Hatay - Mersin Otobüs Bileti

Hatay - Mersin Otobüs Bileti Genel Bilgileri

350 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
274 KM Mesafe
Kontur Turizm Popüler Firma
3 Saat 7 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Hatay Mersin Otobüs Biletleri

Hatay
Mersin
TL350

Sıkça Sorulan Sorular

Hatay Mersin arası otobüs yolculuğu 3 ila 5 saat arası değişiklik gösterir.
Hatay Mersin otobüs bileti fiyatları ortalama 350 TL'dir.
En ucuz Hatay Mersin otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Hatay'dan Mersin'e giderken Osmaniye ve Adana'dan geçilir.

Hatay Mersin Otobüs Bileti


Birbirine yakın iki cıvıl cıvıl şehir… Doğu Akdeniz’in kültür başkenti Hatay’dan biraz daha batıya, Mersin’e gidelim diyenler burada mı? Öyleyse en uygun fiyatlara Hatay Mersin otobüs bileti Bilet Dükkanı web sayfasında seni bekliyor! Mersin otobüs seyahati hakkında merak ettiklerine geçmeden önce farklı otobüs firmalarına ait Hatay Mersin otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırmak için seni böyle alalım.

Hatay'dan Mersin otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Mersin otelleri ve Mersin araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Mersin Otobüs Seyahati Hakkında


Aralarında Adana’nın yer aldığı Mersin ve Hatay arasında yapılan otobüs yolculukları süresi firmadan firmaya ve verilen mola sürelerine göre değişiklik gösteriyor. Hatay’dan Mersin’e otobüsle gitmek 4 saat ve 5 saat 30 dakika arasında değişmekte. 2024 yılı itibariyle Hatay Mersin otobüs bileti satışı yapan tüm firmalar şu şekilde: Güney Akdeniz Seyahat, Jet Turizm, Has Karayolu Turizm, Hatay Öztur Turizm, Isparta Petrol Turizm, Kontur Turizm, Özkaymak, Metro Turizm ve Kamil Koç.

Hatay Mersin Otobüs Bileti Fiyatları


Hatay Mersin otobüs bileti fiyatları 270 TL ve 350 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu fiyatlar 2024 yılı Mart ayına aittir. En güncel ve uygun fiyatlı Hatay Mersin otobüs bileti için Bilet Dükkanı web sayfasına göz atabilirsin.

Hatay Otogar'a Nasıl Gidilir? 


Hatay’ın merkezi ilçesi Antakya’da yer alan Hatay Otogar’a nasıl gidilir diye merak ediyorsan doğru adrestesin. Şehrin dilediğin noktasından otogara gitmenin en kısa süren ve konforlu yolu taksiye binmek, araç kiralamak ya da transfer araç ayarlamak. Hatay araç kiralama ve transfer işlemlerini Bilet Dükkanı’ndan yapabileceğini biliyorsun! Hatay Mersin otobüs bileti aldıktan sonra karşına Hatay araç kiralama ve transfer seçenekleri de çıkacak.

Şehir merkezinden Hatay Otogar’a gitmek için herhangi bir toplu taşıma aracı mevcut değil. Fakat Hatay Mersin otobüs bileti satın aldığın firmayla iletişime geçerek, firmanın Hatay şehir merkezi ve Hatay Otogar arasında yolcu servis hizmeti olup olmadığını öğrenmeni tavsiye ederiz. Eğer varsa, bu hizmet büyük ihtimalle ücretsiz olacaktır.

Mersin Otogar'dan Mersin Şehir Merkezine Ulaşım


Mersin Otogar’dan şehir merkezine ulaşım için en pratik ve kısa yol 7/24 hizmet veren otogar taksilerini kullanmak, araç kiralamak ya da özel transfer rezervasyonu yapmaktır. Mersin Otogar’da araç kiralama ve transfer işlemleri yapmak için Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek rezervasyonunu önceden tamamlayabilirsin.
Ayrıca 101 ve 102 numaralı Afet – Otogar belediye otobüsleriyle ya da ilçeler arası hizmet veren minibüslere binerek daha ekonomik bir seçenek tercih etmek mümkün. Bazı Hatay Mersin otobüs bileti satan firmalar, otogar ile şehir merkezi arasında ücretsiz yolcu servis hizmeti sunuyor. Bu hizmetin olup olmadığını öğrenmek için ilgili firma ile iletişime geçmen önerilir.

Mersin'de Denize Girilecek Plajlar

  • Akkum
  • Susanoğlu
  • Çeşmeli Sahili
  • Yapraklı Koy
  • Borsak Koyu
  • Barbaros Koyu


Mersin'de Gezilecek 5 Yer


Hatay Mersin otobüs bileti satın alanlar için Mersin’de gezilecek 5 yer:

  1. Alahan Manastırı

    2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen, bazilika ve kiliselerle dolu Alahan Manastırı 5 ve 6. yüzyıllarda Bizans İmparatorluğu zamanında inşa edilmiştir. Erken Hristiyanlık döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan manastırın içindeki kiliselerde freskler ilk bakışta göze çarpıyor.

  2. Kızkalesi

    Duymayan yoktur, İstanbul Üsküdar açıklarındaki Kız Kulesi ile benzer bir hikayeye sahip olan Kızkalesi, prensesin bir kehanetle doğması üzerine inşa edilmiş. Kızını korumak amacıyla bu kaleyi yaptıran kral bir türlü mutluluğu bulamamış, kızı yine de denizde boğulmuş olarak bulunmuştur. Kale antik dönemlerde şehri savunma görevi görmüştür.

  3. Korykos Antik Kenti

    İlk yerleşimlerin 7. Yüzyılda başladığı Korykos Antik Kenti 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklendi. Deniz ticareti başta olmak üzere Doğu Akdeniz’in önemli ekonomik ve ticari faaliyetlerinin yapıldığı bir kent haline gelen Korykos birbirinden güzel tapınak, ibadethane ve tiyatrolara sahip.

  4. Cennet ve Cehennem Mağaraları

    Mersin’in doğal güzelliklerinden Cennet Mağarası’ndaki sarkıt ve dikitler görenleri büyülerken, daha büyük olan Cehennem Mağarası şahane ışık oyunlarıyla günün farklı saatlerinde görenlerin beğenisini kazanıyor.

  5. Aya Tekla Kilisesi

    4. yüzyılda inşa edilen ve adını azize Ayios Thekla’dan alan kilisenin çevresinde yapılan kazı çalışmaları burada başka bir yerleşim yeri daha olduğunu ortaya koymuş.


Mersin'de Ne Yenir?


Ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerine en çok meyve sebze ihracatı yapan şehirlerimizden biri olan Mersin’in narı limonu ve turunçgilleri hediyelik olarak alınabilir. Peki bunun dışında Mersin’de ne yenir?

  • Tantuni: Mersin'in en ünlü lezzetlerinden biri olan tantuni, ince doğranmış dana etinin özel baharatlarla karıştırılarak sacda pişirilip dürüm ya da lavaş içinde servis edilmesiyle hazırlanır.
  • Dövme Pilavı: Kuşbaşı et, nohut, buğday, tuz ve bol tereyağıyla hazırlanan bu yemek için Mersin usulü Keşkek de diyebiliriz.
  • Batırık: Kuru ya da sulu olarak yapılan Batırık ince bulgurlu hazırlanan, kısıra benzer bir lezzet.
  • Kerebiç Tatlısı: İnce yufka içine dövülmüş ceviz, şeker ve tarçın karışımı konularak yapılan, genellikle üçgen şeklinde dilimlenen bir tatlıdır.