İstanbul Sivas Uçak Bileti

İstanbul - Sivas Uçuş Bilgileri

611 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
690 KM Mesafe
THY Popüler Havayolu
1 Saat 25 Dakika Uçuş Süresi

Sivas Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: -3ºC
Maks: 1ºC
Parçalı Bulutlu
19 Ocak 2025 Pazar
Min: -3ºC
Maks: 4ºC
Parçalı Bulutlu
20 Ocak 2025 Pazartesi
Min: -4ºC
Maks: 0ºC
Güneşli
21 Ocak 2025 Salı
Min: -4ºC
Maks: 3ºC
Güneşli
22 Ocak 2025 Çarşamba
Min: -4ºC
Maks: 3ºC
Çok bulutlu

En Ucuz İstanbul - Sivas Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Sivas
TL712
AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Sivas
TL611

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul - Sivas arası havayolu ile 1 saat 20 dakika sürmektedir.
İstanbul - Sivas en ucuz uçak bileti 611,40 TL'den başlamaktadır.
İstanbul kalkışlı uçuşlarınızı Sabiha Gökçen ya da İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul - Sivas arası yaygın olarak THY, Pegasus ve Anadolujet gibi havayolu şirketlerin düzenli uçuşları bulunmaktadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Sivas Uçak Bileti
Sivas Nuri Demirağ Havalimanından Sivas Şehir Merkezine Ulaşım:
SAMSUN SEYAHAT REHBERİ
Sivas Haritasını İncele

Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusunda yer alan şehirlerden biridir. Anadolu’nun ortasında yer alan bu şehir, yüzölçümü bakımından da Türkiye’nin en büyük ikinci şehridir. İpek yolu üzerinde yer alan bu şehir, tarihte önemli bir yere sahiptir. Şehrin doğal ve tarihi yapısı da görülmeye değerdir. Özellikle Selçuklu tüccarlarının ziyaret ettiği bu şehir, Konya’dan sonra en çok Selçuklu eserini barındıran yerdir. Pek çok kaynakta Sivas’ın adının Sebastia’dan türediğinden ve kent merkezinin de Roma İmparatorluğu döneminde inşa edildiğinden bahsedilir. Son verilere göre ise Sivas’ın nüfusu 646.608’dir. Tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin olan bu şehri ziyaret etmek için uygun fiyatlı olarak birçok Sivas uçak bileti arayabilirsiniz. Sivas’a gittikten sonra da hem kolaylıkla ulaşabileceğiniz hem gezip görebileceğiniz yerleri bu yazımızda ele aldık.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı

Sivas’ ta Nuri Demirağ Havalimanı bulunur. Sivas havalimanı şehir merkezine 22.4 km uzaklıktadır. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, ilk olarak askeri amaçla kullanılmak için 1957’de hava trafiğine açılmıştır. 1990 yılında da DHMİ tarafında inşa edilen terminal binasında sivil hava trafiğine hizmet vermeye başlamıştır. Buraya pek çok şehirden uçuş yapılmakta olup oldukça yoğun bir hava trafiğine sahiptir.

Bu havalimanında 2 adet kafeterya, ATM hizmetleri, 5 adet araç kiralama ofisi, 1 adet turizm danışma ofisi ve 1 adet de sağlık hizmetleri ünitesi bulunmaktadır. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, şehirden nispeten uzaktadır. Havalimanına en yakın olan karayolu ise 13 km güneyinde bulunan Sivas-Ankara yoludur. Bu havalimanından şehre gidebilmek için farklı yollar bulunmaktadır. Bunlar: • Taksi, • Havaş, • Otobüs Bu ulaşım yollarının yanı sıra araç kiralama ile de şehre ulaşabilirsiniz.

Taksi

Sürekli olarak hizmet veren taksiler, ulaşım açısından en hızlı olan araçlardan biridir. Taksiler günün her saati hizmet vermektedir. Bu araçlar, özellikle sıkışık trafik saatlerinde araç kullanmak istemeyen kişiler için oldukça faydalı bir seçenektir. Bunun yanı sıra farklı bir yerden geldiyseniz ve Sivas’ta bazı yerleri bulmak zor geliyorsa taksiler tam size göredir. Çünkü taksi şoförleri genelde gezilecek yerlerin çoğunu bilirler. Bu nedenle yolculuk sonrasında rahat ve konforlu bir şekilde gitmek istediğiniz yere taksilerle kolayca ulaşabilirsiniz. Böylece zamanı da iyi bir şekilde kullanmış olursunuz.

