Osmaniye - Kayseri Otobüs Bileti

Osmaniye - Kayseri Otobüs Bileti Genel Bilgileri

420 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
394 KM Mesafe
Ali Osman Ulusoy Popüler Firma
6 Saat 15 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Osmaniye Kayseri Otobüs Biletleri

Osmaniye
Kayseri
TL420

Kayseri Araç Kiralama Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Osmaniye Kayseri arası otobüs yolculuğu 6 ila 8 saat arası değişiklik gösterir.
Osmaniye Kayseri otobüs bileti fiyatları ortalama 420 TL'dir.
En ucuz Osmaniye Kayseri otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Osmaniye'den Kayseri'ye giderken Adana'dan geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Avantajlı Kayseri Otobüs Seyahati Hakkında


Bilet Dükkanı, Osmaniye Kayseri otobüs bileti için arama yapmak istediğinizde en uygun fiyatları karşılaştırmalı olarak size sunan bir platformdur. Belirlediğiniz tarih için farklı firmaların tekliflerini bir arada görebilir ve en uygun otobüs biletini satın alabilirsiniz.

Osmaniye Kayseri Otobüs Bileti Fiyatları


Osmaniye Kayseri otobüs bileti fiyatları çeşitli otobüs firmalarına ve farklı tarihlere göre değişiklik göstermektedir. 2024 yılının Ağustos ayında Osmaniye Kayseri otobüs bileti 400 TL ile 700 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

Osmaniye Otogar'a Nasıl Gidilir?


Osmaniye Kayseri otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Osmaniye Otogarı’na ulaşmak için 7 gün 24 saat kullanılabilecek çeşitli ücretli ve ücretsiz ulaşım araçları mevcuttur.

  • Özel Halk Otobüsleri: Osmaniye ilçesinde toplu taşıma genellikle özel halk otobüsleri ile sağlanmaktadır. Şehrin her mahallesinde ve ana caddelerde bulunan duraklardan hareket eden otobüslerle gece saat 22.30’a kadar otogara gidebilirsiniz.
  • Yolcu Servisleri: Otogarda hizmet veren otobüs firmaları, yolcularına ücretsiz servis hizmeti sunmaktadır.
  • Minibüsler: Şehrin ana caddelerinde, merkezi ilçelerde ve köylerde durakları bulunan minibüsler ile günün her saati otogara ulaşım mümkündür.
  • Taksi: Osmaniye Park Taksi (0328 814 10 40) ve Merkez Taksi (0546 746 00 27) ile 24 saat boyunca hizmet alabilir ve 10 dakika içinde Osmaniye Otogarı’na ulaşabilirsiniz.
     

Kayseri Otogar'dan Şehir Merkezine Ulaşım


Osmaniye Kayseri otobüs bileti ile seyahatin ardından Kayseri Otogarı’ndan şehir merkezine ulaşmak için çeşitli ücretli ve ücretsiz ulaşım seçenekleri sunulmaktadır.

  • Yolcu Servisleri: Otobüs firmalarının ücretsiz yolcu servisleri, şehir merkezine ulaşmak için sıklıkla tercih edilmektedir.
  • Belediye Otobüsleri: 740, 141, 142, 143, 145, 400, 402, 404, 405, 650, 711 ve 802 numaralı otobüsler, otogar çıkış kapısının önündeki duraklardan kalkmaktadır.
  • Tramvay: Otogarın hemen yanındaki Selimiye Durağından hareket eden tramvaylar, şehir merkezine ulaşım sağlamaktadır.
  • Minibüs: Otogar önündeki duraklardan kalkan minibüslerle sadece şehir merkezine değil, şehrin birçok ilçesine de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
  • Taksi: 24 saat hizmet veren taksi durakları da otogar içinde yer almaktadır.
     

Kayseri'de Gezilecek Tarihi Yerler


Kayseri Kalesi: Kayseri'nin merkezinde yer alan ve görkemli surlarıyla dimdik duran Kayseri Kalesi, turistlerin en çok ziyaret ettiği simgesel yapılardan biridir. M.S. 3. yüzyılda Roma döneminde inşa edilen ve Bizans ile Anadolu Selçuklu dönemlerinde geliştirilen kale, Türkiye'nin günümüze kadar sağlam kalmış en etkileyici kalelerinden biridir. Osmaniye Kayseri otobüs bileti ile şehre yapacağınız ziyarette ilk görülmesi gereken yerlerden biridir.

