Kayseri - Trabzon Uçuş Bilgileri
1.680 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
439 KM
Mesafe
|
Pegasus
Popüler Havayolu
|
1 Saat 20 Dakika
Uçuş Süresi
|
Trabzon Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Kayseri - Trabzon Uçak Biletleri
Kayseri Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Trabzon Hakkında
Kanuni Sultan Süleyman’ın başta olmak üzere pek çok padişah ve şehzadenin doğduğu Trabzon el değmemiş doğasıyla da görenleri büyülüyor. Doğu Karadeniz’in en güzel şehirlerinden olan Trabzon’da yayla turizmine son yıllarda büyük rağbet var. Nüfusun 1 milyonu bulduğu Trabzon ılıman iklime sahip, bu da şehri yılın dört mevsimi gezilebilir kılıyor.
Gastronomik şehrimiz Kayseri’den yola çıkarak Doğu Karadeniz’in incisi Trabzon’a yolculuk yapmak istiyorsan en kolay ulaşım Kayseri Trabzon uçak bileti almak! Hemen Bilet Dükkanı’nı ziyaret et, uygun fiyatlara Kayseri Trabzon uçak bileti alma fırsatını kaçırma. Kayseri'den Trabzon uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı üzerinden Trabzon otelleri ve Trabzon Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Kayseri Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Kocasinan ilçesine bağlı Kayseri Erkilet Havalimanı’na gitmek için taksiye binebilir veya Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama ve transfer işlemleri için rezervasyon yaptırabilirsin.
Türkiye’de havalimanı ve şehir merkezleri arasında yolcu taşımacılığı yapan Havaş Kayseri’de de hizmet veriyor. Kayseri Otobüs Terminali, Kadir Has Stadyumu, Anatamir Tramvay Durağı ve Kayseri Forum AVM’den yolcu alarak Kayseri Havalimanı’na giden Havaş otobüslerinin sefer saatleri Erkilet Havalimanı giden ve gelen uçuşlarına göre belirleniyor.
Bütçeyle seyahat eden Kayseri Trabzon uçak bileti sahipleri 100 numaralı hat ile Seyyid Buhranettin Bulvarı, 101 numaralı hat ile İstasyon Caddesi, 102 numaralı hat ile Fakülte, 270 ve 271 numaralı otobüs hatları ile de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve 200 Evler duraklarından kalkan otobüslerle havalimanına gidebiliyor.
Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Trabzon Havalimanı’ndan, 6 km uzaklıktaki şehir merkezine gitmek için hangi ulaşımları kullanabileceğinden bahsedelim. Seyahatleri boyunca ulaşım sıkıntısı yaşamadan özgürce şehri gezmek isteyen Kayseri Trabzon uçak bileti sahipleri Bilet Dükkanı’ndan Trabzon Havalimanı araç kiralama veya transfer rezervasyonu yapıyor. Havalimanında 7/24 hizmet veren taksilere binmek de bir diğer seçenek. Hesabını bilen tatil severler ise Trabzon Havalimanı’nın nizamiyesinden kalkan 121, 122, 125, 139, 426, 476 ve 501 numaralı otobüslerden birine binerek şehir merkezine ulaşıyor.
Havaş otobüsleriyle Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezi dışında diğer ilçelere de gidilebiliyor. Şehir merkezi (Beşirli) güzergahında çalışan Havaş havalimanından yolcu alımına başlayarak sırayla Zeytinlik Belediye Otobüs Durağı (TS Club Outlet Önü), Tanjant Migros Önü Otobüs Durağı, Karşıyaka Kavşağı Otobüs Durağı (İsmar Karşısı) ve Beşirli Orhan Petrol’de (Opet Önü) yolcularını indirmektedir.
Trabzon Kaç Günde Gezilir?
Trabzon seyahatin için ayıracağın süre kişisel tercihlere göre değişecektir. Kayseri Trabzon uçak bileti alan yolcular şehirde genellikle 2-3 gün kalmayı tercih ediyor. Şehri ana hatlarıyla görmek için bu gayet yeterli bir süre, ama doğal yerleri görmek için günübirlik Trabzon’a gelenlerin sayısı da az değil.
