Ankara - Erzurum Uçuş Bilgileri
560,45 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
729 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 20 Dakika
Uçuş Süresi
|
Erzurum Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Ankara - Erzurum Uçak Biletleri
Ankara Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Ankara Erzurum Uçak Bileti
Çok sayıda kültürün yer aldığı Erzurum, hem yerli hem yabancı misafirlerini doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile karşılar. Binlerce turisti lezzetli sofralarında ağırlayan Erzurum, Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi kabul eder. Büyükşehir yoğunluğundan sıkılan ve kafa dinlerken tarihin izlerini görmek isteyenler Ankara Erzurum uçak bileti alarak bölgedeki çeşitli spor aktivitelerine katılabilir, lezzetli yöresel yemeklerden tadabilir ve birbirinden değerli eserleri ziyaret edebilir.
Doğu Anadolu’nun eşsiz güzelliklerini deneyimlemek isteyenler en uygun Ankara Erzurum uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı tercih edebilir. Bilet Dükkanı kullanıcıların sunduğu imkanlar ve kampanyalar ile ucuz uçak bileti yanında şehir rehberi gibi konularda da yardımcı olur. Erzurum’un tarihsel ve doğa ile iç içe olan dokusu içinde kültürel doygunluğa ulaşmak isteyen yolcular için ucuz Ankara Erzurum uçak bileti sağlarken; Erzurum’da gezilecek yerler, tadılacak leziz yemekler ve çeşitli aktiviteler ile ilgili de detaylı bilgiye ulaşmak mümkündür.
Ankara Şehir Merkezinden Havalimanına Nasıl Gidilir?
Şehir merkezine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı 2006 yılında hizmete başladı. 20 milyon yolcu kapasitesi hem yurt iç hem yurt dışı uçuşları sağlar. Ankara’nın Çubuk ilçesi Esenboğa bölgesinde yer alan Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaşım çok çeşitlidir. Bunlar arasında; Havaş otobüsleri, belediye otobüsleri, taksi ve araç kiralama bulunur.
Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım
Şehir merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na otobüs ile ulaşım en ucuz seçenektir. Şehir merkezinden belediye otobüsü ile havalimanına gidebilirsiniz. Aşti ve Kızılay bölgesinden Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen otobüsler 24 saat boyunca hareket eder. Otobüsler iç ve dış hatlar gelen yolcu katının çıkışından kalkar. Belediye otobüsünü kullanmak için Ankara Kart sahibi olmanız ya da yolculuk öncesi gişe ya da şoförden bilet almış olmanız gerekir. 110 dakika süren yolculuk sonucu Ankara Esenboğa Havalimanı’na gidebilirsiniz.
Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Araç Kiralama & Özel Transfer ile Ulaşım
Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaşım sağlayan en rahat ulaşım aracı araç kiralama ve özel transfer seçenekleridir. Ankara Erzurum uçak bileti olan yolcular uçuşa hem rahat hem tam vaktinde yetişmek için araç kiralama veya özel transfer tercih edebilir. Özellikle iş insanlarının kullandığı bu yöntemle geç kalma riski en aza iner. Yolcular havalimanında belirli alanlara kiraladıkları araçları teslim edebilirler.
Erzurum Havalimanı’nından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Şehir merkezine özel araç ile 20-30 dakika mesafede olan Erzurum Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım son derece kolaydır. Sivil havalimanı kategorisinde yer alır ve Erzurum’un Aziziye İlçesinde bulunur. Türkiye’nin en uzun pistlerinden birine sahip olan Erzurum Havalimanı’ndan şehir merkezine; belediye otobüsleri, taksi ve araç kiralama seçenekleri ile gidilir.
Erzurum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Erzurum Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım otobüs ile sağlanır. Sık sık tercih edilen otobüsler hem ucuz hem de rahattır. Otobüs hareket saatleri, uçuş seferlerine göre düzenir ve haftanın her günü ulaşım sağlar. Havalimanından şehir merkezine ulaşım, yaklaşık 35 dakika sürer. Ancak bu süre trafik yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Otobüsle seyahat etmek isteyenler ödemelerini şoföre nakit olarak yapabilirler.
Erzurum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Şehir merkezine ulaşım için en çok tercih edilen yöntemlerin başında taksi gelir. 7 gün 24 saat hizmet veren taksiler konforlu hizmet verirken beklemeden istediğiniz adrese ulaşım sağlar. Yolcu terminali çıkışında misafirlerini bekleyen taksiler kilometre bazında ücretlendirme yapar.
Erzurum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer İle Ulaşım
Valiz yükü çok olan yolcuların konforlu bir ulaşım için tercih ettiği seçenek ise özel transfer ya da araç kiralamadır. İster havalimanında yer alan şirketlerle anlaşıp ister şehir merkezinde yer alan acenteler ile görüşüp uçağınızdan indiğinizde şoförünüz tarafından karşılanabilir ve rahat bir şekilde şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri
Erzurum şehir merkezine rahat ve konforlu gitmek ve sonrasında da araba ile seyahatine devam etmek isteyen yolcularımız için araç kiralama şirketleri en uygun seçenektir.. İhtiyacınıza ve bütçenize göre kiralamış olduğunuz aracınız ile şehir merkezine ulaşım sağlayarak kiraladığınız gün kadar aracınız ile tatilinize devam edebilirsiniz.
