İzmir - Diyarbakır Uçuş Bilgileri
1079,99 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1140 KM
Mesafe
|
SunExpress
Popüler Havayolu
|
2 Saat
Uçuş Süresi
|
Diyarbakır Ortalama Sıcaklık
En Ucuz İzmir - Diyarbakır Uçak Biletleri
İzmir Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Medeniyetler beşiği olarak bilinen Diyarbakır çok sayıda medeniyetin izlerini günümüze kadar başarıyla taşıyarak hem dünyanın hem de Türkiye’nin ilgi odağı haline geldi. Fırat ve Dicle etkisiyle ‘suyla gelen büyük kültür’ ziyaretçilerine tarihi gezintinin yanı sıra eşsiz doğa güzellikleri de sunar. Tarih meraklıları uygun fiyatlı İzmir Diyarbakır uçak bileti ayarladıktan sonra UNESCO tarafından Kültür Mirası listesine alınan Hevsel Bahçeleri ve Zerzevan Kalesi ile dünyanın ne büyük 2.surlarına sahip Diyarbakır Kalesi ile adeta zaman yolculuğu yaşayabilir. Seyahat planı yapmak isteyenler en ucuz İzmir Diyarbakır uçak bileti almaya odaklandı. Bilet Dükkanı ile uygun fiyatlı İzmir Diyarbakır uçak bileti sahip olmak ve Diyarbakır şehir rehberine ulaşmak çok kolay!
Şehir Merkezinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl gidilir?
İzmir Adnan Menderes Havalimanı Türkiye’nin ve dünyanın çok sayıda noktasına ulaşım sağlar. Adını 1950-1960 dönemi başbakanı Adnan Menderes'ten alan havalimanı şehir merkezine 14 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden ulaşım çeşitli şekillerde yapılırken en sık HAVAŞ servisleri, belediye otobüsleri, Metro- İZBAN, taksi ve araç kiralama yöntemi tercih edilir.
Belediye Otobüsleri ile Adnan Menderes Havalimanı’na Ulaşım
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na şehir merkezinden en sık tercih edilen ulaşım aracı belediye otobüsleridir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT otobüsleri ucuz olmasıyla öne çıkar. Şehir merkezinin belirli noktalarından İzmir Kart sahibi olan herkes 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren otobüsleri kullanabilir. İzmir Kart satışı ve dolum noktaları şehir merkezinin belirli noktalarından ve İzmir Büyükşehir Belediyesi gişelerinden yapılır. Şehir merkezinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım için 200 (Mavişehir – Havalimanı), 202 (Alsancak Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı), 204 (Bornova - Metro - Otogar – Havalimanı) hat numaralarını kullanabilirsiniz.
İZBAN ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Ulaşım
Şehir merkezinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na trafiğe takılmadan Metro- İZBAN yoluyla gidebilirsiniz. Geniş ağı sayesinden şehrin birçok noktasından İZBAN’a rahatça ulaşıp hızlıca İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gitmek mümkündür. Ekonomik olmasıyla da sık sık tercih edilen İZBAN durakları ise şu şekildedir:
- Aliağa,
- Biçerova,
- Hatundere,
- Menemen,
- Egekent 2,
- Ulukent,
- Egekent,
- Ata Sanayi,
- Çiğli,
- Mavişehir,
- Şemikler,
- Demirköprü,
- Nergiz,
- Karşıyaka,
- Alaybey,
- Naldöken,
- Turan,
- Bayraklı,
- Salhane,
- Halkapınar,
- Alsancak,
- Hilal,
- Kemer,
- Şirinyer,
- Koşu,
- İnkılap,
- Semt Garajı,
- Esbaş,
- Gaziemir,
- Sarnıç,
- Adnan Menderes Havalimanı,
- Cumaovası,
- Develi,
- Tekeli,
- Pancar,
- Kuşçuburun,
- Torbalı,
- Tepeköy,
- Sağlık,
- Belevi
- Selçuk.
