Bodrum - Adana Uçuş Bilgileri
1.655 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
700 KM
Mesafe
|
AJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 20 Dakika
Uçuş Süresi
|
Adana Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Bodrum - Adana Uçak Biletleri
Bodrum Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Torosların güneyine ve Seyhan Nehri’nin kıyısında konumlanan Adana, Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehridir. Şehir maden zenginlikleri ve kültürel özellikleri bakımından önem taşısa da en çok gastronomi turizmiyle ilgi çekmektedir.
Adana’nın tarihi 3.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Adana, Çukurova bölgesinin en eski yerleşim yeri olarak bilinen Tebebağ Höyüğü ’ne ev sahipliği yapmaktadır. Roma İmparatorluğu Dönemi’nde Doğu Roma’nın en önemli ticaret merkezi olan Adana ancak 14. yüzyılda Türklerin eline geçebilmiştir.
16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına dahil olan Adana, 1. Dünya Savaşı sırasında da işgalci devletlerin himayesi altına alınmaya çalışılsa da 1921’de imzalanan Ankara Anlaşması’yla nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti şehirleri arasındaki yerini almıştır.
Adana gerek sanayi alanındaki önemli yeri gerek tarihi yerleriyle gerekse de yöreye has lezzetleriyle binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Adana’yı gezmek, Adana yemeklerini yerinde yemek istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en ucuz Bodrum Adana uçak biletini satın alabilir, tatil planlamanızda yardımcı olacak olan, Adana hakkında her türlü detaylı bilgiye ulaşacağınız yazımızdan faydalanabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Bodrum Havalimanı’na Ulaşım
Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Bodrum Milas Havalimanı (BJV) 1997’de kullanıma açılmıştır. Havalimanı açıldığı andan itibaren halihazırda ülkenin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Bodrum’da turizmi iyice hareketlendirmiştir. Arasında 32 km mesafe bulunan şehir merkezinden Bodrum Milas Havalimanı’na ulaşım birkaç farklı yolla sağlanabilmektedir.
Şehir Merkezinden Bodrum Havalimanı’na MUTTAŞ Otobüsleri ile Ulaşım
Bodrum Milas Havalimanı’na giden Muttaş otobüsleri gidiş seferlerinden 2 saat önce Bodrum Otogarı’ndan hareket etmektedir. Torba kavşağı alt geçidi ve Güvercinlik metro güzergahını takip eden otobüsler otogardan sonra bir tek buralarda yolcu alımı yapmaktadır.
Şehir Merkezinden Bodrum Havalimanı’na HAVAŞ Otobüsleri ile Ulaşım
Bodrum Otogarı’ndan kalkan Havaş otobüsleri Bodrum Milas Havalimanı’na karşılıklı seferler düzenlemektedir. Kolay bir şekilde Bodrum Otogarı’ndan havalimanına ulaşım sağlayabileceğiniz Havaş otobüslerinin sefer saatlerine sitesinden ulaşabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Bodrum Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
7 gün 24 saat hizmet sunan taksiler ile Bodrum’da bulunduğunuz konumdan 32 km uzaklıktaki Bodrum Milas Havalimanı’na rahat ve direkt bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Diğer ulaşım türlerine kıyasla taksi ile ulaşım yapmak daha pahalı olacaktır bunu da göz önünde bulunmanızı tavsiye ederiz.
Şehir Merkezinden Bodrum Havalimanı’na Özel Transfer ile Ulaşım
Bodrum'un çeşitli yerlerinden özel transfer hizmeti sağlayan şirketler aracılığıyla ayarlayabileceğiniz servislerle havalimanına ulaşımınız oldukça konforlu olacaktır. Özellikle yanında çok bagaj götürecek olan kişiler için en rahat ulaşım şekillerinden biridir.
Şehir Merkezinden Bodrum Havalimanı’na Araç Kiralama ile Ulaşım
Bodrum merkezinde bulacağınız araç kiralama şirketlerinden biriyle anlaşarak şirketin ofisinden teslim alacağınız araç ile yolculuğunuzu hızlı ve rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanına gittiğinizde aracı teslim edebilmek için ilçe merkezinde anlaşma yaptığınız şirketin havalimanında da hizmet veriyor olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bodrum Adana uçak bileti olan yolcular konforlu olmasından dolayı araç kiralama tercih eder.
Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezi’ne Ulaşım
Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan havalimanı Adana şehir merkezine yalnızca 37 km uzaklıktadır. 10 Ağustos 2024 tarihinde hizmete açılan Çukurova Havalimanı, Adana çevresindeki Mersin ve Osmaniye şehirlerinin de hava yolu ile ulaşımını sağlamaktadır. Çukurova Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım birkaç farklı yolla sağlanabilmektedir.
Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezi’ne HAVAMAŞ ile Ulaşım
Çukurova Havalimanı’ndan Adana şehir merkezine HAVAMAŞ otobüsleri ile kolayca ulaşabilirsiniz.
Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezi’ne Taksi ile Ulaşım
İç dış gelen yolcu çıkışının önünde bekleyen taksiler aracılığıyla şehir merkezine en hızlı ve kolay şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezi’ne Özel Transfer ile Ulaşım
Çukurova Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için özel transfer hizmeti veren şirketlerle anlaşarak önceden servis rezervasyonu yapabilir, şehir içinde gitmek istediğiniz yere en rahat şekilde direkt ulaşım sağlayabilirsiniz.
Çukurova Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezi’ne Araç Kiralama ile Ulaşım
Adana’da geçireceğiniz süre boyunca şehrin farklı noktalarına kolay ve konforlu bir ulaşım sağlamak istiyorsanız havalimanından bir araç kiralamak sizin için en ideal ulaşım şekillerinden olacaktır.
Bodrum’dan yola çıkmadan önce Çukurova Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinden rezervasyon yaparak veya havalimanına iniş yaptıktan sonra burada bulunan araç kiralama şirketlerinin ofislerine giderek kendinize en uygun aracı seçip kiralayabilirsiniz.
Dönüş uçağınızdan birkaç saat önce aracı teslim aldığınız ofise geri götürmeniz gerekmektedir. Bodrum Adana uçak bileti olan yolcular seyahat boyunca rahat etmek amacıyla araç kiralama hizmetini tercih eder.
Adana’da Gezilecek Yerler
Adana’da gezilecek yerler arasında Adana’nın doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve müzeleri bulunmaktadır. İşte Bodrum Adana uçak bileti olan yolcular için Adana'da gezilecek yerleri derledik.
Taşköprü: Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırıldığı düşünülen Taşköprü Seyhan Nehri üzerinde yer almaktadır. Sonrasında Justinianius tarafından onarımdan geçirilen köprü günümüzde yalnızca yaya trafiğine açık olup dünyanın aktif olarak kullanılan en eski köprüsü olma özelliğini taşımaktadır.
Sabancı Merkez Camii: 6 minareli Sabancı Merkez Camii, Taşköprü’nün Seyhan tarafında bulunmaktadır. Sabancı Merkez Camii’nin çevresine yapılan parklarda vakit geçirebilir, Seyhan Nehri kenarında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.
Adana Arkeoloji Müzesi: 1924 yılında açılan Adana Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyet’in ilk müzelerindendir. Tarih öncesi çağlardan Osmanlı Dönemi’ne kadar kullanılan birçok eşyayı içerisinde görebilirsiniz.
Adana Ulu Camii: Ramazanoğlu Beyliği Dönemi’nde inşa edilmiş olan Adana Ulu Camii, Sabancı Merkez Camii inşa edilene kadar şehrin en büyük camisi olma ünvanını taşımaktaydı. Bodrum Adana uçak bileti olan yolcuların mutlaka görmesi gereken yerlerdir.
Kapıkaya Kanyonu: Çatık Deresi üstünde bulunan kanyon 20 km uzunluğundadır. Kanyon içerisindeki yürüyüş yolunu takip ederek doğa ile baş başa olacağınız sakin ve huzurlu bir vakit geçirebilirsiniz.
Bebekli Kilise: Adını kilisenin önündeki Meryem Ana Heykeli’nin bebeğe benzetilmesinden alan Bebekli Kilise, 1880’lerde İtalyan Katolik Kilisesi olarak inşa edilmiştir.
