İstanbul - Muş Uçuş Bilgileri
954 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1131 KM
Mesafe
|
Türk Hava Yolları
Popüler Havayolu
|
1 Saat 20 Dakika
Uçuş Süresi
|
Muş Ortalama Sıcaklık
En Ucuz İstanbul - Muş Uçak Biletleri
İstanbul Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul Muş Uçak Bileti
Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Murat-Van Bölümü’nde kalan Muş şehri, denizden 1334 metre yükseklikte, karasal iklime sahip ve bölge halkının çoğunluğunun geçimini tarım ya da hayvancılıkla sağlamakta olduğu şirin bir şehirdir.
İstanbul’dan Doğu Anadolu’yu keşfetmeye gidecek olan yolcuların uğrak noktaları arasında mutlaka yerini alır. Tarihi yapıları, geçmişten günümüze taşıdığı izleri, enfes coğrafyası ve tadı damakta kalacak yöresel yemekleri ile İstanbul Muş uçak bileti olan yolcuları eşsiz anılar bekler. Bilet Dükkanı üzerinden bütçenize uygun fiyatları listelerken çeşitli kampanyalardan yararlanarak en uygun İstanbul Muş uçak biletine sahip olabilirsiniz.
Aynı zamanda Muş’ta neler yapabileceğinize, nereleri gezebileceğinize ve nasıl yemek yiyebileceğinize dair bilgilere de yine Bilet Dükkanı üzerinden erişebilirsiniz.
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Ulaşım
İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yer alan İstanbul Havalimanı yurt içi ve yurt dışında milyonlarca yolcuya hizmet verir. 29 Ekim 2018 yılında açılan havalimanı Avrupa Yakası’nda yer alır. Dünyanın en işlek havalimanlarından biridir. İçerisinde bulunan geniş otopark, çeşitli restoranlar, yüzlerce mağaza, ile ihtiyacınız olan her şeyi sağlar. Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan İstanbul Havalimanı’na ulaşım son derece kolaydır. Buna göre; belediye otobüsleri, Havaİst servisleri, taksi ve araç kiralama ile şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım
İstanbul Muş uçak bileti olan yolcular şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlamak için belediye otobüslerini tercih eder. Şehrin neredeyse tamamına hizmet veren İETT otobüsleri hem ekonomik hem kolay ulaşım sağlar. Yolcular İETT’nin H-1, H-2, H-3, H-6, H-8 ve H-9 numaralı hatları ile İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayabilir. İETT otobüslerini kullanmak için İstanbul Kart sahibi olmanız gerekir. Uçuşa rahat bir şekilde yetişebilmek adına İETT resmi sitesinden hafta içi ve haftasonu güncel hareket saatlerine bakmak mümkündür.
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Havaist ile Ulaşım
Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na gitmenin bir diğer ekonomik yolu ise Havaİst servisleridir. Havaİst servisleri İstanbul’un 10 ana noktasından ve çok sayıda durağından hizmet verir. İstanbul Havalimanı’na ulaşım öncesi yolcuların Havaİst resmi internet sitesini kontrol ederek sefer saatlerine, duraklara ve ücretlerine bakması gerekir.
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
7 gün 24 saat şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlamak için taksi tercih edebilirsiniz. Taksiler en hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunan alternatiflerden biridir. Herhangi bir saat ve lokasyon kısıtlaması olmaksızın İstanbul Havalimanı’na ulaşım için tercih edebilirsiniz. Özellikle havalimanına erişim süresini azaltmak ve eşya yükünü kolayca taşımak isteyen İstanbul Muş uçak bileti olan yolcular, taksi kullanmaya daha sıcak bakabilir.
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı’na Araç Kiralama ile Ulaşım
İstanbul Havalimanı bünyesinde çeşitli seyahat acenteleri ve araç kiralama servisi sunan şirketler bulunmakta. Bu şirketlerin aynı zamanda şehrin belirli noktalarda bulunan (Taksim, Kadıköy, Levent, vb.) ofisleri de mevcut. Buralardan kiralama yapacağınız araç ile çok rahatlıkla İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayıp, havalimanı içerisinde acentelere aracınızı teslim edebilirsiniz.
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım
İstanbul’un 2.havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı uluslararası çapta hizmet vermekte olup Anadolu yakasındaki Pendik ilçesi sınırlarında bulunur. Türkiye’nin en işlek ikinci havalimanı statüsündeki Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için birçok alternatif mevcuttur. İstanbul Anadolu yakasında yer alan havaalanı; Kadıköy'e 40 km, Pendik'e 12 km, Taksim'e ise 50 km mesafededir. TEM otoyoluna ise 1.5 km bağlantısı vardır. İstanbul’un çeşitli bölgelerinden ulaşım için otobüs, metro ve metrobüs gibi toplu ulaşım araçlarını kullanmak mümkündür. Şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için İETT otobüslerini kullanacak olanlar; E-3, E-9, E-10, E-11, 16S, SG-1, 122H, SG-2, 132H, 13OH, UM73, MR60 hatlarını kullanabilir.
Bunun yanında Havabüs ile de şehrin büyük bir kısmından Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidebilebilir. Taksim, Kadıköy ve Yenisahra lokasyonlarından hizmet veren Havabüs ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Aynı zamanda günün her saati hizmet veren taksiler de havalimanına ulaşım için sık sık tercih edilir.
