İstanbul Bursa Uçak Bileti

İstanbul - Bursa Uçuş Bilgileri

1943,97 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
92 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
3 Saat 15 Dakika Uçuş Süresi

Bursa Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: 0ºC
Maks: 10ºC
Güneşli
19 Ocak 2025 Pazar
Min: 1ºC
Maks: 12ºC
Güneşli
20 Ocak 2025 Pazartesi
Min: 2ºC
Maks: 13ºC
Güneşli
21 Ocak 2025 Salı
Min: 3ºC
Maks: 14ºC
Parçalı Bulutlu
22 Ocak 2025 Çarşamba
Min: 6ºC
Maks: 13ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

En Ucuz İstanbul - Bursa Uçak Biletleri

AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Bursa
TL1.944
Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Bursa
TL2.037

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Bursa arası hava yolu ile 3 saat 15 dakika sürmektedir.
İstanbul Bursa karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Bursa Yenişehir Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Bursa en ucuz uçak bileti 1943,97 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Bursa arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Bursa’da Gezilecek Tarihi Yerler
Bursa’da Gezilecek Doğal Yerler
Bursa Günübirlik Nerelere Gidilir?
Bursa’nın Meşhur Hanları

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa, günümüzde deTürkiye’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra gelen en büyük 4. Şehridir. Tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle pek çok insanın ilgisini çeken Bursa, 2016 yılında Dünyanın En Yaşanılabilir Şehirleri arasına 28. sıraya yerleşmeyi başarmış, Türkiye’nin bu özellik bakımından 1. Şehri olmuştur. Bursa, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara kesiminde yer almaktadır ve denize kıyısı vardır. Denize kıyısı olması nedeniyle pek çok insan tarafından tatil yeri olarak da değerlendirilmektedir. Menteşe Höyüğü ve Ilıpınar bölgelerinde yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda şehrin tarihi geçmişinin M.Ö 700’lü yıllara kadar uzandığı öğrenilmiştir. Köklü tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi olmuş olan Bursa, özellikle 1960’lı yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde bu özelliğini günümüze kadar sürdürmeyi de başarmış ve Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Orhangazi Sanayi Bölgesi’nin ev sahibi olmuştur. Bursa’da, Marmara Bölgesi’nde yaygın olarak gözlemlenen ılıman iklim özellikleri görülmektedir. Kuzey’de Marmara Denizi’nin etkisiyle ılıman bir iklime sahip olan Bursa, güneydeki Uludağ’ın etkisiyle de özellikle dağ çevresindeki yerlerde daha sert bir iklimi yaşayabilmektedir. Yıl boyunca ziyaret etmek için uygun bir yer olan Bursa’da yazın deniz kıyısındaki yerlere gidip yüzebilir, kış aylarında ise Uludağ’da bulunan kayak tesislerine giderek güzel bir kayak tatili yapabilirsiniz. Bu iki aktiviteyi birlikte yapabileceğiniz çok fazla şehir olmadığından bu bakımdan Bursa’nın özel bir yer olduğunu söylemek de mümkündür. Tarihi ve kültürel birikimiyle tanıdığımız Bursa’ya bir gezi düzenlemek istiyorsanız planlamanızı Bilet Dükkanı sitesinden en uygun fiyata İstanbul Bursa uçak bileti satın alarak yapabilirsiniz. Bursa’ya gitmeden önce şehir hakkında daha çok bilgi sahibi olmak, Bursa’da gezilecek tarihi yerleri ve Bursa’da gezilecek doğal yerleri tanımak istiyorsanız sitemizde hazırlamış olduğumuz, Bursa hakkındaki rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.

Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Bursa şehir merkezinden yaklaşık olarak 50 km uzakta yer alan Bursa Yenişehir Havalimanı, yurtiçi ve uluslararası rotalara hava yolu ulaşım hizmeti vermektedir. Bursa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için farklı yol alternatifleriniz bulunmaktadır.

Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Burulaş’ın işlettiği otobüsler ile Bursa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımı oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Burulaş otobüsleri Bursa Havalimanı’ndan, uçak iniş saatleriyle uyumlu olacak şekilde kalkmaktadır.

Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Servis Otobüsleri ile Ulaşım


Yenişehir Koop ve İnegöl Koop servisleri ile Bursa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlamanız mümkündür. Bursa Havalimanı’ndan Bursa Otogarı’na ve şehir merkezine ulaşım hizmeti veren servislerin kalkış saatleriyle ilgili net bilgiye ulaşmak için resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Havalimanında gelen yolcu çıkışının önünde bekleyen taksilere binerek Bursa şehir merkezinde gitmek istediğiniz konuma direkt olarak rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile yapacağınız yolculuğun süresi yaklaşık olarak 45 dakikadır.

Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Genellikle gruplar halinde ya da fazla bagajla seyahat edenlerin tercih ettiği özel transfer servisleri ile şehir merkezinde gitmek istediğiniz konuma direkt olarak konforlu bir ulaşım gerçekleştirmeniz mümkündür. Özel transfer servisinden yararlanmak için önceden rezervasyon yapmanız iyi olacaktır.

Bursa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Bursa’da kalacağınız süre boyunca ulaşım konusunda hiçbir bir aksaklık yaşamamak için Bursa Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinden birinin ofisine giderek istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik bir araç kiralayabilirsiniz. Aracınız siz daha Bursa’ya inmeden adınıza ayırtılmış olsun istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata araç kiralama işlemi yapabilirsiniz.

Bursa’da Gezilecek Tarihi Yerler


Bir zamanlar Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış olan Bursa, geçmişten günümüze kadar korunarak gelmeyi başarmış pek çok tarihsel yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bursa’da gezilecek tarihi yerleri sizler için listeledik:

Bursa Tarihi Evler


17. yüzyılda yapılmış olan Bursa tarihi evleri, evlerin sahibi olan ailelerin gelir düzeyine göre çeşitli farklılıklara sahiptir. İyi bir maddi duruma sahip olan ailelerin evleri konak biçiminde yapılmışken, daha orta halli gelir düzeyine sahip ailelerin evleri iki katlı ve daha mütevazı bir tarzda yapılmıştır. Bursa tarihi evlerde yaygın olarak ambar, ahır, kiler, çeşme, çardak, bahçe cumbalı oda ve şadırvan yer almaktadır.

Ulu Cami


Yıldırım Beyazid’in emri üzerine 1396 yılında inşa edilen Ulu Cami 3 yıl içerisinde tamamlanmıştır. Aslında Yıldızım Beyazid şehre 20 adet cami yapılmasını istemiş olsa da Emir Sultan 20 caminin fazla geleceğini söyleyerek Ulu Cami’nin 20 kubbeli yapılmasının daha uygun olacağını önermiştir ve bu öneri üzerine cami 20 kubbeli olarak inşa edilmiştir.

Eski Aynalı Çarşı


Orhan Gazi tarafından 1339 yılında yaptırılmış olan Eski Aynalı Çarşı, 16. Yüzyılda çıkan bir yangın sonucunda çok hasar görmüş, ancak sonrasında gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından yeniden hizmete açılmıştır. Bursa’ya has pek çok ürünü bulabileceğiniz Eski Aynalı Çarşı’ya mutlaka gitmelisiniz.

Kale Sokak


Bursa’nın Hisar ilçesinde yer alan Kale Sokak, Roma ve Bizans dönemine ait eski kale duvarlarının yanında bulunmaktadır. Kale Sokak boyunca Osmanlı döneminden kalma pek çok cami, türbe ve çeşmeyi görebilirsiniz.

Kapalı Çarşı


Osmanlı Devleti’nin ilk dönemlerinde açılmış olan Kapalı Çarşı, en başta Tahtakale ve Emir Hanı arasında yer alsa da sonradan, Yıldırım Bayezid’in isteği üzerine yapılmış olan Bedesten’e taşınmıştır. Tarihi dokusunu günümüze kadar başarılı bir şekilde korumayı başarmış olan Kapalı Çarşı’da 130 adet dükkan bulunmaktadır.