Anavarza Antik Kenti: Ceyhan ve Kozan ilçe sınırları içinde bulunan Anavarza Antik Kent’i, Kilikya Krallığı’nın merkezi olarak ayakta kalmıştır.
Yılan Kale: Yılan Kale, Ceyhan ilçesinin 13 km uzağında, İpek Yolu üzerinde bulunmaktadır. Yerliler tarafından Şahmeran Kalesi olarak da bilinen kale Bizans Dönemi’nde yapılmıştır.
Kazancılar Çarşısı: Türkiye’nin kapalı çarşı örneklerinden olan Kazancılar Çarşı şehrin merkezinde bulunmaktadır. Çarşının içinde çeşitli el işçiliği hizmeti veren dükkanlar vardır. Tarihi 16. yüzyıla dayanan Kazancılar Çarşısı içinde yöreye has yemekler yiyebileceğiniz restoranlar da bulunmaktadır.
Seyhan Baraj Gölü: Sürekli yaşanan selleri engellemek amacıyla yapılan barajın ortasında Sevgi Adası bulunmaktadır. Seyhan Baraj Gölü’nde dilerseniz tekne ile gezintiler yapabilirsiniz. Bir yandan turizm faaliyetleri yapılan baraj aynı zamanda şehrin elektrik ihtiyacını da karşılamaktadır.
Adana’da Ne Yenir?
Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden birisi olan Adana yöresine has, birbirinden güzel yemek bulunuyor. Yemek tutkunlarının mutlaka denemesi gereken lezzetleri Adana’da ne yenir başlığı altında sizler için topladık.
Adana Kebap: Listenin başına tabi ki şehrin adını taşıyan Adana Kebap’ını koyduk. Diğer kebap türlerinden farklı olarak Adana Kebap erkek koyun etinin satır kullanarak kıyma haline getirildikten sonra biber salçası, pul biber ve karabiber ile yoğurulmasıyla hazırlanmaktadır. Adana’ya geldiğinizde her yerde Adana Kebapçısı bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Bodrum Adana uçak bileti olan yolcular mutlaka tatmalıdır.
Yüksük Çorbası: Adanalılar arasında “mantı çorbası” olarak da bilinen yüksük çorbasının içinde nohut, kırmızı et ve mantı parçaları bulunmaktadır.
Şırdan Dolması: Genellikle kuzu etinin kullanıldığı şırdan, küçükbaş hayvanların midesine iyice temizledikten sonra et, pirinç ve baharattan oluşan bir harcın doldurulup haşlanmasıyla hazırlanmaktadır.
Analı Kızlı: Et ve bulgurdan oluşan köfte harcının irili ufaklı toplar haline getirildikten sonra salçalı sos ile pişirilmesinden oluşan ana yemekten pek farkı olmasa da başlangıç yemeği olarak tüketilen bir yemektir.
Fellah Köftesi: Adana’da sarımsaklı köfte de denilen fellah köftesinin özelliği irmik ve bulgurun yoğurulup küçük yuvarlaklar haline getirildikten sonra serçe parmakla hafifçe bastırıp çok derin olmayan bir göçük bırakacak şekilde hazırlanması, daha sonra haşlanıp salçalı sosla pişirilmesiyle, aklınızdan çıkmayacak lezzette bir yemek olmasıdır. Bodrum Adana uçak bileti olan yolcular yemeden dönmemelidir.
Sıkma: Görünüşüyle gözlemeye benzeyen sıkma, tandırda pişmiş yufkanın içerisine çökelek konularak tüketilmektedir.
Karakuş – Taş Kadayıf: Esasında Lübnan, Suriye ve Filistin’den bu topraklara geçmiş olan taş kadayıf Adana yöresine ait tatlılar arasında ilk sıraya yerleşmektedir.
Bici Bici: Özellikle sıcak yaz aylarında tüketilen bici bici, su muhallebisinin üstüne buz rendelenip renklendirilmiş gül suyu dökülmesinden oluşan ferahlatıcı bir lezzettir.