Didim Uçak Bileti

Didim Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu
Gaziantep Samsun Uçak Bileti

Didim Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Didim uçakla Ankara'dan 1 saat 15 Dakika, İstanbul'dan ise 1 saat 10 dakika sürer.
Didim'e gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya yaz aylarıdır.
Didim en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Didim uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Milas Bodrum Havalimanından Didim'e Ulaşım
Didim'de Gezilecek Yerler
Didim'de Ne Yenir?

Milas-Bodrum Havalimanından Didim'e  Servis İle Ulaşım


Muğla Milas–Bodrum Havalimanı'ndan ulaşım HAVAŞ ile  oldukça rahat olacaktır. Cüzi bir miktar ile Didim ilçe merkezine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Milas-Bodrum Havalimanından Didim'e Taksi ile Ulaşım 


Daha rahat bir ulaşım tercih edenler için taksi iyi bir alternatif olacaktır. Havalimanından kalkan taksiler ile çok beklemeden ilçe merkezine rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Milas-Bodrum Havalimanından Didim'e Araç Kiralama


Bagaj ve kişi sayısı bakımından da avantajlı olabilecek özel araç kirala, hem rahat ve konforlu bir yolculuk sunarken hem de şehir içinde istediğiniz gibi gezmenizi sağlayacaktır.

Bilet Dükkanı'nın hizmete sunmuş olduğu araç kiralama uygulamasını kullanarak istediğiniz standartlarda ve bütçede aracı kiralayıp güvenli ve konforlu bir seyahat imkanına sahip olabilirsiniz. Didim uçak bileti olan yolcular gideceklerine adrese en konforlu şekilde ulaşmak için araç kiralama seçeneğini tercih eder.

Didim'de Gezilecek Yerler 


Altınkum Plajı: Türkiye’nin sayılı plajlarından birisi olan Altınkum Plajı Didim denince akla gelen ilk plaj olma özelliği taşıyor. Adını altın rengi kumlarından alan plaj uzun kumsalları ve tertemiz denizi ile doğa harikası olan plaj her sene turist akınına uğruyor.

İçerisinde yürüyüş parkurları, parklar, gece kulüpleri, çay bahçeleri, eğlence mekanları, restoranlar, hediyelik dükkanlar barındıran plaj tam manası ile bir kompleks olma özelliği taşıyor.

Bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden birisi olan Altınkum Plajı Didim gezisinde uğrayacağınız yerler listesinde kesinlikle baş köşeye oturacaktır. Muhteşem adaları ve koyları gezme fırsatı da bulabileceğiniz Altınkum Plajı, tekne turları ile size bu fırsatı sunuyor. Deniz sporları tutkunları içinde elverişli bir yer olan Altınkum sizlere rüzgar sörfü, kano, dalış etkinlikleri ile de sizleri bekliyor.

Akbük Plajı: Altınkum Plajı’ndan sonra en fazla rağbet gören ve popüler olan ikinci plaj Akbük Plajı'dır. Didim'e yaklaşık 20 km mesafede olan Akbük Plajı yaz aylarında oldukça fazla tercih ediliyor.

İlçe merkezine olan uzaklığı göz önünde bulundurulduğunda her ne kadar fazla tercih edilirse merkezde bulunan plajlara nazaran daha sessiz ve sakin yapısı cazip kılınmasındaki  bir diğer neden durumunda.

Ağaçlarla çevrili yemyeşil yapısı, uzun sahil şeridi ile ön plana çıkan Akbük Plajı , masmavi ve tertemiz denizi ile ziyaretçilerine keyifli zaman geçiriyor. Bir plajın sunacağı bütün imkanları en üst seviyede sunan Akbük Plajı bunların yanında sizlere tüplü dalış, yüzme sörfü, uçurtma sörfü gibi daha birçok aktivite şansı da sunuyor. 

Milet Müzesi: Balat Köyü yakınlarında Milli Antik Kenti içerisinde yer alan Milet Müzesi, 1973 yılında hizmete açılmış ancak binanın güvenlik eksiklikleri nedeni ile kapatılmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla tekrardan başlatılan çalışmalar neticesinde 2011 yılında tekrardan hizmete açılmıştır. Müzede; Milet Antik Kenti, Didim Apollon Tapınağı ve Priene Antik Kentlerinde yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserler sergilenmekte olup  ve içerisinde bahçe teşhiri ve kapalı alan teşhiri olmak üzere iki ana bölüm yer alıyor.

Kapalı teşhir bölümü bina içerisinde yer alırken içerisinde bu antik kentin kalıntıları sergilenmektedir. Ayrıca Milet Antik Kentinden; Minos Dönemi buluntuları, canlandırılmalı Minos Dönemi ve mutfağı, Zeytintepe Afrodite Kutsal Alanı ve Kazartepe Nekropol buluntuları ile Arkaik Adak Stelleri bulunuyor.

Yaklaşık 20 bine aşkın eserin bulunduğu Milet Müzesi, Didim'e gittiğiniz zaman gezilmesi gereken yerler listenizin başında mutlaka yer almalıdır. Didim'in tarihi ve tarihi surecinde ki kültürel izlerini merak ediyorsanız Didim gezinizde kesinlikle Milet Müzesini ziyaret etmelisiniz. Sizi tarihi yolculuğa çıkaracak müze gezisi sizleri bekliyor.

