Erzurum - Adana Uçuş Bilgileri
1.646 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
612 KM
Mesafe
|
AJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 10 Dakika
Uçuş Süresi
|
Adana Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Erzurum - Adana Uçak Biletleri
Erzurum Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Adana Hakkında
Adana sıcakkanlı insanları, zengin kültürel mirası ve nefis mutfağı ile öne çıkan şehirlerimizden. Seyhan Nehri'nin kıyısında ve Toros Dağlarının eteklerinde konumlanan bu Akdeniz şehri, tarihi yapıları, renkli çarşıları ve lezzetli Adana kebapları ile misafirlerini ağırlamaktan gurur duyar!
Erzurumluların da sık sık ziyaret ettiği Adana ülkemizin en büyük yedinci şehri. Sen de Erzurum Adana uçak bileti almak için Bilet Dükkanı’nın fırsatlarına göz atmayı unutma! Erzurum'dan Adana uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Adana otelleri ve araç kiralama hizmetleri için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Erzurum Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Doğu Anadolu’nun en işlek havalimanlarından olan Erzurum Havalimanı şehir merkezine 13 km uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezinden havalimanına gitmenin en kolay ve hızlı yolu özel araçlar. Araç kiralama ve transferle şehrin dilediğin noktasından Erzurum Havalimanı’na gidebilirsin, bu işlemler için Bilet Dükkanı’ndan rezervasyon yapmak istiyorsan ana sayfamıza bekliyoruz.
Taksiye binerek de şehir merkezinden Erzurum Havalimanı’na gitmek Erzurum Adana uçak bileti sahipleri arasında popüler.
Havalimanına ulaşımım daha ucuza gelsin istiyorsan uçak kalkış saatinden 1,5 saat önce hareket eden belediye servislerine binebilirsin. Araç şehir merkezinin pek çok noktasında yolcu alıyor.
Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Adana şehir merkezinden 37 km uzaklıkta konumlanan Çukurova Havalimanı Doğu Akdeniz’in en işlek havalimanı. Adana’da havalimanı ve şehir merkezi arası ulaşım HAVAMAŞ otobüsleri, taksi, araç kiralama ve özel araçla sağlanabiliyor.
Çukurova Havalimanı araç kiralama ve transfer işlemleri için Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara rezervasyonunu oluşturabilirsin. Araba kiralamak Adana seyahatin için mantıklı bir seçenek, şehrin dilediğin noktasına gidebilir ve dönüş günü geldiğinde aracı havalimanına geri teslim edebilirsin.
Taksi ve HAVAMAŞ otobüsleri de bir diğer seçenek. HAVAMAŞ otobüs sefer saatlerini buradan öğrenebilirsiniz.
Adana’ya Hangi Ayda Gidilir?
Adana’ya hangi ayda gidilir sorusunun cevabı tatil beklentilerine göre değişecektir. Denize girmek gibi bir niyetin varsa yaz ayları en iyi zaman, ancak Adana’nın bu mevsimde aşırı sıcak olduğunu sen de bir yerlerden duymuşsundur! Tatil severler genellikle bahar ayları için Erzurum Adana uçak bileti alıyor, hem hava çok sıcak değil hem de bazı festivaller bu dönemde düzenleniyor.
Adana’da Nerede Kalınır?
Farklı beklentilere sahip Erzurum Adana uçak bileti sahipleri Adana’ya geldiklerinde çoğunlukla şehir merkezinde kalmayı tercih ediyor. Palmiyelerle süslü Atatürk Caddesi’nde konaklayarak önemli turistik noktalara yakın olabilirsin. Manzaralı oteller için Seyhan Nehri kıyısı, doğal güzellikler ve sakin atmosfer için Seyhan Barajı Gölü çevresi ve uygun fiyatlı konaklamalar için Çukurova Üniversitesi çevresi idealdir.
