2023 Seyahat Trendleri: En Çok Aranan 10 Rota

Son iki yılda pandemi sonrası senaryo nedeniyle gezginler 'güneş ve plaj' olanağı sunan destinasyonları güçlü bir şekilde tercih etmeye başlamıştı. Ancak 2023 yılında dikkat çekici bir değişim yaşandı. Kıbrıs’tan Bakü’ye, Belgrad’dan Taşkent’e, Amsterdam’dan Paris’e, Frankfurt’tan Bangkok’a, Londra’dan Moskova’ya… İşte Bilet Dükkanı olarak 2023 Küresel Seyahat Trendleri Raporu’nda yer alan o destinasyonlar hakkında her şeyi içeren seyahat rehberimiz…

8 Ocak 2024 6dk okuma

Tüm dünya 2022’de Covid-19’un etkisinden kurtulmaya odaklandığı için 2023 yılı turizm açısından önemli bir dönüm noktasına işaret etti. Turizmde iyileşme bölgeden bölgeye göre değişirken, seyahat kısıtlamalarını kaldıran ülkeler için bile eski günlere dönüşün 2024’ün sonunu bulması bekleniyor. Ancak eskiye dönüş için odaklanılan konuların yanına bir de jeopolitik olaylar, teknolojik gelişmeler ve sürdürülebilirlik kaygıları da eklenmiş durumda. 

Tüm dünya aynı anda karantinaya girerken, pandemi sonrasında kapalı kalmanın tadını deniz ve güneş ile ödüllendirmek isteyenler bu şartları taşıyan destinasyonlara akın etmişlerdi. Ancak Bilet Dükkanı olarak 2023 Küresel Seyahat Trendleri Raporu’na baktığımızda bu durumun güçlü bi şekilde değiştiğini gördük. Kentsel destinasyonlar ile vize kolaylığı olan ülkelerin seyahat tutkunları arasında yükselen bir popülarite kazandığı görüldü. 2022’ye göre 2023’te kent seyahatlerindeki artış deniz, kum, güneş üçlüsüne yüzde 26’lık fark attı, yüzde 52’lik büyüme oranını yakaladı. 

Peki Bilet Dükkanı 2023 Küresel Seyahat Trendleri Raporu’nda hangi destinasyonlar mı yer aldı? İşte herkesin merak ettiği o liste…

Kıbrıs


Akdeniz’in Sicilya ve Sardunya'dan sonra üçüncü büyük adası olan KKTC, resmi adı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1983 yılında Türk tarafının tek taraflı olarak ilan ettiği bir bağımsızlık bildirisi sonucunda kurulmuştur. Ada nüfusunun toplamının üçte birine ev sahipliği yapan KKTC’nin başkenti tıpkı güney tarafının olduğu gibi Lefkoşa’dır. 

kibris-ucak-bileti.webp

Ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan Kuzey Kıbrıs Akdeniz’i selamlayan güzel plajları, tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri ile Kıbrıs uçak bileti alanlara unutulmaz bir seyahat deneyimi sunuyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her mevsimde tercih edebileceği rotalardan olan Kıbrıs’a sadece nüfus cüzdanı ile girebilmek mümkün.

Bakü


Azerbaycan'ın başkenti Bakü, Paris ve Dubai'nin mimari aşk çocuğudur... Ancak arka planda yarı gizli bir sürü Sovyet geni yüzmektedir. Kafkasya'nın başka hiçbir yerinde Doğu ile Batı bu kadar kusursuz veya kaotik bir şekilde harmanlanmıyor. Merkezinde Unesco listesinde yer alan İçəri Şəhər (Eski Şehir), egzotik bir mazgallı kale duvarı kemerinin içinde yer alır. Hazar Denizi kenarında parlayan bu şehire gitmek için en iyi zaman Nisan'dan Ekim'e kadar olan süredir. 

baku-gezilecek-yerler.webp

Bu destinasyonun popüler olmasına şaşmamalı. Tıpkı Kıbrıs gibi Bakü de Azerbaycan uçak bileti olanlar için vizesiz gidilebilecek yerler arasındadır.

Belgrad


Sırbistan'ın başkenti Belgrad, zengin bir kültürel geçmişe sahip hareketli, modern bir şehirdir. Belgrad, tarihi surları, nefes kesen kiliseleri ve bohem alanlarıyla her türden gezgine hitap edecek olanaklara sahiptir. Belgrad'ın kültürlerin ve imparatorlukların buluşma noktasındaki stratejik konumu, şehrin zengin kültürel mirasını temsil eden mimarisine, sanatına  ve geleneklerine yansıyor. İşte bir başka vizesiz ülke daha! Türk vatandaşları için bu şehrin en iyi yanı bu… 180 gün içerisinde 90 güne kadar vizesiz olarak İstanbul Belgrad uçak bileti alarak bu kentte konaklayabilirsiniz.  

belgrad-ucak-bileti.webp

Taşkent


Özbekistan'ın başkenti olan Taşkent, Orta Asya'nın en büyük ve en önemli şehirlerinden biridir. Özbekistan'ın idari, endüstriyel, ekonomik ve kültürel merkezlerinden biri olan Taşkent, ülkenin en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir. Zengin bir tarih ve kültüre sahiptir. Bölgede daha önce barınan Türk, İslam ve Rus etkileri şehrin mimarisine yansımaktadır. 

taskent-ucak-bileti.webp

Şehirde bulunan birçok tarihi ve kültürel eser, turistlerin ilgisini çekmektedir. Ziyaret etmek için en uygun zamanlar Nisan, Mayıs ve Haziran ayının ilk haftaları ile Eylül, Ekim aylarıdır. Özbekistan da Türk vatandaşlarına İstanbul Taşkent uçak bileti ile seyahatlerinde 30 günü aşmamak koşuluyla vize muafiyeti uyguluyor. 