Tophane


Bursa’nın en etkileyici manzarasına sahip olan, meşhur Saat Kulesi’nin de bulunduğu Tophane, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey ve Oğlu Orhan Bey’in de türbelerine ev sahipliği yapmaktadır. İlk olarak Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen saat kulesi daha sonradan tam bilinmeyen bir tarihte yıkılmış ve yeniden 1904 yılında yapılmıştır.

Bursa’da Gezilecek Doğal Yerler


Tarihiyle olduğu kadar doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini büyüleyen Bursa yeşillik alanları ya da Marmara Denizi kıyısındaki bölgeleriyle doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere pek çok imkan sunmaktadır. Bursa’da gezilecek doğal yerleri sizler için listeledik.

Bursa Botanik Bahçesi


Tam bir oksijen deposu olan Bursa Botanik Bahçesi, şehrin doğa ile iç içe geçmesine olanak sunan huzur dolu bir ortamdır. 400 dönümlük bir alana yayılmış olan parkta çeşitli bitkisel ve bilimsel araştırmalar yapmak mümkündür.

Esence Plajı


Bursa’nın Mudanya ilçesinde yer alan Esence Plajı, 25 metre genişliğine sahiptir ve deniz tabanı ince kumdan oluşmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre iyi kaliteye sahip olan denizi sığdır ve iyi yüzemeyenler ya da çocuklar için ideal bir yerdir. Çevresinde pek çok konaklama yeri ve restoran bulunan Esence Plajı’nda keyifli vakit geçirmeniz mümkündür.

Temenyeri Parkı


Uludağ’ın eteklerinde yer alan Temenyeri Parkı’nda dağ esintisi, kuş sesleri ve yemyeşil ağaçlarla çevreleneceğiniz huzur dolu bir yerdir. Temenyeri Parkı’nda basketbol oynayabilir, yürüyüş yapabilir ve piknik yapabilirsiniz.

Atatürk Kent Ormanı


Bursa’nın en büyük kent ormanlarından biri olan Atatürk Kent Ormanı, 150 hektar büyüklüğünde bir alana yayılmış bulunmaktadır. İçerisinde voleybol, tenis, piknik ve çocuklar için oyun alanları bulunduran ormanda tüm gün sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz.

Bursa Günübirlik Nerelere Gidilir?


Bursa şehir merkezinde gezilecek yerler kadar merkeze uzakta bulunan ve gidip gelme süresiyle birlikte neredeyse 1 gününüzü alacak olan başka yerler de bulunmaktadır. Bursa’da günübirlik nerelere gidilir merak ediyorsanız gelin birlikte bakalım. Bursa’da günübirlik gidebileceğiniz yerler arasında daha çok kent merkezinde bulamadığınız doğal alanlar yer almaktadır. Bursa Botanik Bahçesi, Suuçtı Şelalesi, Tarihi İnakaya Çınarı, Gölyazı bu yerlerden bazılarıdır. Ayrıca Bursa, Marmara Denizi’ne kıyısı olan bir şehir de olduğu için denize girebileceğiniz yerlere de günübirlik olarak gidebilirsiniz. Bursa’da denize girebileceğiniz yerlere Mudanya ilçesindeki Kumsaz Plajı, Altınkum Plajı, Esence Plajı ve Gemlik ilçesindeki Kurşunlu Plajı örnek verilebilir.

Bursa’nın Meşhur Hanları


Köklü bir tarihi geçmişi olan Bursa’nın meşhur hanları da Osmanlı İmparatorluğu’nun erken dönemlerinde yapılmış oldukları için yaklaşık 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Bursa çarşı yapısının nasıl oluştuğunu anlamamızı da sağlayan Hanlar Bölgesi’nde gezebileceğiniz hanlar arasında Koza Han, Fidan Han, Pirinç Han, İpek Han, Emir Han, Geyve Han, Galle Han, Çukur Han, Kapan Han ve Tuz Han bulunmaktadır. Bursa’nın meşhur hanlarından kendiniz ve sevdikleriniz için Bursa hatırası ürünler alabilirsiniz.