Erzurum’da Gezilecek Yerler
Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde konumlanan Erzurum gerek kültürü gerek doğal güzellikleri olsun ülkenin ve dünyanın çeşitli yerlerinden ziyaretçi almaktadır. Özellikle kış turizminde aktif olan şehir sporcular tarafından da sıkça tercih edilmektedir.
Narman Peribacaları: Kırmızı renkleri ve büyüleyici şekilleri ile Kırmızı Periler Diyarı olarak da bilinen Narman Peribacaları Erzurum’un Narman ilçesinde bulunmaktadır.
Tortum Gölü ve Şelalesi: Erzurum’un Tortum ilçesine 35 kilometre uzaklıkta olan gölün fazla suları Tortum Şelalesi olarak adlandırılıyor. Dünyanın en büyük şelaleleri arasında olan Tortum Şelalesi Tev Vadisi’ne dökülmektedir.
İspir Yedigöller: Kaçkar Dağları ve Ovit Dağı arasında kalan İspir Yedigller 3200 metre yüksekliğe sahip olup farklı ebatlarda 11 tane volkanik göle sahiptir. Özellikle dağcılar tarafından tercih edilen İspir Yedigöller’e en rahat ulaşımın arazi aracı olacağını da belirtelim.
Balıklı Köyü: Tortum Gölü’nün büyüleyici manzarasına sahip olan Balıklı Köyü, Erzurum’un Uzundere ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Sandal gezisi yapabileceğiniz bu köyde yufka yağlaması, ayran çorbası gibi enfes yiyecekler de bulunakta.
Erzurum Gökkuşağı Tepeleri: Yeşil, turuncu ve kırmızı renklerinden oluşan tepeler Erzurum’un Oltu ilçesinde yer almaktadır. 45 milyon yıl önce erozyon ile oluşuş bu tepeler görülmeye değer.
Palandöken Kayak Merkezi: Yılın 5 ayında hizmet veren Kayak Merkezi, Erzurum2un en ünlü yerlerinden birisi olup kış turizminin önemli etkenlerinin birisindendir. Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescillenmiş slalom pistleri de bulunmakta.
Yakutiye Medresesi: Erzurum’un sembollerinden biri olan Medrese’yi haftanın her günü belli saatlerde ziyaret edebilirsiniz.
Üç Kümbetler: Anıt mezar olan Üç Kümbetler, kesme taştan yapılmış olup hala gizemlerini korumaktadır.
Erzurum Kalesi: Dış ve iç kısımdan oluşan kaleye müze kartı ile giriş mümkün.
Nene Hatun Tarihi Milli Parkı: Aziziye Şehitleri Anıtı ve savaş kahramanı olan Nene Hatun’nun kabri Erzurum’a gelen misafirlerimiz için görülmesi gereken yerlerden birisi.
Erzurum Arkeoloji Müzesi: İçerisinde 20 bin eser olan müze, bir sürü arkeolojik kalıntıya ev sahipliği yapmakta.
Ulu Cami: Erzurum’da bulunan en eski ve en büyük cami olma özelliğini taşıyan Ulu Cami, Anadolu’daki en kıymetli Saltuklu eserleri arasındadır.
Erzurum’da Ne Yenir?
Farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan Erzurum, bu zengin kültürlerin mirası olarak enfes yiyeceklere sahip.
İşte Erzurum lezzetleri:
Aşotu Çorbası: Yoğurt, buğday, soğan ve kıyma ile hazırlanan bu besleyici çorba, adeta ana yemek gibi.
Kadayıf Dolması: Diğer Erzurum tatlılarından çok daha farklı ve tercih edilir olan bu dolmayı kaçırmayın deriz!
Erzurum Ketesi: Erzurum’un sembollerinden olan ketenin tadı damağınızda kalacak ve hayır, diğer ketelere benzemiyor!
Lalanga: Genelde kahvaltılık olarak tercih edilen Lalanga; un, süt ve yumurtadan hazırlanan bir hamur işidir.
Tatar Böreği: Görüntüsü ve içeriği mantıyı andıran Tatar böreği, üçgen kesilmiş hamurların haşlanarak kavrulmuş kıyma ve yoğurtla servis edilmektedir.
Cağ Kebabı: Erzurum’un simgesinden olan cağ kebabı, oğlak veya kuzu etinden hazırlanmakta olup bir gün bekletilerek pişirilmektedir.
Gıliko: Bulgurun yoğurulması ve top top yuvarlanarak haşlanması ile hazırlanan gıliko yoğurt ve salça sosla servis edilmekte.
Pirpirim: Pirpirim otu yani semizotundan hazırlanan bu yemek sağlıklı bir tercih!