Kıbrıs - Kayseri Uçuş Bilgileri
1.788 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
435 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 20 Dakika
Uçuş Süresi
|
Kayseri Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Kıbrıs - Kayseri Uçak Biletleri
Kıbrıs Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Kayseri Hakkında
Güçlü tarihi, zengin kültürü ve enfes lezzetleriyle süslenmiş olan Kayseri, Türkiye'nin kalbinde kendine sağlam bir yer bulmuş bir şehir. Büyüleyici atmosferi ve samimi insanlarıyla tanınan bu şehir, her ziyaretçisini tarihi sokakları arasında unutulmaz bir serüvene davet ediyor. Surları, sarayları ve medreseleriyle ön plana çıkan şehir Erciyes Dağı’yla da kış turizminin vazgeçilmezlerinden. Yavru vatan Kıbrıs’tan İç Anadolu’nun gözbebeği Kayseri’ye gelmek için sen de Bilet Dükkanı’nı ziyaret et, uygun fiyatlara Kıbrıs Kayseri uçak bileti alma fırsatını kaçırma!
Kıbrıs'tan Kayseri uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Kayseri otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.
Şehir Merkezinden Ercan Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Kuzey Kıbrıs’ın tek havalimanı olan Ercan Havalimanı şehir merkezi Lefkoşa’ya 13 km uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezine en uygun fiyata gitmenin yolu Kıbhas otobüslerine binmek. 08:10, 11:00, 13:30, 15:00 ve 23:30 saatlerinde Lefkoşa – Girne – Gazi Mağusa, 09:30, 12:00, 16:30, 18:30, 20:00, 21:30 ve 00:30 saatlerinde tüm bölgeler ve 14:30’da Lefke – Güzelyurt’a giden Kıbhas otobüsleri Kıbrıs Kayseri uçak bileti sahipleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor.
Diğer bir seçenek ise taksiye binmek. Kıbrıs seyahatin boyunca ulaşım konusunda sıkıntı çekmemek için Bilet Dükkanı’ndan Ercan Havalimanı araç kiralama veya transfer işlemi de yapabilirsin. Aracı kullanacak olanlar için Kıbrıs’ta trafiğin soldan aktığını, direksiyonun sağ tarafta olduğunu hatırlatalım.
Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
98 yılından beri Kayseri ve çevresine hizmet veren Erkilet Havalimanı’ndan Kayseri şehir merkezine gitmek için seçeneklerini merak edenler, doğru adrestesiniz! Havalimanından şehir merkezine gitmenin en hesaplı yolu belediye otobüslerine binmek. 100 numaralı hat ile Seyyid Buhranettin Bulvarı, 101 numaralı hat ile İstasyon Caddesi, 102 numaralı hat ile Fakülte, 270 ve 271 numaralı otobüs hatları ile de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve 200 Evler’e ulaşabilirsin.
Çoğu Kıbrıs Kayseri uçak bileti sahibi Kayseri Erkilet Havalimanı ve şehir merkezi arasında ekspres sefer yapan Havaş otobüslerine binmeyi tercih ediyor. Havalimanından yolcu alımına başlayan Havaş otobüsleri sırayla Kayseri Forum AVM, Anatamir Tramvay Durağı, Kadir Has Stadyumu ve Kayseri Otobüs Terminali’ne uğrayarak yolcuları indiriyor.
Havalimanının 7/24 hizmet veren taksilerine binebilir veya geliş terminalindeki araç kiralama ve transfer ofislerine gidebilirsin. Daha uygun fiyatlara araç kiralama ve özel transfer rezervasyonları için Bilet Dükkanı’na göz atmayı unutma!
Kayseri’ye Hangi Ayda Gidilir?
Kışın sert ve kar yağışlı, yazın sıcak ve kurak geçtiği Kayseri’de karasal iklim görülüyor. Kayseri’yi hangi mevsimde gezeceğin kişisel tercihlere göre değişiklik gösterecektir. Kış sporlarına meraklı olanlar Erciyes Kayak Merkezi’nde keyifli bir kar tatili geçirebilir, şehri turistik olarak gezmek isteyenler de ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaretlerini yapabilirler.
Kayseri’de Kayak Tatili Yapılacak Yerler
Sömestr tatillerinde kalabalıklaşan Kayseri kış turizminde önde gelen illerimizden. Yerli turistlerin olduğu kadar son yıllarda yabancı turistlerin de tercih ettiği Erciyes Kayak Merkezi şehrin simgesi olan Erciyes Dağı’nın eteklerinde, farklı zorluk seviyelerinin olduğu bir yer. Snowboard sevenlere de hitap eden merkezin çevresinde farklı bütçelere uygun konaklama tesisleri yer alıyor.
Kayseri’de Gezilecek 5 Yer
Tarihle iç içe olabileceğin, Anadolu’nun en güzel lezzetlerine sahip kültür dolu Kayseri’de gezilecek 5 yer aşağıdaki gibidir:
Kayseri Kalesi
18 burca sahip Kayseri Kalesi’ne çıkarak şehri kuşbakışı seyredebilirsin. Şehrin simgesi haline gelen kale 1916 yılına kadar yerleşim yeri olarak kullanılmış. Kayseri Kalesi bugün de yapıldığı ilk günkü gibi sapasağlam ayakta duruyor.
Sultansazlığı Milli Parkı
Dünyaca ünlü milli parklarımızdan Sultan Sazlığı (Sultan Marshes) doğal güzellik olmasının yanında İlk Tunç Çağı’na ait kalıntıların da bulunduğu önemli bir bölge. Mercan faunasından kızıl kartallara pek çok canlının yaşam yeri olan park mutlaka görülmeli.
Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi
1206 yılında inşa edilen Gevher Nesibe Darüşşifası Osmanlı Devleti’nin ilk hastanesi olma özelliği taşıyor. İslam dünyasının en önemli tıbbi noktalarından olan hastane Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev’in kızı Gevher Nesibe Hatun tarafından yaptırılmış, bugün müze olarak kapılarını açmıştır.
Kayseri Bedesteni
Osmanlı’da çarşı anlamına gelen bedestenlerden en güzeli de Kayseri’ye yapılmış. 1497 yılından günümüze kadar korunarak gelmiş bedesten bugün de ticaretin devam ettiği yerlerden.
Sahabiye Medresesi
Selçuklu döneminde yapılan medrese tipik Selçuklu mimarisi, eğitim ve kültür merkezi olması ve önemli öğrenciler yetiştirmesiyle ön plana çıkıyor.
Kayseri’de Ne Yenir?
Kayseri mutfağı, sadece lezzetli değil, aynı zamanda "iyi ki gelmişim" dedirten bir serüven sunuyor. Kıbrıs Kayseri uçak bileti sahipleri, mideniz için hazırlıklı olun ve kemerlerinizi biraz daha gevşetin çünkü Kayseri mutfağı sizi bir lezzet rüzgarına sürükleyecek! Kayseri’de ne yenir sorusuna verilen en popüler cevapları derledik:
- Mantı: Türk mutfağını dünyaya tanıtan lezzetlerimizden Kayseri Mantısının bir yemek kaşığına 40 tane sığanı makbul.
- Fırın Sucuk: Pastırmaya ek olarak sucuk da burada en lezzetli haliyle yapılıyor. Kayseri’de şarküteriye doymadan Kıbrıs’a dönmeyeceksin!
- Pastırma: Özel baharatlarla marine edilen kurutulmuş et sandviçlerde kullanılır, Kayseri kahvaltılarının vazgeçilmezidir.
- Yağlama: Kayseri’ye özgü lezzetlerden Yağlama yağlı hamurun üzerine kıyma ve yoğurt sosun eklenmesiyle servis edilir.
- Ekmek Katmeri: Fındık ya da cevizle hazırlanan Ekmek Katmeri rulo haline getirilip fırında pişiriliyor.