Havaş

Sivas’ta havalimanından şehir merkezine gitmek için tercih edebileceğiniz yollardan biri de Havaş’tır. İç hatlar ile eş zamanlı bir şekilde havalimanı ve şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren Havaş, oldukça konforlu ve hızlıdır. Havaş, uçakların inişinden 25 dakika sonra şehir merkezine doğru hareket etmektedir. Bu araçlar, gelen yolcu salonunun çıkışından hareket ederler. Havalimanı ile şehir merkezi arasında hizmet veren Havaş servisinin güzergahı şu şekildedir: Havalimanı - Özel Harekat Şube Müdürlüğü – Sabancı Lise Durağı – Kümbet Halı Saha – 4 Eylül Stadyumu – Büyük Otel
Havalimanından yola çıkan bu servisler, doğrudan şehir merkezine gitmektedir.

Otobüs

Sivas’ta otobüsler yaygın olarak kullanılmaktadır. Uçakların iniş-kalkış saatlerine göre havalimanı otobüsleri hareket etmektedir. Bu sayede şehrin merkezine otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz. Sivas Belediyesi tarafından sunulan otobüs hizmeti, tüm yolcuların uçaktan inmesinden yaklaşık 25 dakika sonra şehir merkezine doğru yola çıkmaktadır. Bu otobüsleri yolcu salonunun çıkışında bulmanız mümkündür. Otobüsün sağladığı en önemli avantaj uygun fiyatlı olmasıdır. Ayrıca hem bagaj sıkıntısından hem de kalabalık sorunundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Havalimanı ve şehir merkezi arasında yolcu taşıma hizmeti veren bu araçlar, Sivas otogarına kadar gitmektedir. Otobüsün güzergahı da şu şekildedir: Havalimanı – İstasyon Caddesi – Hükümet Mahallesi – Atatürk Caddesi – Kepçeli Caddesi – Yenişehir – Terminal
Havalimanından hareket eden bu araçlar, ara duraklarda durmadan doğrudan şehir merkezine gitmektedir. Bu nedenle ara duraklarda inmek istiyorsanız bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

Araç Kiralama

Uçakla seyahat ettikten sonra şehre gidebilmek için bir araca ihtiyaç duyulmaktadır. Bu araç kimi zaman taksi kimi zaman da otobüs olabilmektedir. Ayrıca etrafında bulunan ilçeleri ile görülmeye değer olan Sivas’ta araç kiralama da sürekli olarak kullanılan bir yöntemdir. Sivas’ta havalimanı içerisinde araç kiralayabileceğiniz farklı firmalar bulunmaktadır. Sivas havalimanı araç kiralama seçenekleri sayesinde Sivas’ın şehir merkezine giderek pek çok yeri keşfedebilirsiniz.

Güvenilir bir hizmet sunan firmalar sayesinde hem ihtiyacınıza hem de bütçenize uygun bir araç bulabilirsiniz. Araç kiralama sayesinde istediğiniz yere de rahatlıkla gidebilirsiniz. Ayrıca seyahat boyunca araba ile daha konforlu bir yolculuk geçirebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak navigasyon da kullanabilirsiniz.

Araç kiralama hizmeti sayesinde doğal güzellikleriyle dikkat çeken Sivas’ı keyifli bir şekilde gezebilirsiniz. Araba sayesinde ulaşım konusunda da sıkıntı yaşamazsınız.

Samsun'da Gezilecek Yerler

Orta Karadeniz’de yer alan Samsun hem coğrafi konumu hem de tarihi kökeni ile önem taşır. Yunan mitolojisinde kadın savaşçılar olarak anılan amazonların Samsun’da yaşadığı söylenilir. Persler, Hititler gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Samsun şehrinin bizim için en büyük önemi ise Kurtuluş Savaşı yıllarında edindiği roldür.