Trabzon’da Yapılacak Aktiviteler
Zengin kültürel mirası ve dünyaca ünlü doğal güzellikleriyle Trabzon’da herkese uygun bir şeyler var! Yazın yayla şenliklerine katılmaktan kışın aynı bölgede kayak yapmaya, denize girmekten Boztepe’de günbatımını izlemeye, Bedesten’de alışveriş yapmaktan müze ve camileri gezmeye; yeşille mavinin buluştuğu bu şehirde yapacak aktivite dört mevsim mevcut.
Trabzon’da Gezilecek 5 Yer
Kayseri Trabzon uçak bileti sahiplerine özel Trabzon’da gezilecek 5 yer listesi hazırladık:
Sümela Manastırı
Trabzon denince belki de hepimizin aklına ilk gelen yer, küçükken okulda hayat bilgisi kitaplarımızın kapağını süsleyen Sümela Manastırı. Maçka ilçesinde, taş işçiliği ve freskleriyle ünlü bu yapı Altındere Vadisi’nin dik yamaçlarına oyularak yapılmış bir mağara manastırı. Ortodoks Hristiyanların en önemli manastırlarından biri olan Sümela Manastırı’na ulaşmanın zorluğu göz önünde bulundurulmalı.
Trabzon Ayasofyası
13. Yüzyılda Komnenos Hanedanı’nın talimatıyla inşa edilen Ayasofya mozaik, fresk ve ahşap işçiliğiyle dikkatleri üzerine topluyor. Bir Gürcü Kilisesi olarak açılan yapı Osmanlı döneminde camiye çevrilmiş, günümüzdeyse müze olarak kapılarını açmıştır.
Zağnos Vadisi
Boztepe’den Zigana Dağları’na kadar uzanan heybetli Zağnos Vadisi Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı bir doğal güzellik. Dağların eteklerinde akan nehirler, yüzlerce çeşit bitki ve şehrin eşsiz manzarasının izlenebileceği vadide Osmanlı döneminde inşa edilen Zağnos Paşa Köprüsü de dikkat çekenlerden.
Altındere Milli Parkı
Maçka ilçesine bağlı Altındere Milli Parkı zengin bitki örtüsü, ihtişamlı orman ve Zigana Dağları manzarasıyla şehre gelen turistlerin uğradığı yerlerden. Sümela Manastırı’nın da içinde bulunduğu bu milli park trekking rotaları ve kuş gözlemciliği yapılabilmesiyle beğenilen yerlerden.
Uzungöl
Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl özellikle bahar ve yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Yeşile ve bol oksijene doyacağın Uzungöl’ün çevresinde kamp alanları ve konaklama tesisleri de mevcut.
Trabzon’da Ne Yenir?
Hamsinin, mısırın, lahananın memleketindeyiz! Biz de en güzel Trabzon yemeklerini bu başlıkta sıraladık:
- Kuymak: Mısır unu, tereyağı ve kolot peynirinden hazırlanan Kuymak Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezi.
- Hamsi Tava: Mısır ununa bulanarak yapılmış Hamsi Tava şehrin klasiklerinden, yanına da bol salata ve ekmek!
- Kara Lahana Çorbası: Kış aylarının en sevilen lezzeti Kara Lahana Çorbası hem hastalıklara şifa hem de lezzeti damak çatlatan türden.
- Tereyağlı Pilav: Her ne kadar içeriklerimizde restoran/kafe önerisi yapmasak da tereyağlı pilavı Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı’nda yemen lazım!
- Laz Böreği: Muhallebiyle doldurulan böreğin üzerine şerbet gezdirir.
- Hamsiköy Sütlacı: Diğer sütlaçlara kıyasla daha akışkan yapıya sahip Hamsiköy Sütlacı’nı Trabzon’da nerede denersen dene bayılacaksın.