Konya Otobüs Bileti

Konya Hakkında

2.161.000 Nüfus
42 Plaka
332 Telefon Kodu

Konya Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
-1ºC
8ºC
Güneşli
Paz
0ºC
9ºC
Güneşli
Pts
0ºC
9ºC
Güneşli
Sal
0ºC
10ºC
Parçalı Bulutlu
Çar
2ºC
10ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Konya İlçe Otobüs Biletleri

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Konya Otobüs Seyahati Hakkında


Ülkemizin yüzölçümü olarak en büyük ili olan Konya, İç Anadolu Bölgesi’nin kalbinde yer almaktadır. Endüstriyel ve ekonomik faaliyetler açısından en gelişmiş şehirlerimizden biri olan Konya uzun yıllar boyunca Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkent olmuş, dünyanın en önemli insanlarından biri olarak kabul edilen Mevlana’yı vefatına kadar konuk etmiştir. 

Konya fiziksel olarak ortada bir yerde yer aldığı için farklı şehirlerden kolaylıkla karayolu ulaşımı sağlanmaktadır, özel araçla seyahat etmek istemeyen tatil severlerin ilk tercihi ise Konya otobüs bileti satın almak oluyor. Konya’ya ülkemizin hangi şehrinden gelecekseniz yolculuk süresi o şehrin bulunduğu konuma göre değişiklik gösterecektir. Eğer İç Anadolu ve Akdeniz’den gelecekseniz yolculuğunuz kısa sürebilir. Marmara ve Ege Bölgesi’nden Konya’ya gelecekseniz yolculuk biraz daha uzun sürecektir.

Doğu Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden Konya’ya otobüsle gelmeyi planlıyorsanız uzun bir kara yolculuğuna hazır olun. Fikir vermek açısından farklı bölgelerde bulunan bazı büyükşehirlerimizden Konya’ya otobüsle ne kadar sürede gelebileceğinizi bu başlık altında belirtmeye çalıştık. Otobüsle Konya’ya gitmek İstanbul’dan 11 saat, Ankara’dan 3,5 saat ve İzmir’den 8 buçuk saat sürmekte. Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret ederek en ucuz fiyatlara Konya otobüs bileti ya da Konya uçak bileti satın alabilir, Konya otelleri için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Konya Otobüs Terminali


Konya Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Konya’nın merkez ilçelerinden biri olan Selçuklu’da yer alıyor. Yazır Mahallesi, Doç. Dr. Halil Ürün Caddesi üzerinde bulunan terminalden şehir merkezine nasıl ulaşacağınızı merak ediyorsanız alttaki başlıklardan biri olan “Konya Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım” kısmına göz atabilirsiniz. Konya Otobüs Terminali’ne sefer düzenleyen otobüs firmalarını Kamil Koç, Özkaymak, Metro Turizm, Lüks Ereğli Turizm, Yeni Aksaray Seyahat, Yükseller Aksaray Birlik, Has Karayolu Turizm, Lüks Aksel Seyahat, Isparta Petrol Turizm ve Kontur Turizm olarak sıralayabiliriz. Konya Otobüs Terminali ile ilgili sorularınız olursa otogarın resmi telefon numarası olan 0332 265 02 44 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Konya Otobüs Bileti Fiyatları


Konya otobüs bileti fiyatları bulunduğunuz şehre göre değişiklik gösterecektir. Eğer İstanbul kalkışlı olacak şekilde Konya otobüs bileti satın alırsanız seyahat ücreti 420 Türk Lirası civarında tutacaktır. Ankara’dan Konya 130 Türk Lirası, İzmir’den Konya 330 Türk Lirası, Gaziantep’ten Konya 390 Türk Lirası, Van’dan Konya 600 Türk Lirası ve Samsun’dan Konya otobüsle 499 Türk Lirası tutacaktır. Hangi şehirden Konya’ya gelecekseniz ve yukarıdaki şehirlerden hangisine daha yakınsanız bu fiyatlar size Konya otobüs bileti fiyatları hakkında fikir verebilir. Bulunduğunuz şehirden yola çıkarak en ucuz Konya otobüs bileti satın almak isterseniz Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek biletinizi satın alabilir, farklı otobüs firmalarına ait Konya otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Konya otobüs bileti gidiş dönüş satın alacaksanız fiyatlar tek yön fiyatının iki katı tutacaktır.

Konya Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım


Konya otobüs bileti ile seyahat etmek diğer ulaşım seçeneklerinden daha çok tercih edilmektedir, çünkü Konya fiziksel konumu itibariyle ülkemizin tam ortasında yer alıyor; bu yüzden pek çok farklı şehre yakın olmasıyla bir avantaj sağlamaktadır. Konya otobüs bileti sahipleri için otobüs terminalinden şehir merkezine ve diğer ilçelere nasıl ulaşım sağlayacağınızı merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen 38A numaralı Mevlana Gar – S. Pazarı Merkez belediye otobüsüne binebilir, ulaşımınızı en ucuz şekilde sağlayabilirsiniz. Otobüse binebilmek için Elkart sahibi olmanız gerekmekte.

Dilerseniz tramvayları da kullanabilirsiniz, Konya’da tramvay oldukça yaygın olup otogardan da geçmektedir. Eğer şehir merkezi dışında Konya’nın farklı ilçelerine gitmek isterseniz otogardan kalkan dolmuşlara binmeyi de tercih edebilirsiniz. Konya Otobüs Terminali’nde 7/24 hazır bekleyen taksilere binerek de en kısa ve konforlu şekilde şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Uçak bileti ve otel dışında araç kiralama ve transfer hizmetlerine de sizler için aracılık eden Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret ederek de gerekli işlem için önceden rezervasyon yapabilir, Konya seyahatinize daha rahat bir şekilde başlayabilirsiniz. Eğer araç kiralarsanız yalnızca otobüs terminalinden şehir merkezine ulaşımınızı değil, aynı zamanda Konya seyahatiniz boyunca şehir içi ulaşım sorununuzu da çözmüş olursunuz. Konya Otobüs Terminali’nde araç kiralayabileceğiniz bazı firmalara ait ofisler yer almaktadır, ofislerden birine uğrayarak bütçenize en uygun aracı kiralayabilirsiniz.

Konya’da Gezilecek 7 Yer


İlk insan yerleşimlerinin yer aldığı ve pek çok noktasının tarihi bir öneme sahip olduğu Konya’ya gelmişken mutlaka görmeniz gereken başlıca yerleri sizler için derledik. Konya otobüs bileti satın aldıysanız sıra geldi en zevkli kısma. Gelin Konya seyahatinizin geri kalanını birlikte planlayalım.

Mevlana Müzesi ve Yeşil Türbe


Sadece ülkemizin değil, dünyanın dört bir yanından Mevlana’yı anmak için gelen gezginlerin ilk durağı da Mevlana Türbesi oluyor. Mevlana’nın babası Bahaeddin Veled Afganistan’da ünlü bir bilginmiş fakat oğluyla birlikte ülkelerini terk etmek zorunda kalmışlar. Dönemin Selçuklu hükümdarı tarafından Konya’da ağırlanan Mevlana ve babası bugün Mevlana Müzesi olarak bilinen yerde yaşamıştır. Günümüzde Mevlana Müzesi ziyarete açık olup Mevlevilerin yaşam tarzlarına dair bilgiler verilmekte ve eğitim aldıkları odalar sergilenmektedir. Mevlana ise halen Yeşil Türbe’de yatıyor. Mesnevi’nin en eski nüshası da yine müze bölümünde incelenebilir.

Mevlana Kültür Merkezi


Her sene 7 – 17 Aralık arası Mevlana (Şeb-i Arus) Haftası olarak belirlenmiştir. Mevlana törenleri 2007 yılından beri UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde kendine yer bulmakta. Buraya girişler ücretsiz olup bir saat boyunca sema gösterilerini izleyebilir, kendinizi tasavvufun büyüsüne kaptırabilirsiniz.

Çatalhöyük


Şehir merkezine yaklaşık 45 dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Çatalhöyük’ü okuldaki sosyal bilgiler derslerinden hatırlıyor olabilirsiniz. Kazı çalışmalarının halen devam ettiği Çatalhöyük insanlığın bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Tuz Gölü


Ülkemizin en büyük üçüncü gölü olan Tuz Gölü’nün büyük bir kısmı Konya ili sınırları içindedir. Konya şehir merkezinden çıkışlı olacak şekilde düzenlenen günübirlik Tuz Gölü turlarına katılabilir, kamp sandalyelerinizi bu sığ göle yerleştirerek saatler süren günbatımını izleyebilirsiniz.

Sille Mahallesi


Selçuklu ilçesinde yer alan tarihi Sille Mahallesi şehir merkezine de yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunmaktadır. Cumhuriyet Dönemi’nden sonra yaşanan mübadelelere kadar Rumların ağırlıklı olarak yaşadığı Sille Mahallesinde mağaraların içine yapılmış ev ve kiliseleri görebilir, taş binaların fotoğraflarını çekebilirsiniz. Burada yer alan Aya Eleni Kilisesi’ni de mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Kyoto Japon Bahçesi


Konya’nın en güzel parklarından biri olan Kyoto Japon Bahçesi peyzaj ve planlamasıyla gezginleri bir süreliğine de olsa Japonya’da hissettiriyor. Sakura (kiraz çiçeği) ağaçlarının bahar aylarında açmasıyla pembe bir hale bürünen parkı haftanın her günü 08.00 – 23.00 saatleri arasında ziyaret edebilir, sabah giderseniz açık büfe kahvaltı yapabilirsiniz.

Alaeddin Cami ve Alaeddin Tepesi


Alaeddin Cami Selçuklu Devleti’nin en önemli mimari yapılarından biri olmuştur ve I. Mesud, II. Kılıçarslan, I. Gıyaseddin Keyhüsrev, I. Alaeddin Keykubad gibi pek çok hükümdarın bedeni caminin avlusuna gömülmüştür. Alaeddin Tepesi ise Alaeddin Cami’nin bulunduğu bir höyük. Höyük bugün Konya’nın tek tepelik yeri olarak bilinmektedir.