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Metro ile Ulaşım
Anadolu Yakası’dan yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’na trafik olmadan ulaşmanın yolu metrodur. Kadıköy - Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ile havalimanına uygun ve hızlı bir şekilde ulaşım mümkün. İstanbul Muş uçak bileti olan yolcular genelde metro ile havalimanına ulaşım seçeneğini tercih eder.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Muş Sultan Alparslan Havalimanı iç ve dış hat uçuşlarıyla 1992 senesinden beri Muş sınırları içinde hizmet vermektedir. Şehir merkezine 18 kilometre mesafede yer alan havalimanı, şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyen İstanbul Muş uçak bileti almış ziyaretçilerine farklı ulaşım alternatifleri sunmaktadır. Belediye otobüsleri, taksi ve araç kiralama gibi ulaşım seçenekleri ile Muş Sultan Alparslan Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Belediye Otobüsü ile Ulaşım
Uçakların iniş ve gidiş saatlerini baz alarak otobüslerin saatlerini planlayan Muş Belediyesi, şehir merkezinden havalimanına otobüs seferleri düzenlemektedir. Şehir merkezi haricinde Bitlis iline bağlı Tatvan ilçesinden ve şehir sınırları içinde olan Güroymak ilçesinden de otobüsleri kullanarak erişim sağlayabilirsiniz. Yolculuk süresi yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi Ulaşım
Herhangi bir saat kısıtlamasına maruz kalmadan istediğiniz konuma taksilerle de ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine seyahat süresi 20 dakika süren taksileri özellikle eşya yükü fazla olan ya da geniş aileler tercih etmektedir.
Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama Ulaşım
Şehirde yer alan kurumsal ya da yerel araç kiralama firmalarından araç kiralayarak da şehir merkezine erişebilirsiniz. Özellikle seyahatiniz devamında şehir içinde araç kullanmanız gerekiyorsa, bu seçenek çok mantıklı olabilir.
Muş’ta Gezilecek Yerler
Çavuş Dağı’nın kuzeydoğu yamacında kurulmuş olan bu güzide şehir, Bulanık, Malazgirt, Varto, Hasköy ve Korkut ilçelerini bünyesinde barındırmaktadır. Urartularla başlayan tarihi günümüze kadar uzanmaktadır. İstanbul Muş uçak bileti ile şehre gelen ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken yerlerin listesi ise şöyle:
Bingöl Dağları: Sönmüş yanardağ olan Bingöl Dağı’nın toprakları 3 şehre bölünmüştür. Bunların bir kısmı Erzurum ve Bingöl şehirlerinde yer almaktayken, bir kısmı da Muş sınırları dahilindedir. Varto taraflarından görülebilecek olan dağın yüksekliği 3193 metredir. Belirli bir yükseklikten sonrası buzullaşan dağın görüntüsü şahane manzaraları beraberinde getirmektedir.
Hamurpet Gölü: Volkanik oluşumlu iki gölden meydana gelen Hamurpet Gölü, doğa meraklılarına ve fotoğraf çekmeyi sevenlere mükemmel bir ortam sağlamaktadır. Kış aylarında donan gölün su seviyesi sene boyunca değişime uğramadan aynı kalmaktadır.
Haçlı Gölü: Bulanık ilçesinin güney kısmında bulunan gölün halk arasındaki ismi Bulanık Gölü’dür. Etrafı volkanik kayaçlarla çevrili olan tatlı su gölü, ismini güneyinde yer alan Haçlı Köyü’nden almaktadır.
Muş Ovası: 1650 km2’lik bir alanda yer alan Muş Ovası, Türkiye’nin en büyük ovalarından biridir. Uzunluğu 80 km olan ovanın genişliği ise 30 kilometredir. Hayvancılık açısından büyük bir önem taşıyan Muş Ovası, gelen ziyaretçilerin kendisini doğayla iç içe hissedebileceği bir alan.
Kale Parkı: Şehirde bulunan en eski yapılardan biri olan Muş Kalesi’nin bahçesi, turizm açısından önem teşkil etmektedir. Oturup zaman geçirebileceğiniz alanların yanı sıra piknik de yapabileceğiniz alanları ile keyifli vakit geçirmek için güzel bir alternatif olabilir.
Muş’ta Ne Yenir?
Zengin mutfağı ile çeşitli yemekleri sofralara sunan Muş mutfağı, et yemekleri konusunda ayrıca bolluk içindedir. Farklı baharatların sıklıkla ve yoğun bir şekilde kullanıldığı mutfağın diğer özelliklerinden birisi de bölgede yetişen otlar kullanılarak hazırlanan yemekleridir. İstanbul Muş uçak bileti ile şehre gelen ziyaretçileri bekleyen lezzetlerin listesi şu şekilde:
Hez Dolması: Kıyma ile yapılanın aksine boş kuşbaşı etle yapılan Hez Dolmasının içine etli, bol baharatlı ve pirinçli bir harç konularak lahanadan sarılır. Bölgenin hayvanlarının etinden kullanılarak hazırlanan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.
Çorti: Lahana ve baharatla yapılan bir turşudur. Sirke kullanılmadan yapılan Çorti’nin yapımı için lahanalar üzerine baharat serpilerek bir küpün içine doldurulur ve turşu gibi ekşimesi beklenir. Yazın yapılıp kışın tüketilen bu lezzet, Muş’ta 3 farklı şekilde pişirilmektedir. Bulgurlu köftelerin soğan, reyhan ve lahana ile kaynatılarak yapıldığı yöntem ise en çok tercih edilenlerin başında gelmektedir.
Muş Böreği: Et yemekleri ile ünlü bir şehir olan Muş mutfağında oldukça lezzetli hamur işleri de bulunmaktadır. Her ne kadar hamur işi olsa da Muş’a özgü bu yemeğin içinde yine et vardır.
Muş Köftesi: Muş köftesini diğer içli köftelerden ayıran en büyük özellik içi gibi hamurunun da etli olması ve kızartarak değil haşlanarak tüketilmesidir.