İzmir Kars Uçak Bileti

İzmir - Kars Uçuş Bilgileri

989 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1378 KM Mesafe
SunExpress Popüler Havayolu
2 Saat 10 Dakika Uçuş Süresi

Kars Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: -14ºC
Maks: -6ºC
Parçalı Bulutlu
19 Ocak 2025 Pazar
Min: -14ºC
Maks: -6ºC
Parçalı Bulutlu
20 Ocak 2025 Pazartesi
Min: -16ºC
Maks: -7ºC
Hafif dondurucu yağmurlu
21 Ocak 2025 Salı
Min: -16ºC
Maks: -4ºC
Güneşli
22 Ocak 2025 Çarşamba
Min: -14ºC
Maks: -5ºC
Güneşli

En Ucuz İzmir - Kars Uçak Biletleri

SunExpress
İzmir
İzmir Adnan Menderes Havalimanı
Kars
TL989
Türk Hava Yolları
İzmir
İzmir Adnan Menderes Havalimanı
Kars
TL1.350

Sıkça Sorulan Sorular

İzmir Kars arası havayolu ile 2 saat 10 dakika sürmektedir.
İzmir Kars karşılıklı uçuşlarınızı İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Kars Harakani Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İzmir Kars en ucuz uçak bileti 989 TL’den başlamaktadır.
İzmir Kars arası yaygın olarak THY, Pegasus ve Anadolujet gibi havayolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı'na Ulaşım
Kars Harakani Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kars'ta Gezilecek Yerler
Kars'ta Ne Yenir?

İzmir, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alır. Yıl içerisinde en yoğun turist popülasyonuna sahip şehirlerinden olan İzmir’in hava trafiği de bir hayli fazladır. Şehir, Adnan Menderes Havalimanı’na sahiptir. Bu havalimanı, yurt içi destinasyonlar başta olmak üzere uluslararası hizmet verir. İzmir Kars uçak bileti almak isteyenlere özel hazırladığımız yazımız, seyahat edecek olanlar için adeta bir rehber görevi görecektir. 

Öte yandan, en avantajlı İzmir Kars uçak bileti Bilet Dükkanı’nda bulunacağını da belirtelim. İzmir Kars uçak bileti başlığı altında hazırladığımız yazımızda; İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım, Kars Harakani Havalimanı’ndan şehir merkezine gidiş, Kars’ta gezilecek yerler ve Kars’ın yöresel lezzetleri bulunuyor. İlk olarak İzmir Kars uçak bileti alan yolcuların ulaşması gereken ilk nokta olan Adnan Menderes Havalimanı’na gidiş kısmını anlatacağız.

Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


İzmir Kars uçak bileti alan yolcular, ilk durak olarak Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlamak durumundadır. Bu durumda seyahat edeceklerin en çok merak ettiği sorulardan biri Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir oluyor. İzmir’in Gaziemir ilçesinde konumlanan ve 17 Kasım 1987 tarihinden bu yana uluslararası alanda hava yolu taşımacılığında hizmet veren Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye’nin en yoğun hava yolu trafiğine sahip havalimanlarındandır. Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezine 14 kilometre mesafededir. Bu sayede ulaşım anlamında da oldukça farklı alternatiflere sahiptir. İzmir şehir merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşmak için HAVAŞ, taksi, otobüs veya İZBAN kullanılabilir.

HAVAŞ ile Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


HAVAŞ ile Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir sorusu, havalimanına gitmek isteyen yolcuların sıklıkla merak ettikleri arasında yer alır. İzmir Kars uçak bileti satın alan yolcular, HAVAŞ servisleri ile Adnan Menderes Havalimanı’na kolayca ulaşabilir. HAVAŞ servisleri, İzmir’in beş farklı noktasından hareket ederek Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşır. HAVAŞ araçlarının toplamda altı farklı noktadan kalkış durağı vardır. Bunlar; Urla, Karşıyaka/Mavişehir, Çeşme, Alsancak, Alaçatı ve Adnan Menderes Havalimanı’dır. İzmir – Kars uçak bileti satın almış ve HAVAŞ ile Adnan Menderes Havalimanı’na gitmek isteyen yolcular, servis saatleri ve güzergahlar ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirler.

Taksi ile Adnan Menderes Havalimanı’na Gidiş


İzmir Kars uçak bileti satın alan ve uçağa yetişmek isteyen yolcular, özellikle de bagaj yükleri fazla ise taksi ile ulaşımı tercih eder. Taksi ile Adnan Menderes Havalimanı’na gidiş hem en konforlu hem de en hızlı alternatiftir. Bunun için şehrin hemen her noktasından günün her saati kolayca ulaşılabilen taksiler kullanılarak havalimanına gidilebilir.

