Ankara Uçak Bileti

Ankara Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
-1ºC
6ºC
Güneşli
Paz
-1ºC
8ºC
Güneşli
Pts
-1ºC
7ºC
Güneşli

Ankara Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu
Gaziantep Samsun Uçak Bileti

Ankara Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara uçakla İzmir'den 1 saat, İstanbul'dan ise 1 saat 10 dakika sürer.
Ankara'ya gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Ankara en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Ankara uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Ankara Şehir Merkezine Ulaşım
Ankara’da Gezilecek Yerler
Ankara’da Ne Yenir?

Esenboğa Havalimanı’dan Ankara Şehir Merkezine Ulaşım


Hem gelen hem de giden yolcu için ulaşım açısından oldukça fazla alternatife sahip ve rahat olan Esenboğa Havalimanı’ndan şehir merkezine EGO otobüsleri, taksi ya da kiralık araç ile ulaşım mümkündür.

Ankara uçak bileti ile yola çıkmadan önce Ankara otelleri ve Ankara araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz. Ankara'ya kara yolu ile ulaşacaksanız, otobüs bileti sayfamız üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Esenboğa Havalimanı’ndan EGO Otobüsleri ile Ankara Şehir Merkezine Ulaşım


Esenboğa Havalimanı’nda iniş yapan yolcular, rahatça EGO otobüslerini kullanarak şehir merkezine ulaşım sağlayabilir. Bunun için 442 AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı hat numaralı otobüs hizmet verir. Bu otobüs ile 24 saat kesintisiz bir şekilde Ankara Havalimanı'na ulaşım mümkündür. 

442 AŞTİ - Havalimanı otobüsü saat 06.00-24.00 arasında 20 dakikada bir; akşam saat 24.00- 06.00 aralığında karşılıklı olarak 3 adet servis hareket eder. Dolayısıyla Ankara uçak bileti olan yolcuların kalkış saatlerini hesaplayarak, en uygun servis saatlerini kullanmaları gerekir.

Esenboğa Havalimanı’ndan Taksi ile Ankara Şehir Merkezine Ulaşım


Esenboğa Havalimanı’nda inen yolcuların bir diğer ulaşım aracı da taksilerdir. Ankara uçak bileti olan ve özellikle valiz yükü çok olan yolcular bu ulaşım seçeneğini tercih eder. Gerek iç gerekse dış hatlar terminal çıkışlarında kolayca taksi bulunabilir. Bagaj yükü fazla olan yolcuların ilk seçeneği olan taksiler; hızlı, konforlu ve saatten bağımsız olarak hizmet verdikleri için yolcuların birçoğu tarafından tercih edilir. Öte yandan, taksi ile ulaşım sağlamak isteyen yolcular, yalnızca Ankara’nın merkezi noktalarına değil, herhangi bir noktasına kolayca ulaşım sağlayabilir.

Esenboğa Havalimanı’ndan Araç Kiralama ile Ankara Şehir Merkezine Ulaşım


Esenboğa Havalimanı’nda iniş yapan yolcular, havalimanı içerisinde bulunan ve araç kiralaması yapan acentelerden diledikleri aracı kiralayarak Ankara seyahatleri boyunca en konforlu ulaşıma erişebilir. Günün her saati açık olan araç kiralama merkezleri ile havalimanında iniş yaptıktan sonra şehrin istedikleri noktasına gidebilen yolcular, isterlerse Ankara seyahatleri boyunca da bu aracı kullanabilir. Türkiye’de araç kiralamak için gerekli iki önemli unsur vardır. Bunlardan ilki pek tabii bir ehliyet sahibi olmak; diğeri ise 22 yaşını doldurmaktır.

Ankara’da Gezilecek Yerler


Binlerce yıllık tarihe sahip olan başkent Ankara’nın bilinen ilk misafirleri milattan önce 5000 civarında buraya yerleşir. Yerleşik hayat da ilk olarak, şehrin günümüzde Polatlı olarak bilinen noktasında başlar. Zamanla Roma İmparatorluğu, Doğu Roma İmparatorluğu, Galatlar ve nicesine ev sahibi olan Ankara; 1071 ile 1073 arasında Anadolu Selçuklu’nun hakimiyeti altına girer. Sonraki yıllarda da Ankara’da bulunan Ahilere özerklik veren Selçuklu, bir süre sonra şehrin Osmanlı’ya bağlanmasını kabul eder. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasıyla beraber başkent ilan edilen Ankara, günümüzde Türkiye’nin en kalabalık üç şehrinden biridir. Ankara’da gezilecek sayısız yer olsa da başkente yolculuk edecek olanlar için kesinlikle uğranması gereken yerleri seçtik. İlk sırada pek tabii Anıtkabir var. İşte Ankara uçak bileti olan yolcuların mutlaka görmesi gereken yerler… 

  • Anıtkabir: Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahıdır. Ankara uçak bileti olan ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alır. 
  • Ankara Kalesi: Başkentin simgeleri arasında bulunan Ankara Kalesi, tüm eski şehri ayaklar altına seren bir manzaraya sahiptir. 
  • Etnografya Müzesi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’e defni öncesi geçici olarak naaşının tutulduğu bu müze, başkentin en önemli noktaları arasındadır. 
  • Kocatepe Camii: İnşası birtakım aksaklıkla 20 yılda tamamlansa da Ankara’nın en önemli dini yapıları arasındadır. 
  • Hacı Bayram-ı Veli Camii: Güçlü tarihe sahip olan ve 1428’de inşa edilen bu asırlık cami, gerek mimarisi gerekse tarihiyle dikkat çeker. 
  • Eymir Gölü: Ankara’ya “gri şehir” diyenleri yalanlayacak güzellikte olan Eymir Gölü, doğanın başkente en güzel armağanlarından biridir. 
  • TBMM I. Binası: Bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak faaliyet gösteren bina, TBMM’nin ilk kurulduğu yapıdır. 
  • TBMM II. Binası: Günümüzde Cumhuriyet Müzesi olarak hizmet veren yapı, genellikle TBMM I. Binası ile karıştırılsa da cumhuriyetin ilanına dair pek çok done barındırır. 
  • Ulucanlar Cezaevi: Ankara’nın yakın tarihine tanıklık eden Ulucanlar Cezaevi Müzesi, oldukça mistik ve bir o kadar da hüzünlü bir tarihe aittir. 
  • Altınköy Açık Hava Müzesi: Huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan bu müzede doğa, müze ve restoran bir aradadır. 
  • Rahmi M. Koç Müzesi: Başkentin en ünlü müzelerinden olan bu yer, klasik araba koleksiyonu başta olmak üzere pek çok antika parça ile göz doldurur. 
  • Ankara Resim ve Heykel Müzesi: Ulusal Mimarlık Akımı içerisinde inşa edilen simge yapılardan olan bu müze, her anlamda sanatla bütünleşiktir. 
  • Augustus Tapınağı: Ankara tarihinin en önemli tarihi yapılarından olan bu tapınak, arkeolojik kalıntılara ilgi görenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. 
  • Mogan Gölü: Doğanın başkente armağanlarından biri olan Mogan Gölü, doğaseverler için paha biçilemez güzellikte bir noktadır. 
  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi: Ankara’nın en bilindik ve ziyaretçisi en çok olan müzelerinden olan bu yer, sanat ve arkeolojiyi bir araya getirir. 
  • Kuğulu Park: Ankara’nın simge noktalarından olan Kuğulu Park, şehrin göbeğinde kargaşa ve gürültüden uzak bir dinlenme alanıdır. Roma Hamamı ve Antik Kent: Augustus Tapınağı ile oldukça yakın bir noktada bulunan antik kent, tarihseverlerin gözdesidir. 
  • Atatürk Orman Çiftliği: 1925 yılında Atatürk’ün bizatihi talimatı ile kurulan Atatürk Orman Çiftliği, Ankara’nın en önemli zenginliğidir. 
  • Mehmet Akif Ersoy Evi: İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un konakladığı ve zamanla müzeye dönüştürülen bu ev, kendisine dair pek çok eşyayı da barındırır. 
  • Pembe Köşk: Bir diğer ismi de İsmet İnönü Evi olan bu yapı, Ankara’nın simge yapıları arasındadır. 
  • Kültürel Miraslar Müzesi: İsmi biraz uzun olsa da kültürel açıdan Ankara’nın tarihini yansıtan bir müze olan bu yer, başkentin en dikkat çekici müzelerindendir. 
  • Altın Köşk: Gerek mimarisi gerekse şaşaası ile göz kamaştıran bu köşk, Ankara’nın en çok ziyaretçi ağırlayan yapılarındandır. 
  • Beypazarı Kent Tarihi Müzesi: Beypazarı’nın tüm kültürel tarihini barındıran bu müze, bir şehrin kalkınma dönemi hikayesini anlatır. 
  • Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı: Doğal güzelliğiyle büyüleyen bu park, bilhassa bahar aylarında ziyaret edilmelidir.

Ankara’da Ne Yenir?


Yöresel mutfağı çok bilinmese de aslında bir leb-i derya olan Ankara’nın muazzam yemeklerini sizin için listeledik. Pek tabii ilk sırada ASPAVA var. 

  • ASPAVA: Esasında bol soslu döner olarak tanımlayabileceğimiz ASPAVA, yanında gelen bol ikramıyla meşhurdur. Öte yandan açılımı ise “Allah Sağlık Para Afiyet Versin, Amin” şeklindedir. 
  • Öllüğün Körü: Bir nevi tirit olarak tarif edilebilen bu yemek, haşlanmış erişte üzerine kavrulmuş kıyma, sarımsaklı yoğurt ve pul biberli yağ ile servis edilir. 
  • Beypazarı Güveci: Bu güveci diğerlerinden ayıran iki önemli özellik vardır. Bunlardan biri kesinlikle kuşbaşı et kullanılması, bir diğeri ise içerisine pirinç eklenmesidir. Az malzeme ile muhteşem bir tat ortaya çıkar. 
  • Tamtak Tiridi: Et suyu ile ıslatılmış tandır ekmeğinin üzerine özenle yerleştirilen kemikli kuzu etleri ile oluşan muhteşem bir lezzettir. 
  • Ankara Kokoreci: Tıpkı İstanbul ve İzmir’de olduğu gibi Ankara’nın da kokoreci meşhurdur. Ancak İzmir’deki gibi sade değil, bol domateslidir. 
  • Ankara Tava: Arpa şehriye, kuşbaşı et, soğan ve biber ile yapılan bir pilav çeşididir. 
  • Devrez Mercimek Çorbası: Türkiye’nin tamamında meşhur olan Ankara’nın ünlü mercimek çorbasıdır. Tarifi halen gizli tutulur.