İstanbul Amasya Uçak Bileti

İstanbul - Amasya Uçuş Bilgileri

521 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
578 KM Mesafe
Pegasus Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

Amasya Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: -3ºC
Maks: 4ºC
Hafif dondurucu yağmurlu
19 Ocak 2025 Pazar
Min: -2ºC
Maks: 6ºC
Güneşli
20 Ocak 2025 Pazartesi
Min: -4ºC
Maks: 3ºC
Güneşli
21 Ocak 2025 Salı
Min: -4ºC
Maks: 4ºC
Güneşli
22 Ocak 2025 Çarşamba
Min: -3ºC
Maks: 6ºC
Bulutlu

En Ucuz İstanbul - Amasya Uçak Biletleri

Pegasus
İstanbul
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
Amasya
TL528
Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Amasya
TL671

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanlarına Nasıl Gidilir?
Amasya Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Amasya Gezilecek Yerler
Amasya Yemekleri

Türkiye'nin Orta Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Amasya, 7500 yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahip olan bir şehirdir. Tarımsal zenginliği ve hayvancılığıyla tanınan Amasya, turistler için çok şey sunan bir şehir. Karadeniz ile İç Anadolu arasında bir geçiş iklimine sahip olan Amasya, yılın her dönemi ziyaret edilebilir ortama sahiptir.

Kent Hititler, Frigler, İskitler, Persler, Pontus, Roma ve Bizans gibi çeşitli uygarlıklar tarafından yönetilmiştir. Osmanlı döneminde restorasyon süreci için önemli bir merkez olmuştur. Milli Mücadele'de Amasya, 22 Haziran 1919'da burada yayınlanan ve Milli Mücadele ilkelerini içeren Amasya Genelgesi ile önemli bir rol oynamıştır. Bu bakımdan tarihi bir öneme de haizdir. Biz de İstanbul Amasya uçak bileti olan yolcular için rehber hazırladık. 

Tarım ve hayvancılık kentin başlıca gelir kaynaklarıdır. Akarsu ve akarsu havzaları bakımından zengin olan arazi, tarıma elverişlidir. Amasya elması, tütün ve bamya burada yetişen eşsiz ürünlerden bazılarıdır. Kent hayvancılıkta da önemli bir yere sahiptir.

Amasya aynı zamanda turistik değerleriyle de tanınmaktadır. Yalıboyu Evleri, Kral Kaya Mezarları, II. Bayezid Camii ve Külliyesi gibi mutlaka gezilmesi gereken birçok tarihi yer bulunmaktadır. Şehre İstanbul ve Ankara'dan karayolu ile kolayca ulaşılabilir. Merzifon ilçesinde bulunan havalimanı da hava yolu ile gelmeyi tercih edenler için iyi bir seçenektir. Yürüyerek rahatlıkla gezilebilen şehir merkezinin yanı sıra diğer ilçelere ulaşım için belediye otobüsleri ve minibüsler de bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine ulaşım için özel servis hizmeti de verilmektedir.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanlarına Nasıl Gidilir?


29 Ekim 2018 tarihinde faaliyete geçen İstanbul Havalimanı, hem iç hem de dış hatlarda hizmet veren dünyanın en işlek havalimanlarından biridir. Arnavutköy semtinde, şehir merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta yer almaktadır. Şehir merkezine olan uzaklığına rağmen şehir merkezinden havalimanına ulaşım için yolcuların birçok ulaşım seçeneği bulunuyor.

İETT tarafından sağlanan belediye otobüsüne binmek alternatiflerden biridir. Şehir merkezi ve havalimanında farklı noktalar arasında çalışan birkaç hat bulunmaktadır. Bu otobüslere Kartmatiklerden temin edilebilen İstanbul Kart ile kolayca ulaşılabilmekte ve hareket saatleri İETT resmi internet sitesinden kontrol edilebilmektedir.

