Konya - İzmir Uçuş Bilgileri
789,99 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
472 KM
Mesafe
|
SunExpress
Popüler Havayolu
|
35 Dakika
Uçuş Süresi
|
İzmir Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Konya - İzmir Uçak Biletleri
Konya Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Ege’nin incisi ya da Ege’nin başkenti olarak anılan İzmir, ülkemizin İstanbul ve Ankara’dan sonra gelen en büyük 3. şehridir. Meşhur limanları, ferah caddeleri, deniz kıyısını süsleyen hurma ve palmiye ağaçları ve tabi ki birbirinden güzel tatil beldeleriyle Türkiye’nin en beğenilen şehirlerinden olan İzmir aynı zamanda oldukça köklü bir tarihi geçmişe de sahiptir. Yaklaşık olarak 8500 yıllık bir tarihi geçmişi olan İzmir’de tarih boyunca Roma ve İyonya gibi adını tüm dünyaya duyurmuş olan büyük medeniyetler yaşamıştır. Demir Çağı’ndan daha eski bir geçmişe sahiplik eden İzmir’de en eski yerleşim yeri İzmir Höyüğü olarak bilinmektedir. Bu bölgede Troya ve Hititlerden sonra Frigyalılar, İyonyalılar egemen olmuştur, ayrıca İzmir’in en parlak yıllarını da İyonyalılar Dönemi’nde yaşadığı tahmin edilmektedir. İyonyalılardan sonra Roma ve Bizans İmparatorluklarının da hakimiyetine giren İzmir daha sonrasında da Selçukluların ve Osmanlıların bünyesine dahil olmuştur. 9 Eylül 1922 itibarıyla ise Türk ordularının İzmir’e girmesi ve Yunan işgalini durdurmasıyla İzmir Türkiye’nin şehirlerinden biri haline gelmiştir. İzmir’in adının nereden geldiğine gelirsek, bu konuyla ilgili etrafta farklı söylentiler dolanmaktadır. Bu söylentiler arasında en yaygın olarak bilineni ise, bugünkü İzmir civarında yer alan Erektid halkının önderi olan These’nin, Symrna adındaki bir Amazon kadını ile evlendikten sonra bu bölgeye eşinin adını vermesi şeklindedir. Bu rivayete göre Smyrna yıllar içinde söylenerek değişmiş ve İzmir halini almıştır. Konya’dan kalkıp Ege’nin en gözde şehri olan İzmir’e birkaç günlük bir tatil yapmak için gitmek istiyorsanız, Konya İzmir uçak biletinizi Bilet Dükkanı sitesinden en uygun fiyata alabilirsiniz. Konya – İzmir uçak biletinizi aldıktan sonra İzmir hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, İzmir’ne yenir ve İzmir’de gezilecek yerleri tanımak için sitemizde sizler için hazırlamış olduğumuz rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.
Konya Şehir Merkezinden Havalimanına Nasıl Gidilir?
Şehir merkezinin 18 km uzağında yer alan Konya Havalimanı’ndan İzmir, İstanbul ve Kopenhag’a aktarmasız uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Konya şehir merkezinden havalimanına nasıl gidilir merak ediyorsanız tam da doğru adrestesiniz.
Konya Şehir Merkezinden Havalimanına Havaş ile Ulaşım
Şehir merkezinde anıt noktasından hareket eden Havaş otobüsleri Fuar, Zafer, Alaaddin, Belediye, Sille Kavşağı, Kulesite, Aydınlıkevler ve Konya Otogarı’ndan geçerek Konya Havalimanı’na varış sağlamaktadır. Önceden yer ayırtmayıp yolculuk sırasında ödeme yapacağınız Havaş otobüsleri, Konya Havalimanı’ndan kalkış yapacak uçakların sefer saatleriyle uyumlu olacak şekilde hareket etmektedir. Havaş otobüsleriyle şehir merkezinden Konya Havalimanı’na ulaşım yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir. Havaş otobüslerinin kalkış saatlerini resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Konya Şehir Merkezinden Havalimanına Atus Otobüsü ile Ulaşım
Konya şehir iç ulaşımında sıklıkla kullanılan Atus, Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi’nin kısaltma halidir. Konya şehir merkezinden geçip Konya Havalimanı’na kadar ulaşım sağlayan Atus otobüslerinin hatları şu şekildedir: 34-0, 43-0, 43-1, 43-2, 44-0, 44-1, 44-4, 44-5, 44-6, 44-7, 44-8, 44-9 ve 103-0.
Konya Şehir Merkezinden Havalimanına Taksi ile Ulaşım
Konya’da bulunduğunuz noktadan direkt olarak Konya Havalimanı’na şehir içinde dolanmadan ulaşmak isterseniz 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Şehir merkezinden bindiğinizde 15-20 dakika içerisinde sizi Konya Havalimanı’na götürecek taksilerin iyi özelliklerinden biri de sabit fiyat tarifesi uygulamalarıdır.
İzmir’de 1 Günde Neler Yapılır?
Büyük ve gezilecek pek çok yeri olan İzmir’de 1 gün içerisinde neler yapılır merak ediyorsanız, aslında çok fazla seçeneğiniz olduğunu söyleyebiliriz. İzmir’i tam anlamıyla gezmek en azından 3-4 gününüzü alacak olsa da, iyi bir planlama yaparak 1 gün içerisinde de şehir merkezinde bulunan pek çok yeri gezebilirsiniz. İzmir’de şehir merkezinde gezilecek yerlerin haricinde günübirlik olarak gidip görebileceğiniz pek çok tatil beldesi, antik kentler ve şirin köyler de bulunmaktadır. İzmir’de şehir merkezinden uzakta yer alan Efes Antik Kenti, Efes Müzesi, Ayasuluk Tepesi, Artemis Tapınağı ve Yediuyuyanlar Mağarası gibi yerleri İzmir’in popüler ilçelerinden olan Selçuk ilçesine giderek gezebilirsiniz. Kültürel gezilerin dışında doğa ile iç içe huzur dolu vakit geçirip kaliteli şaraplar içmek isterseniz Şirince Köyü, İzmir’de 1 günlüğüne gidebileceğiniz en güzel yerler arasında bulunmaktadır. 1 günlük gezinize Ege’nin masmavi sularında yüzmek de dahil olsun istiyorsanız Sığacık, Eski Foça, Dikili, Şakran, Alaçatı, Özdere gibi yerlere gitme şansınızı da değerlendirebilirsiniz.
