İstanbul - Silifke Otobüs Bileti Genel Bilgileri
1300 TL
Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
|
928 KM
Mesafe
|
Mersin Nur Turizm
Popüler Firma
|
9 Saat 52 Dakika
Sefer Süresi
|
En Ucuz İstanbul Silifke Otobüs Biletleri
İstanbul Popüler Otobüs Biletleri
İstanbul Kalkışlı Otobüs Biletleri
İstanbul Varışlı Otobüs Biletleri
Silifke Popüler Otobüs Biletleri
Silifke Kalkışlı Otobüs Biletleri
Silifke Varışlı Otobüs Biletleri
Silifke Araç Kiralama Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Avantajlı İstanbul Silifke Otobüs Seyahati
Mersin’in maviyle yeşili buluşturan sakin ilçesi Silifke’yi Bilet Dükkanı ile ziyaret edin! Sen de bütçesini bilen tatil severlerin yaptığı gibi Bilet Dükkanı ana sayfasına girerek en uygun fiyatlara İstanbul Silifke otobüs bileti satın alabilir ve deniz manzaralı Silifke otelleri için rezervasyon yapabilirsin.
Silifke Otobüs Seyahati Hakkında
Türkiye’nin en işlek otogarı olan İstanbul Esenler Otogar’dan Silifke’ye yapılacak olan otobüs yolculukları 13 saat 55 dakika ve 16 saat 30 dakika arasında sürmekte ve yolculuk süreleri firmadan firmaya göre değişiklik göstermektedir. Yolculuk sürelerinin farklılık göstermesinde farklı firmalar, verilen mola süreleri ve gidilen güzergah etkili olmaktadır.
Bilet Dükkanı web sitesi aracılığıyla da satın alabileceğin, yılın her günü İstanbul Silifke otobüs bileti satışı yapan en popüler otobüs firmalarını şu şekilde sıraladık: Özkaymak, Mersin Nur Turizm, Köksallar Seyahat ve Kontur Turizm.
İstanbul Silifke Otobüs Bileti Fiyatları
İstanbul ve Silifke arasındaki mesafe çok uzun olduğu için fiyatlar da diğer güzergahlara göre daha pahalı olacaktır. İstanbul Silifke otobüs bileti satan bütün firmalar fiyatı 2024 yılı Kasım ayı için 1300 TL’de sabitlemiştir.
Yolculuk süresi fark etmeksizin İstanbul Silifke otobüs bileti fiyatları 2024 yılı Kasım ayında güncel olarak 1300 TL olsa da fiyatlar değişebildiği için en güncel sonuç için Bilet Dükkanı ana sayfasından İstanbul Silifke otobüs bileti araması yapmanı öneririz.
Esenler Otogar'a Nasıl Gidilir?
Esenler Otogarı’na ulaşmak için taksi, transfer ya da araç kiralama seçeneklerini tercih edebilirsin. İstanbul araç kiralama ve transfer fırsatları Bilet Dükkanı’nda.
M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı – Kirazlı metro hatları “Otogar” durağında duruyor.
Ayrıca Marmaray, metrobüs veya 390 Yeşilpınar – Otogar, 760 Avcılar – Otogar, 303B Silivri – Otogar, 910 Eminönü – Otogar, 830 Taksim – Otogar ve 750 Mecidiyeköy – Otogar İETT otobüs hatlarını ya da İstanbul Silifke otobüs bileti satışı yapan ücretsiz yolcu servislerini kullanabilirsin.
Silifke Otogar'dan Şehir Merkezine Ulaşım
Silifke’ye gitmek için Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde inmene gerek yok çünkü Silifke ilçesinin kendine ait küçük ama aktif bir otogarı var. Silifke Otogar’dan şehir merkezine ulaşım için en kısa ve konforlu yol, otogar gelen yolcu çıkış kapısında hazır bekleyen otogar taksilerine binmek olacaktır.
Ayrıca Bilet Dükkanı’ndan Silifke Otogar araç kiralama ya da Silifke Otogar transfer araç işlemleri için de önceden rezervasyon yapabilirsin.
Toplu taşımayla Silifke Otogar’dan şehir merkezine ulaşım için otogardan kalkarak Silifke ilçe merkezi, Mersin’in yakınlardaki diğer ilçe ve köylerine giden minibüslere binebilirsin.
İstanbul Silifke otobüs bileti satın aldığın firmanın Silifke Otogar ve ilçe merkezi arasında hizmet veren ücretsiz yolcu servisleri olabilir. Bu servislerin olup olmadığını öğrenmek için firmayla iletişime geçmeni tavsiye ederiz.
Silifke'de Gezilecek Doğal Güzellikler
- Cennet Cehennem Mağaraları
- Susanoğlu Plajı
Silifke'de Gezilecek 5 Yer
Silifke Kalesi
Silifke şehir merkezinin en yüksek noktasında konumlanan kale Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde kalenin surları ve kısmi yapıları ayakta durmaktadır. Kaleden tüm Silifke’nin manzarasını görmek mümkün.
Silifke Müzesi
Şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla kurulan müzede çeşitli arkeolojik buluntular sergileniyor. Müze iki katlı bahçeli bir binada hizmet veriyor.
Jüpiter Tapınağı
Güneş ve sanat tanrısı Apollon’a ithafen yapılan Jüpiter Tapınağı 2. Yüzyılda kiliseye çevrilerek bölgenin ilk kiliselerinden biri olmuş.
Narlıkuyu
Narlıkuyu berrak suları ve etkileyici doğasıyla Silifke’nin gözde koylarından biri. Kıyıda yer alan mozaikli antik yapılar ve Narlıkuyu Mozaik Müzesi Roma dönemine dayanan tarihi bir mirasa sahip.
Aya Tekla Yeraltı Kilisesi
Aya Tekla Hristiyanlığın ilk dönemlerinde yaşadığı bilinen bir azize. Bu yeraltı kilisesi ise onun hatırasına yapılmış. Bölgedeki en eski Hristiyan yapılarından biri olan kilise aynı zamanda önemli bir hac merkezidir.
Silifke'de Ne Yenir?
- Batırık: Silifke mutfağının en özgün yemeklerinden biri olan Batırık bulgur, yeşillikler ve tahinle yapılan bir yemek. Cacığa benzeyen ancak tahin ile farklı bir lezzet kazanan Batırık yaz aylarında soğuk servis ediliyor.
- Mavi Yengeç: Göksu Deltası çevresinde avlanan Mavi Yengeç hem Silifke’nin hem de Mersin bölgesinin en tanınan deniz ürünlerinden biri. Genellikle ızgara ya da haşlama olarak servis edilir.
- Silifke Yoğurdu: Silifke’nin coğrafi işaretli yoğurdu bölgenin taze sütleriyle yapılan yoğun kıvamdaki yoğurdudur. Kahvaltılarda ya da öğün aralarında tek başına yenebilir ya da yemeklerde kullanılabilir.
- Dövme Pilavı: Bulgur ve yeşil mercimekle hazırlanan Dövme Pilavı bölgedeki köylerde sıklıkla yapılan geleneksel bir yemek. Özellikle yoğurt ve yeşilliklerle sunulan pilav besleyici ve doyurucu bir alternatif.
- Tantuni: Mersin’e gelmişken denemeden İstanbul’a dönmek olmaz! Silifke’de de sıklıkla tüketilen Tantuni ince doğranmış et ya da tavuk, yağlı ekmekle sunulup yanında acılı turşuların servis edilmesiyle hazırlanır. Tantuni Silifke’de akşam yemeklerinde sık tercih edilen bir sokak lezzeti.