Elazığ - Erzurum Otobüs Bileti

Elazığ - Erzurum Otobüs Bileti Genel Bilgileri

700 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
321 KM Mesafe
Öz Has Bingöl Popüler Firma
4 Saat 12 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Elazığ Erzurum Otobüs Biletleri

Elazığ
Erzurum
TL700

Sıkça Sorulan Sorular

Elazığ Erzurum arası otobüs yolculuğu 4 ila 6 saat arası değişiklik gösterir.
Elazığ Erzurum otobüs bileti fiyatları ortalama 700 TL'dir.
En ucuz Elazığ Erzurum otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Elazığ'dan Erzurum'a giderken Bingöl'den geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Elazığ Erzurum Otobüs Bileti


Doğu Anadolu’nun kalbi Elazığ’dan yola çıkarak bölgenin kuzeydoğusuna, en büyük illerinden bili olan Erzurum’a gidiyoruz! Elazığ Erzurum otobüs seyahati hakkında aklında soru işaretleri varsa doğru adrestesin! Bilet Dükkanı’nın sağladığı imkan ve indirimlerden faydalanarak Elazığ Erzurum otobüs bileti satın alabilir ve Erzurum otobüs seyahati hakkında merak ettiğin her şeyi bu başlık altında bulabilirsin.

Erzurum Otobüs Seyahati Hakkında


Elazığ’dan Erzurum’a otobüsle gitmeye karar verdiysen 5 saat 10 ve 6 saat 30 dakika arasında değişen bir otobüs yolculuğu seni bekliyor. Geniş araç filosuna sahip yerel ve ulusal farklı otobüs firmalarının Elazığ Erzurum otobüs bileti fiyatlarını Bilet Dükkanı’nda karşılaştırabilir, seçtiğin sefer için biletini aracılığımızla satın alabilirsin.

Elazığ Erzurum otobüs bileti satışı yapan en popüler otobüs firmaları Cesur Bingöl, Öz Diyarbakır Seyahat, Öz Elazığlılar Seyahat ve Öz Has Bingöl olarak söyleyebiliriz.

Elazığ Erzurum Otobüs Bileti Fiyatları


Elazığ Erzurum otobüs bileti satışı yapan tüm firmalar, bilet fiyatlarını 700 TL olarak sabitlemiştir. Bu fiyatın 2024 yılı Haziran ayına ait olduğunu hatırlatmak isteriz, en güncel ve uygun Elazığ Erzurum otobüs bileti fiyatları için web sayfamızı hemen kontrol edebilirsin.

Elazığ'dan Erzurum otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Erzurum otelleri ve Erzurum araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Erzurum'a hava yolu ile ulaşmak isterseniz, uçak bileti sayfamız üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Elazığ Otogar'a Nasıl Gidilir? 


Elazığ Merkez ilçesinin Sanayi Mahallesi’nde, Cahit Dalokay Bulvarı yakınlarında yer alan Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gitmek için ticari taksilere binebilirsin. Elazığ araç kiralama ya da Elazığ transfer gibi alternatif özel araç seçenekleri kaçıramayacağın fırsatlarla Bilet Dükkanı’nda.

Yemişlik, Yeniköy ve Hicret Mahallesi gibi noktalardan geçen minibüslere binerek de Elazığ Otogar’a ulaşımını uygun fiyatlara sağlayabilirsin.

Elazığ Erzurum otobüs bileti satın aldığın firmanın Elazığ’da şehir merkezi ve otogar arasında hizmet veren yolcu servislerini mevcut olup olmadığını, firmayla iletişime geçerek öğrenmeni tavsiye ederiz. Eğer böyle bir hizmet varsa büyük ihtimalle ücretsiz olacaktır.

Erzurum Otogar'dan Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezinde yer alan Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Erzurum’un dilediğin noktasına en kısa sürede gitmek için taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama ve transfer işlemi yapabilirsin. Araç kiralamak Erzurum seyahatin boyunca sana büyük kolaylık sağlayacaktır.

