Ankara Mardin Uçak Bileti

Ankara - Mardin Uçuş Bilgileri

1019,00TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
743 KM Mesafe
Pegasus Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

Mardin Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
21 Kasım 2024 Perşembe
Min: 8ºC
Maks: 16ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
22 Kasım 2024 Cuma
Min: 9ºC
Maks: 17ºC
Güneşli
23 Kasım 2024 Cumartesi
Min: 9ºC
Maks: 18ºC
Güneşli
24 Kasım 2024 Pazar
Min: 8ºC
Maks: 16ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
25 Kasım 2024 Pazartesi
Min: 3ºC
Maks: 8ºC
Şiddetli yağmurlu

En Ucuz Ankara - Mardin Uçak Biletleri

AnadoluJet
Ankara
Ankara Havalimanı
Mardin
TL1.019
Türk Hava Yolları
Ankara
Ankara Havalimanı
Mardin
TL2.047

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara Mardin arası havayolu ile 1 saat 30 dakika sürmektedir.
Ankara Mardin karşılıklı uçuşlarınızı Ankara Havalimanı ve Mardin Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Ankara Mardin en ucuz uçak bileti 1019,00 TL’den başlamaktadır.
Ankara Mardin arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Ankara Şehir Merkezinden Havalimanına Nasıl Gidilir?
Mardin Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Mardin’de Gezilecek Yerler
Mardin’de Ne Yenir?

Ankara Mardin Uçak Bileti
 

Dünyanın en önemli tarihi şehirleri arasında olan Mardin, yüzyıllar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden misafirlerine tarihin izlerini sunan Mardin, şehirden yorulanların gitmek istediği yerler arasında yer alır.  Mardin’nin doğal güzellikleri, eşsiz mimarisi, doğal güzelleri içinde büyülenip tarihsel dokusunu yaşamak için Ankara Mardin uçak bileti satın alarak, şehirlerarası yolculuğun keyfini çıkarıyor. 

Başkent’ten Mardin’e seyahat etmek isteyenler, en uygun Ankara Mardin uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı, sağlamış olduğu fırsatlar ve kampanyalar ile uygun fiyatlı uçak bileti konusunda kullanıcılarına yardımcı olmaya devam ediyor. Mardin’de tarihsel doku içinde kültürel tatil yapmak isteyenler için Mardin rehberi sunan Bilet Dükkanı’ndan ucuz Ankara Mardin uçak bileti satın alabilir, Mardin’de gezilip görülmesi gereken yerleri tadılacak yemekler ve alışveriş mekanları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ankara Şehir Merkezinden Havalimanına Nasıl Gidilir?
 

Şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta olan Ankara Esenboğa Havalimanı, 2006 yılında hizmete açıldı. 20 milyon yolcu kapasitesi ile hem Türkiye’den hem de yurt dışında sayısız misafir ağırlar. Ankara’nın Çubuk ilçesi Esenboğa bölgesinde yer alarak dünyanın her yerine uçuş hizmeti sunmakta olan havalimanı yılda 12 milyon ve daha fazla yerli-yabancı turiste hizmet sunmaktadır. Mükemmel bir işleyişle yolcularına hizmet veren havalimanına şehir merkezinden ulaşım da bir o kadar kolay ve çeşitlidir. 

Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Araç Kiralama & Özel Transfer ile Ulaşım
 

Eğer iş dünyasındaysanız veya doğrudan iş merkezi veya otelinize ulaşım sağlamak istiyorsanız, özel transfer şirketleri yardımınıza koşuyor. Yine araç kiralama şirketleri havalimanı bünyesinde sizlere kiralama hizmeti sunuyor. Ankara Mardin uçak bileti olan yolcular em konforlu ulaşım aracı olarak araç kiralama seçeneğini kullanır. 