Amsterdam


Hollanda’nın başkenti Amsterdam, neredeyse yurt dışına gitmek isteyen herkesin seyahat listesinde yer alır. Ağız sulandıran yiyecekler, zengin tarihi ya da tanıştığınız misafirperver yerel halk… Amsterdam’da bu popülerliği haklı çıkarmak için pek çok neden var! Bir dizi çarpıcı mimari harikadan güzel, yemyeşil yeşil alanlara, hayranlık uyandıran müzelere, sanat evlerinden canlı sokak pazarlarına kadar Amsterdam’ın, kente gelenlere sunabileceği çok şey var. 

amsterdam-ucak-bileti.webp

Amsterdam’da Nisan-Ekim arasındaki dönem en tercih edilebilir zaman olarak karşımıza çıkar. İstanbul Amsterdam uçak bileti ile seyahat edecek kişiler için vize muafiyeti olmayan bu destinasyon için Schengen vizesine başvurma zorunluluğu vardır. 

Paris


Fransa’nın başkenti Paris şıkların, aşkın şehridir! Hafızlarda yaşamınız boyunca unutamayacağınız anılar bırakan, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi kendine çeken Paris kendine has bu atmosferi ile görülmeye değer Avrupa şehirleri arasında en üst sıralarda bulunuyor. Bu da arama listelerinde açıkça görülüyor. İstanbul Paris uçak bileti ile yapacağınız seyahatiniz için tıpkı Amsterdam’da olduğu gibi Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Güzel havanın tadını çıkarmak içinse Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını tercih edebilirsiniz. 

paris-ucak-bileti.webp

Frankfurt


Almanya'nın ticaret ve finans merkezi olarak kabul edilen Frankfurt, Main Nehri’nin kıyısında yer alır. Zengin kültürel mirası ve turistik cazibesiyle de her yıl milyonlarca kişiyi ağırlamaktadır. İstanbul Frankfurt uçak bileti ile yapacağınız yolculuğunuzda Ortaçağ’dan kalma yapılar, bahçeler ve şehrin manzarasını seyre koyulabileceğiniz tepeler Frankfurt’ta ziyaretçilerin ilgisini çeken yerlerdir. 

frankfurt-ucak-bileti.webp

Her yıl binlerce kişi tarafından kültürel geziler ya da iş seyahatleri için ziyaret edilen Almanya’ya gidebilmek için Schengen vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Mart’tan Mayıs’a, Eylül’den Ekim’e kadar olan dönemde yapacağınız seyahatinizde kentin tüm güzelliklerini daha iyi keşfetme şansı yakalayacaksınız. 

Bangkok


Bangkok, Tayland'ın başkenti ve en büyük şehri olan bir metropol olarak bilinir. Güneydoğu Asya'nın en önemli şehirlerinden biridir ve turistik bir cazibe merkezi olarak ününü 2023 yılında da sürdürmüştür. Şehirde modern gökdelenler, antik tapınaklar, renkli pazarlar ve lüks alışveriş merkezleri bir arada bulunur. İstanbul Bangkok uçak bileti ile yapacağınız seyahatinizde Kasım – Şubat ayları arası doğru bir tarih olacaktır. Ve bir başka vizesiz ülke daha! 30 güne kadar yapacağınız turistik seyahatleriniz için Tayland vize muafiyeti uygulayan ülkeler arasında yer alır. 

bangkok-ucak-bileti.webp

Londra


Birleşik Krallık'ın başkenti gelişen çok kültürlü bir metropoldür. Muhteşem tarihi manzaralar, büyük bir şehrin karmaşası, canlı kültür ve yemek ortamı arasındaki karşıtlık, Londra'yı ilginç ve heyecan verici bir destinasyon haline getiriyor. İstanbul Londra uçak bileti ile yapacağınız seyahatinizi bahar ve yaz sonu dönemlerine denk getirirseniz St. James parkında dolaşmanın, Westminster Abbey'i ziyaret etmenin, Shoreditch sokaklarını keşfetmenin ve Thames Nehri'nde gezintiye çıkmanın tadını iki kat fazla alacaksınız. 

londra-ucak-bileti.webp

Londra'nın inanılmaz alışveriş olanakları, uçsuz bucaksız turistik yerleri, sıcakkanlı yerel halkı ve canlı gece hayatı, her türden gezgin için bir şeyler sunmaktadır. Ancak biletinizi almadan önce İngiltere turist vizesi almayı unutmayın…

Moskova


Moskova, Rusya'nın başkenti ve en büyük şehri olan bir metropol olarak bilinir. Dünyanın en kalabalık on şehri arasında yer alan Moskova, 2023 yılında en popüler destinasyonlar arasına girmeyi başaran ülkeler arasındadır. Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı, Aziz Basilius Katedrali, Bolşoy Tiyatrosu, Lenin Mozolesi ve Tretiakov Galerisi bulunmaktadır. 

moskova-ucak-bileti.webp

Bu yerler tarih, sanat ve kültür açısından büyük bir öneme sahiptir ve birçok turistin ilgisini çekmektedir. Moskova bilinenin aksine Türkiye vatandaşlarından vize isteyen bir ülkedir. İstanbul Moskova uçak bileti alarak yapmayı planladığınız seyahatiniz için Mayıs ile Eylül ayları arasını seçmeniz halinde tüm bu yerleri daha kolay bir şekilde keşfedebilirsiniz. 

8 Ocak 2024 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar