Tokat - Erzurum Otobüs Bileti

Tokat - Erzurum Otobüs Bileti Genel Bilgileri

770 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
497 KM Mesafe
As Vanyolu Popüler Firma
7 Saat 26 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Tokat Erzurum Otobüs Biletleri

Tokat
Erzurum
TL770

Sıkça Sorulan Sorular

Tokat Erzurum arası otobüs yolculuğu 7 ila 9 saat arası değişiklik gösterir.
Tokat Erzurum otobüs bileti fiyatları ortalama 770 TL'dir.
En ucuz Tokat Erzurum otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Tokat'tan Erzurum'a giderken; Erzincan'dan geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Avantajlı Erzurum Otobüs Seyahati Hakkında 

 

Bu sene sömestr planını henüz yapmadıysan senin için doğru adres Palandöken Kayak Merkezi olabilir! Hemen Bilet Dükkanı’ndan Tokat Erzurum otobüs bileti alabilir ve 5 yıldızlı Palandöken kayak otelleri için erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsin.

Tokat Erzurum otobüs seyahati hakkında en çok merak edilen sorulardan bir de yolculuk süresidir. İki şehir arasındaki mesafe yaklaşık 494 kilometredir. Bu durumda Tokat’tan Erzurum otobüsle gitmek ortalama olarak 7,5 saat sürüyor. 

Yılın her dönemi Tokat Erzurum otobüs bileti satışı yapan Öz Doğu Kars, Vanyolu Seyahat ve Tokat Seyahat otobüs firmalarının bilet fiyatlarını Bilet Dükkanı web sayfası üzerinden karşılaştırabilirsin.

 

Tokat Erzurum Otobüs Bileti Fiyatları


2024 yılı Kasım ayı itibariyle Tokat Erzurum otobüs bileti fiyatları 770 TL’den başlayarak 1000 TL’ye kadar çıkmaktadır. En güncel ve uygun fiyatlı Tokat Erzurum otobüs bileti fırsatları Bilet Dükkanı’nda seni bekliyor.

 

Tokat Otogar'a Nasıl Gidilir?

 
Şehir merkezine 10 dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Tokat Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gitmek için en çok tercih edilen yol taksiyle ya da özel araçla ulaşım sağlamak oluyor. Özel araç imkanı olmayan Tokat Erzurum otobüs bileti sahipleri Tokat şehir merkezinden otogara gitmek için Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama ya da transfer rezervasyonu yapabilir.
 

Toplu taşımayla Tokat Otogar’a gitmek için Tokat Adliyesi, Üniversite ve Organize Sanayi Bölgesi gibi şehrin merkezi noktalarından geçerek otogara giden özel halk otobüslerine ya da Tokat’ın diğer ilçe ve köylerinden kalkan minibüslere binebilirsin.


Ücretsiz bir şekilde Tokat Otogar’a nasıl gidilir diye merak ediyorsan Tokat Erzurum otobüs bileti satın aldığın firmanın Tokat şehir merkezi ve otogar arasında hizmet veren yolcu servislerine binebilirsin.

 

Erzurum Otogar'dan Şehir Merkezine Ulaşım


Doğu Anadolu’nun en büyük şehri olan Erzurum’un şehirlerarası otobüs terminali de bu sebeple oldukça işlek ve kullanışlı. Erzurum Otogar’dan şehir merkezine ulaşım sağlamanın en kısa ve konforlu yolu otogar taksilerine binmek ya da Bilet Dükkanı web sayfasından Erzurum Otogar araç kiralama ve transfer işlemi için rezervasyon yapmak olacaktır. 

Erzurum’da araç kiralama işlemi yapmak hem otogar ve şehir merkezi arasındaki ulaşımını hem de yüzölçümü olarak geniş bir alana yayılmış olan şehrin farklı yerlerini rahatlıkla keşfetmeni sağlayacak.


