İstanbul Kars Uçak Bileti

İstanbul - Kars Uçuş Bilgileri

857,99 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1180 KM Mesafe
THY Popüler Havayolu
2 Saat 37 Dakika Uçuş Süresi

Kars Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
21 Kasım 2024 Perşembe
Min: -2ºC
Maks: 4ºC
Parçalı Bulutlu
22 Kasım 2024 Cuma
Min: 0ºC
Maks: 6ºC
Parçalı Bulutlu
23 Kasım 2024 Cumartesi
Min: 0ºC
Maks: 8ºC
Güneşli
24 Kasım 2024 Pazar
Min: 1ºC
Maks: 7ºC
Parçalı Bulutlu
25 Kasım 2024 Pazartesi
Min: -5ºC
Maks: 4ºC
Yoğun kar yağışlı

En Ucuz İstanbul - Kars Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Kars
TL855
AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Kars
TL857

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul - Kars arası havayolu ile 2 saat sürmektedir.
İstanbul - Kars en ucuz uçak bileti 1057,99 TL'den başlamaktadır.
İstanbul kalkışlı uçuşlarınızı Sabiha Gökçen ya da İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul - Kars arası yaygın olarak THY, Pegasus ve Anadolujet gibi havayolu şirketlerin düzenli uçuşları bulunmaktadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Kars Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kars Şehir Rehberi
Kars’ta Gezilecek Yerler
Kars’ta Ne Yenir?
Kars Haritasını İncele

Doğu’nun beyaz incisi Kars geçmişten günümüze kadar sayısız medeniyetin buluştuğu noktadır. Doğa güzellikleri, tarihi yapısı ve mimarisi, lezzetli sofraları ve kültürel etkinlikleri ile ziyaretçilerine unutulmaz anılar bırakır. İstanbul’dan ziyaretçisinin yoğunlukta olmasından dolayı sık sık ‘’En ucuz İstanbul Kars uçak bileti nereden alınır?’’ sorusu kafaları kurcalar. Metropol hayatına ufak bir mola vererek adeta zamanda yolculuk yapmak isteyenlerin huzur bulacağı Kars için uygun fiyatlı uçak bileti Bilet Dükkanı üzerinden temin edilebilir. Bilet Dükkanı aynı zamandan Kars seyahati boyunca size eşlik eder ve ‘’Kars’ta ne yenir? Kars gezilecek yerleri nelerdir?’’ sorularına cevap verir. Bilet Dükkanı sayesinde alacağınız uygun fiyatlı İstanbul Kars uçak bileti ile Doğu’nun gizemli güzelliğine şahit olarak unutulmaz anılara sahip olabilirsiniz.

Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


İstanbul Havalimanı Avrupa Yakası’nda bulunan ve hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına ev sahipliği yapan uluslararası bir havaalanıdır. 2018 yılında faaliyete geçen İstanbul Havalimanı her yıl milyonlarca ziyaretçiye konforlu yolculuk imkanı sunar. Travel and Leisure Dergisi tarafından düzenlenen ankete göre Dünyanın En İyi 10 Havalimanı listesinde ikinci sırada bulunur. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na birçok yoldan ulaşım sağlanırken öne çıkanlar ise; Havaİst, İETT otobüsleri ve taksidir.

Havaİst ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım


İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden gitmek isteyen yolcuların en çok tercih ettiği transfer Havaİst servisleridir. Uygun fiyatlı olması ve çeşitli noktalardan hizmet vermesi yanında İstanbul Havalimanı’na hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlar. Başlangıç noktalarıyla birlikte güzergah üzerindeki ara duraklardan da Havaİst servilerini kullanmak mümkündür. Ancak yolcuların bu durumda firma yetkililerinden otobüsün doluluk durumunu öğrenmesi önerilir. İşte Havaİst durakları: 

  • Esenler – Göktürk - İstanbul Havalimanı 
  • Güneşli - Halkalı - İstanbul Havalimanı
  • Beyazıt Meydanı – Aksaray - İstanbul Havalimanı
  • Bakırköy – Yenibosna - İstanbul Havalimanı
  • Taksim – Beşiktaş - İstanbul Havalimanı
  • Beylikdüzü – Çatalca - İstanbul Havalimanı
  • Avcılar – Beylikdüzü - İstanbul Havalimanı
  • Avcılar – Bahçeşehir - İstanbul Havalimanı
  • Kadıköy – Tepestü - İstanbul Havalimanı
  • Sabiha Gökçen Havalimanı - İstanbul Havalimanı


Otobüs ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım


Megakent İstanbul’un hemen hemen her noktasına ulaşan İETT otobüsleri şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na da kolay ulaşım sağlar. Ucuz olması yönüyle sıklık tercih edilen İETT otobüsleri İstanbul Havalimanı’na gitmek isteyenlerin en çok tercih ettiği transferler arasında yer alır. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayan İETT otobüsleri şunlardır: 

