En İyi Şirince Otelleri
3 Otelden 1 - 3 arası gösteriliyorŞirince Hakkında
Ege’in incisi İzmir’in Selçuklu ilçesine bağlı olan Şirince tepelerin arasına kurulmuş ve yıllardan beri kendine özgü mimarisini büyük ölçüde korumayı başarmış olan sevimli bir köydür. Zeytin ve mandalina ağaçlarının süslediği kıvrımlı yollardan geçerek varabileceğiniz Şirince Köyü, misafirlerini eski Rum evleri ile karşılar. Nefes kesen doğası ve samimi ortamıyla yeni gelenlerin hemen ısındıkları bir köy olan Şirince aynı zamanda enfes şaraplarıyla da adını duyurmakta. M.Ö 5. yüzyılda kurulmuş olan Şirince’nin esas adı Kırkınca’dır. Kırkıca adıyla ilgili farklı söylentiler olsa da en çok bilineni dağlara vuran kırk kişinin ardından bu ismin verildiğidir. Bir diğer rivayete göre ise buraya 40 köle tarafından kurulduğu için Kırkınca adı verilmiştir. Daha sonrasında söylenirken Kirkice ya da Kirkince halini alan köyün adı, buraya yerleşen halkın köyün güzelliğini saklamak için Çirkince demesiyle birlikte köy uzun süre boyunca bu adla anılmıştır. En nihayetinde ise 1926 yılında, o zamanın İzmir Valisi tarafından köyün adı Şirince olarak değiştirilmiştir. 19. yüzyılda bir Rum kasabası olan Şirince özellikle incir üretip ihraç etmesiyle tanınıyordu. 1923 yılında gerçekleştirilen Türk – Yunan mübadelesinden sonra burada yaşayan Rumlar Yunanistan’ın Nea Efesos Köyü’ne gitmiş ve Yunanistan’ın Kavala bölgesindeki Türkler de Şirince’ye yerleştirilmiştir. Son yıllarda giderek turizm potansiyeli artan ve popülerleşen Ege köylerinden biri olan Şirince’nin en önemli geçim kaynaklarından biri hala şarap üretimidir. Bu samimi Ege köyüne birkaç günlüğüne gidip hem kafa dinlemek hem de ülkemizin en leziz şaraplarını tatmak istiyorsanız Şirince otellerinde konaklama yaparak rahat ve keyifli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından yararlanarak Şirince otellerinden en beğendiğinize en uygun fiyatlarda rezervasyon yapabilirsiniz. Yola çıkmadan önce Şirince hakkında bilgi almak ve Şirince’de gezilecek yerleri tanımak için sitemizde hazırlamış olduğumuz Şirince otelleri başlıklı rehber yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Şirince’de Nerede Kalınır?
Adeta cennetten bir köşedeymişsiniz gibi hissettiren Şirince Köyü’nde birkaç günlüğüne kafa dinlemek ve Şirince’nin güzel yerlerini gezmek, leziz şaraplarını tatmak istiyorsanız Şirince otellerinden birinde konaklama yapabilirsiniz. Şirince’de nerede kalınır öğrenmek ve Şirince otellerine en uygun fiyatlarda rezervasyon yapabilmek için Bilet Dükkanı sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Şirince Pansiyon Otelleri
Şirincem Pansiyon
Toplamda 4 adet odasıyla konaklama hizmeti veren Şirincem Pansiyon, Dimitro Kilisesi’ne 100 metre uzaklıkta yer almaktadır. Pansiyon, sade ve samimi odaları, pansiyonun karşısında bulunan restoranda çıkardığı enfes kahvaltısıyla misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Pansiyon’un en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Mystic Konak
Aziz John Kilisesi’ne 100 metre uzaklıkta bulunan Mystic Konak yemyeşil doğanın içinde, gürültüden uzak bir yerde hizmet veren, Şirince’nin en eski pansiyonlarındandır. Eski bir Rum evi olan konakta konaklayabileceğiniz 4 adet oda bulunmaktadır. Tesiste her sabah güne hepsi organik ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Tesisin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Şirince Balayı Otelleri
Kayserkaya Dağ Evleri
Doğayla iç içe, sessiz ve huzurlu bir ortamda bulunan Kayserkaya Dağ Evleri toplamda 9 adet odasıyla misafirlerine konaklama hizmeti vermektedir. Tesisin tüm odalarında televizyon, özel banyo, WiFi, saç kurutma makinesi bulunmaktadır; bunlara ek olarak şömine ve mini buzdolabı olan oda seçenekleri de vardır. Otelde balayı çiftlerine özel odaya şarap ve meyve sepeti hizmeti ile oda süslemesi servisi sağlanmaktadır. Tesiste bulunan açık yüzme havuzu, bahçe ve güneşlenme alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Yemeklerinizi otelin a la carte restoranında yiyebilir, gün içerisinde kafe ve barlardan içecek temin edebilirsiniz. Otel evcil hayvanların da konaklamasına izin vermektedir. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Şirince Butik Oteller
Nişanyan Evleri Otel
Küçük Oteller kitabının yazarları olan Sevan ve Müjde Nişanyan’ın oteli olan Nişanyan Evleri Otel, misafirlerini samimi ve gerçekçi bir ev ortamında ağırlamaktadır. Otelde sezonluk açık yüzme havuzu, kütüphane ve Türk hamamı bulunmaktadır. Kahvaltı dahil konaklama hizmeti veren otelin restoranında güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilir, gün içerisinde kafe ve bardan içecek temin edebilirsiniz. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Chez Rumi Butik Otel
Restore edilmiş 450 yıllık bir Rum konağında konaklama hizmeti veren Chez Rumi Butik Otel’de toplam 4 adet oda bulunmaktadır. Otelin deluxe cumbalı odasında bahçe manzarası, şömine ve oturma grubu, deluxe balkonlu odada köy ve bahçe manzaralı balkon ve sıradan odalarda ise doğal köy taşı tarzında duvar dekorları bulunmaktadır. Oda kahvaltı konseptinde hizmet veren otelde her sabah güne leziz ve her biri organik kahvaltılarla başlayabilirsiniz. Buna ek olarak otelde a la carte restoran ve barbekü olanağı da mevcuttur. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.
