Van - Kars Otobüs Bileti

Van - Kars Otobüs Bileti Genel Bilgileri

850 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
362 KM Mesafe
Turgut Reis Popüler Firma
4 Saat 29 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Van Kars Otobüs Biletleri

Van
Kars
TL850

Sıkça Sorulan Sorular

Van Kars arası otobüs yolculuğu 4 ila 6 saat arası değişiklik gösterir.
Van Kars otobüs bileti fiyatları ortalama 850 TL'dir.
En ucuz Van Kars otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Van'dan Kars'a giderken Ağrı ve Iğdır'dan geçilir.

Avantajlı Van Kars Otobüs Seyahati


Türkiye’nin doğusunda yer alan, her tarafından tarihi ve kültürel zenginlik fışkıran bir harikalar diyarı Kars’a ulaşımın en keyifli yolu otobüs ile seyahat etmektir. Rahat ve modern otobüsler sayesinde konforlu bir yolculuk geçirebilirsin. Van Kars otobüs biletini en uygun fiyata Bilet Dükkanı web sitesinden satın alabilirsin.

Kars Otobüs Seyahati Hakkında


Van’dan Kars’a yapılan otobüs yolculukları ortalama 7 saat sürmektedir.

Van Kars Otobüs Bileti Fiyatları


Van Kars otobüs bileti almadan önce fiyatlar konusunda bilgi edinmek isteyebilirsin. Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından yararlanarak daha da ucuza alabilirsin! Van Kars otobüs bileti fiyatları ortalama olarak 850 TL’dir.

Van'dan Kars otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Kars otelleri ve Kars araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Kars'a hava yolu ile uaşmak isterseniz, uçak bileti sayfamız üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Van Otogara Nasıl Gidilir?


Van şehir merkezinde, Akköprü mahallesinde yer alan Van Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gitmek için toplu taşımayı tercih edeceksen, minibüslere binebilirsin.

Şu an için Van Otogar’a giden belediye otobüs hattı mevcut değil. Ama Van Kars otobüs bileti satan çoğu otobüs firmasının Van şehir merkezi ve Van Otogar arasında ücretsiz yolcu taşımacılığı yaptığı şehir içi servisi mevcut. Bu servislerin saatini ve kalkış noktalarını öğrenmek için firmayla iletişime geçmeni tavsiye ediyoruz.

Daha konforlu bir ulaşım için taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan Van araç kiralama ve özel transfer işlemi yapabilirsin.

Kars Otogardan Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta yer alan Kars Otogarı’ndan şehir merkezine ulaşım için en çok otogardan taksiye binmek tercih ediliyor. Kars tarihi olduğu kadar şehir merkezinin dışında çevrelenen doğal güzellikleriyle de tanınan bir şehrimiz.

Van Kars otobüs bileti aldıysan ve seyahatini şehir merkeziyle sınırlı bırakmak istemiyorsan araç kiralama hizmetinden yararlanmayı düşünmeni tavsiye ederiz. Kars Otogarı araç kiralama ve Kars Otogarı transfer araç seçenekleri için Bilet Dükkanı web sayfası üzerinden önceden uygun fiyatlı rezervasyon yapabilirsin. Bu sayede hem otogar ve şehir merkezi arası ulaşımını sağlayabilir, hem de ulaşım sıkıntısı yaşamadan Kars’ın dört bir yanını dilediğin gibi gezebilirsin.

Kars Otogarı’ndan şehir merkezine ulaşım için toplu taşımayı tercih edeceksen de otogardan kalkarak şehir merkezi ve Kars’ın diğer ilçelerine giden dolmuşlara binebilirsin.

Van Kars otobüs bileti satın aldığın firmanın Kars Otogarı ve Kars şehir merkezi arasında Ring olarak hizmet veren ücretsiz yolcu servislerine binebilirsin. Ancak her firmanın böyle bir hizmeti olmadığını hatırlatmakta fayda var. Bu sebeple önceden firmayla iletişime geçmemeni tavsiye ederiz.

