Rize Uçak Bileti

Rize Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
3ºC
8ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Paz
3ºC
7ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
Pts
0ºC
4ºC
Orta kuvvetli yağmurlu

Rize Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu
Ajet Logo

Rize Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Rize uçakla Ankara'dan 1 saat 20 Dakika, İstanbul'dan ise 1 saat 50 dakika sürer.
Rize'ye gitmek için en uygun zaman yaz aylarıdır.
Rize en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Rize uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Rize Artvin Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Rize'de Gezilecek Yerler
Rize'de Ne Yenir?
Rize'de Alışveriş Yapılacak Yerler

Rize – Artvin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Şehir merkezine yalnızca 35 kilometre uzaklıkta bulunan Rize – Artvin Havalimanı, ulaşım açısından oldukça rahat bir konumdadır. 2022 tarihinde hizmete açılan havalimanından HAVAŞ otobüsleri, halk otobüsleri, ya da taksi ile şehir merkezine ulaşılabilir.

HAVAŞ ile Rize Şehir Merkezine Ulaşım


Rize – Artvin Havalimanı ile şehir merkezi arasında servisi bulunan HAVAŞ ile ulaşım oldukça kolaydır. Günün her saati hizmet veren HAVAŞ servisleri, ortalama 40 – 45 dakikada bir hareket etmektedir. Şehir merkezine makul fiyatlarla ulaşmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği HAVAŞ servisleri ile şehir merkezine yolculuk da yine ortalama 40 – 45 dakika civarında sürmektedir. Rize – Artvin Havalimanı’nda hizmet veren HAVAŞ servislerinin güzergahları ve hareket saatleriyle ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Halk Otobüsleri ile Rize Şehir Merkezine Ulaşım


Rize – Artvin Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için kullanılabilecek bir diğer alternatif ulaşım yolu da halk otobüsleridir. Trabzon otobüsü olarak geçen Rize – Artvin Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşan bu otobüslerin ortalama güzergah tamamlama süresi 1 saattir.

Öte yandan şehir merkezinden yeniden Rize – Artvin Havalimanı’na ulaşmak isteyen ve bunun için otobüs tercihinde bulunacak olan yolcular, Rize Belediyesi’nin yanındaki İl Halk Kütüphanesi isimli duraktan otobüse binebilir.

Son olarak belirtelim ki Rize – Artvin Havalimanı’na giden Trabzon isimli otobüs, hafta içleri üç farklı sefer düzenler. Bunların ilki sabah 6.45’tedir. İkincisi 11.30, son sefer ise 15.30’da düzenlenmektedir. Konuya ilişkin daha detaylı bilgi almak isteyen yolcular buraya tıklayabilir.

Taksi ile Rize Şehir Merkezine Ulaşım


Haftanın her günü ve günün her saati kolayca ulaşılabilen ve Rize – Artvin Havalimanı ile şehir merkezine gitmek için kullanılabilecek olan alternatiflerden biri de taksilerdir.

Havalimanının çıkışında kolayca bulunabilen taksiler, bilhassa bagaj yükü fazla olan ve geç saatlerde uçuşunu gerçekleştirmiş olanların tercihidir. Öte yandan, ortalama 35 kilometrelik bir yolculuk gerçekleştirilecek olduğundan, taksiler hem diğer alternatiflere göre daha hızlı ve çok daha konforludur.

Rize'de Gezilecek Yerler

Tarihi Pontus bölgesinin doğusunda kurulu olan Rize, Türkiye’nin doğal güzellikleri ile öne çıkan şehirlerindendir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Lazistan Sancağı’nda yer almış olan şehir, eski dönemlerde antik Kolhis halkını barındırır.

Milattan önce 2000’lere değin uzanan tarihinde Kimmerler Ülkesi olarak bilinen Rize, daha sonra Sakalar tarafından işgal edilir. Binlerce yıl süresince Medler tarafından da yurt edinilen şehir, 1204 yılında Trabzon İmparatorluğu’na bağlanır.

1470 tarihine gelindiğinde ise Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı topraklarına katılır. 19’uncu yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı Batum’u Ruslara bırakmış ve Rize de böylelikle Trabzon Vilayeti’ne bağlı Lazistan Sancağı’nın merkezi olmuştur.

I. Dünya Savaşı ardından yaklaşık iki yıl Rus işgalinde kalan şehir, Cumhuriyetin İlanı ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önemli şehirlerinden biri olur. Öte yandan, Türkiye’de çay ekimi ve yetiştiriciliği anlamında da Rize öncü şehirlerimizden biridir. Bilhassa doğal güzellikleriyle öne çıkan Rize’de mutlaka gezilmesi gerektiğini düşündüğümüz yerleri sizin için seçtik.

Zilkale: Çamlıhemşin ilçesinin 15 kilometre güneyinde kalan ve dere yatağından yaklaşık 100 metre yükseklikte bulunan bu ihtişamlı kale, Rize’nin en çok turist ziyaretine uğrayan noktalarından biridir.

Rize Kalesi: Büyük Jüstinyen tarafından 527 – 565 yılları arasında yaptırılan ve bugün Rize’nin simgeleri arasında bulunan Rize Kalesi, şehrin en önemli tarihi değerlerinden biridir.

Ziraat Çay Bahçesi: Kentin panoromik manzarasını ziyaretçilerine sunan Ziraat Çay Bahçesi, doğaseverlerin ve Rize manzarasının keyfini çıkarmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir noktadır.

Pileki Mağarası: Esasında bir mağara müze olan Pileki Mağarası, milattan önce 2300 ile 1970 yılları arasında, ekmek pişirmek için kullanılan taşların buradan çıkarılmasıyla oluşmuştur.

Ayder Yaylası: Rize’nin en meşhur noktası olan Ayder Yaylası, doğal güzelliğiyle yalnızca Türkiye’de değil tüm dünya tarafından bilinen bir noktadır.

Kız Kalesi: Şehrin Pazar ilçesinde bulunan ve tıpkı İstanbul’daki Kız Kulesi gibi denizin ortasında duran Kız Kalesi, çoğu kaynaklara göre 13’üncü yüzyılda inşa edilmiştir.

Isırlık Tabiat Parkı: Doğaseverlerin bu şehirde mutlaka uğraması gereken yerlerden olan Isırlık Tabiat Parkı, Rize Belediyesi tarafından 2015 yılında hizmete açılmıştır.

Eskitoğlu Şelalesi: Derepazarı mevkiinin yalnızca 4 kilometre uzaklığında bulunan Eskitoğlu Şelalesi, 40 metre yukarıdan iki kademeli olarak dökülen suyuyla göz kamaştırır.

Yedi Göller: Rize ile Erzurum sınırında, Kaçkar Dağları’nda bulunan ve adeta saklı bir cenneti anımsatan Yedi Göller, 3 bin 500 metre yükseklikte bulunur ve doğanın ihtişamını yansıtır.

Kurşunlu Camii: İslampaşa Camii olarak da bilinen Kurşunlu Camii, 1571 yılından günümüze uzanan 24 penceresiyle oldukça ferah bir iç mekan izlenimi uyandıran, şehrin sembolik dini yapılarından biridir.

Gürcüdüzü Yaylası: 910 metre rakımlı Gürcüdüzü Yaylası, şehrin Fındıklı ilçesine yalnızca 22 kilometre uzaklıktadır. İçerisinden Çağlayan Deresi geçen Gürcüdüzü Yaylası, Rize’nin en çok tercih edilen yaylaları arasındadır.

Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi: 19’uncu yüzyılın sonlarına doğru yapıldığı düşünülen müze binası, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Şubat 1931’deki Denizli yolculuğu sonrası bir gece konakladığı yerdir. 1984 yılında müze olarak faaliyete alınan bina, şehrin etnografik eserlerini de içermektedir.

Mezovit / Micovit / Yıldız Gölü: Haçivanak Yaylası’ndan kısa bir yürüyüşle varılabilecek kadar yakın olan bu göl, Çamlıhemşin ilçesinin en önemli doğal güzelliklerinden biridir.

Kulaber Köprüsü: Ardeşen ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kulaber Köprüsü, 1845 yılında yapılmış ve günümüze ulaşmayı başarmıştır.

Rize’de Ne Yenir?

Rize’nin oldukça çeşitli ve geniş bir mutfak kültürü vardır. Bilet Dükkanı olarak sizler için mutlaka denemeniz gerekenleri seçtik.

Muhlama: Mısır unu, tereyağı ve kolot peyniri ile yapılan mutlama, Rize’de kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden.

Hamsikoli: Bir nevi hamsili ekmek diyebileceğimiz hamsikoli, Rize’de mutlaka denenmeli.

Laz Böreği: Börek denince insanın aklında tuzlu bir yiyecek canlansa da aslında muhallebili baklava olarak betimleyebileceğimiz Laz böreği tatlıdır. Ayrıca Rize’nin de en sembolik lezzetleri arasındadır.

Hamsiköy Sütlacı: Türkiye’nin hemen her noktasında yapılan ve bilinen bir lezzet olan sütlacın anavatanı Hamsiköy’dür. Yüksek rakımlı noktada otlattıkları hayvanlarının sütü ve tamamı organik ürünler ile yaptıkları bu lezzet, fersah fersah uzaklıktan insanları çekmektedir.

Pepeçura: Siyah üzüm ve mısır unundan yapılan bir çeşit muhallebi olan pepeçura, gerek tadı gerekse de mor rengi ile kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden.

Mısır Ekmeği: Mısır ekmeğinin özü Rize’dir. Yemeklerin yanında servis edilir.

Kara Lahana Çorbası: Mısır yarmasıyla pişirilen kara lahana çorbası, bu şehirde tadılmadan dönülmemesi gereken lezzetlerin belki de başında geliyor.

Korkota Çorbası: Yine ana malzemesi mısır ve bir nevi yoğurt çorbası çeşidi olan korkota çorbası, kışın Rize’de en çok tüketilen çorbalardan birisidir.

Hamsili Pilav: Rize mutfağının başrolü hiç kuşkusuz hamsidir. Hamsi ile yüzlerce lezzet yapılabilir ve hamsili pilav bunların hem en bilineni hem de en sevilenidir.

Hamsi Çığırtası: Bir nevi hamsi mücveri olarak anlatabileceğimiz hamsi çığırtası, mutlak suretle salata ile servis edilir.

Kabak Sütlacı: Balkabağından yapılan bir sütlaç çeşidi olan kabak sütlacı, özellikle sonbahar sonu ve kış aylarında Rize’ye düzenlenen seyahatlerde mutlaka tadılması gereken lezzetlerden biri.

Etli Sarma: Etli kara lahana sarması olan ve siniri ile yağından tamamen arındırılmış olan mini kuşbaşı etlerle yapılan etli sarma, Rize’nin en ikonik lezzetlerinden biridir.

Rize’de Alışveriş Yapılacak Yerler

Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi, Rize’nin alışveriş konusunda en popüler noktalarıdır. Öte yandan, bu şehre gidilmişken Rize bezi, çay, Anzer balı ve Hemşin çorabı ile puşisi alınmadan dönülmemesi gerekir.

Bilet Dükkanı olarak şimdiden sağlıklı ve güzel yolculuklar dileriz.