Diğer bir seçenek ise, özel bir havaalanı servisi olan Havaist otobüsüne binmektir. Şehir merkezi ile havalimanı arasında kolay ve hızlı ulaşım sağlayan 10 adet HAVAİST güzergahı bulunuyor. Taksim, Kadıköy, Beşiktaş gibi farklı noktalardan hareket eden bu servislerin kalkış saatleri ve güzergah düzenlemelerini Havaist resmi web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Taksiler de havalimanına daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşmak isteyenler için bir seçenektir. Taksiler, herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerden çağrılabilir ve özellikle çok fazla bagajı veya sıkışık programı olanlar için kullanışlıdır. Ancak, taksilerin genellikle diğer ulaşım seçeneklerinden daha pahalı olduğunu belirtmekte fayda var.

Son olarak, daha fazla esneklik ve bağımsızlığı tercih edenler için araba kiralama seçeneği bulunmaktadır. Taksim, Kadıköy, Levent gibi İstanbul Havalimanı ve şehir merkezinde ofisleri bulunan araç kiralama şirketleri ve seyahat acenteleri, araç kiralama hizmeti vererek yolcuların havalimanına ulaşmasını ve varışta araçlarını iade etmesini sağlamaktadır.

İstanbul’un en işlek ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'un Anadolu yakasında Pendik ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Uluslararası hizmet vermekte olup Kadıköy'e 40 km, Pendik'e 12 km ve Taksim'e 50 km uzaklıktadır. TEM otoyoluna 1,5 km uzaklıkta bağlantısı vardır. Yolcuların şehir merkezinden havalimanına ulaşımı için otobüs, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları da dahil olmak üzere birçok ulaşım seçeneği bulunuyor.

Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım için bir seçenek de İETT tarafından sağlanan belediye otobüsüdür. Şehir merkezi ile havalimanı arasında sefer yapan otobüs hatları E-3, E-9, E-10, E-11, 16S, SG-1, 122H, SG-2, 132H, 13OH, UM73 ve MR60 olmak üzere sefer düzenlemektedir. Bu otobüsler İstanbul Kart ile kolayca kullanılabilir.

Diğer bir seçenek ise, özel bir havaalanı servisi olan Havabüs otobüsüne binmektir. Taksim, Kadıköy, Yenisahra gibi Havaist otobüslerinin bulunduğu ve havalimanına ulaşımın rahat bir şekilde sağlandığı noktalar bulunuyor. İstanbul Amasya uçak bileti olan yolcular genelde şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım için Havabüs kullanır.  

Ayrıca 2 Ekim 2022 tarihinde hizmete açılan Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu, şehirdeki ana metro arterleri ile entegre metro kullanılarak da havalimanına ulaşılabilmekte ve en çok tercih edilen ulaşım yollarından biridir.

Taksiler, diğer alternatiflere göre daha pahalı olacak olsa da havalimanına daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşmak isteyenler için de bir seçenektir.

Daha fazla esneklik ve bağımsızlığı tercih edenler için araba kiralama seçeneği bulunmaktadır. Araç kiralama şirketleri ve şehir merkezinde ofisleri bulunan seyahat acenteleri, araç kiralama hizmeti vererek yolcuların havalimanına ulaşmasına ve varışta araçlarını teslim etmesine aracı olmaktadır.

Amasya Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Amasya Merzifon Havalimanı, şehir merkezine ve çevre ilçelere ulaşım için birçok seçenek sunmaktadır. Seçeneklerden biri de taksiyle Suluova ilçesine geldikten sonra kooperatif aracıyla Suluova ilçesinden şehir merkezine gitmektir. Diğer bir seçenek ise DDM Tur Taşımacılık tarafından sağlanan transfer hizmetini kullanmaktır. Ek olarak, yolcular taksiye binmeyi veya yerel araç kiralama acentelerinden birinden araç kiralamayı seçebilirler.

DDM Tur Taşımacılık firması, havalimanından şehir merkezine ve Merzifon'a servis otobüsü hizmeti vermektedir. Servis otobüsleri iç hatlar geliş kapısı dışında bulunmaktadır. Türk Hava Yolları seferleri için servis saatleri 12:30, Pegasus Hava Yolları seferleri için Pazartesi 14:30, Çarşamba 07:30, Cuma 09:30 ve Pazar 07:30'dur. Otobüsler şehir merkezindeki Amasya Park AVM'den hareket etmektedir.

