Kayseri - Van Uçuş Bilgileri
1544,52 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
712 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 20 Dakika
Uçuş Süresi
|
Van Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Kayseri - Van Uçak Biletleri
Kayseri Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık şehri olan Van yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip 19. ve yüzölçümü bakımından en büyük 6. şehridir. Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan Van’ın tarihi M.Ö 5000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Kalkolitik Çağ’dan itibaren kalıntılara rastlanan Van’ın yaşama elverişli konumu nedeniyle tarih boyunca farklı pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Bölgede hâkim olan ilk devlet M.Ö 2000 yılında yerleşen Hurriler olmuştur. Hurrilerden sonra gelen Urartular ise başkentini Tuşba yani Van yaptıkları bu topraklarda 247 yıl boyunca hâkim güç olarak varlık göstermiştir. Urartulardan sonra ise sırasıyla Persler, Makedonlar, Partlar, Romalılar, Sasaniler ve Bizansların eline geçmiştir. 644 yılında Müslümanlar bölgeye ilk kez giriş yapmış ve 1458 yılında da Kanuni Sultan Süleyman padişahlığı döneminde Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına dahil olmuştur. Şehrin adının nereden geldiğiyle ilgili pek çok rivayet olsa da en çok bilineni Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde geçen şekliyle Büyük İskender’in, Van Kalesi’nde bulunan ‘Vank’ adlı bir mabetten esinlenerek buraya Van dediği yönündedir. Özellikle Van Gölü ve Van kahvaltısıyla adını duyuran bu güzel Doğu Anadolu şehri Van, ülkemizde mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Kayseri’de yaşayıp Van’a bir seyahat düzenlemek istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata Kayseri Van uçak bileti satın alabilirsiniz. Yolculuğunuz başlamadan önce Van hakkında bilgi edinmek, Van kahvaltısında neler var görmek ve Van’da gezilecek doğal yerleri tanımak için sitemizde hazırlamış olduğumuz rehber yazımızdan yararlanabilirsiniz.
Kayseri Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
1998 yılından beri kullanımda olan Kayseri Erkilet Havalimanı (ASR), Kocasinan ilçesinin Erkilet semtinde yer almaktadır. Van yolculuğunuz için şehir merkezinden Kayseri Havalimanı’na nasıl gidilir öğrenmek istiyorsanız Bilet Dükkanı sitesinden Kayseri Van uçak bileti başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Kayseri Havalimanı’na Havaş ile Ulaşım
Kayseri Havalimanı’ndan kalkan uçakların sefer saatleriyle uyumlu olacak şekilde hareket eden Havaş otobüsleri Kayseri Otobüs Terminali, Kadir Has Stadyumu, Anatamir Tramvay Durağı ve Kayseri Forum AVM’den yolcu alarak Kayseri Havalimanı’na ulaşım sağlamaktadır. Havaş otobüsleriyle yapacağınız yolculuk ortalama yarım saat kadar sürmektedir.
Kayseri Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen belediye otobüsleri, şehir merkezinden her 20 dakikada bir kalkış gerçekleştirmektedir. Şehir içinde hizmet veren 5 farklı otobüs hattı üzerinden havalimanına ulaşım sağlamanız mümkündür. 100 numaralı hat ile Seyyid Buhranettin Bulvarı, 101 numaralı hat ile İstasyon Caddesi, 102 numaralı hat ile Fakülte, 270 ve 271 numaralı otobüs hatları ile de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve 200 Evler güzergahından giderek havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kayseri Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
Şehirde bulunduğunuz yerden Kayseri Havalimanı’na direkt ve konforlu bir ulaşım sağlamak istiyorsanız 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Havalimanı, şehir merkezine oldukça yakın olduğundan kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.
Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
1943 yılında hizmete açılmış olan Van Ferit Melen Havalimanı (VAN) şehir merkezine 8 km uzaklıkta yer almaktadır. Van Ferit Melen Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için birkaç farklı yol seçeneğiniz bulunmaktadır.
Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen belediye otobüsleri iç hat uçuş seferleriyle uyumlu olacak şekilde havalimanından hareket etmektedir. Havalimanı ile şehir merkezi arasında sefer yapan 351 numaralı otobüslerle ortalama 25 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Belediye otobüslerine ek olarak Van Ferit Melen Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım hizmeti veren özel halk otobüsü ve minibüsler de vardır. Terminal binasının çıkışında bekleyen özel halk otobüsleri ve havalimanına 10 dakikalık yürüme mesafesindeki kavşaktan hareket eden minibüslerle yolculuk etmeyi de seçebilirsiniz. Son olarak Erciş’e ya da Ağrı’nın Pantos ilçesine seyahat etmek isteyenler havalimanında hizmet veren Naim Turizm ve Pinaşya Turizm araçlarıyla ulaşım sağlayabilirler.
Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Gelen yolcu çıkışında bekleyen taksilerle şehir içinde gitmek istediğiniz noktaya direkt bir ulaşım sağlamanız mümkündür. Van Ferit Melen Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile yolculuk yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir.
Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım
Van Ferit Melen Havalimanı’nda hizmet veren özel transfer servisleri ile şehir içinde gideceğiniz yere hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlamanız mümkündür. Özel transfer servisinden en iyi şekilde faydalanabilmek için uçuşunuzdan önce rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.
Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım
Van’da geçireceğiniz süre boyunca ulaşım sizin için bir sorun oluşturmasın istiyorsanız Van Ferit Melen Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinden araç kiralayarak gezinizin her anını dilediğiniz gibi planlayabilirsiniz.
Van’da Gezilecek Doğal Yerler
Dünya üzerindeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Van’da önemli tarihi yerler kadar birbirinden güzel doğal yerler de bulunmaktadır. Her birine ayrı ayrı hayran kalacağınız, Van’da gezilecek doğal yerleri sizler için tanıttık.
Van Gölü: Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü, aynı zamanda dünyanın da en büyük sodalı gölüdür. 3713 kilometrekarelik bir alana yayılan Van Gölü 451 metre derinliğe kadar ulaşmaktadır. Van Gölü suyunun içeriği nedeniyle gölde inci kefali haricinde balık barınamamaktadır. Van Gölü’nün doğusunda yer alan Çarpanak, Akdamar, Adır ve Kuşadası adaları 1990 yılında sit alanı ilan edilmiş olup, şehrin en turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Van Gölü’nde dalış, yüzme, kano ve su kayağı gibi faaliyetler yapmanız mümkündür.
Akdamar Adası: Gevaş ilçe sınırları içerisinde yer alan Akdamar Adası, Van Gölü’nün en büyük 2. adasıdır. Adanın yemyeşil ortamında dilediğiniz gibi vakit geçirebilir, burada bulunan Orta Çağ Ermeni mimari özelliklerini taşıyan Akdamar Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Muradiye Şelalesi: Özellikle yaz aylarında biraz serinlemek için en çok ziyaret edilen yer olan Muradiye Şelalesi doğayla iç içe olabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. 50 metre yükseklikten akan Muradiye Şelalelerinde piknik yapıp biraz dinlenebilirsiniz.
Vanadokya: Beşkale ilçesinde bulunan bölgede peribacaları yer aldığı için halk buraya Kapadokya’dan esinlenerek Vanadokya adını vermiştir. Özellikle yaz aylarında pek çok turistin görmeye geldiği peribacaları volkanik Yiğit Dağı’nın kayaçlarında rüzgâr ve yağmurun etkisiyle oluşmuştur.
Erçek Gölü: Van’ın kuş cenneti olarak bilinen Erçek Gölü 450’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Kuş gözlemciliği için en uygun nokta olan Erçek Gölü’nde her sene Flamingo Festivali düzenlenmektedir.
Van Kahvaltısında Neler Var?
İpek Yolu’nun en iyi lezzet duraklarından biri olan Van, en çok kahvaltısı ile tanınır hale gelmiştir. Geleneksel bir Van kahvaltısının en önemli özelliği tüm yiyeceklerin doğal ürünlerden oluşmasıdır. Van kahvaltısında neler var merak edenler için hemen açıklayalım: Van balı, süt kaymağı, yoğurt kaymağı, tereyağı, otlu peynir, cacık, beyaz peynir, örme peynir, kavurmalı sucuklu yumurta, murtuğa, zeytin, kavut, gencirun bulunmaktadır. Van kahvaltısı genellikle semaver çayı, taş fırında pişirilmiş lavaş ekmeği ve Van çöreği ile sunulmaktadır.