İstanbul - Bakü Uçuş Bilgileri
2.738 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
2.300 KM
Mesafe
|
Pegasus
Popüler Havayolu
|
4 Saat 40 Dakika
Uçuş Süresi
|
En Ucuz İstanbul - Bakü Uçak Biletleri
İstanbul Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Azerbaycan’ın başkenti Bakü ülkenin en önemli ticaret ve kültür merkezidir. Kafkasya’nın en büyük şehri özelliğini taşıyan Bakü, coğrafyanın tarihi izlerini taşır. Hazar Denizi'nin Batı kıyısında yer alan şehir Avrupa ve Sovyet etkisi taşıyan tarihi binaları, coğrafi güzellikleri ve uluslararası etkinlikleri ile her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlar. Bunun yanında şehir modern mimarisi ile de öne çıkar. Bakü Türkiye’den gelen ziyaretçilerini genelde İstanbul’dan alır. Bu nedenle Azerbaycan seyahati öncesi İstanbul Bakü uçak bileti ziyaretçilerin araştırdığı konular arasından yerini alır.
Hem gezmek hem de iş seyahati için uçuş trafiğinin çok olduğundan İstanbul Bakü uçak bilet fiyatları sürekli araştırılır. Bilet Dükkanı üzerinden en avantajlı İstanbul Bakü uçak bileti alabilir aynı zamanda “Bakü şehir merkezine ulaşım, Bakü’de gezilecek yerler ve Bakü’de yenilecekler” rehberine ulaşabilirsiniz.
Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Şehir merkezinden 25 kilometre uzaklıkta bulunan Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Bakü şehir merkezine ulaşım çeşitli yollarla sağlanır. Bunlardan başlıca olanları; otobüs, taksi, uber, araç kiralama ve özel transferdir. İşte Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Bakü şehir merkezine ulaşım için en çok tercih edilen yollar.
Otobüs ile Bakü Şehir Merkezine Ulaşım
Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Bakü şehir merkezine en ucuz ulaşım yolu otobüslerdir. Haydar Aliyev Havalimanı önünde hizmet veren ekspres otobüsler 7 gün 24 saat boyunca hizmet verir. Gündüz seferler yarım saat aralıklarla, gece saatlerinde ise saat başıdır. Ekspres otobüs, Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Bakü şehir merkezine yaklaşık 30 dakikada ulaşır.
Taksi ile Bakü Şehir Merkezine Ulaşım
Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Bakü şehir merkezine ulaşım için hem ekonomik hem de hızlı yolu tercih etmek isteyen yolcular sıklıkla taksi kullanır. Yolcular havalimanı önünde bulunan beyaz ve siyah renkli taksileri kullanarak Bakü şehir merkezine ulaşabilir.
Araç Kiralama ile Bakü Şehir Merkezine Ulaşım
Bakü’ye ister iş ister gezi için gelen yolcular seyahat boyunca kullanmak için Haydar Aliyev Havalimanı’ndan araç kiralayabilir. Konforlu olması ve ziyaret boyunca yolculara eşlik etmesi açısında Bakü şehir merkezine araç kiralama ile ulaşım son derece mantıklıdır.
Bakü’de Ne Yenir?
Bakü çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmasından dolayı her yıl gelen milyonlarca ziyaretçisini tadı damakta kalacak lezzetler ile tanıştırır. Rusya, Gürcistan, Ermenistan, İran ve Türkiye ile sınır paylaşan Azerbaycan mutfağı, her bir ülkenin etkilerini taşır. Bakü mutfağının geçmişi Pers İmparatorluğu’na kadar uzanırken geleneksel Azeri yemekleri hafif baharatlıdır. Safran, kakule, kimyon ve kişniş tohumu gibi ince baharatlara, nane, dereotu ve maydanoz gibi taze ve kuru otlara dayanır. İşte ziyaretçileri hayran bırakan Bakü lezzetleri:
Şah Pilavı: Azerbaycan’ın ulusal yemeği olarak bilinen Plov ya da Şah Pilavı; kuzu eti, kestane, kuru kayısı, kuru üzüm ve safran içerir.
Piti: Bakü lezzetleri özellikle et içeren yemekler ile bilinir. Piti yemeği özellikle kuzu eti sevenlerin ilgisini çeker. Piti; yağlı koyun eti, nohut, domates, kestane ve kuru meyveden yapılan et suyu çorbasıdır.
Levengi: Bakü’nün milli yemeği olan geçen Levengi kızarmış ve hatta neredeyse karamelize edilmiş soğan, ceviz ve kuru meyvelerden yapılan bir yemektir. Geleneksel olarak tavuk veya balık içini doldurarak yapılır.
Dolma: Türkiye’nin en sevdiği yemekler listesinde yer alan dolma aynı zamanda Azerbaycan’da da oldukça meşhurdur. Doğu Avrupa ve Akdeniz mutfağında popüler olan dolma, Bakü mutfağında da yer alır. Üzüm yapraklarına sarılmış, domates, tatlı biber veya patlıcan gibi sebzelerle doldurulmuş et, soğan, pirinç, bezelye ve baharat karışımıdır.
