Diyarbakır - Kars Uçuş Bilgileri
2.153 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
369 KM
Mesafe
|
AJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 10 Dakika
Uçuş Süresi
|
Kars Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Diyarbakır - Kars Uçak Biletleri
Diyarbakır Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Diyarbakır Kars Uçak Bileti
Doğunun en güneyi Diyarbakır’dan en kuzeyi Kars’a konforlu bir şekilde gitmek isteyen tatil severler Diyarbakır Kars uçak bileti alarak yola koyuluyor. En uygun fiyatlı Diyarbakır Kars uçak bileti Bilet Dükkanı’nda.
Direkt uçuşlu Diyarbakır Kars uçak bileti satılmadığı için Ankara ya da İstanbul’daki havalimanlarından birinde aktarma yapman gerekecek.
Kars Hakkında
Kars, Türkiye’nin kuzeydoğusunda yer alan ve zengin kültürel geçmişiyle dikkat çeken bir ilimizdir. Kars’ın geçmişi Urartulardan başlayarak Selçuklular, Osmanlılar ve Ruslar gibi farklı uygarlıkların izleriyle dolu. Kışları yoğun kar yağışı alan Kars özellikle kış turizmi ve doğal güzellikleriyle son dönemin gözde şehirlerinden.
Şehir Merkezinden Diyarbakır Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yer alan Diyarbakır Havalimanı (DIY) şehir merkezine 10 km mesafede yer almaktadır. Havalimanına gitmek için en çok tercih edilen ulaşım ise taksiye binmek.
Taksiye alternatif özel araç seçenekleri için hemen Bilet Dükkanı’ndan Diyarbakır araç kiralama ya da Diyarbakır transfer rezervasyonu yapın.
Toplu taşımayla şehir merkezinden Diyarbakır Havalimanı’na nasıl gidilir? DiyarKart ile binilebilen otobüsler şehrin farklı noktalarından geçerek 20 – 30 dakika gibi bir sürede havalimanına varıyor.
Kars Harakani Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Şehir merkezine yalnızca 6 km uzaklıkta yer alan Kars Harakani Havalimanı (KSY) Doğu Anadolu Bölgesi’nin en geniş kapasiteye sahip yolcu terminaline ev sahipliği yapıyor. Havalimanına gitmek için taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama/transfer rezervasyonu yapabilirsin.
Taksiyle ya da özel araçla gitmeye kıyasla daha ucuz seçeneklerle Kars Harakani Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir? Vergül Turizm’e ait otobüsler havalimanından yolcu alımına başlayarak şehir merkezindeki Faikbey Caddesi’nde yer alan Vergül Turizm ofisi önünde yolcularını indirmektedir. Otobüslerin kalkış saatleri iç hat giden ve gelen uçuşlarının saatlerine göre belirleniyor.
Kars'a Hangi Mevsimde Gidilir?
Kars’a hangi mevsimde gidileceği bir gezginin kişisel zevklerine göre değişiklik gösterecektir. Her ne kadar karasal iklim etkisindeki Kars’ta yazın sıcak ve kurak, kışın ise çok sert ve soğuk geçse de yaz aylarında Kars’ın insanı serinleten yaylaları ve sömestir tatilinde Sarıkamış’ta yapabileceğin bir kar tatili de en az bahar aylarında Kars’ı gezmek kadar keyifli olabilir!
Unutma ki Kars’ın soğuğu ünlü, eğer kayak merkezine gitmeyeceksen Nisan – Haziran dönemi Kars’ı gezmek için en iyi zaman olacaktır.
Kars Kaç Günde Gezilir?
Kars’ı detaylıca gezmek için 2 – 3 gün yeterli.
Kars'ta Gezilecek 5 Yer
Ani Harabeleri
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani Harabeleri “1001 Kilise Şehri” olarak da biliniyor. Ermenistan sınırında yer alan bu antik kent 10. yüzyılda Bagratlı Krallığı’nın başkentiydi. Ani’de Ermenistan mimarisinin izlerini taşıyan kiliseler, camiler ve surlar yer alıyor. Özellikle Ani Katedrali ve Aziz Gregor Kilisesi görülmeye değer.
Kars Kalesi
1153 yılında Selçuklular tarafından inşa edilen Kars Kalesi şehrin en ikonik yapılarından biridir. Kars Kalesi Osmanlı döneminde de onarımlar görmüş ve kentin savunmasında stratejik bir rol oynamıştır. Kaleye çıkarak şehrin manzarasını seyretmelisin.
Çıldır Gölü
Doğa tutkunları için harika bir destinasyon olan Çıldır Gölü kış aylarında tamamen donar ve üstünde atlı kızaklarla gezilebilir. Balıkçılık da yapılan gölde kışın buzları kırarak yapılan balık avı özellikle ilginç bir deneyim. Yazın ise göl çevresi yeşillenerek yürüyüşler için elverişli hale geliyor.
Fethiye Camii
Rus işgali sırasında Ortodoks kilisesi olarak inşa edilen Fethiye Camii, diğer şehirlerdeki Osmanlı tipik mimarisini taşıyan camilere göre çok farklı bir görüntüye sahip.
Daha sonra camiye dönüştürülen yapı bugün ibadete açıktır. Binanın orijinal Rus etkisindeki detayları Kars’ın diğer Doğu Anadolu şehirlerine kıyasla bambaşka bir mimariye sahip olduğunu kanıtlar nitelikte.
Sarıkamış Kayak Merkezi
Kars Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden birine sahip: Sarıkamış Kayak Merkezi kristal kar kalitesi ile ünlü olup yılın farklı zamanlarında da kayak yapmayı sevenler için ideal. Çam ağaçlarıyla kaplı Sarıkamış, Alp dağlarındaki pistlere benzer bir atmosfere sahip desek abartmış olmayız!
Kars'ta Ne Yenir?
- Kars Gravyeri: İsviçre’nin Gruyère peynirine benzeyen Kars Gravyeri 19. yüzyılda Kars’a yerleşen İsviçreliler tarafından bölgeye tanıtılmış. Kars’ın temiz havası ve meralarında otlayan ineklerin sütü bu peynire kendine özgü lezzetini veriyor.
- Kars Kaşarı: Türkiye’nin en ünlü peynirlerinden biri olan Kars Kaşarı yoğun tadı ve aromasıyla ünlü. Özellikle kahvaltıda tercih edilen peynir, bölgenin sert ikliminde üretilen sütlerin kalitesiyle dikkat çekiyor.
- Piti: Azerbaycan mutfağından esinlenilen Piti kuzu eti, nohut, patates ve baharatlarla pişirilen bir yemektir. Kendine has pişirme tekniğiyle lezzet kazanan Piti Kars’ta mutlaka denenmesi gereken bir yöresel yemek.
- Hangel: Hamurdan yapılan Hangel ya da Hıngel, üzerine yoğurt ve tereyağı gezdirilerek servis edilen, mantıyı andıran bir tabak. Genellikle üzerine soğanlı sos dökülerek servis edilir.
- Umaç Helvası: Kars’a özgü bir tatlı olan Umaç Helvası kavrulmuş un ve şekerle yapılır.