Ankara Aydın Uçak Bileti

Ankara - Aydın Uçuş Bilgileri

767,31 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
522 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 15 Dakika Uçuş Süresi

En Ucuz Ankara - Aydın Uçak Biletleri

AnadoluJet
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Aydın
TL767
Pegasus
Ankara
Ankara Esenboğa Havalimanı
Aydın
TL1.035

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara Aydın arası hava yolu ile 1 saat 15 dakika sürmektedir.
Ankara Aydın karşılıklı uçuşlarınızı Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Ankara Aydın en ucuz uçak bileti 767,31 TL’den başlamaktadır.
Ankara Aydın arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Aydın Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Aydın’da Denize Girilecek Yerler
Aydın’da Gezilecek Tarihi Yerler
Aydın’da Ne Yenir?

Ege Bölgesi’nde yer alan Aydın şehri tarım ve turizm faaliyetleriyle geçimini sağlayan gelişmiş şehirlerden biridir. Aydın kuzeyde İzmir, kuzeydoğuda Manisa, doğuda Denizli, güneyde Muğla ve batıda Ege Denizi’ne sınır bulunmaktadır

Cennet topraklarını andıran güzellikte tatil beldelerine sahip olan Aydın’a başkentten yola çıkıp küçük bir tatil yapmak istiyorsanız Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyata Ankara Aydın uçak bileti alabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce Aydın hakkında daha çok bilgi sahibi olmak; Aydın’da denize girilecek yerleri ve Aydın’da gezilecek tarihi yerleri tanımak istiyorsanız sitemizdeki rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.

Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


1955 yılından beri faaliyette olan Ankara Esenboğa Havalimanı şehir merkezinden 28 km uzakta yer almaktadır. Ankara Esenboğa Havalimanı’na nasıl gidilir öğrenmek için sitemizdeki “Ankara Aydın Uçak Bileti” başlıklı rehber yazımıza bakabilirsiniz.

Ankara Esenboğa Havalimanı’na Havaş Otobüsleri ile Ulaşım


Ankara Aşti Otogarı’ndan kalkan Havaş otobüsleri ile Esenboğa Havalimanı’na varabilirsiniz. Havaş otobüsleri, Aşti’den havalimanındaki uçak kalkış saatleriyle uyumlu olacak şekilde sefer düzenlemektedir.

Ankara Esenboğa Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


Ankara’da bulunduğunuz yerden direkt olarak Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaşım gerçekleştirmek için 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Taksi ile Esenboğa Havalimanı’na hızlı ve konforlu bir biçimde varabilirsiniz.

Havalimanından Aydın Şehir Merkezine Ulaşım


Aydın Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlanamamaktadır, daha doğrusu Aydın Havalimanı pilotaj eğitimi için kullanıldığından hava yolu üzerinden Aydın’a ulaşım sağlamak için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanmanız gerekmektedir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Aydın Şehir Merkezine Havaş ile Ulaşım


Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar gelen yolcu çıkışının önünden hareket eden Havaş otobüslerine binerek Aydın şehir merkezine ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Aydın Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Havalimanı’ndan kalkan Eshot 204 otobüsleri ile ilk olarak İzmir Otogar’a ulaşım sağladıktan sonra otogardan İzmir – Aydın arasında ulaşım hizmeti veren otobüslere binerek Aydın şehir merkezine ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Aydın’da Denize Girilecek Yerler


Ege Bölgesi’nde bulunan popüler tatil beldelerinden biri olan Aydın, tipik Akdeniz ikliminin gözlemlendiği, mavi bayraklı plajları olan cennet gibi bir şehirdir. Aydın’a bağlı olan Didim ve Kuşadası gibi yaz aylarında turist akınına uğrayan bölgelerde tertemiz denize ve kumsala sahip pek çok denize girilecek yer bulunmaktadır. Aydın’da denize girilecek yerler arasında başlıca İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu, Karasu Koyu, Altınkum Plajı, Tavşan Burnu Tabiat Parkı, Akbük Plajı, Taşburun Sahili, Akkum Sağtur Plajı, Koca Reis, Cennet Koyu, Manastır Koyu’nu sayabiliriz.

Aydın’da Gezilecek Tarihi Yerler


Verimli topraklar üzerine kurulmuş olması nedeniyle tarihi boyunca farklı pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Aydın’da gezilecek tarihi yerleri sizler için listeledik:

Aphrodisias Antik Kenti


1958 yılında Ara Güler tarafından keşfedilmiş olan Aphrodisias Antik Kenti, Yunan ve Roma mimarisinin klasik özelliklerini yansıtmaktadır. Yürütülen çalışmalar sonucunda antik kentin geçmişinin M.Ö 500’lü yıllara kadar dayandığı anlaşılmıştır.

