Kayseri - Sorgun Otobüs Bileti Genel Bilgileri
350 TL
Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
|
165 KM
Mesafe
|
Ali Osman Ulusoy
Popüler Firma
|
2 Saat 9 Dakika
Sefer Süresi
|
En Ucuz Kayseri Sorgun Otobüs Biletleri
Kayseri Popüler Otobüs Biletleri
Kayseri Kalkışlı Otobüs Biletleri
Kayseri Varışlı Otobüs Biletleri
Sorgun Popüler Otobüs Biletleri
Sorgun Kalkışlı Otobüs Biletleri
Sorgun Varışlı Otobüs Biletleri
Sorgun Araç Kiralama Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Avantajlı Kayseri Sorgun Otobüs Seyahati
Bilet Dükkanı platformu, Kayseri Sorgun otobüs bileti için arama yaptığınızda, bu güzergâhta hizmet veren firmaların verilerini toplayarak doğrudan karşılaştırma yapmanızı sağlar. Bu sayede aradığınız tarihteki farklı firmaların seferlerini tek bir yerde görebilir ve en uygun otobüs biletini kolayca satın alabilirsiniz.
Kayseri Sorgun Otobüs Bileti Fiyatları
Kayseri Sorgun otobüs bileti fiyatları farklı firmalara ve yılın çeşitli dönemlerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 2024 yılının Ekim ayında Kayseri Sorgun otobüs bileti fiyatları 300 TL ile 500 TL arasında değişmektedir.
Kayseri Otogar'a Nasıl Gidilir?
Kayseri şehir merkezine 8 km mesafede bulunan Kayseri Otogarı’na Kayseri Sorgun otobüs bileti ile seyahatiniz öncesinde ulaşmak için çeşitli alternatifler mevcuttur.
- Belediye Otobüsleri: Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından otogara giden pek çok otobüs hattı işletilmektedir. Otogar hattı olan 740 numaralı otobüsün yanı sıra 141, 142, 143, 145, 400, 402, 404, 405, 650, 711 ve 802 numaralı belediye otobüsleriyle de otogara kolayca ulaşabilirsiniz.
- Tramvay: Şehir merkezinden otogar rotasında çalışan tramvaylar bulunmaktadır. Selimiye Durağı’ndan indikten sonra otogar giriş kapısına sadece 5 dakikalık bir yürüyüş mesafesiyle ulaşabilirsiniz.
- Yolcu Servisleri: Kayseri Sorgun otobüs bileti ile seyahat edeceğiniz firmanın şehir merkezindeki bilet satış ofisleri önünden kalkan ücretsiz yolcu servisleriyle otogara ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Minibüs: Kayseri’nin tüm ilçelerinden ve şehir merkezindeki önemli noktalardan hareket eden minibüsler otogara ulaşım imkanı sunmaktadır.
- Taksi: Hızlı ve konforlu bir yolculuk için şehir merkezinde 24 saat boyunca kolayca bulabileceğiniz taksileri de tercih edebilirsiniz.
Sorgun Otogar'dan Şehir Merkezine Ulaşım
- Belediye Otobüsleri: Kadir Çetin Caddesi, Çeterek Caddesi ve Atatürk Caddesi gibi noktalardan yarım saatte bir hareket eden belediye otobüsleri ile Sorgun’un her mahallesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Yozgat merkezine giden otobüsler de her saat mevcuttur.
- Minibüsler: Otogardan Üçtepeler Tabiat Parkı, Kerkenes Harabeleri ve Sorgun’un kaplıcalarına ulaşmak için minibüsleri kullanabilirsiniz. Otogarda minibüs bulmak oldukça kolaydır. Minibüslerle ayrıca Çidemli, Çalatlı, Akdağmadeni ve Alaca gibi pek çok ilçeye ve köye de direkt ulaşım imkanı vardır.
- Taksi: Otogar Taksi, özellikle Kayseri Sorgun otobüs bileti ile seyahat sonrasında otogardan kaplıcalara ve turistik merkezlere ulaşımda tercih edilmektedir.