HAVAŞ ile Adnan Menderes Havalimanı’na Ulaşım
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşım aynı zamanda HAVAŞ servisleri ile sağlanır. Ekonomik ve konforlu olması nedeniyle sık sık kullanır. HAVAŞ servisleri şehir merkezindeki kalkış noktalarının yanı sıra ilçelerden de hizmet verir. Yolculuk süresi ve ücreti ise başlangıç noktasına göre farklılık gösterir. İşte HAVAŞ durakları:
- Aydın (Kuşadası),
- Aydın (Şehir Merkezi),
- İzmir (Alsancak),
- İzmir (Çeşme),
- İzmir (Karşıyaka),
- İzmir (Urla),
- Manisa (Şehir Merkezi)
Taksi ile Adnan Menderes Havalimanı’na Ulaşım
Şehir merkezinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 7 gün 24 saat taksi vasıtasıyla ulaşılabilir. Şehirde bulunan binlerce taksi özellikle bagaj yükü çok olmasından dolayı toplu taşımaya gidemeyecek yolculara konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sunar. Taksi ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gidiş ücreti başlangıç noktasına ve güzergaha göre değişir.
Araç Kiralama ile Havalimanına Ulaşım
Şehir merkezinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşımın bir diğer yolu ise araç kiralamadır. Valiz yükü çok olan ve toplu taşıma kullanmak istemeyen yolcular Adnan Menderes Havalimanı’nda yer alan araç kiralama şirketlerinin şehir merkezindeki noktalarından isteklerine ve ihtiyaçlarına göre araç kiralayarak yolculuk öncesi havalimanına bırakabilir.
Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Güneydoğu Anadolu’nun medeniyetler beşiği Diyarbakır’a gidecek olan yolcuları ilk olarak Diyarbakır Havalimanı karşılar. Diyarbakır Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunur. Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım son derece kolaydır. En sık tercih edilenler ise; belediye otobüsleri, taksi ve araç kiralamadır.
Belediye Otobüsleri ile Diyarbakır Şehir Merkezine Ulaşım
Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım belediye otobüsleri sıklıkla tercih edilir. Şehir merkezinin birçok noktasına ulaşması ve ekonomik olmasıyla öne çıkar. Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için Z2 (Havaalanı – Üniversite), Z3 (Havaalanı – Dağ Kapı) ve AZ (Otogar – Üniversite) hat numaraları otobüsler hizmet verir. İşte Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine giden otobüslerin güzergahları:
Z2 (Havaalanı – Üniversite): Havaalanı – Kamışlı Bulvarı – Nevruz Parkı, Zümrüt Kent – Göletli Park, Yeni Hal, Toptancılar, Kantar Kavşağı – Migros – Urfa Yolu – Tesisler – Batıkent – Koşuyolu – Gevran Caddesi – Adliye – Dağ Kapı – Üniversite
Z3 (Havalimanı – Dağ Kapı): Havaalanı – Kamışlı Bulvarı – Zümrüt Kent – Yeniköy Mezarlığı – Eski Havaalanı Caddesi – Kuruçeşme – Alay – Ali Pınar – İstasyon – Eğitim Köşesi – Ayhan Durağı – Ofis – Ekinciler Caddesi – Vilayet – Akkoyunlu Caddesi – Dağ Kapı – Hastane
AZ (Otogar – Üniversite): Otogar – Gökkuşağı Evleri – Araç Muayene – Nevruz Parkı – Zümrüt Kent – Yeniköy Mezarlığı – Havaalanı
Taksi ile Diyarbakır Şehir Merkezine Ulaşım
Diyarbakır şehir merkezine taksi ile de ulaşım sağlamak mümkündür. Diyarbakır Havalimanı’nda 7 gün 24 saat hizmet veren taksiler konforlu bir ulaşım sağlar. Özellikle valizi çok olan ve toplu taşıma kullanmak istemeyen yolcular Diyarbakır Havalimanı’ndan taksi ile gitmek istedikleri yere kolayca ulaşır.