Kars’ta Gezilecek Doğal Güzellikler


Genelde tarihiyle öne çıksa da Kars’ın doğal güzelliklerini küçümsememek gerek. Van Kars otobüs bileti aldıktan sonra doya doya kültürel gezi ve doğa gezileri yapabilmen için Kars’ta gitmeni tavsiye ettiğimiz doğal güzellikleri aşağıda sıralıyoruz:

  • Kars Çayı: Kış aylarında donmuş görüntüsüyle, yaz aylarında da sağladığı serinlik hissiyle ziyaretçilerine büyülü anlar yaşatan Kars Çayı’ndan hem şehir manzarasını hem de Kars Kalesi’ni izleyebilirsin.
  • Sarıkamış Kayak Merkezi: Ülkenin en popüler kış tatili destinasyonlarından olan Sarıkamış Kayak Merkezi hem amatör hem de profesyonel pistleriyle hizmet sunuyor.

    Toplamda 9 adet pistin yer aldığı merkezde en uzun pist ise 3500 metre. Sarıkamış Kayak Merkezi’ne geldiğinde burada yer alan yeme-içme imkanlarından da faydalanabilirsin.

  • Çıldır Gölü: Doğu Anadolu’nun en büyük tatlı su gölü olan Çıldır Gölü özellikle kış turizminin yine popüler duraklarındandır. En derin noktası 42 metre olan Çıldır Gölü, aynı zamanda bölgenin balıkçılık kaynağıdır.


Kars’ta Gezilecek 5 Yer


Yüzlerce yıldır tarihe adını yazmış önemli yerlerden biri olması ve Kurtuluş Savaşı döneminde de adını sıklıkla andığımız Kars’ta tarihe dönük bir bakış için gidip görebileceğin pek çok yer var.

  1. Kars Kalesi

    1153 yılında Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi’nin talebi üzerine inşa edilen Kars Kalesi 1386 yılında Timur tarafından yıkılsa da 1579 yılında, 3. Murat döneminde Lala MustafaPaşa tarafından tekrar yapılmıştır. Kars Kalesi’ne gittiğinizde tüm şehri tepeden, panoramik bir şekilde de izleyebilirsin.

  2. Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi

    Rus ve İran saldırılarına karşı kullanılmış olan tabyalardan birine inşa edilmiş olan bu müzede 1828 yılından Cumhuriyet’in ilanına kadar yaşanmış olan belli başlı önemli olaylara interaktif bir şekilde tanık olabilirsin.

  3. Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

    Arkeolojik ve taş eserlerin sergilendiği bu müzede Paleolitik Dönem ve Eski Tunç Çağı’na ait eserler yer alıyor. Dinozor kemiklerinden tutun taş el baltalarına, bronz heykelciklerden takı ve silahlara kadar yüzlerce yıl boyunca üretilmiş ve kullanılmış olan şeyleri görebilirsin.

  4. Kümbet Camii

    Doğu’nun Ayasofya’sı olarak tanınan Kümbet Camii’nin bu şekilde anılmasının nedenlerinden biri de kiliseden çevrilmiş olması. Bir Ermeni kilisesinden camiye çevrilmiş olan Kümbet Camii günümüzde ibadete açık bulunmakta.

  5. Defdarlık Binası

    Rus ve Baltık mimarisinin etkin olduğu Kars’ta bu mimarinin en güzel örneklerinden biri de Defdarlık Binası’dır. Baltık mimarisi özellikleri taşıyan bu bina üç katlı olarak inşa edilmiş ve başta Kars Valiliği olarak kullanılsa da sonradan restorasyon geçirerek defdarlık binası olarak kullanılmaya başlanmıştır.


Kars’ta Ne Yenir?


Sıklıkla et ve hamur işine rastlayacağın Kars mutfağında aynı zamanda yaylalarda yetişen otlarla hazırlanan çorba ve ana yemekler de önemli bir yere sahiptir. Özellikle meşhur Kars kazını gittiğinde mutlaka denemelisin.

Kars’te yiyebileceğin bazı yemekler şunlardır: Çızlak, kazyağı gözlemesi, hörre çorbas, piti kebabı, revan köfte, kaz hengeli.