Mardin Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım

 

Mardin Havalimanı şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine ulaşım, belediye otobüsleri ve minibüsler ile sağlanmakta olup yine HAVAŞ otobüsleri de benzer hizmeti vermektedir. Yine dileyen yolcularımız daha konforlu bir ulaşım için günün 24 saati hizmet veren taksileri de tercih edebilirler veya civardaki yerleşim yerlerine gidecek olan yolcularımız havalimanının terminal binasında hizmet veren araç kiralama şirketlerinden özel transfer alabilir veya araç kiralayabilirler. 

Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs İle Ulaşım
 

Havalimanından şehir merkezine veya Kızıltepe ilçesine giden otobüsler veya minibüsler ile çok uygun fiyatlarla ulaşmak mümkün. Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine yolculuk yaklaşık 40 dakika sürerken Kızıltepe ilçesine yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Yine ücretleri şoförlere nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine HAVAŞ İle Ulaşım
 

Haftanın 7 günü hizmet veren HAVAŞ otobüsleri belediye otobüslerine göre daha konforlu bir ulaşım sunmaktadır ve daha hızlı olup gelen yolcu çıkışından hareket sağlamaktadır. 

Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer/Araç Kiralama İle Ulaşım
 

Daha konforlu bir yolculuk isteyen misafirlerimiz uçuşlarından önce rezervasyon yaparak Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine özel şoför veya araba kiralayarak yolculuk yapabilirler. Yine taksi ile ulaşım sağlamak da mümkündür.

Mardin’de Gezilecek Yerler
 

Yüzlerce kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış Mardin doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile turistlerin ilgisini çekmektedir ve her sene binlerce yerli-yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Ankara’nın sakin ama bir o kadar da milli duygularla dolu olan atmosferinden çıkarak geçmiş medeniyetlerin izleriyle dolu olan ve kültürel zenginliği ile misafirlerini büyüleyen Mardin’de gezilecek yerler, enfes yemekler ve bu tarihi dokudan sevdiklerinize götürebilmeniz amacıyla Mardin şehir rehberi, Ankara Mardin uçak bileti olan yolculara sunar. 

Mardin Kalesi: Kartal Yuvası olarak da bilinen Mardin Kalesi, büyük imparatorlukların dönemlerine şahitlik etmiştir. Mardin merkezde bulunan kale; Sümerler, Babiller, Asurlular, Subariler, Bizanslılar gibi birçok büyük devlet için önem arz etmiştir. Ne yazık ki 1980 yıllarından beri ziyaretçilerin gezmesine kapalıdır fakat Zinciriye Medresesi’ne gidilerek Mardin Kalesi’nin dışarıdan ihtişamlı görüntüsü ile büyülenebilirsiniz. 

Mor Gabriel Manastırı (Deyrulumur): Süryani Kadim Cemaati’nin büyük yapıtlarından olan Manastır, Midyat’ın güneydoğusunda konumlanmaktadır. Temelleri Mor Şmuel ve Mor Şemun tarafından atılmış olup meşe ağaçları ile kaplı yüksek bir tepeye konumlandırılmıştır. Barınma ve dua yerleri olarak kullanılmış ve farklı dönemlerde farklı isimler almıştır. Mardin şehir merkezinden biraz uzakta olan manastıra gitmek için 80 kilometre yol giderek Midyat-Şırnak yolunda konumlanan Mor Gabriel Manastırına ulaşabilirsiniz. 

Cumhuriyet Meydanı: Tek bir yere giderek klişe, manastır, müze göreyim diyorsanız o zaman Cumhuriyet Meydanı tam size göre! Kızıltepe ilçesinde yer alan meydana toplu taşıma, taksi veya özel araçla gitmeniz mümkün. Üstelik Mardin Havalimanı’na 20 dakika uzaklıkta bulunmakta. 

