Popüler Kuveyt Uçak Biletleri
Kuveyt Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Kuveyt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Şehir merkezine yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta yer alan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’ndan (KWI) konaklayacağınız yere ulaşmak için birden fazla seçeneğiniz vardır. Kuveyt uçak bileti alanlar için havalimanından şehir merkezine ulaşım yöntemlerini adım adım anlattık.
Kuveyt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Kuveyt Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarak şehir merkezine giden 501 numaralı otobüslerle yaklaşık 30 dakika içinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Yolculuk 0,25 KWD (Kuveyt Dinarı) tutmakta olup yaklaşık 16 Türk Lirası’na denk gelir.
Kuveyt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Araç ile Ulaşım
Kuveyt Uluslararası Havalimanı şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer aldığı için, eğer kalabalık bir grupla Kuveyt uçak bileti satın aldıysanız ya da yükünüz ağırsa taksiyle ulaşımınızı tamamlayabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine taksiyle yolculuk ortalama olarak 5 – 6 KWD (317 – 380 TL) tutar. Dilerseniz havalimanında yer alan araç kiralama firmalarıyla görüşerek bütçe ve beklentilerinize en uygun aracı kiralayabilir, böylece Kuveyt’te şehir içi ulaşım probleminizi de çözmüş olursunuz.
Kuveyt Pahalı Mı?
Geçmişte İngilizlerin himayesi altında olup bir dönem Irak’ın verdiği fiziksel zarara maruz kalarak petrol yataklarını büyük ölçüde kaybetse de bugün diğer ülkelerle kıyaslandığında halen bol miktarda petrole sahiptir.
Bu sebeple dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Kuveyt Devleti’nin gelir kaynağının beşte dördü petrolden sağlanmakta olup, dünyanın en değerli para birimi olan Dinar burada kullanılır.
Dünya Bankası’nın verilerine göre kişi başına düşen gayri safi milli gelir bakımından dünyanın en zengin beşinci ülkesi olan Kuveyt oldukça pahalı bir yerdir. Ancak Kuveyt’te yaşam pahalıdır, turistik bir alışveriş yapmayı planlıyorsanız Kuveyt’in uygun bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.
Kuveyt’te Gezilecek Yerler
Kuveyt Kuleleri: 187 metre uzunluğundaki kuleler deniz ve şehir manzarasını izleyebileceğiniz en iyi yerlerden. Kulelerin üst katındaki restoranda akşam yemeği yiyebilirsiniz.
Mescid-i Kabir: 45 bin metrekare genişliğindeki cami ülkenin en büyük camisi olup dünyada da sayılı camiler arasındadır.
Corniche: Palmiye ağaçlarıyla düzenlenmiş sahil yolunda keyifli bir yürüyüş yaparak şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
Souk Al Mubarakiya: Şehrin bir çeşit eski bölgesi (Old Town) olarak da düşünebileceğiniz Souk Al Mubarakiya’dan turistik alışverişinizi yapabilirsiniz.
The Avenues: Bu şık ve modern alışveriş merkezi dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Kuveyt’te Ne Yenir?
Kuveyt uçak bileti satın almış olan tatil severler için en lezzetli kısma geldik. Baharatlı, baklagillerin ve kebabın bol tüketildiği Kuveyt Mutfağı bulunduğu Orta Doğu coğrafyasından büyük ölçüde etkilenmiştir. Bize de yakın lezzetleri olan ülkede çok sayıda alternatifiniz bulunuyor. Yazımızı okuyan Kuveyt uçak bileti sahipleri varsa, gelin Kuveyt’te ne yenir listemize birlikte göz atalım.
Kuveyt Biryanisi: Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da farklı şekillerde yorumlanan Biryani’nin bir de Kuveyt usulü hazırlanmış olanını deneyin. Kuruyemiş ve baharatlarla birlikte hazırlanan pilavın üzerine tavuk parçaları serpilir. Bu doyurucu lezzeti bir ana yemek olarak da tüketebilirsiniz.
Basal Mahshi: Kıyma, pirinç ve baharatlardan hazırlanan iç harçla doldurulan soğanlar tencerede pişirilir.
Lahm Bilbayd: Hamurun üzerine kıyma, yumurta ve biber kızartılarak konulur.
Harees: Bir tür keşkek olarak da düşünebileceğiniz Harees, iri taneli aşurelik buğdayın uzun süre pişmesiyle hazırlanır ve üzerine tereyağı dökülür.
Murabyan: Kuveyt İranlı kabilelerin bölgeye gelmesinden önce küçük bir balıkçı kasabasıydı. Orta Doğu dendiğinde aklımıza genelde kırmızı et gelse de deniz kenarında olan şehirde deniz ürünlerinin de halk arasında oldukça yaygın olduğunu söylemek mümkün. Safranlı pilavın üzerine haşlanan karidesler eklenerek servis edilir, pilav ve karidesler limonla birlikte pişirilir. Bu yemeği Kuveyt’in Paella’sı olarak da düşünebilirsiniz.
Falafel: Orta Doğu’nun gitgide popülerleşen nohut köftesi falafel, vejetaryen ve veganlar için Kuveyt’te iyi bir seçenek.
Balah El Sham: Türkiye’deki tulumba tatlısının biraz daha uzunu da diyebileceğimiz Balah El Sham Kuveyt’in en sevilen tatlı lezzetlerinden.
Gers Ogaily: Kuveyt’te hemen hemen her fırın ve pastanede denk gelebileceğiniz Gers Ogaily bir çeşit susamlı kektir. Krem şanti ve narla süslenerek servis edilir.
Luqaimat: Ülkemizdeki lokmanın neredeyse aynısı olan bu lezzeti Kuveyt’i ziyaret ettiğinizde deneyebilirsiniz.