İstanbul - Diyarbakır Uçuş Bilgileri
548,92 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1020 KM
Mesafe
|
Pegasus
Popüler Havayolu
|
1 Saat 50 Dakika
Uçuş Süresi
|
Diyarbakır Ortalama Sıcaklık
En Ucuz İstanbul - Diyarbakır Uçak Biletleri
İstanbul Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Diyarbakır, ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini koruyarak günümüze taşımasından dolayı her yıl binlerce ziyaretçisine adeta zaman yolculuğu tecrübesi yaşatır. Tarihi surlar, kültür çeşitliliği hissettiren eserler, geçmişe götüren hanlarıyla özellikle İstanbul’un karmaşasından kaçanlara eşsiz anılar bırakır. Seyahat planı öncesi en ucuz İstanbul Diyarbakır uçak bileti hakkında araştırmalar çoğalıyor. Bilet Dükkanı hem uygun fiyatlı İstanbul Diyarbakır uçak bileti imkanı hem de Diyarbakır gezi rehberi hakkında bilgi veriyor. Güneydoğu Bölgesi’nin tarifsiz güzelliklerine yakından tanıklık etmek isteyenleri İstanbul Diyarbakır uçak bileti aldıktan sonra unutamayacağı bir gezi bekliyor.
İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
İstanbul Havalimanı Avrupa Yakası’nda yer alan dünyanın ve Türkiye’nin çok sayıda bölgesine uçuş hizmeti veren bir havalimanıdır. Çok sayıda ödüle sahip olmasının yanında New York merkezli Travel and Leisure Dergisi tarafından düzenlenen “World’s Best Awards 2021” anketinde Dünyanın En İyi Havalimanı listesinden 2.oldu. Milyonlarca insanı gitmek istediği noktaya ulaştıran İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşım son derece kolaydır. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım; Havaİst servisleri, İETT otobüsleri, taksi ve araç kiralama seçenekleriyle yapılır.
Belediye Otobüsleri ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım
İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşmanın en ucuz yolu belediye otobüsleridir. Megakentin geniş otobüs ağı sayesinde şehrin hemen hemen her noktasına kolayca ulaşım sağlanır. İBB bünyesinde bulunan İETT otobüsleri şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlarken yolcuların tek yapması gereken İstanbul Kart sahibi olmaktır. Şehir dışından gelen yolcular İBB İstanbul Kart noktalarını ve bilet otomatları kullanarak temin edebilir. İşte şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na giden İETT otobüsleri:
- H1 (Mahmutbey Metro – İstanbul Havalimanı)
- H2 (Mecidiyeköy - İstanbul Havalimanı)
- H3 (Halkalı Marmaray - İstanbul Havalimanı)
- H6 (Yunus Emre Mahallesi - İstanbul Havalimanı)
- H8 (Hacıosman Metro - İstanbul Havalimanı)
- H9 (Cevizlibağ - İstanbul Havalimanı)
Havaİst ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım
İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşım sağlamak için Havaİst servisleri bir diğer seçenektir. Konforlu ve hızlı olmasının yanında taksiye göre daha ekonomiktir. Belediye otobüslerini kullanmak istemeyenlerin tercihi Havaİst, şehir merkezinin birçok noktasından İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlar. Havaİst ücretleri ve yolculuk süresi kalkış noktasına farklılık gösterir. İşte İstanbul Havaİst durakları:
- Taksim – Beşiktaş - İstanbul Havalimanı
- Beylikdüzü – Çatalca - İstanbul Havalimanı
- Avcılar – Beylikdüzü - İstanbul Havalimanı
- Sabiha Gökçen Havalimanı - İstanbul Havalimanı
- Esenler – Göktürk - İstanbul Havalimanı
- Güneşli - Halkalı - İstanbul Havalimanı
- Kadıköy – Tepestü - İstanbul Havalimanı
- Beyazıt Meydanı – Aksaray - İstanbul Havalimanı
- Avcılar – Bahçeşehir - İstanbul Havalimanı
- Bakırköy – Yenibosna - İstanbul Havalimanı
Taksi ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım
Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım için kısıtlı vakti kalanların tercihi ise taksidir. İstanbul’da bulunan binlerce taksi özellikle valiz yükü çok olanların sık sık kullandığı ulaşım aracıdır. Konforlu ve hızlı ulaşım sağlarken aynı zamanda İstanbul’un her noktasından transfer sağlar. İstanbul Havalimanı’na İBB bünyesine bağlı iTaksi uygulaması ile de 7 gün 24 saat boyunca ulaşılabilir. iTaksi aynı zamanda ödeme rahatlığı ve yolculuk takibi imkanı da sağlar. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na taksi ile ulaşan yolcular ödemeyi nakit, kredi kartı ya da İstanbul Kart ile yapabilir.
Sabiha Gökçen Havalimanı’na Şehir Merkezinden Nasıl Gidilir?