Adana’da Yapılacak Aktiviteler
Gastronominin, sanatsal faaliyetlerin, eğlencenin ve samimiyetin şehri Adana onlarca müzesi ve sene boyu düzenlenen festivalleriyle ülkemizin en sevilen şehirlerinden. Adana’da yapman gereken ilk şey tabii ki yemek turlarına katılmak. Sonrasında müzeleri gezebilir, plajlarda denize girebilir, Mısır Çarşısı’nda hediyelik eşya alabilir, Turgut Özal Bulvarı’nda gezebilir, Kapıkaya Kanyonu’nda fotoğraf çekebilirsin.
Adana’da Gezilecek 7 Yer
Gez gez bitmeyen bu şehri ziyaret edenler arasında en çok tercih edilen yerleri sıraladık:
Taşköprü
Şehrin simgesi haline gelen Taşköprü Seyhan Nehri üzerinde uzanıyor, araç trafiğine kapalı köprünün 4. Yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor, bu da onu dünyanın en eski köprüsü yapıyor!
Saat Kulesi
32 metre uzunluğundaki kule 19. Yüzyılın sonlarında, halkı saatin kaç olduğuna dair bilgilendirmek amacıyla yapılmış, bulunduğu cadde de Adana’nın en eski çarşılarından sayılıyor.
Misis Mozaik Müzesi
Karaisalı’daki Misis Antik Kenti’nin tarihine dair detaylı bilgi almak isteyenlerin uğradığı Misis Mozaik Müzesi bölgede yapılan kazılarda ortaya çıkan mozaik, sütun ve diğer arkeolojik eserlerin sergilendiği bir yer.
Sabancı Merkez Cami
2000 yılında ibadete açılan bu zarif camiyi Seyhan Nehri fotoğraflarından tanıyor olabilirsin. Dini ve turistik bir mekan olan Sabancı Merkez Cami Türkiye’nin en büyük altıncı camisi.
Yılankale
Karaisalı ilçesinde bulunan kale Antik Roma ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde önemli bir yerleşim yeriydi. Bugün kalıntıların halen durduğu Yılankale Seyhan Barajı’nın manzarasına sahip.
Sevgi Adası
Biraz da doğal güzelliklerden bahsedelim, yaz aylarında suların çekilmesiyle anakarayla arasında yürüyüş yolunun belirdiği bu ada yürüyüş yapmayı sevenlerin bayıldığı bir yer.
Yumurtalık Plajı
Adana’nın mavi bayraklı plajı olan, çarşaf gibi deniziyle Yumurtalık Plajı yaz aylarında serinlemek isteyenlerin adresi.
Adana’da Ne Yenir?
Lezzetli ve bol baharatlı kebapları, sakatatları, bir yemek kadar doyurucu çorbaları ve mezeleriyle Adana Mutfağı başlı başına bir keşif unsuru! İşte Adana’da ne yenir sorusuna verilen en popüler cevaplar:
- Analı Kızlı: Bulgur ve etten hazırlanan köftelerin salçalı sosla birleştiği bu yemek Adana’da çorba niyetine tüketiliyor.
- Ciğer: Sabahın erken saatlerinde çarşı sokaklarını ciğer kokusu sarar, çünkü ciğerin kahvaltıda lavaş ve ezmeyle yeneni makbul!
- Şırdan: Her ne kadar görüntüsü iç açıcı olmasa da içi dolma harcıyla doldurulan bağırsağın sakatat severler tarafından denenmesi şart.
- Adana Kebap: Kırmızı biberli ve bol baharatlı köfte hazırlanırken tüm kol gücü kullanılır, kuzu eti ince ince kıyılarak şişlere sarılır. Lavaş, domates, soğan ve maydanozla servis edilir.
- Bici Bici: Adana’ya has tatlılardan Bici Bici nişasta ve suyla hazırlanan bir muhallebinin üzerine rendelenmiş buz eklenir, tatlandırmak için pudra şekeri ve gül suyu dökülür.