  • H1 (Mahmutbey Metro – İstanbul Havalimanı) 
  • H2 (Mecidiyeköy - İstanbul Havalimanı)
  • H3 (Halkalı Marmaray - İstanbul Havalimanı)
  • H6 (Yunus Emre Mahallesi - İstanbul Havalimanı)
  • H8 (Hacıosman Metro - İstanbul Havalimanı)
  • H9 (Cevizlibağ - İstanbul Havalimanı)


Taksi ile İstanbul Havalimanı’na Ulaşım


Bagaj yükü olan yolcuları en konforlu şekilde İstanbul Havalimanı’na taşıyan taksiler İstanbul’da 7 gün 24 saat boyunca hizmet verir. Otobüs duraklarına gitmesi zor olan ve Havaİst kalkış noktalarına uzak olan yolcuların ilk tercihidir. İstanbul’da yer alan binlerce taksinin yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde yer alan iTaksi de yolculara güvenli ve rahat bir ulaşım sağlar. iTaksi uygulaması ile yolculuk süresi, güzergah ve ücret kolayca öğrenilir. Ödeme yöntemi ise nakit, kredi kartı ve İstanbul Kart yardımı ile yapılır.


Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir?


Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alır. Adını dünyanın ilk kadın savaş ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen dünyanın ve Türkiye’nin birçok noktasına sağladığı seferlerle çok sayıda rekora sahiptir. 2003 yılında hizmete giren Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezinin çeşitli noktalarından kolayca ulaşım sağlanır. Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen yolcuların tercihleri arasından Havabüs, İETT otobüsleri ve taksi yer alır.

Havabüs ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşım için Havabüs servisleri sıklıkla kullanılır. İstanbul’un çeşitli noktalarından hızlı ve konforlu ulaşım sağlayan Havabüs aynı zamanda ekonomiktir. Taksim, Kadıköy ve Yenisahra başlangıç noktalarından kısa sürede Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidilebilir. Havabüs sefer sıklığı firma tarafından uçuş yoğunluğuna bağlı olarak değişirken yolculuk süresi ise; Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı arası 1,5 saat, Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı 1 saat ve Yenisahra - Sabiha Gökçen Havalimanı arası 45 dakikadır. Bu süre İstanbul’daki trafik yoğunluğuna farklılık gösterebilir. Yolcuların Havabüs’te yaşanacak yoğunluk sorunlarıyla karşılaşmamaları için kalkış noktasında en az 15 dakika öncesi bulunması önerilir.


İETT Otobüsleri ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım


Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım seçeneklerinden biri de İETT otobüsleridir. Geniş ve kapsamlı otobüs ağı sayesinde İstanbul’da toplu taşıma kullanarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na hızlıca gidilebilir. Uygun fiyatlı olmasından dolayı yolcular tarafından sık sık tercih edilir. Yolculuk için İstanbul Kart gerekirken şehir dışından gelecek olan yolcular İETT bilet gişelerinden ve bilet otomatlarından İstanbul Kart temin edebilir. İşte şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden otobüs hatları: 

  • E-3 (4.Levent Metro – Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • E-9 (Bostancı - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • E-10 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • E-11 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 16S (Harem Peronlar- Uzunçayır Metrobüs- Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • SG1 (Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • SG2 (Taksim - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 122H (4.Levent Metro - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 132H (Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı)
  • 131 C (Sultanbeyli - Sabiha Gökçen Havalimanı)


Metro ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım


Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğrudan bir metro hattı yoktur. Buna rağmen metro hattını kullanmak isteyenler M4 Kadıköy – Tavşantepe metrosunu kullanması gerekir. Soğanlık durağında inen yolcuların 16S veya E-10 hat numaralı otobüsler ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşması son derece kolaydır.


Taksi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’na şehir merkezinden taksi yardımıyla geçilebilir. İstanbul’da 7 gün 24 saat hizmet veren binlerce taksi şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinden bulunan iTaksi ile yolculuk süresi ve ücret hesaplama imkanı bulunur. İBB şirketi olan İsbak tarafından geliştirilen iTaksi uygulamasından ödeme yöntemi olarak nakit, kredi kartı ya da İstanbul Kart seçenekleri yer alır.


Kars Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Doğu’nun büyüleyen dünyasına göz atmak ve tarihi ve coğrafi güzelliklerine tanıklık etmek isteyen ziyaretçilerin ilk adımı Kars Havalimanı’dır. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olan Kars Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım belediye otobüsleri, araç kiralama ve taksiler aracılığıyla yapılır. Ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini günümüze kadar taşıyan Kars Türkiye’nin birçok noktasından ziyaretçiyi ağırlar. Edebiyattan doğa güzelliklerine, kültürel etkinliklerden tarihi mimariye kadar pek çok alanda adını duyuran Kars’a en çok ziyareti ise İstanbul’dan gelir. Şehrin namını duyanların en merak ettiği soru ‘’İstanbul Kars uçak bileti en ucuz nereden alınır?’’ sorusu ise Bilet Dükkanı sayesinde kolayca cevap bulur.