Kayseri Arkeoloji Müzesi: Kayseri'nin binlerce yıllık tarihini gözler önüne seren Kayseri Arkeoloji Müzesi, tarih öncesi çağlardan Osmanlı dönemine kadar birçok medeniyetin izlerini taşımaktadır. Kayseri ve çevresindeki antik kentlerde yapılan kazılarda elde edilen eserler arasında Tunç Çağı'ndan mermerler, Asur Koloniler Çağı’na ait sikkeler, yazılı tabletler, el sanatı ürünleri, vazolar ve mühürler bulunmaktadır.

Kayseri'de Gezilecek 5 Yer


Engir Gölü (Koramaz Vadisi): Birinci derece doğal sit alanı olarak korunan Engir Gölü, sulak alanları ve sazlıklarında yaşayan yaklaşık 150 farklı kuş türü ile sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dört bir yanından doğa fotoğrafçılarını kendine çekmektedir. 40 hektarlık alana yayılan göl, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında kuşların göç döneminde gökyüzünü saran binlerce kuşla büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapmaktadır.

Selçuklu Uygarlığı Müzesi: Anadolu Selçuklu Devleti'ne bir dönem başkentlik yapan Kayseri'de bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi, 2014 yılından beri hizmet vermektedir. Gevher Nesibe Darüşşifası ile Gıyasiye Medresesi’nin birleşimi olan Çifte Medrese'de bulunan müze, Anadolu mimarlık tarihinin en önemli eserlerini barındırmaktadır.

Ağırnas Yeraltı Şehri: Yaklaşık 3000 yıl önce volkanik patlamalarla oluşan yumuşak tüf kayalar içine oyularak inşa edilen Ağırnas Yeraltı Şehri, uzun tünelleriyle etkileyici bir gezi rotasıdır. Ağırnas ilçesinde bulunan Mimar Sinan’ın doğduğu evin bodrumuna kadar uzanan bu tüneller, 2005 yılından beri ziyaretçilere açıktır.

Anadolu Harikalar Diyarı: Osmaniye Kayseri otobüs bileti ile yapacağınız Kayseri gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan Anadolu Harikalar Diyarı, geniş alanı ve çeşitli aktiviteleriyle özellikle aileler için mükemmel bir alternatiftir. 800.000 m2 alana yayılan bu temalı parkta Kayseri Hayvanat Bahçesi, lunapark, çocuk oyun alanları, buz pateni pisti ve binicilik tesisleri bulunmaktadır.

Mazakaland Eğlence Merkezi: Kayseri'nin en büyük ve Anadolu'nun ilk temalı parkı olan Mazakaland Eğlence Merkezi, 70.000 metrekarelik bir alandadır. Yetişkinlere ve çocuklara özel birçok farklı bölüm bulunan eğlence merkezinde yapay gölde gondol gezileri, go-kart, hızlı tren, çarpışan arabalar, dönme dolap ve paintball gibi pek çok eğlenceli aktivite yer almaktadır.

Kayseri'de Ne Yenir?


Yağlama (Şebit): Kayseri'nin yerel mutfağından gelen yağlama, kıymalı bir harç ile hazırlanır. Bu harcın içinde kıyma, soğan, domates, salça ve çeşitli baharatlar bulunur. Hazırlanan bu harç, ince açılmış hamurun üzerine yayılır. Bir kat hamur, bir kat kıyma harcı olacak şekilde kat kat dizilir. Yoğurt ve sos ile servis edilir.

Pastırma: Kayseri'nin en ünlü yöresel lezzetlerinden biri olan pastırma geleneksel bir Türk yiyeceğidir ve Türkiye'nin birçok şehrinde üretilmektedir. 17. yüzyıldan beri hazırlandığı bilinen pastırmayı Osmaniye Kayseri otobüs bileti ile şehre geldiğinizde bir de anavatanında deneyebilirsiniz.

Çiriş Yemeği: Çiriş otu, yabani bir pırasa çeşididir ve Erzurum ile Kayseri mutfağında sıkça kullanılan bir malzemedir. Mevsiminde tüketilebilecek en güzel sebzelerden biri olan çiriş otu, pek çok faydası ile meşhurdur ve çiriş yemeğinin ana malzemesidir.