Culin Mağarası: Küçük bir tırmanış ile ulaşabileceğiniz Culin Mağarası  hem Akbük’ün manzarasını hem de Culin Mağarası’nın büyüleyici güzelliğine şahitlik etmenize neden olacaktır.

Halk arasında Kuşini, Güvercin ve Bardin olarak da adlandırılan mağara için Didim'in saklı hazinesi dersek yanlış söylemiş olmayız, zira burası henüz herkesçe keşfedilmiş, popüler bir yer değil.

Yaklaşık 200 – 250 metre derinliğe sahip olan mağara bunaltıcı sıcaklardan sizleri bir nebzede olsa alıkoyacaktır. Bu saklı hazine Didim gezisinde mutlaka gezip görmeniz gereken yerler listesinde yer almalı.

Cennet Koyu: Martı Sitesi’nin hemen yanında yer alan Cennet Koyu, tam olarak keşfedilmemiş oldukça temiz ve diğer plajlara nazaran daha sakin plajların başında geliyor.

Didim merkeze çok yakın  bir konumda olan koya, rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Koyun içerisindeki bulunan işletmeden, duş, tuvalet, cafe, şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün.

Denizin tertemiz  ve zeminin kumlu olması, sizi kendisine hayran bırakacak. Yeşil ve mavinin tonlarını doyasıya çıkartabileceğiniz mekanlardan olan cennet koyu sizleri bekliyor.

Manastır Koyu: Didim merkeze 8 km mesafede bulunan  Manastır Koyu, Didim’in en gözde koylarından birisidir. Didim'e giden turistlerin de önemli uğrak noktalarından birisi olan Manastır Koyu'nun popülerliği gittikçe de artmaya devam etmektedir.

Koya yaklaşık olarak 20 dakika yürüyerek ulaşmak mümkündür. Neden gitmeliyim? Denize girebileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan koy, aynı zamanda içerisinde bulundurduğu manastır ile tarihi açıdan da büyük bir öneme sahiptir. 

Koyun etrafında rahatça konaklayabileceğiniz otel , pansiyon tarzında konaklama yerleri de mevcuttur. Denize girmek ve güneşlenmek için gerekli olan şezlong ve şemsiyeleri de cüzi bir miktar ödeyerek kiralayabilirsiniz. 

Saplı Ada: Akbük Körfezi’nde bulunan  Saplı Ada, Didim'in sembollerinden  biri haline gelmiştir. Adaya tepeden bakıldığında,  kaşığa  veya  cezveye benzetilmektedir.

SİT alanı olarak koruma altına alınan adaya, sular çekildiği zaman, denizin içinden veya 100 metrelik çakıllı yoldan yürüyerek kolaylıkla gidebilirsiniz. Eski tarihlerde; Ege Denizi’nde oldukça büyük bir volkan patlaması  gerçekleşmiş  ve patlamanın etkisiyle etrafa küller saçılmış , saçılan küllerin birikmesi ile de Saplı Ada oluşmuştur.

Ortaya çıkışı ve tarihi çok ilginç ve dikkat çekici olan Sap Adası gizemiyle oldukça merak konusudur. Çok ilginç tarihi ve yapısı ile oldukça gizemli olan ada bu yönüyle de ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Didim uçak bileti olan yolcular genelde Saplı Ada'yı ziyaret eder. 

Panayır Adası: Eski adı ile Ziraat Adası olarak da bilinen Panayır Adası'na ulaşım sadece teknelerle sağlanmaktadır.

Ada içerisinde; Rumlardan kalma bir kilise, kilisenin yanında ise betonarme bina bulunuyor. İkisini çevreleyen bir avlu duvar ve bu alanda da bir kuyu mevcut. Adanın tam ortasında ise bir fener yer almaktadır.

Didim'de Ne Yenir?


Kaşopita: Didim'e özgü sembol yemeklerden birisi olan kaşopita tatmanız gereken lezzetlerinde başında geliyor. Karıştırma anlamına gelen kaşo ve ekmek anlamına gelen pita kelimelerinden ismini almaktadır.

Zeytinyağlı Taze Börülce: Özellikle yaz aylarında tüketilen Börülce , Didim 'in vazgeçilmezi zeytinyağı ile bir araya gelince ortaya muazzam bir yemek çıkıyor. Taze börülce ile yapılan Zeytin yağlı Börülce en fazla tavsiye edilen yemekler arasında. Didim uçak bileti olan yolcular genelde börülce yemeden dönmez. 

Kabak Çiçeği Dolması: Sebze yemekleri deyince direkt olarak aklımıza gelen Ege Bölgesi'nde olduğu gibi Didim'de de oldukça sebze tüketimi fazla. Bunlara en güzel örneklerden birisi de kabak çiçeği dolmasıdır. Toplanan henüz açmamış kabak çiçeklerinin harcı doldurulduktan sonra zeytinyağı ve limon ile servisi yapılıyor.

Semizotu Salatası: Daha çok meze olarak sofralarda yerini alana Semizotu salatası , semizotunun kavrulup sarımsak ve yoğurtla güzelce karıştırılması ile hazır hale geliyor.

Çalkama: Yörenin en önemli yemeklerinden birisi olan Çalkama böreği birçok sebzenin bir araya gelmesi ile yapılmaktadır. Ispanak, dereotu, gelincik, arapsaçı gibi bir çok bitki ve ottan yapılan Çalkama'ya istediğiniz kadar ot atabiliyorsunuz, bunun yanı sıra yumurta ve peynir çeşitleri de mevcuttur.