soğanla yapılan Söğürme ise bir daha yemek isteyeceğiniz nefis bir yemektir.