Deyrulzafaran Manastırı: 5.yy’da yapılmış olan Manastır bir Süryani Manastırı olup Mardin Ovası’nda yer almaktadır. Çevresinde safran bitkisinin yetiştirilmesinden kaynaklı olarak bu ismi alan manastır farklı isimler de almıştır. Dini eğitim merkezi olan manastır kubbeleri, el işlemeleri, kemerli sütunları ve hem iç hem de dış mekandaki taş nakışları ile sanat severleri büyülemekte. Mardin Artuklu, Eskikale Deyrulzafaran Yolu’nda konumlanan manastıra yılın belli dönemlerinde Süryaniler gezmeye gelmektedir ve bunun dışında birçok yerli ve yabancı turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Ankara Mardin uçak bileti olan yolcuların mutlaka görmesi gereken yerler arasında yer alır. 

Mardin Evleri: Açık sarımsı bir renk olan Coğrafi İşaret Tescilli Mardin Taşı ile yapılan evler farklı mimarisi ile ziyaretçilerini etkilemektedir. Şehrin tüm noktalarından görülen bu evler Artuklu/Mardin’de Cumhuriyet Caddesi’nde yer almaktadır. 

Mardin’de Ne Yenir?
 

Tarihi kadar yemekleri ile de ünlü olan Mardin, tarihsel süreçte barındırdığı medeniyetlerin zenginliği sebebiyle çok çeşitli ve lezzetli yemekleri de kendi kültürüne entegre etmiştir. Mardin’de ne yenir? diye soran Ankara Mardin uçak bileti olan misafirlerimiz için en iyi lezzetler:

Zingil: Lokma tatlısına benzeyen Zingil tatlısı, tarifindeki ufak farklılıklar dolayısıyla Mardin’e gidenlerin mutlaka tatması gereken bir lezzet.

Soğan Kebabı: Gaziantepte’de yapılan soğan kebabı kıyma ve soğan severler için harikadır. 

Dobo: Et severlerin bayılacağı dobo, kuzu kolu ile yapılan ve Süryani mutfağına ait olan bir lezzettir. Pilav soğan ve patlıcan ile servis edilen dobo eşsiz bir lezzet.

Kiliçe: Un şeker süt karışımı üzerine eklenen mahlep ve anason gibi çeşitli baharatlarla tatlandırılan Kiliçe bir tür çörektir ve bayramlarda çok sık yapılır. 

Sembusek: Yine kıymalı ve soğanlı bir harç ile hazırlanan sembusek, çok beğenilen bir lezzettir. Hamura yarım ay şekli verilerek hazırlanır.

Fikriye: Kuzu eti, soğan ve çağla ile hazırlanan Fikriye bu enteresan üçlünün birleşimi ile enfes bir lezzet ortaya çıkarmaktadır. 

İrok: Bir çeşit içli kögte olan İrok, kızgın yağda kızartılarak ara sıcak olarak servis edilebilmekte. 

Harire: Tarçın, pekmez şeker ve unun müthiş uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan harire bir o kadar da doyurucu ve besleyicidir. Genelde üzerine cevizle servis edilir. 

Lebeniye: Çorba gibi dursa da bir kasesinin bir öğün gibi tüketebileceğinin bilgisini önceden verelim. Nohut, buğday ve köfteden hazırlanan bu çorba tam bir tahıl ve protein deposu. 

Kaburga Dolması: Kaburga etinin içinin pilavla doldurulması ile hazırlanan bu enfes dolma , dolmalık fıstık, kuzu ciğeri gibi ürünlerle daha da lezzetli bir hal alıyor.

Kahiye: Enfes bir tatlı olan Kahiye künefe peyniri ile hazırlanmakta olup kızartılarak servis edilmektedir. 

İncasiye: Erik ve etin enfes uyumu ile hazırlanan İncasiye bir o kadar da şifalı bir yemektir. Günümüzde ve Osmanlı’da lezzeti haricinde faydası dolayısıyla da tercih edilen tarifler arasındadır. 

Kitel Raha: Bulgurdan yapılmış hamuru ile kıyma, soğan, ceviz ve olmazsa olmaz baharatlarla hazırlanan iç harcının birleşimiyle unutamayacağınız bir lezzet olan Kitel Rahayı Mardin’e gittiğinizde tatmayı sakın unutmayın.