Isparta Ortalama Sıcaklık
Isparta Uçak Bileti Hakkında
Popüler Isparta Uçak Biletleri
Isparta Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Isparta Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
1997 yılında hizmete açılan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 29 Ekim 2009 tarihinde sivil taşımacılığına aktif olarak başlamıştır. Dinar Keçiborlu arasında bulunmaktadır.
İç ve dış hatlar ortak kullanımlı olan havalimanı haftanın yedi günü düzenli olarak İstanbul'a sefer düzenlemektedir.Toplam 5400 metrekare büyüklüğünde olan havalimanı yıllık bir buçuk milyona varan sayılara kadar yolcu kapasitesine sahiptir .
Isparta Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Otobüs kullanmayı düşünüyorsanız; S.S 52 Nolu Gülkent Otobüsçüler ve Servisçiler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne ait araçları kullanmalısınız. Otobüs seferleri, uçuş saatlerine göre hareket etmektedir. Buna göre Isparta uçak bileti olan yolcular uçuş sonrası otobüsleri kullanarak uygun fiyatlı yolculuk edebilir.
Isparta Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Toplu taşımaya alternatif olabilecek ulaşım araçlarından birisi de taksiler. Yaklaşık olarak 35 km mesafeyi hesaba katacak olursak öncesinden taksi için fiyat almanız yerinde olacaktır.
Isparta Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama Ulaşım
Şehrin dışında konumlanan havalimanı ve ilçelerin birbirine olan mesafeyi düşünecek olursak araç kiralama fazlasıyla mantıklı gelen seçenekler arasında yer alır. Dolmuş ve belediye araçlarının olmaması ulaşım problemine neden olduğu için araç kiralama yoluna gidenlere vereceğimiz tavsiye Bilet Dükkanı olacaktır.
Isparta uçak bileti konusunda da yardımcı olan firmamız aynı şekilde araç kiralama konusunda da sizlere yardımcı olacaktır. Araç Kiralama uygulamasI ile Isparta'nın en güvenilir araç kiralama acentelerini listeleyerek sizlere sunan Bilet Dükkanı güvenilir ve konforlu seyahat edebilmeniz için sizlere kolaylık sağlıyor.
Isparta'da Gezilecek Yerler
Akpınar Köyü Seyir Terası: Şehir merkezine yaklaşık olarak 7 km uzaklıkta olan Akpınar Köyü, tepeden Eğirdir Gölü'nü, Yeşil ve Can adalarının eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz mükemmel bir konuma sahip.
Akpınar Köyü camiinden başlayarak düz devam ettiğinizde Prostanna Antik Kenti kalıntılarına gelmiş olursunuz. Göl manzarası ile birleşen tarih yolculuğu yorgunluğunuzu fazlasıyla alacaktır.
Parkurun sonundaki dik yokuşu çıktıktan sonra yapacağınız köy kahvaltısı boşuna yorulmadığınız algısını sizde oluşturur
Altınkum Plajı: Merkeze 3 km uzaklıkta olan Altınkum Plajı , Sakin ve Yüzmek için oldukça ideal bir plaj olan Altunkum Plajı , kıyıdan 200 metre mesafeye kadar açılmanız durumunda bile boyunuzu geçmeyen yapısı ile oldukça güvenli bir plaj. Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Altınkum plajı yaklaşık olarak 50 çadırlık kamping alanına sahiptir.
Eğirdir Gölü: Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü, doğal içme suyu havzasına sahip olan Eğirdir, bu açıdan çok büyük bir öneme sahip. Türkiye'de bulunan 454 kuş türünün 225 'i Eğirdir Gölü çevresinde görülmektedir. Muhteşem planlarının yani sıra tarım, balıkçılık alanında da önemli bir yere sahip olan Eğirdir Gölü, özellikle fotoğraf sanatçılarının da uğrak noktası durumunda.
Zindan Mağarası: Aksu ilçesine çok yakın olan Zindan Mağarası 765 metrelik devasa uzunluğa sahip doğal bir güzellik. Mağaranın içerisine döşenen aydınlatma sistemi ve gezmeyi kolaylaştıracak asma köprüler ile keyifli bir gezi sizleri bekliyor.
Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte bulunan mağaranın sonunda yer alan hamam ismi verilen mozaik biçimli kalsit kristallerinin bulunduğu nokta oldukça dikkat çekici.Mağara girişinde eski medeniyetlere ait izler bulunmaktadır.
Pınar Pazarı Mesireliği: Bağlar ilçesinde gelenekselleşmiş olan ve her sene eylül ayında 10-12 hafta arasında kurulan Pınar Pazarı yaklaşık olarak 600 yıllık bir geçmişe sahip.
Her hafta pazar günü kurulan pazar ; çeşitli eşyalar, koyun, keçi, sığır ve süt ürünleri ile yörede yetişen sebze ve meyveler satılmaktadır. Pazarın kurulduğu son hafta kadınlar yapmış oldukları el işlerini ve oyaları satışa koymaktadır.
Davraz Kayak Merkezi: Davraz Dağı 2635 metre yüksekliğe sahip olup Eğirdir ve Kovada gölleri ile çevrilidir.1995 yılına gelindiğinde turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.
Kayak dışında diğer doğa sporlarının yapıldığı bir merkez haline gelmiştir. Kış turizmi açısından adından gittikçe daha da fazla söz ettiren Davraz Kayak Merkezi kıs severler için oldukça tatmin edici bir tercih olacaktır
Isparta'da Ne Yenir?
- Oğmaç Çorbası: Salça, tereyağ, soğan, domates ve çeşitli baharatlarla yapılan çorba Isparta yöresinin en meşhur çorbalarından birisidir.
- Sazan Dolması: Deniz ürünü sevenlerin muhakkak tatması gereken yemeklerin başında geliyor. Sazan balığından yapılan Sazan Dolması, içi ve dışı güzelce temizlendikten sonra soslanarak kuş üzümü, çam fıstığı ve bulgurla hazırlanan iç harcı ile doldurulmaktadır. İğne iplikle dikildikten sonra servise hazır duruma geliyor.
- Yatırtma: Patlıcan yemeklerini sevenler için vazgeçilmezler arasına girebilecek olan Yatırtma, yarılan patlıcanların içine doldurulan kıyma ile uzun bir süre pişirilerek sunuma hazır hale geliyor. Isparta uçak bileti olan yolcular tarafından seve seve tüketilir.
- Dirgit: Fasulye, bulgur, nohut gibi bakliyat ürünleri ile yapılan dirgit oldukça besleyici ve doyurucu. Genellikle kışın tüketilen dirgit, bebeklerin ilk dişinin çıktığı zaman yapılan kültürel lezzetlerden birisidir.
Gül Şerbeti: Ülkemizin Gül cenneti olan Isparta'da özellikle tatlılarda ve içeceklerde gül ürünleri bulunması da gayet tabi bir durum. Gül yaprakları ile hazırlanan gül şerbeti cam kavanozlara koyularak iki ay bekletildikten sonra tadına doyulmaz bir hal alıyor.
Gül şurubu olarak da bilinen Gül şerbeti yapımında gelincik çiçeğinin siyah renkli dip kısımları kullanılmaktadır.