Ankara - Muş Uçuş Bilgileri
611,40 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
788 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 30 Dakika
Uçuş Süresi
|
Muş Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Ankara - Muş Uçak Biletleri
Ankara Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Muş, Çavuş Dağı’nın kuzeydoğu eteklerine kurulmuştur. Muş ili Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum ve Bingol ile komşu bulunmaktadır.
Muş’ta karasal ve sert bir iklim yaşandığı için sebze yetiştirmek pek mümkün olmasa da şehri çevreleyen bağlarda 1800’lü yıllardan beri gelişmiş bir bağcılık geleneği vardır ve bağcılık da Muş’un önemli gelir kaynakları arasındadır. Başkent’ten Muş’a, Türklerin Anadolu’ya ilk adımı attıkları toprakları görmek üzere gitmek istiyorsanız hem hızlı hem konforlu hem de ekonomik bir yol olan hava yolunu tercih edebilirsiniz. Bilet Dükkanı sayesinde en ucuz Ankara – Muş uçak biletlerine erişebilirsiniz. Muş’a gitmeden önce Muş hakkında rehber yazımızı okuyarak Muş’ta gezilecek yerler ve Muş yöresel yemekleri ile ilgili detaylı bir bilgi edinebilirsiniz.
Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Ulaşım
1955 yılında açılmış olan Esenboğa Havalimanı (ESB) yurtiçi ve yurtdışına hava yolu üzerinden ulaşım hizmeti vermektedir. Esenboğa Havalimanı, Ankara şehir merkezine 28 km uzaklıkta yer alır. Şehir merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaşımı farklı birkaç yol üzerinden sağlamanız mümkündür.
Ankara Esenboğa Havalimanı’na Havaş Otobüsleri ile Ulaşım
Havaş otobüsleri Ankara Aşti Otogarı’ndan hareket etmekte ve Esenboğa Havalimanı’ndan yapılacak olan uçak kalkış saatlerine göre seferlerini düzenlemektedir. Ankara Erzincan uçak bileti olanlar Havaş servislerini kullanır.
Ankara Esenboğa Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
Ankara şehir merkezinde bulunduğunuz yerden Esenboğa Havalimanı’na 7/24 hizmet veren taksilerle direkt olarak hızlı ve konforlu bir biçimde ulaşım sağlayabilirsiniz.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
1992 yılında hizmete açılan Muş Sultan Alparslan Havalimanı (MSR) şehir merkezine 18 km uzaklıkta ye almaktadır. Muş Alparslan Havalimanı’ndan Ankara ve İstanbul arasında karşılıklı olarak düzenli seferler yapılmaktadır. Muş Alparslan Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımı çeşitli yollarla sağlamanız mümkündür.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Belediye Otobüsü ile Ulaşım
Muş Belediyesi, Muş Havalimanı ve şehir merkezi arasında karşılıklı olarak otobüs seferleri düzenlemektedir. Ayrıca Muş Havalimanı’ndan Bitlis’in Tatvan ilçesine giden belediye otobüsleri de bulunmaktadır. Belediye otobüslerinin seferleri Muş Havalimanı’na iniş yapan uçakların saatleriyle uyumlu olacak şekilde düzenlenmektedir. Ankara Erzincan uçak bileti olan yolcular
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Muş Havalimanı’ndan şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere direkt olarak ulaşım sağlamak istiyorsanız hızlı ve rahat bir ulaşım hizmeti veren taksilere binebilirsiniz. Havalimanı ve şehir merkezi arası kısa bir mesafe olduğu için çok pahalıya da denk gelmeyecektir.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Servis ile Ulaşım
Otobüslerden daha konforlu bir ulaşım hizmeti veren servis araçları Havaş ya da Nurevşan Turizm tarafından sağlanmaktadır. Uçak seferleriyle uyumlu saatlerde hareket eden servislerle şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım
Muş’ta geçireceğiniz süre boyunca gideceğiniz her yere hızlı ve rahat bir ulaşım sağlamak istiyorsanız Muş Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinin ofislerine giderek size en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Ankara dönüş uçağınızdan birkaç saat önce kiraladığınız aracı, ilgili araç kiralama ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.
Muş’ta Gezilecek Yerler
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Muş, Türklerin Anadolu’ya girerken ilk adım attıkları topraklardan biridir. Tarihi değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri de bulunan Muş’ta gezilecek yerleri sizler için tanıttık.
Binegöl Dağları: Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum, Bingöl ve Muş sınırları içinde bulunan Bingöl Dağları sönmüş yanardağlardır. Varto ilçesinden 3193 metre yükseklikteki Bingöl Dağları görülebilmektedir.
Hamurpet Gölü: Volkanik oluşumlu iki gölden oluşan Hamurpet Gölü, Varto ilçesinin kuzeybatısında yer alan Hamurpet Dağları’nın batısında yer almaktadır. Hamurpet Gölü kış aylarında donmaktadır. Göl çevresinde ördek, kaz, kudur ve turna bulunmaktadır. Ankara Muş uçak bileti olanlar mutlaka bu doğal güzelliği görmelidir.
Haçlı Gölü: Muş’ta Bulanık ilçesinin güney tarafında bulunan Haçlı Gölü, etrafı volkanik kayaçlarla çevrili olan bir tatlı su gölüdür. Adını Haçlı Köyü’nden alan göl kış aylarında donarak müthiş bir manzara sunmaktadır. Kızılkopan Volkanı’nın yükselmesi sonucunda oluşmuş olan gölde alabalık ve aynalısazan gibi balıklar bulunmaktadır.
Malazgirt Ovası: Muş’un doğusunda yer alan Malazgirt ovasının güneyinde Süphan Dağı ve güneydoğusunda Murat Irmağı yer almaktadır.
Muş Ovası: Türkiye’deki en büyük ovalardan biri olan Muş ovası 1650 km2 büyüklüğnde bir alana yayılmaktadır. Uzunluğu 80 km ve genişliği 30 km olan ovanın 3 tarafı dağlarla çevrilidir. Muş Ovasının güneyinde Haçreş Dağları, kuzeyinde Şerafettin Dağları ve doğusunda Nemrut Dağı bulunmaktadır. Muş Ovası’nda her yıl mayıs ayında gelincikler açmaktadır. Çok hoş bir görünüme bürünen Muş Ovası, fotoğraf çekmek isteyenler için de en uygun yerlerden biridir.
Muş’ta Ne Yenir?
Geçimini tarım ve hayvancılıkla karşılayan Muş’ta birbirinden leziz pek çok yöresel yemek bulunmaktadır. Genellikle et yemeklerinin yaygın olduğu Muş’ta ne yenir sizler için listeledik.
Hez Dolması: Muş yöresine ait olan Hez Dolması lahana ile yapılan bir dolmadır. Yaygın olarak lahananın içine kıyma konsa da Muş yöresinde içine baharatlarla iyice harman edilmiş kuşbaşı et konulmaktadır.
Muş Köftesi: Muş halkı tarafından sıklıkla yapılıp tüketilen Muş köftesi içli köfteye benzese de farklı olarak hamuruna da kıyma konulmaktadır. Köfteler suda haşlandıktan sonra tereyağlı ve salçalı sosla servis edilmektedir.
Cavbelek: Yörede kurut olarak da bilinen geleneksel bir yemek olan Cavbelek bir tür bulgur pilavıdır. Pişirilen bulgur pilavı ortasına çukur açılıp içine ayran haline getirilmiş yoğurt ve üzerine kekikli tereyağı dökülmesiyle hazırlanmaktadır.
Mırtoğe: Muş kahvaltılarında sıklıkla karşılan mıtoğe un ve yağ kavrulduktan sonra içine yumurta kırılarak tavada kızartılmasıyla elde edilmektedir. Muş’ta kahvaltı ederken mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir.
Herse: Anadolu’da keşkek olarak bilinen yemeğin Muş yöresine uyarlanmış halidir. Genellikle kutlamalarda yapılan herse, bulgur ve et ile hazırlanan enfes bir yemektir.
Teter Helvası: Ekmek, pekmez ve ceviz ile hazırlanan teter helvası, Muş yöresinin en önemli tatlılarındandır. İyice kaynatılan pekmezin içine tereyağı eklendikten sonra parçalanan ekmeklerin de bu karışıma dahil edilmesiyle hazırlanmakta ve üzerine fındık ya da ceviz eklenerek servis edilmektedir.