Taksiler, havalimanında iç hatlar çıkışında bulunuyor ve uçuş saatlerine göre çalışıyor. Taksiye binmeden önce sürücüye gideceğiniz yeri söyleyebilir ve tahmini bir ücret alabilirsiniz

Kapıdan kapıya kolay ve direkt ulaşım seçeneği için yolcular AYT Turizm, Antalia Transfer, Alan Transfer gibi firmalardan özel transfer hizmetlerini tercih edebilirler.
Amasya'da konakladıkları süre boyunca ulaşımlarını kendi imkanlarıyla sağlamayı tercih edenler için araç kiralama da bir seçenektir. Bütçenize ve tercihlerinize uygun bir araç kiralayabileceğiniz araç kiralama acenteleri, havalimanı geliş terminalinin dışında bulunabilir.

Amasya Gezilecek Yerler


Amasya zengin bir tarihe ve kültüre sahip bir şehir olup, gezilecek ve keşfedilecek pek çok yer vardır. Gezilmesi gereken en popüler ve ikonik yerlerden biri de Yeşilırmak Nehri'nin kenarında yer alan tarihi evlerden oluşan Yalıboyu Evleri'dir. Ahşap ve beton malzemeler kullanılarak inşa edilen bu evler şehrin güzel ve eşsiz manzarasını sunmaktadır.

Amasya'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Pontus Krallarının Kaya Mezarları’dır. Devasa kaya kütlelerine oyulmuş bu antik mezarlar, Harşena Dağı'nın eteğinde, Yalıboyu Evleri'nin arkasında bulunuyor. Ziyaretçiler, mezarlara ulaşmak ve şehrin muhteşem manzarasının tadını çıkarmak için merdivenlerden yukarı çıkarak bu mekana ulaşmaktadır. İstanbul Amasya uçak bileti olanların mutlaka görmesi gereken yerler arasındadır. 

Harşena Dağı'nın zirvesinde yer alan ve şehir merkezine hakim muhteşem bir yapı olan Amasya Kalesi de görülmeye değer diğer bir tarihi eserdir. Kalenin kökeni kesin olarak bilinmemekle birlikte, kentin önemli bir mimari ve tarihi simgesidir.

Bayezid Külliyesi, Amasya'daki bir diğer önemli tarihi eserdir. 1481 yılında II. Bayezid tarafından yaptırılan külliye ve camiden oluşan bu büyük külliye, geniş avlusu, işlemeli taç kapısı ve mimari işçiliği ile tanınır. Ziyaretçiler bu kompleksi ziyaret etme ve Amasya'nın tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinme fırsatını kaçırmamalıdır. Amasya gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alırken İstanbul Amasya uçak bileti olan ziyaretçiler tarafından sık sık ziyaret edilir. 

Amasya Yemekleri


Amasya, popüler olan çeşitli yerel yemeklere sahiptir. Bunlardan birisi olan Hengel, mantıya benzer şekilde, hamurun kareler halinde kesilip üçgen şeklinde kapatılmasıyla yapılır. Kıyma ile doldurulur ve kızartılabilir veya kaynatılabilir. Genellikle yoğurt ve acı sos ile servis edilir.

Türkiye'de sevilen bir diğer yemek olan Keşkek de Amasya'da bulunur. Tavuk ve buğday ile yapılır ve genellikle özel günler için hazırlanır. Buğday, et suyu ile kaynatılarak lapa haline getirilir ve salça ile servis edilir.

Un çorbası olarak da bilinen Helle çorbası yörelere göre yapılışı değişen bir yemektir. Amasya'da un, pirinç ve tereyağı ile yapılır, isteğe göre etle servis edilir. Amasya'da ne yenir sorusunun cevabıdır. 

Amasya'nın bir diğer meşhur yöresel yemeği Patlıcan Çullamadır. Patlıcan, maydanoz ve biber karışımıdır ve genellikle meze olarak tüketilir. Sebzeler önce kavrulur ve ardından birlikte karıştırılır. Böylece bu lezzet meydana gelir.