Belediye Otobüsleri ile Şehir Merkezine Ulaşım
 

Kars Havalimanı’na inen yolcuların şehir merkezine gitmek için en çok kullandığı ulaşım aracı belediye otobüsleridir. Ucuz olması nedeniyle sıklık tercih edilir. Kars Belediyesi tarafından düzenlenen seferler uçak saatlerine göre ayarlanır. Kars Havalimanı İç Hatlar çıkışında bekleyen otobüsler şehir merkezine konforlu şekilde transfer gerçekleştirir.

Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım
 

Kars Havalimanı’ndan şehir merkezine hızlı ve konforlu ulaşmak isteyen yolcuların bir diğer tercihi ise taksidir. Özellikle bagaj yükü çok olanların kullandığı taksiler yine uçuş saatlerine göre havalimanı kapısında bekler.

Araç Kiralama ile Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezine Kars Havalimanı’ndan gelecek yolcular konforlu olması ve seyahat boyunca eşlik etmesi için araç kiralama yöntemini de tercih edebilir. Kars Havalimanı içerisinde yer alan araç kiralama şirketleri üzerinden ister rezervasyon ister anlık kiralama yapılabilir.


Kars Şehir Rehberi


Bozulmamış doğası, el değmemiş doğa güzellikleri, iyi korunmuş tarihi yapısıyla Kars özellikle şehir yaşamından bıkan misafirlerine terapi gibi bir tatil planı sunar. Kültürel etkinliklerin bitmediği, her adımda ziyaretçilerine geçmişten bir iz gösteren şehrin yapısı geçmiş yıllarda yürüyor hissi verir. Türkiye’nin en eski Türkçe il adı özelliğini taşıyan Kars ismini Karsaklardan alır. Öte yandan şehrin Rus ordularına karşı kahramanca savunulması ile elde edilen 1855 Kars Zaferi beraberinde ‘’Kars Zafer Madalyası’’ getirmiştir. Bu Anadolu’da bir şehre verilen ilk gazilik unvanı olarak bilinir. Kars ziyaretçilerine hem tarih kokan anılar hem de mutfak lezzetleri ile unutulmaz hatıralar bırakır. Kars aynı zamanda kültürel etkinleri ile meşhurdur. Atlı Kızak, Atlı Cirit sporları başta olmak üzere Sarıkamış Kış Oyunları Festivali gibi etkinlerde ziyaretçilerine tarifsiz duygular ve deneyimler yaşatır. Çıldır Gölü’nün kış aylarında buz tutmasıyla buzun üzerinde gerçekleşen oyunlar ve etkinliklerde izleyenleri adrenalin zirvesine taşır.


Kars’ta Gezilecek Yerler
 

  • Ani Katedrali, 
  • Ani Kenti,
  • Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi,
  • Aziz Prkich Kilisesi, 
  • Kars Soğuksu Tabiat Parkı, 
  • Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, 
  • Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı 
  • Fethiye Camii, 
  • Hotel Katerina Sarayı, 
  • Menuçehr Camii, 
  • Gazi Ahmet Muhtar Paşa Kültür Evi, 
  • Sarıkamış,
  • Gagik Kilisesi,
  • Ebu’l Hasan Harakani Türbesi, 
  • Namık Kemal Evi, 
  • Serka Binası, 
  • Sürgütüs (Zivin Kalesi) 
  • Çıldır Gölü.


Kars’ta Ne Yenir?


Doğu’nun soğuk incisi Kars geçmişten gelen izleri taşırken beraberinde uzun ve lezzetli sofraların da adresidir. Bölgeye ait yemek lezzetleri gastronomi gurmeleri ile birlikte tüm ziyaretçilerini etkisi altına alır. Birbirinden farklı kültürün harmanlığı şehirde mutfak hem çeşitli hem de benzersizdir. Bilet Dükkanı olarak hazırladığımız bu liste ise “Kars’ta ne yenir?” bilinmezliğini ortadan kaldırıyor. 

  • Tandırda Kaz 
  • Kaz Suyuna Bulgur, 
  • Hoşaf, 
  • Hangel, 
  • Evelik Çorbası, 
  • Isırgan Otu, 
  • Revan Köfte, 
  • Kars Kaşarı, 
  • Kars Böreği, 
  • Haşıl,
  • Safranlı Pilav, 
  • Umaç, 
  • Acem Kavurma, 
  • Ekmek Aşı,
  • Elma Dolması,
  • Kars Gravyeri.