Şirince’de Gezilecek Yerler
İzmir’in Selçuk ilçesinde, enfes bir doğanın içerisinde yer alan Şirince’de tarihi önemi olan, görülmesi gereken yerler bulunuyor. Şirince’de gezilecek yerleri sizler için tanıttık.
Aziz John Baptist Kilisesi: Şirince Köyü’nün batısında, yüksek bir teras üzerine kurulu olan Aziz John Baptiste Kilisesi, Kubbeli Kilise olarak da anılıyor. Kilisenin kitabesinde söylendiği üzere 1805 yılında Vaftizci Yahya adına, Heliapolis kutsal rahibinin emri ve Siphnoslu Kallinikos’un yardımlarıyla yapıldığı biliniyor. Köy halkı ve Hristiyan dünyası için önemli olan bu kilise 1990’lı yıllarda Amerikan Enstitüsü ve Efes Müzesi tarafından restore edilmiş ve günümüzde hala ziyaretçilerini ağırlıyor.
Şirince Şarap Mahzenleri: Türkiye’nin de ötesinde dünya çapında bir tanınırlığa sahip olan Şirince şaraplarının saklandığı yeri görmeden tam bir Şirince deneyimi elde etmiş sayılmazsınız. Şirince’de bulunan şarap mahzenlerinde şarap tadımı yapabilir, beğendiğiniz şarapları satın alabilirsiniz.
Şirince Taş Mektep: 27 yıl boyunca Artemis Restoran ve Şarap Evi olarak kullanıma açılan Şirince Taş Mektep günümüzde müze olarak ziyarete açık bulunuyor. İlk açıldığında, 1906 yılında, bir okul olarak hizmet vermekteydi. 1922 yılında kadar Rum Mektebi olarak hizmet veren okul ortalama 300 öğrencinin eğitim gördüğü, çok iyi yönetilmiş bir eğitim kurumuydu.
Tiyatro Medresesi: Gönüllü çabalarla kurulan tiyatro medresesi önemli bir sanat girişimidir. Nesin Matematik Köyü’nün komşusu olan Tiyatro Medresesi 6 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor. Tiyatro Medresesi aynı zamanda da Türkiye’nin tek Performans Araştırmaları Merkezidir. Şirince’nin mimari dokusuyla uyumlu olarak yapılan medrese binası günümüzde Şirince’nin simge yapıları arasında yer alıyor.
Nesin Matematik Köyü: Kayser Dağı’nın yamaçlarında yer alan Nesin Matematik Köyü, 2007 yılında tamamen halk bağışlarıyla ve gençlerin emekleriyle kurulmuştur. Kâr amacı gütmeyen bir kurum olan Nesin Matematik Köyü’nün misyonu gençlere akademik araştırma düzeyinde matematik öğretmek ve de sevdirmek.
Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi: Avrupa’nın ilk tren müzesi ve Türkiye’nin en büyük demiryolu müzesi olan Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi, bir tür açık hava müzesidir. 1997 yılında ziyarete açılan müzede Türkiye’nin demiryolu tarihiyle ilgili önemli bilgiler yer alıyor.
Şirince Köyü Sokakları: Arnavut kaldırımlı sokakları, eski Rum evleri ve doğal havasıyla neşenizi yükseltecek ve tatilinizi keyiflendirecek Şirince Köyü sokakları, Şirince’nin kalbini oluşturuyor. Pek çok restoran, dükkan, şarap mahzeni bulunan sokaklarla gezebilir, yerel ürünleri deneyebilirsiniz.