Otobüs ile Adnan Menderes Havalimanı’na Gidiş


Otobüs ile Adnan Menderes Havalimanı’na gidiş de bir diğer havalimanına ulaşım alternatifidir. 200, 202 ve 204 numaralı belediye otobüsleri, İzmir’in merkezi noktalarından Adnan Menderes Havalimanı’na gitmektedir. 200 numaralı otobüs, İzmir’in Mavişehir semtinden hareketle Adnan Menderes Havalimanı’na, 202 numaralı otobüs, Alsancak’tan hareketle Adnan Menderes Havalimanı’na, 204 numaralı otobüs ise Bornova Metrosu’ndan yine Adnan Menderes Havalimanı’na gider. Otobüs güzergahları ve saatleriyle ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. Ancak bu noktada bir hatırlatma yapmak istiyoruz. İzmir’de herhangi bir toplu taşımaya binmek için İzmirim Kart veya 35 Kart sahibi olmak gerekir.

İZBAN ile Adnan Menderes Havalimanı’na Gidiş


İZBAN ile Adnan Menderes Havalimanı’na gidiş, bagaj yükü çok olmayan yolcuların en sık kullandığı ulaşım alternatiflerindendir. 136 kilometrelik ray hattı ile şehrin en gelişmiş raylı hat ulaşım aracı olan İZBAN, aslında bir banliyö sistemidir. Ayrıca da İzmir’de en sık kullanılan toplu taşıma alternatiflerindendir.

Kars Harakani Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


İzmir Kars uçak biletini satın almış ve uçuşunu gerçekleştirmiş yolcular, Kars Harakani Havalimanı’na iniş yapar. 1988 yılında kullanıla açılan havalimanı, Kars’ın Merkez ilçesinde konumlanır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi dahilindeki Kars Harakani Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım oldukça kolaydır. Halihazırda şehrin Merkez ilçesi sınırlarında konumlanan Kars Harakani Havalimanı ile merkez arası yalnızca 8 kilometredir. Kars Harakani Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için otobüs veya taksi kullanılabilir.

Otobüs ile Kars Merkeze Gitmek


İzmir Kars uçak bileti satın almış ve Kars Harakani Havalimanı’nda iniş yapmış olan yolcular, otobüs ile şehir merkezine gidebilirler. Otobüs ile Kars merkeze gitmek, yolcuların sıklıkla kullandığı bir ulaşım alternatifidir çünkü hem hızlı hem de en ekonomik seçenektir. Ayrıca belirtelim ki Kars Havalimanı Otobüsleri, şehir merkezi ile havalimanı arasında uçak saatlerine göre hizmet verir.

Taksi ile Kars Merkeze Gitmek


İzmir Kars uçak bileti satın alan yolcular, genellikle Kars Harakani Havalimanı’nda iniş yaptıktan sonra taksi ile Kars merkeze gitmek ister. Öte yandan taksi ile Kars merkeze gitmek, belirtmemiz gerekir ki en konforlu ulaşım yöntemidir. Üstelik, havalimanı ile şehir merkezi yalnızca 8 kilometre olduğundan, ortalama 10 – 15 dakikalık bir yolculuk ile kolayca şehir merkezine gidilebilmektedir.

Kars’ta Gezilecek Yerler


İzmir Kars uçak bileti alıp seyahat edenler için hazırladığımız yazımızın bu bölümünde, Kars’a dair bilgiler vereceğiz. Ayrıca Kars’ta gezilecek yerlerden bahsedecek ve yöresel lezzetlerini anlatacağız. Ancak öncesinde Kars şehrinin tarihinden bahsedilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir serhat, yani sınır şehri olan Kars; Türkiye’deki en eski Türk ismine sahip şehirdir. Öte yandan, tarihi milattan önce 9000’e kadar uzanır. Kars, Urartulardan Sasanilere, İskitlerden Bizans’a ve dahi Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar trihi boyunca pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapar. 