Bununla birlikte ülkenin önemli liman şehirlerinden biri olması da Samsun’a hem ekonomik hem kültürel anlamda değer katan özelliklerdendir. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan şehirde buna paralel olarak turistik özelliklerde zengin şekilde karşımıza çıkmaktadır. Hem tanık olduğu tarihin izlerini taşıması hem de doğal güzelliklere sahip olması nedeniyle Samsun gezilecek yerler listesi oldukça kalabalıktır.

Öncelikle Samsun’a yolu düşenlerin çok sayıda müze ile karşılaşacağını belirtmek gerekir. Bunların başında Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi gelmektedir. Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında gelen müze Canik’te yer almaktadır. Bandırma Vapur’u içerisinde Kurtuluş Savaşı ile ilgili önemli izlere tanık olmak mümkündür.

Bununla birlikte şehirde yer alan diğer önemli müzelerden bir diğeri Gazi Müzesi’dir. Samsun Gazi Müzesi önceden Mantika Palas ismiyle otel olarak hizmet veriyorken bugün müzeye dönüştürülmüştür. Onuncu Yıl Nutku orijinal hali Gazi Müzesinin en görülmeye değer parçalarındandır.

Müzeler konusunda listenin kalabalık olduğu şehirde bulunan diğer isim ise Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’dir. Şehrin kıymetli arkeolojik geçmişine tanık olabileceğiniz müzedeki eserler Tunç Çağı’na kadar uzanmakla beraber çeşitlilik göstermektedir. Ancak Samsun gezilecek yerler elbette müzelerle sınırlı değil. Şehrin arkeolojik geçmişinin yansımalarını görebileceğiniz bir diğer adres ise Amisos Tepesi olacak. Amisos Antik Kenti’nde yer alan Kral Mezarları özellikle tarih severlerin ilgisini çekecektir. Ulaşımı teleferik aracılığı ile sağlayacağınız alan aynı zamanda manzarasıyla da oldukça meşhurdur.

Şehrin Yunan Mitlerinde bulunan öneminden bahsetmiştik. Bu söylencenin hayat bulduğu Amazon Köyü Samsun gezilecek yerler içinde en ilgi çekenlerdendir. Bu köy Samsun kent merkezinde yer alan Batı Park’a kurulmuştur. Savaşçı kadınların hayat bulduğu balmumu heykeller adeta canlı birer amazon görünümleriyle ziyaretçileri büyülüyor. Yunan mitolojisine tanık olabileceğiniz Amazon köyüne otobüs, dolmuş ve tramvay gibi pek çok ulaşım seçeni bulunuyor. Şehirde muhakkak görülmesi gereken noktalardan biri de Samsun’un en eski yerleşim yeri olarak anılan Arkeolojisi Vadisi’dir. Ancak bura Tekkeköy Mağaraları ismiyle de bilinmektedir. İlk insanların yaşamına ait pek çok araç gereci görebileceğiniz mağaraya ulaşım da oldukça kolaydır.

Tarihi değerlerden bahsediyorken son olarak Onur Anıtı’ndan söz etmek gerekiyor. Samsun merkezde yer alan anıtın diğer ismi ise Atatürk Anıtı… Heinrich Krippel isimli Avusturyalı sanatçı tarafından yapılan anıt Atatürk Parkı’nda yer alıyor. Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de göz dolduran Samsun gezilecek yerler içinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Kuş Cenneti var. Bafra ili Kızılırmak Deltası’nda bulunan alanda 321 kuş türünü görmek mümkün. Bunun yanı sıra alanda bulunan göller sayesinde balık çeşitliği mevcut olduğu gibi delta flora açısından da fazlasıyla zengin. Tüm bu güzelliklere birde Samsun’un eşsiz kumsallarını eklemek gerekiyor. Samsun Atakum plajı ise bunların başında yer alıyor. Şehrin diğer plajlarını ise Fener, Çatalcam ve Yakakent Plajları şeklinde sıralayabiliriz. Aynı zamanda plajlarıyla yaz turizmine canlılık katan Samsun, Akdağ Kayak Merkeziyle kış turizminde de yerini alıyor.

