Van - Bursa Uçuş Bilgileri
2073,72 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1244 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 33 Dakika
Uçuş Süresi
|
Bursa Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Van - Bursa Uçak Biletleri
Van Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olan Bursa, günümüzde Türkiye’nin de İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en büyük 4. Şehridir. Tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle pek çok insanın ilgisini çeken Bursa, 2016 yılında Dünyanın En Yaşanılabilir Şehirleri arasına 28. sıraya yerleşmeyi başarmıştır. Bursa, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara bölümünde yer almaktadır ve denize kıyısı vardır. Menteşe Höyüğü ve Ilıpınar’da yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda şehrin tarihi geçmişinin M.Ö 700’lü yıllara kadar dayandığı bilinmektedir. Tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi olmuş olan Bursa, özellikle 1960’lı yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde bu özelliğini günümüze kadar korumayı başarmış ve Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Orhangazi Sanayi Bölgesi’ne yuva olmuştur. Tarihi ve kültürel birikimiyle öne plana çıkan Bursa’ya bir gezi düzenlemek istiyorsanız planlamanızı Bilet Dükkanı sitesinden en uygun fiyata Van Bursa uçak bileti satın alarak yapabilirsiniz. Bursa’ya gitmeden önce şehir hakkında daha çok bilgi sahibi olmak, Bursa’da gezilecek tarihi yerleri ve Bursa yemeklerini tanımak istiyorsanız sitemizde hazırlamış olduğumuz, Bursa hakkındaki rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.
Van Ferit Melen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Van şehir merkezine 8 km uzaklıkta yer alan Van Ferit Melen Havalimanı, 1947 yılından beri hava yolu ulaşım hizmeti vermektedir. Van Ferit Melen Havalimanı’na nasıl gidilir öğrenmek için Van Ankara uçak bileti başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Şehir Merkezi’nden Van Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım
Van Belediyesi tarafından işletilen otobüsler ile Van şehir merkezi ve Van Ferit Melen Havalimanı arasında karşılıklı olarak ulaşım sağlamanız mümkündür. Belediye otobüslerinin 351 numaralı hattı ile ortalama olarak 30 dakika içinde şehir merkezinden Van Ferit Melen Havalimanı’na gidebilirsiniz.
Şehir Merkezi’nden Van Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
Van’da bulunduğunuz konumdan direkt olarak havalimanına ulaşım gerçekleştirmek için 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Van Ferit Melen Havalimanı, şehir merkezine yakın olduğu için kısa sürede konforlu bir şekilde ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.
Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Bursa şehir merkezine yaklaşık olarak 50 km uzaklıkta yer alan Bursa Yenişehir Havalimanı, yurtiçi ve uluslararası hava yolu ulaşım hizmeti vermektedir. Bursa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için birkaç farklı yol alternatifiniz bulunmaktadır.
Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Burulaş’ın sağladığı otobüsler ile Bursa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamanız mümkündür. Burulaş otobüsleri Bursa Havalimanı’ndan, uçak iniş saatleriyle uyumlu olacak şekilde hareket etmektedir.
Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Servis Otobüsleri ile Ulaşım
Yenişehir Koop ve İnegöl Koop servisleri ile havalimanından Bursa şehir merkezine ulaşım gerçekleştirmeniz mümkündür. Bursa Havalimanı’ndan Bursa Otogarı’na ve şehir merkezine ulaşım sağlayan servislerin kalkış saatleriyle ilgili net bilgiye ulaşmak için resmi internet sitelerine bakabilirsiniz.
Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Havalimanında gelen yolcu çıkışının önünde bekleyen taksilerle Bursa şehir merkezinde gitmek istediğiniz noktaya direkt olarak rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile yapacağınız yolculuk yaklaşık olarak 45 dakika sürmektedir.
Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım
Genellikle gruplar halinde ya da çok bagajla seyahat edenlerin kullanmayı tercih ettiği özel transfer servisleri ile şehir merkezinde gitmek istediğiniz noktaya direkt olarak ulaşım gerçekleştirmeniz mümkündür. Özel transfer servisinden yararlanmak istiyorsanız önceden rezervasyon yapmanız iyi olacaktır.
Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım
Bursa’da geçireceğiniz süre boyunca ulaşım konusunda herhangi bir aksaklıkla karşılaşmak istemiyorsanız Bursa Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinden birinin ofisine giderek istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik bir araç kiralayabilirsiniz. Eğer aracınız siz daha Bursa’ya inmeden adınıza ayırtılmış olsun istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata araç kiralama rezervasyonu yapabilirsiniz.
Bursa’da Gezilecek Tarihi Yerler
Bir zamanlar Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış olan Bursa’da geçmişten günümüze kadar korunarak gelmeyi başarmış pek çok tarihsel yapı bulunmaktadır. İşte karşınızda Bursa’da gezilecek tarihi yerler…
Yeşil Camii ve Yeşil Türbe
1419 yılında inşa edilmiş olan Yeşil Camii, türbesinin duvarlarında bulunan çini işleriyle oldukça dikkat çekici bir yapıdır.
Bursa Tarihi Evler
17. Yüzyılda yapılmış olan Bursa Tarihi Evleri, o dönemde evlerin sahibi olan ailelerin gelir düzeyine göre biçimsel farklılıklara sahiptir. Üst gelir düzeyine sahip olan ailelerin evleri konak biçimindeyken, orta ve alt gelir düzeyine sahip ailelerin evleri iki katlı olsa da konaklar kadar büyük ve gösterişli değildir. Bursa tarihi evlerinde genel olarak ambar, ahır, kiler, çeşme, çardak, bahçe cumbalı oda ve şadırvan bulunmaktadır.