İzmir Gezilecek Yerler
Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan İzmir’de tarihi ve doğal güzelliğe sahip pek çok yer bulunmaktadır. Ege’nin incisi olarak anılan İzmir’de gezilecek yerleri sizler için tanıttık.
İzmir Saat Kulesi
Şehrin simgelerinden biri haline gelen İzmir Saat Kulesi 4 katlı ve 25 metre uzunluğunda bir yapıdır. 1901 yılında, 2. Abdülhamid’in egemenliğinin 25. yılını kutlamak için inşa edilen kule, Konak Meydanı’nda bulunmaktadır.
İzmir Kordon
İzmir’in Alsancak ilçesindeki kıyı şeridini oluşturan Kordon Boyu, İzmirlilerin sık sık kullandığı popüler bir buluşma noktasıdır. Özellikle havalar güzelleştiğinde kalabalıklaşmaya başlayan kordonda pek çok kafe, bar ve restoran da hizmet vermektedir.
İzmir Agorası
M.Ö 4. Yüzyılda kaldığı düşünülen İzmir Agora’sı diğer bir adıyla Smyrna Agorası olarak da bilinmektedir. 1932 yılında yürütülmüş olan arkeolojik çalışmalar sayesinde agoranın Hellenistik Dönem’den kaldığı bilinmektedir. İzmir Agorası’nda Yunan Tanrı ve Tanrıçalarının heykelleri, eski mezar kalıntıları, bazilika ve su kabartmaları yer almaktadır.
Hisar Camii
Osmanlı Dönemi’nin klasik mimari anlayışını yansıtan Hisar Camii, İzmir’in en büyük camisi olma özelliğine sahiptir.
Kemeraltı Çarşısı
5 kilometrelik bir alana yayılan Kemeraltı Çarşısı 17. Yüzyıldan beri ticaret merkezi olarak kullanılmakta olup içerisinde 15.000 kadar iş yeri bulundurmaktadır. Gezmesi uzun süren Kemeraltı Çarşısı’nda dinlenmek için tarihi kahvecilerde ya da restoranlarda oturabilirsiniz.
Tarihi Asansör Binası
Tarihi Asansör Binası, Mithat Paşa ve Şehit Nihatbey Caddelerini birbirine bağlayan 155 basamaklı Devidas Merdivenlerinin yerine kullanılması için Musevi iş adamı Nesim Levi tarafından 1907 yılında inşa ettirilmiştir. Tarihi Asansör Binası’na çıkarak İzmir’i tepeden seyredebilirsiniz.
Tarihi Havagazı Fabrikası
İzmir Belediyesi’nin restore edip kültür merkezi haline getirdiği havagazı fabrikası 1886 yılında kurulmuştur. İzmir’in en uğrak yerlerinden biri olan Tarihi Havagazı Fabrikası’nda okuma salonları, gezi parkurları ve sanat atölyeleri yer almaktadır. Fabrikada çeşitli etkinlikler de düzenleniyor olduğundan dolayı denk gelirseniz bu etkinliklere de katılabilirsiniz.
Kadifekale
İzmir Körfezi’ni ayakları altına alan bir tepede bulunan Kadifekale, M.Ö 3. yüzyılda Büyük İskender tarafından inşa ettirilmiştir. Roma ve Helenistik Dönem’den izler taşıyan bu kale tarih boyunca farklı uygarlıklar tarafından restore ettirilmek durumunda kalmış, ancak bu şekilde günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi
İstanbul’daki meşhur İstiklal Caddesi’ni andıran Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir’in neşesini ve sevecenliğini yansıtan hareketli bir caddedir.
İzmir’de Ne Yenir?
Zeytinyağlı yemekler ve türlü türlü otların ağırlıklı bir yer edindiği İzmir mutfağında sağlıklı olduğu kadar doyurucu da pek çok yemek bulunmaktadır. Farklı etnik kökenlerden de yemekler ödünç almış olan İzmir’de ne yenir sizler için tanıttık.
Boyoz: İlk olarak Sefarad Yahudileri tarafından İzmir yöresine getirilmiş olan boyoz, İzmir ile özdeşleşmiş yiyeceklerden biridir. Genellikle yanında yumurta ile tüketilen boyozu İzmir’e geldiğinizde mutlaka denemelisiniz.
Söğüş: İzmir mutfağında ayrıcalıklı bir yere sahip olan sakatatın buradaki en meşhur hali olan söğüş, bütün halde kaynatılan beyinden hazırlanmaktadır. Haşlanan beyin soğuduktan sonra yanında maydanoz ve domates ile tüketilmektedir.
Kumru: Ülke çağında tanınan bir yemek olan kumrunun kahvaltılık kumru ve fast food şeklinde kumru olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Kahvaltılık kumru, meşhur susamlı kumru ekmeği arasına domates, sivri biber ve İzmir tulumu konarak hazırlanmaktadır.
Fast food tarzı kumru ise yine susamlı kumru ekmeğinin arasına çeşitli şarküteri ürünleri konarak hazırlanmaktadır.