Böylelikle oldukça zengin bir tarihi değer birikimini sınırlarında barındırarak meraklılarına sunar. 1877 – 1878 yılları arasında gerçekleşen ve 93 Harbi olarak da bilinen Osmanlı – Rus savaşı sırasında Kars işgale uğrar. 40 yıl boyunca Rusların işgalinde kalan şehir, dönemin Rus Çarı tarafından baştan ayağa Baltık Mimarisi eserleriyle adeta baştan inşa ettirilir. 1920 yılında geri alınan şehir, dünyaca ünlü antik kenti Ani Harabeleri ile “1001 Kapılı Kent” ismiyle de anılır. İzmir Kars uçak bileti alan ve Kars seyahati başlayan gezginlere özel hazırladığımız yazımızın bu bölümünde, Kars’ta gezilecek yerler başlığı altında mutlaka görülmesi gereken yerleri anlatacağız. Esasında, Kars’ta gezilecek yerler oldukça fazladır fakat Bilet Dükkanı olarak en önemlilerini ve kesinlikle görülmesi gerekenleri seçtik. 

Ani Harabeleri: 961 ile 1045 yılları arasında inşa edilen ve döneminin en ihtişamlı kentlerinden olan Ani Harabeleri, Kars’ta gezilecek yerler dendiğinde ilk akla gelen yerlerdendir. Öte yandan, oldukça geniş bir tarihi geçmişi bulunan Ani Harabeleri, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak tescil edilmiştir. 

Fethiye Camii: 93 Harbi sonrası Rus işgali altında kalan Kars’ta, o dönem inşa edilen Baltık mimari eserlerinden en zarif olanıdır. Kilise olarak inşa edilen yapı, bugün cephelerine oldukça uygun olarak eklenen zarif minareleri ile cami olarak kullanılmaktadır. 

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi: Kars şehrinin en ikonik noktalarından biri olan bu müze, Kars’ta gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alır. 19’uncu yüzyılda Osmanlı ile Ruslar arasında gerçekleşen tüm şehir savunması, savaş ve işgal dönemini gözler önüne serer. 

Namık Kemal Evi: Türk edebiyatının en önemli ve güçlü kalemlerinden Namık Kemal’in çocukluğunun geçtiği yerdir. Yurt içi ziyaretçilerinin yanı sıra yurt dışından da bu evi ziyaret etmeye gelen birçok turist bulunur. 

Aygır Gölü: Bu şehrin en güzel doğa harikası olan Aygır Gölü, Kars’ta gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerlerdendir. Şehin Susuz ilçesinde konumlanır. 

Boğatepe Peynir Müzesi: Dünyaca ünlü Kars peynirlerinin lezzetinin nereden geldiğini anlatan, üstelik peynir yapımı sürecinin tarihçesini de anlatan bu müze, şehrin en ikonik noktalarındandır. 

Susuz Şelalesi: Kars’ta gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken bir yer olan Susuz Şelalesi, ismi ilk duyulduğunda bir şelalenin isminin nasıl olup da susuz olabileceğini sorgulatır. Ancak bu isim tamamen bulunduğu Susuz ilçesinden gelmektedir. Şelaleye halk arasında “Su Uçan Şelalesi” denir. 

Hotel Cheltikov: Baltık Mimarisinin Kars’taki en önemli yapılarından biri olan Hotel Cheltikov, Kars’ta gezilecek yerler dışında kalınacak yerler kategorisine de girer. Öte yandan, günümüze kadar oldukça iyi korunarak gelmiştir. 

On İki Havariler Kilisesi: Kars’ın en meşhur tarihi değerlerinden biri olan On İki Havariler Kilisesi, 10’uncu yüzyıldan günümüze gelir. Şehrin merkezinde konumlanan kilise, Kümbet Camii olarak da bilinir. 

Kars Kalesi: Kars şehrinin tarihindeki tüm heybetini gözler önüne seren Kars Kalesi, 1153 yılında Selçuklulara bağlı olan Saltukluların o dönemdeki sultanı Melik İzzeddin’in emriyle veziri Firuz Akay tarafından yaptırılmıştır. 

Defterdarlık Binası: 93 Harbi sonrasındaki işgal döneminden günümüze kalan bir diğer Baltık mimarisi eseridir. Günümüzde defterdarlık binası olarak kullanılan yapı, zarif işçiliği ile dikkat çeker.

Kars’ta Ne Yenir?


Kars’ın oldukça zengin bir mutfak kültürü vardır. Bu şehir özellikle peynir çeşitleri bakımından ünlüdür. Peynirlerinin bu kadar ünlü olmasının en temel sebebi ise şehrin yüksek rakımı ve endemik bitkilerinin fazlalığıdır. Bu nedenle Kars’ta ne yenir sorusunun ilk cevabı gravyer peyniri ve eski kaşardır. Tabii tandıra kaz çekmesi, hörre, Kars böreği, ekşili et, kete ve hangel; bu şehrin en meşhur yöresel temekleri arasında bulunur.