Toplu taşımayla Erzurum Otogar’dan şehir merkezine ulaşım için otogardan kalkan G4/A numaralı belediye otobüsüne ya da diğer ilçelere giden minibüslere binebilirsin.


Tokat Erzurum otobüs bileti satan firmalardan bazıları Erzurum’da otogar ve şehir merkezi arasında ücretsiz yolcu servisi hizmeti vermektedir. Firmayla iletişime geçerek bu hizmetin olup olmadığını öğrenmeni tavsiye ederiz.

 

Erzurum'da Gezilecek Tarihi Yerler


 

Çifte Minareli Medrese

 

13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad döneminde inşa edilen Çifte Minareli Medrese Erzurum’un sembol yapılarından biridir. Minarelerindeki turkuaz çiniler ve taş işlemeler gerçekten büyüleyici.

 

Üç Kümbetler 

 

Anadolu Selçuklu ve İlhanlı dönemine ait mezarlardan en büyüğünün Emir Saltuk’a ait olduğu düşünülüyor. Üç Kümbetler Türk – İslam mimarisinin şaheserleri arasında.

 

Erzurum Kalesi

 

M.Ö. 5. yüzyıla dayanan köklü bir geçmişe sahip ve Bizans İmparatorluğu tarafından inşa edilen Erzurum Kalesi Osmanlı döneminde yenilenmiştir.

 

Rüstem Paşa Bedesteni (Taşhan)

 

Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından 16. yüzyılda inşa edilen bedesten bugün Oltu taşı ürünlerinin satıldığı bir pazar. Tarihi ipek yolunun önemli ticaret duraklarından biri olan Taşhan hem alışveriş hem de mimari açıdan ziyaret edilmeli.

 

Yakutiye Medresesi

 

1310 yılında İlhanlı hükümdarı Sultan Olcaytu döneminde yaptırılan Yakutiye Medresesi Selçuklu ve İlhanlı mimarisinin birleştiği bir eser. Taç kapısında taş oymalara sahip medrese günümüzde Türk – İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi olarak kullanılıyor.

 

Erzurum'da Gezilecek 5 Yer

 


Palandöken Dağı 

 

Kış sporları tutkunlarının favorisi olan Palandöken yalnızca kayak değil, aynı zamanda temiz havasıyla doğa yürüyüşleri için de tercih ediliyor. 2000li yılların başından itibaren uluslararası kayak turnuvalarına ev sahipliği yapan dağın kayak merkezinde farklı bütçelere uygun oteller var.

 

Tortum Şelalesi

 

Tortum Gölü üzerinde yer alan şelale 48 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en büyüklerinden biridir. Osmanlı döneminde bölgede yaşayan halk şelalenin çevresini tarım ve ticaretle birleştiren bir yaşam alanı olarak kullanmış.

 

Narman Peribacaları 

 

Doğu Anadolu’nun nadir görülen jeolojik oluşumlarından biri olan Narman Peribacaları kırmızı renkli kumtaşı oluşumlarıyla ünlendi. Bölge, zamanında göçebe halkların çadır kurduğu bir yer olarak da biliniyor.

 

Aziziye Tabyası

 

1877 – 78 Osmanlı – Rus Savaşı sırasında Erzurum halkının savunma hattı olarak kullandığı Aziziye Tabyası Nene Hatun’un kahramanlığıyla tanınıyor. Toplam 22 tabyadan oluşan bölgede Aziziye Tabyası en meşhur olanı.

 

İspir Yedigöller

 

İspir ilçesinde yer alan Yedigöller, Ovit Dağı’nın uzantısı olan dağların eteklerine konumlanmış. Her biri farklı renkte görünen 11 göl volkanik oluşumlu.

 

Erzurum'da Ne Yenir?


Cağ Kebabı, Şalgam Dolması, Kelecoş, Tatar Böreği, Erzurum Ketesi ve Aşotu Çorbası.