Ulu Cami
1396 yılında Yıldırım Beyazid’in emriyle inşa edilen Ulu Cami 3 yıl içerisinde tamamlanmıştır. Yıldızım Beyazid aslında şehre 20 cami yapılmasını istediyse de Emir Sultan 20 caminin fazla geleceğini söyleyerek Ulu Cami’nin 20 kubbeli yapılmasının daha uygun olacağını önermesi üzerine cami bu şekilde inşa edilmiştir.
Eski Aynalı Çarşı
1339 yılında Orhan Gazi tarafından yaptırılmış olan Eski Aynalı Çarşı, 16. Yüzyılda çıkan bir yangın sonucunda epey hasar görmüş, ancak sonrasında restorasyon çalışmalarının ardından yeniden hizmete açılmıştır. Bursa ile özdeşleştirilmiş pek çok ürünü bulabileceğiniz Eski Aynalı Çarşı’ya mutlaka gitmelisiniz.
Kale Sokak
Bursa’nın Hisar ilçesindeki Kale Sokak, Roma ve Bizans dönemine ait eski kale duvarlarının yanında yer almaktadır. Kale Sokak’ta Osmanlı döneminden kalma pek çok cami, türbe ve çeşmeye rastlayabilirsiniz.
Kapalı Çarşı
Osmanlı döneminin ilk zamanlarında açılmış olan Kapalı Çarşı, en başta Tahtakale ve Emir Hanı arasında bulunmaktaydı. Ancak sonradan Yıldırım Bayezid’in isteği üzerine yapılan Bedesten’e taşınmıştır. Tarihi dokusunu günümüze kadar başarılı bir şekilde korumuş olan Kapalı Çarşı’da her türlü ürüne rastlayabileceğiniz 130 adet dükkan bulunmaktadır.
Tophane
Bursa’nın en etkileyici manzarasına sahip olan meşhur Saat Kulesi’nin de bulunduğu Tophane, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey ve Oğlu Orhan Bey’in de türbelerini bulundurmaktadır. İlk olarak Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen saat kulesi daha sonradan tam bilinmeyen bir tarihte yıkılmış ve 1904 yılında yeniden inşa edilmiştir.
Bursa’dan Ne Alınır?
Ekonomik açıdan Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Bursa, tarihi ve kültürel birikimiyle de önemli bir yere sahiptir. Tarihi pek çok çarşı bulunduran Bursa’dan ne alınır merak ediyorsanız, şehrin en meşhur ürünleri arasında yer alan ipek ürünler, dokuma ürünler ya da havlu gibi eşyaların önceliğiniz olabileceğini söyleyebiliriz. Kendinize ve sevdiklerinize Bursa hatırası olarak bir şeyler almak istiyorsanız ahşap oyma, biblo, çini ve ipek gibi tekstil ürünlerini değerlendirebilir ya da Bursa ile özdeşleştirilen kestane şekerini alabilirsiniz.
Bursa Yemekleri
Bursa, tarihi öneminin yanı sıra nefis yemeklere sahip olan yöresel mutfağıyla da ülke çapında kendinden bahsettirmektedir. Geziniz boyunca tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz Bursa yemeklerini listeledik:
İskender Kebap: Bursa denince belki de akla ilk gelen şey olan İskender kebap, bol tereyağıyla daha önce yediğiniz hiçbir kebaba benzemediğine eminiz. Anlatılmaz yaşanır bir deneyim sunan iskender kebap yemek belki de Bursa’ya ayak basar basmaz yapmanız gereken ilk şeydir.
Mihaliç Peyniri: Kelle olarak da tanınan Mihaliç peyniri, adını Karacabey’in eski ismi olmasından almaktadır. Bol tuzlu ve bol gözenekli bir peynir olan Mihaliç’i bir süre suda beklettikten sonra yemenizi tavsiye ederiz.
Cevizli Lokum: Yöre halkı tarafından kına lokumu olarak da bilinen cevizli lokum özellikle çay sofralarından eksik edilmemektedir.
Tahinli Pide: Bursa’nın en meşhur yöresel hamur işi diyebileceğimiz tahinli pide genellikle kahvaltı sofralarını süslemektedir.
Kıymalı Cantık: Bursa’ya has yemeklerden bir diğeri olan kıymalı cantık, görünüş olarak fındık lahmacunu andırsa da tat olarak çok daha başkadır.
Uludağ Pilavı: Bol malzemeleriyle bir pilavdan daha fazlasını sunan Uludağ pilavının içerisinde kuşbaşı et, kesme şeker, havuç, kestane ve üzüm bulunmaktadır.
Bursa Şeftalisi: Ünü tüm Türkiye’ye yayılmış olan Bursa şeftalisi, eskiden yirmiden fazla çeşidi bulunsa da günümüzde ne yazık ki bu sayı azalmıştır. Yine de şeftali denince akla ilk olarak gelen Bursa şeftalisini mutlaka denemelisiniz.
Dağ Çileği: Bursa’ya özgü meyvelerden bir diğeri olan dağ çileği, şehirde özellikle Keles ilçesinde yetişmektedir. Vitamin deposu olan dağ çileğini direkt olarak tüketebilir, reçel yapabilir ya da pasta gibi tatlılarınızı süsleyebilirsiniz.
Kestane Şekeri: Bursa ile ilgili akla ilk gelen şeylerden biri olan kestane şekeri, ziyaretçilerin hem Bursa’ya geldiğinde yediği hem de kendileri ve sevdikleri için hediye olarak alıp götürdükleri güzel bir tatlıdır.