İstanbul Çeşme Uçak Bileti

İstanbul - Çeşme Uçuş Bilgileri

1.167 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
346 KM Mesafe
Pegasus Popüler Havayolu
1 Saat 10 Dakika Uçuş Süresi

En Ucuz İstanbul - Çeşme Uçak Biletleri

Pegasus
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Çeşme
TL1.167

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Çeşme arası hava yolu ile 1 saat 10 dakika sürmektedir.
İstanbul Çeşme karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Çeşme en ucuz uçak bileti 1.167 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Çeşme arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Çeşme Hakkında
İstanbul'dan Çeşme'ye Nasıl Gidilir?
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Çeşme Merkezine Nasıl Gidilir?
Çeşme'ye Hangi Ayda Gidilir?
Çeşme Kaç Günde Gezilir?
Çeşme'de Denize Girilecek Plajlar
Çeşme'de Gezilecek 5 Yer
Çeşme'de Ne Yenir?

Avantajlı İstanbul Çeşme Uçak Seyahati


Huzurun, mutluluğun ve yaz enerjisinin deniz ve güneşle birleştiği Çeşme her sene Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin uğrak noktalarından. Hemen Bilet Dükkanı web sayfasından İstanbul Çeşme uçak bileti almadan önce Çeşme hakkında hazırladığımız rehber niteliğindeki içeriklere göz atabilir, seyahatine planlı bir şekilde başlayabilirsin.

İstanbul'dan Çeşme uçak bileti ile yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Çeşme otelleri ve Çeşme araç kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Çeşme Hakkında


Türkiye’nin en batısı Çeşme, İzmir’in batısında yer alan dünyaca popüler bir yaz turizmi ilçesi. Yunanistan’a bağlı Sakız Adası ile arasında sadece 40 dakika mesafe bulunan Çeşme’nin tarihi antik çağlara kadar uzanıyor. Eski Yunan döneminde Klazomenai olarak bilinen bölge Ege Denizi’nin önemli bir Yunan kolonisi olup dönemin ticari ve denizcilik faaliyetlerinin yürütüldüğü ilk yerlerdendi.

15. yüzyılın ortalarında Cenevizlilerden Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine geçen bölge 20. Yüzyılın başlarında cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte modernleşme sürecine girmiş ve deniz turizmi açısından önemli bir destinasyon haline gelmiştir.

İstanbul'dan Çeşme'ye Nasıl Gidilir?


Ülkemizdeki çoğu hava yolu firması İstanbul’dan İzmir’e haftanın her günü onlarca uçak seferi düzenlemektedir. İstanbul’dan İzmir’e uçakla gitmek 1 saat 10 dakika sürmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Çeşme ilçe merkezine nasıl gidilebileceğini bir sonraki başlıkta detaylıca anlattık. İstanbul’dan Çeşme’ye özel araçla gitmek ise yaklaşık 5 saat 50 dakika sürmektedir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Çeşme Merkezine Nasıl Gidilir?


İstanbul Çeşme uçak bileti sahipleri Çeşme’ye varabilmek için İzmir’in Gaziemir ilçesi sınırları içinde ter alan Adnan Menderes Havalimanı’na (ADB) iniş yaparak Çeşme’ye geçebilirler. Havalimanı ve Çeşme arası yaklaşık 93 km’dir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Çeşme ilçe merkezine gitmenin en kısa ve konforlu yolu taksiye binmek, ancak yolculuk çok pahalı tutacaktır.

Alternatif araç seçenekleri için Bilet Dükkanı aracılığıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ya da transfer araç işlemleri için rezervasyon yapabilirsin. Araç kiralayarak hem havalimanı ve Çeşme arası ulaşımını hem de Çeşme seyahatin süresince bölgenin farklı noktalarına giderken yapacağın ulaşımları baştan halletmiş olursun.

Ülkemizin pek çok şehrinde havalimanı ve şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan Havaş otobüslerine binerek doğrudan Çeşme’ye gidebilirsin, yolculuk yaklaşık 1 saat 40 dakika sürecektir. 2024 yılı Nisan ayına ait Havaş servis ücretleri 285 TL’dir.