Buğulama: Azeri dilinde buğulama 'buharda pişirilmiş' anlamına gelir ve kuzunun kendi suyunda kısık ateşte yaklaşık iki saat pişirilmesi anlamına gelir. Bunun yanında balık, tavuk, sığır eti ile de buğulama yapılabilir.
Gutab: Azerbaycan gözlemesi diye de bilinen Gutab; çeşitli yeşillikler, sebzeler, et ve peynirle doldurulabilir. Gutab geleneksel olarak hilal (yarım daire) şeklinde hazırlanır. Ziyaretçilere yoğurt ve sumak eşliğinde leziz bir sofrada sunulur.
Düşbere: Türkiye’nin mantısı Bakü’nün Düşberesi meşhurdur. Sarımsak, sirke, kuru nane ile hazırlanan minik kıymalar minik hamurların içine konur ve yoğurt ile servis edilir.
Badambura: Badambura sade öğütülmüş şeker, badem, kakule ve vanilya ile yapılır.
Dovga: Pirinçle yapılan bir yoğurt çorbasıdır. İçerisinde kişniş ve dereotu gibi otlar bulunur. Azerbaycan tatil planı için Bilet Dükkanı üzerinden İstanbul Bakü uçak bileti fiyatları hakkında karşılaştırma yapabilir ve lezzetli Kafkasya mutfağından tadabilirsiniz.
Bakü’de Gezilecek Yerler
Bakü; tarihi binaları, doğa güzellikleri, şehri etkisi alan çok kültürlülüğü ile her yıl binlerce ziyaretçi ağırlar. Kardeş ülke olması nedeniyle en çok ziyaretçisini Türkiye’den alır. İş, eğitim ya da gezi amaçlı gelen yolcuların şehre adım atar atmaz sorduğu soru “Bakü’de gezilecek yerler” olur. Bakü hem Doğu Avrupa hem de Batı Asya'yı birbirine bağlamasından dolayı her iki bölgenin de izlerini taşır. İşte Bakü’de gezilecek yerler:
Nizamiye Caddesi: İstanbul Bakü seyahati yapan yolcuları çok tanıdık bir cadde karşılar: Nizamiye Caddesi. İstiklal Caddesi havası veren Nizamiye Caddesi Bakü'nün merkezi caddesidir.
Şirvanşahlar Sarayı: Bakü’de gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alan Şirvanşahlar Sarayı Eski Şehir'in en yüksek yerinde bulunuyor. Tarihin izlerini günümüze kadar taşıyan Şirvanşahlar Saray’ı geçmişte büyük imparatorluğun karargahı olarak kullanılıyordu.
Kız Kulesi: İstanbul Boğazı’nı ortasında ziyaretçileri büyüleyen Kız Kulesi’nin bir isim ikizi de Bakü’de bulunuyor. Eski şehir ve Hazar denizi sınırında yer alan bu tarihi kule, kendine has mimarisiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Kız Kulesi eski bir savunma kulesi gibi görünürken mistik tarihi hakkında pek çok efsaneye sahip.
Haydar Aliyev Merkezi: Modern mimarinin şehri Bakü’de yer alan Haydar Aliyev Merkezi dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanmıştır. Burası güzel mimarisi ve iç tasarımıyla ziyaretçilerin hafızasına kazınırken bünyesinde devasa parkları bulunur.
Ateşgah: Eski Azerbaycan kültürünün yansıdığı Ateşgah, dünyadaki 3 Mecusi tapınağından biridir.
Şehitler Hiyabanı: Kardeş ülke Azerbaycan’a gidenlerin Bakü’de gezilek yerler listesinde yer alan Şehitler Hiyabanı’nda Bakü Muharebesi’nde şehit edilen Azeri ve Türk askerlerin defnedildiği alandır.
Yanardağ: Ateş Ülkesi diye adlandırılan Azerbaycan Bakü’de bulunan Yanardağ ile adına yakışır bir atmosfer oluşturur. Bölgedeki yüksek konsantrasyon doğal gaz ve uzun süreli alevlere neden olur.
Devlet Bayrağı Meydanı: Azerbaycan Donanma Üssü’ne yakın bulunan Devlet Bayrağı 2010 yılında açıldı.
Bibiheybet Camii: 1990'larda inşa edilmiş, bugün çok ziyaret edilen bir manevi merkez ve Muhammed'in soyundan Ukeyma Hanım'ın mezarını barındırıyor.
Gobustan: Gobustan Milli Parkı sadece büyüleyici kaya oymaları ile tanınmaz; aynı zamanda dünyadaki tüm çamur volkanlarının üçte birine ev sahipliği yapmasıyla öne çıkar.
İçeri Şehir: Köhne şehir adıyla da bilinir. 2000 yılında UNESCO Dünya Tarih Mirasları Listesi’ne girmiş ve 2003 yılında tehlike altındaki dünya miraslarından biri sayılmıştır.
Bunlara ek olarak; Haydar Camii, Yayla Parkı, Minyatür Kitaplar Müzesi, Çeşme Meydanı, Azerbaycan Halı Müzesi, Küçük Venedik, Muhammed Camii, Azerbaycan Devlet Filarmonisi de gezilmeye değer yerlerin arasında yer alır. Bilet Dükkanı üzerinden alacağınız İstanbul Bakü uçak bileti ile Kafkasya kültürünü yakından deneyimleyebilirsiniz.