Denizli - Adana Uçuş Bilgileri
1.891 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
557 KM
Mesafe
|
AJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat
Uçuş Süresi
|
Adana Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Denizli - Adana Uçak Biletleri
Denizli Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Denizli Adana Uçak Bileti
Ege Bölgesi’nin iç kısımlarında yer alan Denizli’den bambaşka bir iklime, Adana’ya uçuyoruz! Farklı hava yolu firmalarının biletlerini karşılaştırarak Denizli Adana uçak bileti satın alabileceğin Bilet Dükkanı’nın web sayfasını ziyaret ederek Adana hakkında detaylı bilgiler edinebilirsin.
Adana Hakkında
Adana Türkiye’nin güneyinde, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan ve ülkenin en büyük beşinci kenti olarak öne çıkan bir şehir. Tarihi Hititlerden Osmanlı’ya kadar uzanırken Seyhan Nehri kıyısındaki konumu sayesinde de hem ticaret hem de tarımda önemli bir merkez olmuştur.
Çukurova’nın verimli toprakları Adana’nın ekonomisini büyük ölçüde şekillendirmiştir; özellikle pamuk üretimi şehrin sanayileşmesinde ve büyümesinde etkili olmuştur. Günümüzde şehir sıcak iklimi ve leziz yemekleriyle turistleri kendine çekiyor.
Şehir Merkezinden Denizli Çardak Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Şehir merkezine 65 km uzaklıkta yer alan ve 1991 yılında açılan Denizli Çardak Havalimanı (DNZ) Denizli’nin Çardak ilçesi sınırları içinde yer alıyor. Denizli şehir merkezinden Denizli Çardak Havalimanı’na gitmek isteyen Denizli Adana uçak bileti sahibi yolcular için çeşitli ulaşım seçenekleri bulunuyor.
Havalimanına hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlamak için 7/24 hizmet veren taksileri tercih edebilirsin. Bunun dışında, Bilet Dükkanı üzerinden araç kiralayarak hem şehir merkezi ve havalimanı arasındaki ulaşımını hem de Denizli’de yapacağın diğer seyahatlerini rahatça planlayabilirsin.
Daha ekonomik bir seçenek olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Hava Ulaşım servisleri de mevcuttur. Uçuş saatlerine uyumlu olarak sefer yapan Standart Servisler Çınar’dan başlayarak Otogar’a uğrar ve ardından havalimanına ulaşır.
Ayrıca daha konforlu bir yolculuk isteyenler için 8+1 VIP Rahat Servisler de mevcut olup, yolcuları belirttikleri adresten alarak doğrudan havalimanına bırakır.
Çukurova Havalimanı'ndan Adana Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın (ADA) geçtiğimiz günlerde kapatılmasıyla yeni hizmete giren Adana Çukurova Havalimanı’ndan (COV), 35 km uzaklıkta yer alan Adana şehir merkezine gitmenin en kısa ve konforlu yolu taksiye binmek, araç kiralamak ya da transfer araç rezervasyonu yapmak.
Bilet Dükkanı web sitesinden Adana Çukurova Havalimanı araç kiralama ya da transfer rezervasyonu yapabilir ya da havalimanı gelen yolcu terminalindeki araç kiralama ve transfer ofisleriyle görüşerek de işlemini yapabilirsin.
İşte Denizli Adana uçak bileti sahipleri için Adana şehir merkezinden Çukurova Havalimanı’na gitmenin uygun fiyatlı yollarından biri: HAVAMAŞ ekspres otobüsleri. Otobüsler ilk olarak Optimum AVM’nin önünden yolcu alıyor; ardından Esas 01 AVM, Yeni Otogar ve Yenice üzerinden yaklaşık 1,5 saat süren bir yolculukla havalimanına ulaşıyor.
HAVAMAŞ otobüslerinde 0 – 6 arası yaş çocuklar, engelli bireyler ve gaziler için ücretsiz seyahat imkanı sunuluyor; 6 – 12 yaş arası çocuklar için ise %50 indirim uygulanıyor. Kalkış saatleri ve bilet ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için 444 33 26 numaralı telefonu arayabilirsin.
Adana'ya Hangi Mevsimde Gidilir?
Sıcağıyla meşhur Adana’ya gitmek için ilk tercihin kesinlikle kış ayları olmalı, kışın hava ılıman bir hale geldiği için şehrin açık havada görülecek yerlerini gezmek daha kolay hale geliyor.
Denize girmeyi düşünmeyenler yaz ayları için Denizli Adana uçak bileti almamalı. Her sene Nisan ayında düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Festivali’ni görmek isteyenler de bu dönemde şehri ziyaret edebilir.
Adana Kaç Günde Gezilir?
Adana’yı günübirlik gezerek yakınlardaki şehirleri de rotana ekleyebileceğin birkaç günlük bir Doğu Akdeniz turu yapabilirsin. Yalnızca Adana’yı gezmek istiyorsan 2 – 3 gün içinde şehri detaylıca gezebilir ve alışveriş, yeme – içmeye de bu süre içinde yeterli vakti ayırabilirsin.
Adana'da Gezilecek 5 Yer
Taş Köprü
Roma İmparatorluğu döneminden kalma ve Seyhan Nehri üzerinde yer alan Taş Köprü Adana’nın sembollerinden. Köprü yaklaşık 2000 yıl boyunca ayakta kalmış ve halen araç trafiğine açık olan nadir antik köprülerden biridir.
Adana Merkez Sabancı Camii
1998 yılında tamamlanan ve 20 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük camilerinden biridir. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan cami Seyhan Nehri kıyısında yer alıyor. Adana’nın modern yüzünü temsil eden önemli dini yapılardan.
Büyük Saat Kulesi
Osmanlı döneminde 1882’de yapılan kule Türkiye’nin en yüksek saat kulesidir. 32 metre yüksekliğiyle Adana’nın Seyhan ilçesinde yer alan saat kulesi şehirdeki Osmanlı mimarisinin güzel bir örneklerinden.
Adana Arkeoloji Müzesi
Türkiye’nin en eski müzelerinden biri olan Adana Arkeoloji Müzesi’nde bölgenin özellikle Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait antik dönemlerinden kalma eserleri sergileniyor.
Seyhan Baraj Gölü ve Çevresi
Adana’nın doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler baraj gölü çevresinde yürüyüş yapabilir, manzaranın tadını çıkarabilir ve civardaki kafe ve restoranlarda vakit geçirebilir.
Adana'da Ne Yenir?
Gastronomi başkentlerimizden biri olan Adana’nın birbirinden leziz yemekleri:
- Adana Kebap: İnce kıyılmış kuzu eti, kırmızı biber ve baharatlarla hazırlanır. Meşe kömüründe pişirilen kebap yanına yeşillik, közlenmiş domates ve biberle servis edilir.
- Şalgam: Adana’da kebabın vazgeçilmez eşlikçisi olan Şalgam acılı ya da acısız olarak tercih edilebilen, fermente edilmiş bir içecek.
- İçli Köfte: Adana usulü İçli Köfte ince bulgurla yapılan dış katmanı ve bol baharatlı kıyma iç harcıyla oldukça lezzetlidir. Genelde haşlaması yapılır.
- Bici Bici: Sıcak Adana günlerinde serinlemek için yenen Bici Bici nişasta bazlı bir jöle, üzerine buz ve gül suyu dökülerek yapılan bir tatlıdır.