Sorgun'da Piknik Yapılacak Yerler
- Yozgat Çamlığı Milli Parkı: Yozgat Çamlığı kapsamı geniş olan bir milli parktır ve birçok hizmet alanı barındırmaktadır. Sadece bir piknik alanı olmanın ötesinde parkta otel, İdari Ziyaretçi Tanıtım Merkezi, Tabiat Eğitim Merkezi, mescit, restoran, futbol sahası, spor alanları, kafeterya, oyun alanları, teraslar, otopark, tuvaletler, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve büfeler gibi çeşitli olanaklar bulunmaktadır. Kayseri Sorgun otobüs bileti ile şehre geldiğinizde burada keyifli vakit geçirebilmeniz için her türlü olanak bulunmaktadır.
- Yozgat Fatih Tabiat Parkı: Bir vadide yer alan Yozgat Fatih Tabiat Parkı, mükemmel bir peyzaj düzenlemesi yanında zengin orman yapısı, gölü ve eşsiz manzarası ile dikkat çekici bir mesire alanıdır. Ziyaretçilere sunduğu olanaklar arasında bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, piknik yapabilecekleri yeşil alanlar ve spor aletleri yer almaktadır.
Sorgun'da Gezilecek 5 Yer
Alişar Höyüğü
Alişar Höyüğü, Yozgat’a yaklaşık 45 kilometre mesafedeki Alişar Köyü’nde bulunmaktadır. Yapılan kazılar bölgede M.Ö. 4000 ile M.Ö. 1000 yılları arasında yerleşim olduğunu göstermektedir.
M.Ö. 3000 yılı itibarıyla Erken ve Orta Tunç Çağı’nda surlarla çevrili bir kente dönüşen bu alan, pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Kayseri Sorgun otobüs bileti ile şehre yapacağınız ziyarette buraya gelerek tarihi bir keşfe çıkabilirsiniz.
Kerkenes Harabeleri (Kayıp Şehir Pteria)
Kerkenes Harabeleri, Sorgun’un Şahmuratlı Köyü sınırları içindedir ve Sorgun merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. "Kayıp Şehir" olarak bilinen bu harabeler 1988 yılında keşfedilmiştir. Kazılar sonucunda ortaya çıkarılan eserler ise çeşitli müzelerde sergilenmektedir.
Sorgun Kaplıcaları
Sorgun Kaplıcaları’nın sularında klorlu sülfat, sodyum klorür ve sodyum sülfat bulunmaktadır. Su sıcaklıkları 50 ile 61 derece arasında değişmektedir ve bu suların şifa kaynağı olduğu yöre halkı tarafından belirtilmektedir.
Çadırhöyük (Peyniryemez Köyü)
Çadırhöyük, Sorgun’un Peyniryemez Köyü’ne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. Höyüğün varlığı ilk kez 1926 yılında keşfedilmiştir. 32 metre yüksekliğe ve 220 metre çapa sahip olan höyükte 1999 yılından bu yana araştırma kazıları sürdürülmektedir. Yapılan kazılar sonucunda birçok tarihi kalıntı ve eser ortaya çıkarılmıştır.
Karakız ve Kazankaya Hitit Heykel Atölyeleri
Karakız ve Kazankaya Hitit Heykel Atölyeleri, Sorgun’un Karakızan Beldesi’nde yer almaktadır. Hitit Dönemi’nden kalma bu atölyede bir aslan heykeli, 2 metre çapında bir oyuk su sarnıcı ve yarı işlenmiş bazalt taşlar bulunmaktadır.
Sorgun'da Ne Yenir?
- Çap Çup Mantı: Kayseri mantısı, çıtır mantı ya da sosyete mantısı gibi çeşitli versiyonlara sahip olan mantı, tüm ülkede nam salmış bir lezzettir. İnce açılan hamurun içine kıymalı harç konularak suda haşlanır, ardından yoğur ve salçalı sos ile servis edilir.
- Çiğdem Pilavı: Yozgat’a özgü pilav çeşitlerinden biri olan Çiğdem pilavı, klasik pilav tariflerinden farklı bir hazırlama sürecine sahiptir. Hıdırellez döneminde yapılmasıyla meşhur olan bu lezzeti Kayseri Sorgun otobüs bileti ile şehre bu dönemde gelerek yerinde deneyebilirsiniz.
- Düğürcük Çorbası: Yozgat’a özgü bir çorba olan düğürcük çorbası, oldukça doyurucu bir seçenektir. İçinde yer alan ince bulgur sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır.