Popüler Lefkoşa Uçak Biletleri
Lefkoşa Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Lefkoşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da hizmet veren Ercan Havalimanı, Lefkoşa şehir merkezine 23 km uzaklıkta yer almaktadır. Lefkoşa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için farklı birkaç seçeneğiniz mevcuttur.
Lefkoşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Havalimanından şehir merkezine ulaşımın en ekonomik yolu olan otobüslerle ulaşım biraz uzun sürse de özellikle çok çantanız yoksa en ideal yolculuk alternatifidir. KIBHAS işletmesindeki otobüslerle yaklaşık olarak 1 saat içinde Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’ya ulaşım gerçekleşitrmeniz mümkündür.
Lefkoşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Shuttle Servis ile Ulaşım
Havalimanında gelen yolcu salonunun çıkışında bulabileceğiniz shuttle servislerle, sizinle aynı güzergaha gidecek olan birkaç yolcu toplandıktan sonra hareket ederek şehir merkezinde gitmek istediğiniz bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.
Lefkoşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Toplu taşıma saatlerini beklemek istemiyor ya da Lefkoşa şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere doğrudan ulaşım gerçekleştirmek istiyorsanız havalimanında 7/24 hizmet veren taksilere binmek en iyi seçenek olacaktır. Gelen yolcu salonunun çıkışında bekleyen taksilere binerek hem rahat hem de hızlı bir şekilde Lefkoşa şehir merkezine varabilirsiniz.
Lefkoşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım
Özellikle grup halinde seyahat edenlerin ya da elinde çok bagajı olanların kullanmayı tercih ettiği özel transfer servisleri havalimanı ve şehir merkezi arasında belki de en konforlu ulaşımı sağlamaktadır. Özel transfer servisi ile de direkt olarak otelinize ya da şehir içinde gitmek istediğiniz noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak özel transfer servisinin avantajlarından yararlanmak için önceden rezervasyon yapmanız gerekmektedir.
Lefkoşa Uçak Bileti Fiyatları
Akdeniz’in en güzel adalarından olan Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’ya gitmek için Lefkoşa uçak bileti arıyorsanız öncesinde bilet fiyatlarıyla ilgili kısa bir araştırma yapmanızı öneririz. Bilet Dükkanı sitesinden Lefkoşa uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir, en uygun fiyatlı uçak biletini satın alabilirsiniz. Lefkoşa uçak bileti fiyatları tercih edeceğiniz hava yolu şirketine ve yolculuk tarihinize göre değişiklik göstermektedir. Lefkoşa uçak bileti fiyatları 1500 TL’den başlayarak 3000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
Lefkoşa’da Gezilecek Tarihi Yerler
Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da yüzlerce yıl öncesinden kalma tarihi değere sahip yerleri gezmek, Kıbrıs’ın bugününü daha iyi anlamak istiyorsanız “Lefkoşa’da gezilecek tarihi yerler” başlıklı yazımızdan ilham alarak kendinize bir gezi planı oluşturabilirsiniz.
Bedesten Aziz Nikola Kilisesi
Yan yana inşa edilen iki küçük Katolik kilisesinden meydana gelen Bedesten Aziz Nikola Kilisesi, kumaşçı esnafın Pazar yeri olarak da bilinmektedir. Bedesten Aziz Nikola Kilisesi’nin en önemli özelliği St. Sophia Kilisesi’nin büyük mermerlerden oluşan kemerli girişinin küçük boyutta bir kopyasına sahip olmasıdır.
St. Sophia Kilisesi
12.-13. Yüzyıllar arasında, Lüziyanlar döneminde inşa edilmiş olan St, Sophia Kilisesi, Kıbrıs’ta var olan gotik mimarinin en güzel örneği olarak bilinmektedir. 1570 yılında Osmanlı Devleti burayı ele geçirdikten sonra iki tane minare ekleterek buraya Aya Sofya Camisi demiştir. Katedralin en önemli ve en beğenilen özelliği ise anıtsal verandası ile verandada bulunan görkemli üç adet kapısıdır.
Arap Ahmet Cami
Lüzinyan Kilisesi’nin kalıntıları üzerine, 1845 yılında inşa edilmiş olan Arap Ahmet Cami yapılırken Venedik Dönemi’nden kalma mermerler kullanılmıştır. Caminin ilginç yanlarından biri ise taş zemininin altında 14.yüzyıldan kalma mezar taşlarının bulunuyor olduğuna yönelik söylentilerdir.
Lefkoşa Surları
Kıbrıs’a girmeye çalışan Türklere engel olmak amacıyla 1567 yılında Venedikliler tarafından inşa edilen Lefkoşa Surları 11 burç ve 3 kapıya sahiptir.
Büyük Han
Muzaffer Paşa Lefkoşa’yı aldıktan 2 sene sonra, 1572 yılında, Büyük Han’ın yapılması için emir vermiştir. 68 oda ve 10 dükkandan oluşan Büyük Han’ın mimarisi klasik Anadolu hanlarını andıran bir yapıya sahiptir. Büyük Han aynı zamanda gezginlerin ve kervanların da dinlendiği ve konakladığı bir yer olmuştur.
Lefkoşa’da Yapılacak Aktiviteler
Gezginler için çok yönlü bir tatil imkanı sunan Lefkoşa’da yapılacak aktiviteleri gruplara ayırmanız mümkündür. Öncelikle yeni bir yer gezerken oranın tarihini öğrenmeyi, yüzlerce yıllık yaşanmışlığın birikimini görmeyi seviyorsanız Lefkoşa’da bu istediğinizi karşılayacak çeşitli tarihi yerler bulunmaktadır. Hatta bu yerlere “Lefkoşa’da gezilecek tarihi yerler” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz. Ancak unutmamak lazım ki bir yerin tarihini anlamak o yerin coğrafyasını da öğrenmekten geçer. O nedenle sizi Lefkoşa’ya gittiğinizde buranın doğal güzelliklerinin de tadını çıkarmaya davet ediyoruz. Lefkoşa’da yaşamın nasıl olduğunu iyice deneyimlemek ve şehri daha yakından tanımak için sokaklarda kaybolurcasına dolaşmak ve buradaki yöresel yemekleri tatmak büyük bir artı katacaktır. Son olarak da tatilde parti havası arayanlar için gece hayatı hareketli geçen Lefkoşa yine en iyi tatil yerlerindendir diyebiliriz. Gece kulüpleri, konserler, canlı müzik etkinlikleri ve diğer sanatsal faaliyetlere katılarak hem eğlencenin dibine vurabilir hem de farklı kültürel etkinlikleri deneyebilirsiniz.
Lefkoşa’nın Neyi Meşhur?
Lefkoşa’ya gittiğinizde burada yerel ne varsa onları denemek ve böylelikle Lefkoşa’yı daha yakından tanımak istiyorsanız bu deneyim tutuna yöresel yemeklerden başlayabilirsiniz. Lefkoşa’nın neyi meşhur görmek için Bilet Dükkanı olarak sizler için hazırladığımız, Lefkoşa hakkındaki rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.
- Şeftali Kebabı: Esasında dana ve kuzu kıymasından oluşan şeftali kebabının adının meyve olan şeftaliyle uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor. Rivayete göre bu yemeği ilk yapan kişi Şef Ali’ymiş ve zaman içinde söylene söylene Şef Ali’nin bulmuş olduğu bu yemeğe şeftali denmeye başlamış.
- Molehiya: Nane yaprağına benzer görüntüsü olan bir bitkiden hazırlanan molehiya aslında Araplara özgü yemeklerde sıklıkla kullanılsa da Kıbrıs yöresinde de kendine özgü bir yorumuyla yer edinmiştir. Kuzu etiyle birlikte pişirilen bu yemek hem leziz hem doyurucudur.
- Pilavuna: Kıbrıs’ta kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak olan pilavuna üçgen şeklinde, içi baf peyniriyle dolu ve kıtır bir hamura sahiptir.
- Hellim Peyniri: Kıbrıs denince akla ilk gelen şeylerden olan hellim peyniri keçi ya da inek sütünden yapılmaktadır. Bundan sonra her kahvaltınızda tüketmek isteyeceğiniz kadar bağımlılık yapan bir tada sahip olan hellim peynirini mutlaka deneyin.
Lefkoşa Para Birimi
1 Ocak 2008 tarihinden itibaren Kıbrıs’ın resmi para birimi olarak Euro kabul edilmektedir. Ancak Lefkoşa’ya gittiğinizde İngiliz Sterlini’nin ya da Türk Lirası’nın da bazı bölgelerde geçerli olduğunu görebilirsiniz.