Erzurum Otogar’dan kalkan G4/A numaralı belediye otobüsüne binerek Erzurum şehir merkezine toplu taşımayla da gidebilirsin.

Ücretsiz bir şekilde Erzurum Otogar’dan şehir merkezine ulaşım için Elazığ Erzurum otobüs bileti satın aldığın firmanın otogar ve şehir merkezi arasında hizmet veren ücretsiz yolcu servislerine binebilirsin.

Erzurum'da Gezilecek Tarihi Yerler


Doğu Anadolu’nun en büyük illerinden biri olan Erzurum yüzyıllardan beri farklı medeniyet ve imparatorluklara ev sahipliği yapmış, farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı bir yer. Elazığ Erzurum otobüs bileti sahiplerine özel işte Erzurum’da gezilecek tarihi yerler:

  • Erzurum Kalesi: Surlarının tarihinin M.Ö. 2500lü yıllara, kale binasının ise Bizans dönemine uzandığı tahmin edilen Erzurum Kalesi’ne Selçuklu ve Osmanlı Devletleri zamanında ilaveler yapılmıştır. Kalede yer alan Saat Kulesi ise 1877 yılında İngilizler tarafından armağan edilmiş.
  • Öşvank Kilisesi: İç mekandaki duvar ve tavanlarında dini figür ve fresklerin yer aldığı tarihi Öşvank Kilisesi Vaftizci Yahya tarafından yaptırılmış.
  • Lala Mustafa Paşa Cami: Osmanlı’nın baş mimari Mimar Sinan’ın Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki en görkemli eserlerinden biri olan Lala Mustafa Paşa Cami’nin inşası 1562 yılında tamamlandı. Cami aynı zamanda şehrin ilk Osmanlı mimari yapılarından.


Erzurum'da Gezilecek 5 Yer


Tarihi zenginliğiyle olduğu kadar doğal güzellikleriyle de görenleri kendine hayran bırakan Erzurum’da gezilecek 5 yer:

  1. Palandöken Kayak Merkezi

    Doğu Anadolu’yu gezmek için en güzel zamanın bahar ayları olduğu söylense de Erzurum’un tam bir kış ve kayak tatili şehri olduğunu hatırlatalım! Kayak sezonunun yılın yarısı boyunca devam ettiği Palandöken’de kayaktan yamaç paraşütüne pek çok aktivite imkanı var. En güzel Palandöken otelleri en uygun fiyatlara Bilet Dükkanı’nda.

  2. Narman Peribacaları

    Halk arasında Kırmızı Periler Diyarı olarak da bilinen Narman Peribacaları Kapadokya’daki volkanik oluşumlu peribacalarından farklı olarak tortul yapıya sahiptir. Narman – Pasinler Yolu üzerinde yer alan bölge 2019 yılında sit alanı ilan edildi.

  3. Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi

    Türkiye’nin en büyük heyelan set gölü olan Tortum Gölü Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alıyor. Çevresinde yürüyüş ve piknik yapmaya elverişli göle dökülen şelaleyi izlemek için 200 metre yükseklikteki cam seyir terasına çıkabilirsin.

  4. Çifte Minareli Medrese

    Halk arasında Hatuniye Medresesi adıyla anılan, Anadolu Selçuklu hükümdarı 1. Alaeddin Keykubad’ın kızı Hüdavent Hatun için yaptırdığı Çifte Minareli Medrese şehrin başlıca turistik noktalarından.

  5. Erzurum Tabyaları

    19. Yüzyılda Osmanlı – Rus savaşı süresince bölgeyi savunma amacıyla yapılan Erzurum Tabyaları 22 adetten oluşuyor, en ünlü tabya ise Aziziye Tabyası. Tabyalar karargah binası, barınak, pusu odası, yemek odası gibi farklı amaçlarla kullanılmış.


Erzurum'da Ne Yenir?

  • Cağ Kebabı
  • Erzurum Ketesi
  • Çiriş
  • Patates Borani
  • Aşotu Çorbası
  • Kadayıf Dolması