Milet Tiyatrosu ve Milet Müzesi


Milet Antik Kenti içerisinde, Milet’ten arkeolojik kazılar sonucunda çıkarılan eserlerin ve buluntuların sergilendiği bir müze de bulunmaktadır. Milet Müzesi’nde Arkaik dönemden Osmanlı dönemine kadar yaşanmış olan tarihin izlerine rastlayabilirsiniz.

Tralleis Antik Kenti


Pergomon Krallığı’na ait olan Tralleis Antik Kenti’nden geriye artık sadece antik dönemde spor ve kültür merkezi olarak kullanılan Gymnasium’un üç gözlü bir yapısı kalmıştır.

Priene Antik Kenti


M.Ö 1200 yılında İyonyalılar tarafından kurulduğu düşünülen Priene Antik Kenti, Mykale Dağı’nın eteklerine kurulmuş bulunmaktadır. Eskiden önemli bir liman kenti olan Priene, zaman içerisinde limanını alüvyonlar arasında kaybettikten sonra terkedilmeye başlamıştır.

Güvercinada Kalesi


Kuşadası’nın Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yer alan Güvercinada Kalesi’nin tarihi 1830’lu yıllara kadar uzanmaktadır. 3 metre yüksekliğinde ve adayı çevreleyen surlar, Mora İsyanında yaşanabilecek saldırıları önlemek için İlyas Ağa tarafından inşa ettirilmiştir.

Didyma Antik Kenti


Aydın’ın Didim ilçesine adını veren Didyma Antik Kenti, Medusa Figürü ve Apollon Tapınağı gibi önemli yapıları barındıran Aydın’ın en önemli tarihi yerlerinden biridir.

Kurşunlu Manastırı


Kuşadası’nda yer alan Kurşunlu Manastırı’nın 11. Yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. Bizans İmparatorluğu’ndan kalma bir yapı olan Kurşunlu Manastırı’nın içerisinde kiler, keşiş odaları, mezarlıklar, sur mahzeni ve mutfak yer almaktadır.

Aydın’da Ne Yenir?


Bir Ege şehri olan Aydın’da yemek kültürü, Ege mutfağının karakteristik özelliklerinden de etkilenmiştir. Zeytinyağlıları, çeşit çeşit bitkileri ve hafif tatlıları ile yemeklerine bayılacağınız Aydın’da ne yenir tanıttık:

Çine Köftesi: Aydın’ın Çine ilçesine özgü olan bu köfte, az ekmek, tuz ve bol yağlı kıyma ile hazırlanmakta ve diğer pek çok köftenin aksine hiçbir baharat içermemektedir. Çine köftesinin bir diğer ayırt edici özelliği ise içine konacak ekmeğin bir süre ıslatılarak bekletilmesidir.

Paşa Böreği: Gerek sosu gerekse iç harcıyla damak çatlatan bir lezzete sahip olan paşa böreği, Aydın mutfağının en önemli yemeklerinden biridir. Görünüş olarak yağlamaya benzese de paşa böreği malzemeleri ve sosuyla yağlamadan çok daha farklıdır.

Yuvarlama: Aydın’da sık sık yapılan bir yemek olan yuvarlama, özellikle düğün gibi kutlamalarda sofralardan eksik olmamaktadır. Az un ve bol kıyma ile hazırlanan yuvarlama, özel yoğurt sosu ile servis edilmektedir.

Tahinli Pide: Hayatınızda yiyebileceğiniz en güzel pidelerden biri olan tahinli pide tam bir enerji deposudur.

Acılı Güveç: Aydın mutfağında et yemekleri çok fazla bulunmasa da acılı güvecin yeri her zaman ayrıdır.

Isırgan Otu Böreği: Ege mutfağı denince akla ilk gelen şey zeytinyağlılar ve ot yemekleri olmaktadır. Yemeklerde sık sık yer bulan ısırgan otu da yemeklere enfes bir tat katmaktadır. Esasında Boşnaklar tarafından yapılmış olan ısırgan otu böreği Aydın’da çok beğenilerek tüketilmektedir.

Çingene Pilavı: Aydın ve çevresinde çok bilinen bir yiyecek olan çingene pilavı, ya da halk arasındaki adıyla çingen pilavı, aslında bir pilav değil salata çeşididir. Taze mevsim yeşillikleri ve lor peyniri ile hazırlanan çingene pilavı Aydın mutfağında oldukça meşhurdur.