İstanbul’un Pendik ilçesinde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı her yıl milyonlarca yolcuyu Anadolu Yakası’ndan yurt içi ve yurt dışında birçok noktaya bağlar. Uçuş yoğunluğu ile defalarca rekor kırarken şehir merkezinden çok sayıda ulaşım aracı bulunur. Adını dünyanın ilk savaş ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’den alan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezinden; Havabüs, İETT otobüsleri ve taksi seçenekleri ile ulaşmak son derece kolaydır. Bunun yanında aktarma kullanmak şartıyla metro ve araç kiralama yöntemiyle gidilir.
İETT Otobüsleri ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım
Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için İETT otobüsleri de kullanılır. İstanbul’un birçok noktasından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na hizmet veren belediye otobüsleri ucuz ve hızlı ulaşım sağlar. Çok sayıda noktadan kalkan belediye otobüsleri ucuz olmasından dolayı sık sık tercih edilir. Yolcuların İETT otobüsleri ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmesi için İstanbul Kart sahibi olması gerekir. Şehir dışından gelen yolcular İETT bilet gişelerinden ve bilet otomatlarından İstanbul Kart’ı kolayca temin edebilir. Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden otobüs hatları ise şu şekildedir:
- E-3 (4.Levent Metro – Sabiha Gökçen Havalimanı)
- E-9 (Bostancı - Sabiha Gökçen Havalimanı)
- E-10 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
- E-11 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
- 16S (Harem Peronlar- Uzunçayır Metrobüs- Sabiha Gökçen Havalimanı)
- SG1 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
- SG2 (Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı)
- 122H (4.Levent Metro - Sabiha Gökçen Havalimanı)
- 132H (Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı)
- 131 C (Sultanbeyli - Sabiha Gökçen Havalimanı)
Havabüs ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım
Şehir merkezinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Havabüs yardımıyla kolayca ulaşmak mümkündür. Havabüs şehir merkezinin farklı noktalarından Sabiha Gökçen Havalimanı’na hızlı ve aynı zamanda ekonomik ulaşım sağlar. İETT otobüsü kullanmak istemeyenler; Taksim, Kadıköy ve Yenisahra kalkış noktalarından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na konforlu bir şekilde gidebilir. Yolculuk süreleri kalkış noktasına ve İstanbul’daki trafik yoğunluğuna farklılık gösterebilir. Havabüs’te yaşanacak yoğunluk sorunlarıyla karşılaşmamaları için kalkış noktasında en az 15 dakika öncesi bulunması önerilirken firma tarafından belirtilen yolculuk süreleri ise şu şekildedir:
Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı arası 1,5 saat,
Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı 1 saat,
Yenisahra - Sabiha Gökçen Havalimanı arası 45 dakika.
Taksi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım
Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezine hızlı ve konforlu şekilde ulaşabilmek taksi ile mümkündür. İstanbul’da 7 gün 24 saat hizmet veren taksiler Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezinin her noktasından ulaşım sağlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinden bulunan iTaksi ile yolculuk süresi ve ücret hesaplama imkanı bulunurken ödeme yöntemi olarak nakit, kredi kartı ya da İstanbul Kart seçenekleri vardır.
Metro ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım
Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezinden doğrudan metro hattı yoktur. Ancak metro ağına yakın olan yolcular Kadıköy – Tavşantepe metrosundan aktarması sayesinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na kolayca ulaşım sağlanır. Buna göre yolcuların Kadıköy – Tavşantepe M4 metrosunu kullanarak Soğanlık durağında inmesi ve ardından 16S ya da E-10 hat numaralı otobüsler ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmesi gerekir.
Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Medeniyetler beşiği Diyarbakır Güneydoğu Anadolu’nun incisi konumundadır. Diyarbakır ziyaret için yola çıkanları ilk olarak Diyarbakır Havalimanı karşılar. Diyarbakır Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunur. Şehir merkezine ulaşım ise son derece kolaydır. Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için en sık tercih edilenler ise; belediye otobüsleri, taksi ve araç kiralamadır.
Belediye Otobüsleri ile Diyarbakır Şehir Merkezine Ulaşım
Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için belediye otobüsleri sıklıkla tercih edilir. Şehir merkezinin birçok noktasına ulaşması ve ekonomik olmasıyla öne çıkar. Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için Z2 (Havaalanı – Üniversite), Z3 (Havaalanı – Dağ Kapı) ve AZ (Otogar – Üniversite) hat numaraları otobüsler hizmet verir. İşte Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine giden otobüslerin güzergahları:
AZ (Otogar – Üniversite): Otogar – Gökkuşağı Evleri – Araç Muayene – Nevruz Parkı – Zümrüt Kent – Yeniköy Mezarlığı – Havaalanı
Z2 (Havaalanı – Üniversite): Havaalanı – Kamışlı Bulvarı – Nevruz Parkı, Zümrüt Kent – Göletli Park, Yeni Hal, Toptancılar, Kantar Kavşağı – Migros – Urfa Yolu – Tesisler – Batıkent – Koşuyolu – Gevran Caddesi – Adliye – Dağ Kapı – Üniversite
Z3 (Havalimanı – Dağ Kapı): Havaalanı – Kamışlı Bulvarı – Zümrüt Kent – Yeniköy Mezarlığı – Eski Havaalanı Caddesi – Kuruçeşme – Alay – Ali Pınar – İstasyon – Eğitim Köşesi – Ayhan Durağı – Ofis – Ekinciler Caddesi – Vilayet – Akkoyunlu Caddesi – Dağ Kapı – Hastane
Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım
Diyarbakır şehir merkezine taksi ile de ulaşım sağlamak mümkündür. Diyarbakır Havalimanı’nda 7 gün 24 saat hizmet veren taksiler konforlu bir ulaşım sağlar. Özellikle valizi çok olan ve toplu taşıma kullanmak istemeyen yolcular Diyarbakır Havalimanı’ndan taksi ile gitmek istedikleri yere kolayca ulaşır.