Toplu taşımayla Adnan Menderes Havalimanı’ndan Çeşme’ye gitmek mümkün ancak bu çok zahmetli ve saatler süren bir yolculuk olacaktır. Üstelik valizlerle seyahat edenler için çok daha zor.

Havalimanından İzban’a binerek Fahrettin Altay durağında inebilir, buradan Urla’ya giden ESHOT belediye otobüslerine binebilir, Urla’dan da Çeşme’ye giden otobüslere binebilirsin. Alternatif olarak, İzban ile Fahrettin Altay durağına geldikten sonra buradan kalkan Çeşme Seyahat otobüslerine binerek Çeşme’ye ulaşabilirsin.

Çeşme'ye Hangi Ayda Gidilir?


Çeşme’ye gitmek için en güzel ay kesinlikle Eylül ayı! Hem canlılığını halen yitirmemiş hem de kalabalığından kurtulmuş Çeşme’nin denizi bu aylarda daha da ısınabiliyor. Kalabalığı sorun etmiyorsan yaz ayları da Çeşme’yi ziyaret etmek için kimilerine göre en ideal zaman.

Çeşme Kaç Günde Gezilir?


Hem Ege’nin serin sularına girip sahilde dinlenmek hem de etrafı keşfedip biraz da gezmek için Çeşme’de en az 5 gün kalmanı tavsiye ederiz.

Çeşme'de Denize Girilecek Plajlar


Çeşme’de denize girilecek plajlar arasında en ünlüsü şüphesiz Ilıca Halk Plajı’dır. Kalabalığına rağmen havuzu andıran rengi ve yumuşacık kumuyla bilinen Ilıca Plajı dışında Kocakarı Plajı, Delikli Koy, Aya Yorgi Koyu, Pırlanta Plajı ve Boyalık Plajı da oldukça popüler.

Çeşme'de Gezilecek 5 Yer


Çeşme yalnızca güzel plajlardan ibaret değil! İşte İstanbul Çeşme uçak bileti sahipleri için Çeşme’de gezilecek 5 yer:

  1. Alaçatı

    Çeşme’nin en ünlü semtlerinden, ilçenin hemen girişindeki Alaçatı taş evleri, dar sokakları, rengarenk çiçekleri, tarihi yel değirmenleri ve ünlü rüzgar sörfü sahiliyle biliniyor. Alaçatı’da tarihi taş evleri arasında dolaşmak, şirin kafelerinde oturmak ve ünlü çarşısını ziyaret etmek keyifli deneyimler arasında.

  2. Çeşme Kalesi

    1500’lü yıllarda Osmanlılar tarafından yapılan Çeşme Kalesi, ilçenin sembol yapılarından biridir. Kale, limanı korumak için inşa edilmiş olup, günümüzde bir müze olarak kullanılmaktadır. Kale içindeki müzede, bölgenin tarihine ve denizcilik geçmişine dair eserler sergilenmektedir.

  3. Çeşme Marina

    Çeşme ilçe merkezi şehrin en batısında yer alıyor, Çeşme Marina da bu bölgenin en canlı yeri. Yeme içme yerlerinden zincir ve butik dükkanlara, burada akşam saatlerinde sadece yürüyüş yapmak bile çok keyifli.

  4. Şifne

    Çeşme’nin Şifne semtinde bulunan termal sular, şehrin önemli turistik cazibe merkezlerinden biri. Doğal olarak ılık çıkan bu termal sular ziyaretçilere sağlık ve dinlenme imkanı sunuyor.

  5. Germiyan Köyü

    Çeşme’de vakti uzun olanlar bir gününü bu şirin köye ayırmalı! Sessiz ve huzurlu ortamı, zeytin ağaçlarının süslediği yolları ve taş evleriyle görenleri büyüleyen köyde en güzel organik ürünlerin tadına bakabilirsin.

Çeşme'de Ne Yenir?


Çeşme’nin kumrusu, sakızlı dondurması, deniz ürünleri, balıkları ve zeytinyağlıları popüler. Meze sofralarına doyacağın İzmir’de favorin Kabak Çiçeği Mücveri olabilir!