Diyarbakır Şehir Rehberi
Mezopotamya esintilerinin hakim olduğu tarihi yapısı yanında Dicle ve Fırat Nehri’nden gelen doğa güzelliklerine bir de Güneydoğu’nun lezzetleri eklenince Diyarbakır yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geliyor. Geçmişten bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Diyarbakır günümüze kadar pek çok isimle anılırken bunlardan en bilinenleri; Asur hükümdarı Adad Nirari I tarafından kullanılan Amedi, Süryanilerin kullandığı ‘Amid’ veya ‘Omid’, Cumhuriyet dönemiyle birlikte 'Diyarbekir’ olmuştur. Çok sayıda devletin hüküm sürdüğü Diyarbakır’ın her sokağında tarihten bir parça ve hikaye bulmak mümkündür.
Kültürel çeşitliği ve nostajik yapısı özellikle Türkiye’nin batı illerinden çok sayıda misafir ağırlar. Bilet Dükkanı olarak Diyarbakır’da gezilecek yerler listesi yaparken diğer yandan ‘’Diyarbakır’da ne yenir?’’ sorusunu cevapladık.
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır tarihte doğal bir geçiş noktası olması nedeniyle çok sayıda devletin ilgisini çekerken ve pek çok medeniyetine ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Fırat ve Dicle’nin coğrafyayı verimli hale getirmesi şehri değerli kılarken günümüze kadar gelen kültür çeşitliğine zemin hazırlarken yurt içi ve yurt dışı misafirlerini haran bırakacak eserleri barındırır. İşte Diyarbakır’da gezilecek yerler:
- Diyarbakır Ulu Camii,
- Silvan,
- Dicle Köprüsü (On Gözlü Köprü),
- Hasan Paşa Hanı,
- Harput Kapı (Dağ Kapı),
- Diyarbakır Bakırcılar Çarşısı,
- Amida Höyük,
- Ulu Beden Burcu,
- Deran Mağaraları,
- Sülüklü Han,
- Malabadi Köprüsü,
- Diyarbakır Surları,
- Hevsel Bahçeleri,
- Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi,
- Atatürk Müzesi ve Gazi Köşkü,
- Mardin Kapı,
- Zerzevan Kalesi,
- Haburman Köprüsü,
- Diyarbakır Arkeoloji Müzesi,
- Zülküf Dağı,
- Asur Kalesi,
- Hasuni Mağaraları,
- Hilar Mağarası,
- Birkleyn Mağaraları,
- Saint George Kilisesi,
- Mithras Tapınağı,
- Ziya Gökalp Müze Evi,
- Çermik Kaplıcaları,
- Mar Petyun Keldani Kilisesi,
- Eğil Barajı Gölü ve Kral Mezarları.
Diyarbakır’da Ne Yenir?
Güneydoğu mutfağının namı hem Türkiye’yi hem de dünyayı etkisi altına alırken Diyarbakır yöresel lezzetleri duyanların ağzını sulandırmaya yetiyor. Kültür çeşitliliğine bağlı olarak yemek kültürü de son derece geniştir. İşte Diyarbakır lezzetleri:
- Patlıcan Kebabı,
- İçli Köfte,
- Kaburga Dolması,
- Diyarbakır Ciğeri,
- Hıncık,
- Nardaşı,
- Fıstıklı Helva Tatlısı,
- Revani,
- Mumbar Dolması,
- Ekşili Köfte,
- Diyarbakır Çöreği,
- Bostana,
- Sıkma,
- Cartlak Kebabı,
- Duvaklı Pilav,
- Ekşili Tavuk,
- Tırşık,
- Saç Tava,
- Lahmacun,
- Meftune,
- Burma Kadayıfı,
- Diyarbakır Karpuzu,
Diyarbakır’da Alışveriş Yapılacak Yerler
İzmir’e hatıra götürmek ve özellikle etnik kıyafet ve yiyecek alışverişi yapmak isteyenler için Bilet Dükkanı olarak Diyarbakır’da alışveriş yapılacak yerler listesi hazırladık:
- Hasanpaşa Hanı,
- Keçi Burcu,
- Forum Diyarbakır AVM,
- Bakırcılar Çarşısı,
- Baharatçılar Çarşısı,
- Sipahiler ve Aşefçiler Çarşısı,
- Tarihi Yanık Çarşı