Diyarbakır Şehir Rehberi
Mezopotamya esintilerinin hakim olduğu tarihi yapısı yanında Dicle ve Fırat Nehri’nden gelen doğa güzelliklerine bir de Güneydoğu’nun lezzetleri eklenince Diyarbakır yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geliyor. Geçmişten bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Diyarbakır günümüze kadar pek çok isimle anılırken bunlardan en bilinenleri; Asur hükümdarı Adad Nirari I tarafından kullanılan Amedi, Süryanilerin kullandığı ‘Amid’ veya ‘Omid’, Cumhuriyet dönemiyle birlikte 'Diyarbekir’ adını aldı. Çok sayıda devletin hüküm sürdüğü Diyarbakır’ın her sokağında tarihten bir parça ve hikaye bulmak mümkündür. Kültürel çeşitliliği ve nostajik yapısı özellikle Türkiye’nin batı illerinden çok sayıda misafir ağırlar. Bilet Dükkanı olarak Diyarbakır’da gezilecek yerler listesi yaparken diğer yandan "Diyarbakır’da ne yenir?" sorusunu cevapladık.
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır tarihte doğal bir geçiş noktası olması nedeniyle çok sayıda devletin ilgisini çekerken ve pek çok medeniyetine ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Fırat ve Dicle’nin coğrafyayı verimli hale getirmesi şehri değerli kılarken günümüze kadar gelen kültür çeşitliğine zemin hazırlarken yurt içi ve yurt dışı misafirlerini haran bırakacak eserleri barındırır. İşte Diyarbakır’da gezilecek yerler:
- Diyarbakır Ulu Camii,
- Silvan,
- Dicle Köprüsü (On Gözlü Köprü),
- Hasan Paşa Hanı,
- Hilar Mağarası,
- Mar Petyun Keldani Kilisesi,
- Harput Kapı (Dağ Kapı),
- Sülüklü Han,
- Malabadi Köprüsü,
- Diyarbakır Surları,
- Hevsel Bahçeleri,
- Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi,
- Diyarbakır Bakırcılar Çarşısı,
- Amida Höyük,
- Ulu Beden Burcu,
- Deran Mağaraları,
- Atatürk Müzesi ve Gazi Köşkü,
- Mardin Kapı,
- Zerzevan Kalesi,
- Haburman Köprüsü,
- Diyarbakır Arkeoloji Müzesi,
- Birkleyn Mağaraları,
- Saint George Kilisesi,
- Mithras Tapınağı,
- Ziya Gökalp Müze Evi,
- Çermik Kaplıcaları,
- Zülküf Dağı,
- Asur Kalesi,
- Hasuni Mağaraları,
- Eğil Barajı Gölü ve Kral Mezarları.
Diyarbakır’da Ne Yenir?
Güneydoğu mutfağının namı hem Türkiye’yi hem de dünyayı etkisi altına alırken Diyarbakır yöresel lezzetleri duyanların ağzını sulandırmaya yetiyor. Kültür çeşitliğine bağlı olarak yemek kültürü de son derece geniştir. İşte Diyarbakır lezzetleri:
- İçli Köfte,
- Kaburga Dolması,
- Revani,
- Mumbar Dolması,
- Ekşili Köfte,
- Meftune,
- Burma Kadayıfı,
- Diyarbakır Çöreği,
- Bostana,
- Sıkma,
- Cartlak Kebabı,
- Duvaklı Pilav,
- Ekşili Tavuk,
- Tırşık,
- Saç Tava,
- Lahmacun,
- Diyarbakır Ciğeri,
- Hıncık,
- Nardaşı,
- Fıstıklı Helva Tatlısı,
- Diyarbakır Karpuzu.
Diyarbakır’da Alışveriş Yapılacak Yerler
İstanbul’a hatıra götürmek ve özellikle etnik kıyafet ve yiyecek alışverişi yapmak isteyenler için Bilet Dükkanı olarak Diyarbakır’da alışveriş yapılacak yerler listesi hazırladık:
- Hasanpaşa Hanı,
- Keçi Burcu,
- Forum Diyarbakır AVM,
- Bakırcılar Çarşısı,
- Baharatçılar Çarşısı,
- Sipahiler ve Aşefçiler Çarşısı,
- Tarihi Yanık Çarşı