Samsun Konaklama

Turizm çeşitliliği ile oldukça zengin olan şehirde konaklama imkanları da epey zengin. Her zevke ve her bütçeye uygun konaklama imkanı sunan Samsun’da öncelikle olarak ne tür bir tatil geçireceğinize karar vermelisiniz. Samsun konaklama imkanları hem şehrin iç kısımlarında hem de kıyı kesimlerde mevcut. Ancak belirtildiği gibi öncelikle seyahat döneminize karar vermeniz doğru olacaktır. Eğer şehrin plajlarında güzel bir yaz tatili geçirmeyi planlıyorsanız kıyı şeritte konumlanmış konaklama alanları sizin için doğru tercih olacaktır. Burada yaz tatili geçirmek için her bütçeye hitap eden oteller, pansiyonlar hatta kiralık evler bulunmaktadır. Hem ihtiyaçlarınız hem de bütçeniz doğrultusunda sizin için uygun olan konaklama seçeneğine kolayca ulaşabilirsiniz.

Ancak seyahat planınız daha çok kültür gezisi şeklinde ise kıyı kesimden ziyade şehir merkezinde ve iç kesimlerinde bulunan Samsun konaklama seçeneklerini araştırmanızda fayda var. Merkez içinde de taleplerinizi karşılayacak farklı seçenekler mevcut durumda bulunuyor. Şehir içinde konaklamayı tercih ederseniz ulaşım açısından avantaj sağlayarak görmek istediğiniz rotasyonlara kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunların yanı sıra kış turizminden faydalanmak ya da farklı bir konaklama imkanı yaşamak isteyenler içinse Dağ evi konseptli seçeneklerde mevcut. Değişik konsepte sahip bir tatil geçirmek için ideal konaklama adreslerinden biri şüphesiz dağ evleri olacaktır.

Samsun Yeme-İçme

Bir geziyi ölümsüz kılan tecrübelerden en önemlileri bölgeye ait olan tatları deneyimlemektir. Orta Karadeniz bölgesinin önemli şehirlerinden biri olan Samsun’da bölge mutfağından pek çok esinti bulacaksınız. Aynı zamanda şehrin kendine özgü lezzetlerini tatma imkanına da sahip olacaksınız.

Samsun yemekleri dendiğinde akla gelen isim şüphesiz pide olacak. Samsun pidesi şehir içinde olduğu kadar ülke genelinde de adından söz ettiriyor. İç harcının pide yapım aşamasından bir gün önce hazırlanıyor olması Samsun pidesini özel kılan sebeplerden. Ayrıca hepsi taş fırınlarda pişirilen meşhur pidenin doğduğu nokta ise Samsun’un Bafra ilçesidir. Buraya kadar gelmişken Samsun pidesi yemeden dönmek olmaz.

Bafra’nın Samsun mutfağına kazandırdığı bir diğer lezzet ise Nokuldur. Nokul cevizle yapılan bir hamur işi olarak sofralarda yerini almayı başarmıştır.

Şehre özel bir diğer lezzet ise Oymaağaç Kebabı’dır. Samsun’da kebap kültürü öyle önemli ki eski Samsun evlerinde bir odanın sadece kebap yapımı için ayrıldığından söz ediliyor. Oğlak etiyle yapılan bu özel kebap türü şehrin mutfağına renk veren lezzetlerden biri haline gelmiştir. Samsun’un Çakallı mevkiinde yapılan ve ismini buradan alan menemendir. Çakallı menemeni, Samsuna özgü yapılışı olan meşhur simitle birlikte tercih edilmektedir. Çakallı menemeni ve Samsun simidi şehrin vazgeçilmez kahvaltılarındadır.

Bahsettiğimiz bunca lezzetli isimle birlikte hep kuru kuru olmaz diyerek Haluçkadan söz etmek gerekecek. Nohut ve tavuk etiyle yapılan bu sulu yemek kimileri tarafından çorba olarak anılıyor. Ancak bölge Karadeniz olduğunda Samsun yemekleri içinde vazgeçilmezlerden biri enfes balık yemekleridir. Salaş ya da lüks pek çok farklı mekanda balık çeşitlerini tadabilirsiniz. Ayrıca Karadeniz mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biri olan turşu kavurması da Samsun’a geldiğinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerdendir.