Amasya Ortalama Sıcaklık
Amasya Uçak Bileti Hakkında
Popüler Amasya Uçak Biletleri
Amasya Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Amasya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Amasya Merzifon Havalimanı , 2008 yılından itibaren sivil ulaşıma açılmıştır.Merzifon'a 6 km, Amasya'nın merkezine de yaklaşık olarak 45 km dir. Sadece iç hatlar seferi olan Amasya Merzifon Havalimanı'nda Pegasus ve Türk Hava Yolları , haftanın belirli günlerinde uçuşlarını gerçekleştirmektedir.
Amasya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için çok sayıda alternatif bulunur. Bunlar; Amasya, Taşova, Suluova Kooperatif araçlarını kullanarak Suluova ilçesinden taksi ile Havaalanına geçiş yapmak seçenekler arasındadır. İşte Amasya uçak bileti olan yolcuların kullanabileceği alternatifler…
Amasya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Amasya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım DDM Tur Taşımacılık firmasının yolcu servis otobüsleri ile sağlanmaktadır. Ulaşım, Türk Havayolları ile gerçekleşen uçuşlarda her gün belirlenen saatte gerçekleşirken, Pegasus uçuş saatleri kapsamında servisler pazartesi, çarşamba, cuma, pazar günleri belirlenen saatlerde hizmet vermektedir. Amasya uçak bileti olanlar genelde ekonomik olmasından dolayı otobüs ile ulaşım tercih eder.
Amasya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Gideceğiniz yere daha güvenli ve konforlu ulaşmak adına taksi tercihinizi de kullanabilirsiniz. Taksi ücretleri sabit olmadığından öncesinden gideceğiniz yerin tutarı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Amasya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama Ulaşım
Gerek yol gerekse de bagaj probleminden ötürü en fazla tercih edilen ulaşım araçlarından birisi olan araç kiralama da seçenekleriniz arasında. Bilet Dükkanı aracılığı ile Amasya'da bulunan en güvenilir ve kesenize en uygun aracı bulabilir , rahat seyahat ortamını yakalayabilirsiniz.
Amasya'da Gezilecek Yerler
Amasya Kalesi
Amasya denince akla ilk gelen yerlerden birisi olan, şehrin en önemli simgelerinden birisi olan Amasya Kalesi, gösterişli ve heybetli yapısı ile hemen dikkat çekiyor. Şehri çevreleyen Harşena Dağı'nın eteklerinde bulunduğu için halk arasında Harşena Kalesi olarak da bilinmektedir. Yaklaşık 700 metre yüksekliğe sahip bu kale Pers, Pontus, Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerinde de kullanılmıştır.
Amasya Yalıboyu Evleri
Şehre gezi gelen turistlerin ilk uğrak yeri olan Yalıboyu Evleri güzelliği ve manzarası ile büyüleyici bir etkiye sahip. Yeşilırmak nehrine inci gibi sıralanmış bu evler, Cumalıkızık ve Safranbolu evlerini anımsatmaktadır. İki-üç katlı olarak tasarlanan evler, yöreye has taşlar ve mimari özellikler ile yapılmıştır. 18. ve 19. yüzyıllarda yapılan bu Osmanlı evleri, her sene ziyaretçi akınına uğruyor. Amasya uçak bileti olan yolcular genelde Amasya Yalıboyu Evleri'ni görmeden gitmez.
Borabay Gölü
Amasya'nın en çok bilinen ve ziyaret edilen noktalarından birisi olan Borabay Gölü tabiat güzelliği ile adeta bir tabiat cenneti. Merkeze yaklaşık olarak 1 saatlik mesafede olan göl, halk arasında Aynalı Göl olarak da bilinmektedir. Çam ormanları ile çevrili olan bu büyüleyici göl yılın her mevsimi turistlerin uğrak noktalarından birisi konumunda. Balık bolluğu ile de meşhur olan bu göl sizlere hem sandalla hem de olta ile balık tutma imkanı sagliyor.
Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi
Destanlaşmış aşkları ile şiirlere, türkülere, öykülere konu olan Ferhat ile Şirin'e adanmış müze Amasya'nın görülmeye değer bir diğer noktası. Amasyalı olan Şirin'e aşkını ispat etmek isteyen Ferhat'ın dağları nasıl delip su çıkardığını anlatan hikayenin müzesi, hoşunuza gidecek sergileri ile sizleri bekliyor. Şehir merkezinden kısa bir yürüyüş veya toplu taşıma ile kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz.
Kızlar Sarayı
Şehir merkezinden kısa bir yürüyüş ile kolaylıkla gidilebilecek olan Kızlar Sarayı Helenistik döneminden Pontus, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerine kadar uzanan kaya mezarları ve taş mimarili çarpıcı yapılarıyla unutulmaz bir tarihi gezi sizleri bekliyor. Amasya uçak bileti olanların mutlaka görmesi gereken yerlerdendir.
2. Beyazıt Camii ve Külliyesi
Amasya'nın bir diğer gezmeye görmeye değecek tarihi yapısı olan 2. Beyazıt Külliyesi 1486 yılında tamamlanmış olup şehir merkezinde büyük bir alanı kaplamaktadır. II Beyazıt'ın oğlu ve Amasya Sancak Beyi olan Şehzade Ahmet tarafından yaptırılmış bir mimari şaheserdir. Amasya uçak bileti olanların ziyaret noktasıdır.
Cami, medrese, imaret olarak tasarlanan ve uzun yıllar dini eğitimlerin verildiği külliye, 15. yüzyıl dönemi Osmanlı mimari özelliklerini yakından görebileceğiniz, günümüze kadar sağlam kalmış önemli kültürel ve tarihi yapılarımızdan biri.
Amasya Saat Kulesi
Amasya'nın bir diğer simgelerinden birisi olan Amasya Saat Kulesi en fazla fotoğraflayıp rağbet gören yapılardan bir tanesi. Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından yaptırılan saat kulesinde Türk-İslam mimari özelliklerini bir arada görebilirsiniz.
Çakallar Tepesi
Amasya merkezden 10-15 dakikalık yürüme mesafesi ile ulaşabileceğiniz Çakallar Tepesi eşsiz Amasya Manzarası ile etkileyici bir iz bırakıyor.
Amasya'da Ne Yenir?
- Keşkek: Birçok yörede yapılan Keşkek yemeği Amasya yöresinde de meşhur yemekler arasında. Diğer yörelerden farklı olarak Amasya yöresinde Keşkek'in içine çemen atılmaktadır.
- Bat: Mercimek, soğan , üzüm yaprağı , ceviz gibi bir çok malzeme ile yapılan Bat, küçük parçalar halinde ekmek ile sunulmaktadır. Amasya uçak bileti olanlar mutlaka denemelidir.
- Amasya Çöreği: Amasya'nın en meşhur yiyeceklerinden birisi olan Amasya Çöreği , özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezidir.
- Bakla Dolması: Baklaların sarılması ile hazırlanan bakla dolması, üzerinde kemik ya da kemikli et konularak servis edilir
- Çatal Çorba: Kesme makarna, yoğurt , mercimek ve nohut ile hazırlanan çorba şehrin en meşhur çorbaları arasında yerini alıyor. Amasya uçak bileti olanların tatması gereken bir lezzettir.
- Ayva Galesi: Ayva, nohut ve et ile hazırlanan ayva Galesi Amasya'nın meşhur lezzetlerinden birisidir.