İstanbul Selanik Uçak Bileti

İstanbul - Selanik Uçuş Bilgileri

4813 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
511 KM Mesafe
Türk Hava Yolları Popüler Havayolu
1 Saat Uçuş Süresi

En Ucuz İstanbul - Selanik Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Selanik
TL4.813

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Selanik arası hava yolu ile 1 saat sürmektedir.
İstanbul Selanik karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı ve Makedonia Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Selanik en ucuz uçak bileti 4813 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Selanik arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.
Hızlı Erişim
Selanik Hakkında
İstanbul'dan Selanik'e Nasıl Gidilir?
Yunanistan Vize Şartları
Selanik Uluslararası Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Selanik'e Hangi Ayda Gidilir?
Selanik Kaç Günde Gezilir?
Selanik'te Gezilecek 5 Yer
Selanik'te Ne Yenir?

İstanbul Selanik Uçak Bileti

Önümüzdeki yaz bir değişiklik yaparak tatilini Kuzey Ege’nin Yunan sahillerinde geçirmek istiyorsan hemen Bilet Dükkanı’ndan İstanbul Selanik uçak bileti alabilirsin. Selanik otelleri kaçıramayacağın fiyatlarla yine ana sayfamızda seni bekliyor.
 

Selanik Hakkında

Selanik Yunanistan’ın ikinci büyük şehri ve ülkenin kuzeyindeki Makedonya bölgesinin başkentidir. Tarihi, kültürel zenginlikleri ve canlı atmosferiyle ziyaretçilerine her mevsim keyifli bir deneyim vadeden şehir aynı zamanda Atatürk’ün doğduğu şehir olarak da Türkler için özel bir öneme sahip. 

Selanik hem Bizans hem de Osmanlı dönemine ait birçok mimari yapıyı barındırmasıyla tarih meraklıları için eşsiz bir destinasyon.

İstanbul'dan Selanik'e Nasıl Gidilir?

Haftanın her günü İstanbul Havalimanı’ndan Selanik Makedonya Uluslararası Havalimanı’na (SKG) birkaç defa direkt uçuş seferi düzenlenmekte ve yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir. Türk Hava Yolları, Aegean Airlines ve Air Serbia tarafından gerçekleştirilen seferler arasında en uygun fiyatlı İstanbul Selanik uçak bileti almak için seni Bilet Dükkanı’na davet ediyoruz.

Yunanistan Vize Şartları

Yeşil pasaport sahibi T.C. vatandaşları Yunanistan’a seyahatlerinde vizeden muaftır. Bordo pasaport sahiplerinin ise Yunanistan Schengen Vizesi alırken aşağıdaki belgeleri tamamlamaları gerekiyor;

  • Başvuru formu
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve varsa tüm eski pasaportların fotokopisi
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Kimlik fotokopisi
  • Aile ve arkadaş ziyaretleri için tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Tapular, araba ruhsatı vb.
  • Öğrenciler için okuldan alınmış ıslak imzalı öğrenci belgesi
  • Emekliler için e-devletten alınmış hizmet dökümü
  • Çalışan SGKlılar için kurumdan alınmış belge
  • Vize talep dilekçesi


Selanik Uluslararası Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine 17 km uzaklıkta yer alan Selanik Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için en hızlı seçenek Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama/transfer rezervasyonu yapmak ya da 7/24 hizmet veren havalimanı taksilerine binmek. 

Şehir merkezine yarım saatte giden havalimanı taksilerinin ücreti 25 Euro olarak sabitlenmiştir, 00:00 – 05:00 saatleri arasında geçerli olan gece tarifesinde ise fiyat 35 Euro oluyor. 

Eğer Old Town denen şehir merkezi dışında bir yere gideceksen taksimetre üzerinden hesaplama oluyor. Taksi fiyatı km başına 0,74 Euro, gece tarifesinde ise 1,30 Euro.

Daha uygun fiyatlara Selanik Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir diye soruyorsan Merkez Tren İstasyonu ve Makedonia Şehirlerarası Otobüs İstasyonu gibi noktalarda yolcularını indiren 01X numaralı otobüse binebilirsin, yolculuk yaklaşık 55 dakika sürüyor. 23:10 – 05:55 saatleri arasında ise gece seferi yapan 01N numaralı otobüslere binebilirsin. Tek yön bilet fiyatı 1,80 Euro.

Selanik'e Hangi Ayda Gidilir?

Akdeniz iklimine sahip Selanik’ yazın sıcak ve kurak, kışın ılık ve yağmur yağışlı oluyor. Bahar ayları şehri ziyaret etmek için en ideal zaman.

Selanik Kaç Günde Gezilir?

Selanik iki ya da üç günlük bir gezi planı için oldukça uygun. Şehrin merkezinde birçok turistik yer birbiriyle yürüme mesafesindedir, bu da gezmeyi kolaylaştırır. 

Bir gününü tarihi ve kültürel miraslara, bir gününü ise şehrin sahil kenarındaki bölgelerine ve lezzet duraklarına ayırmak ideal olacaktır. Eğer çevredeki köyleri ya da Halkidiki gibi yakındaki plaj bölgelerini de görmek istersen ekstra bir gün eklemek mantıklı olabilir.

Selanik'te Gezilecek 5 Yer

Beyaz Kule (Lefkos Pyrgos)

Selanik’in simgesi olan bu kule sahil boyunca uzanan Promenade üzerinde yer alıyor. Bizans döneminden kalma bu yapı şehir hakkında bilgi almak isteyenler için bir müze işlevi de görüyor.

Atatürk Evi Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev günümüzde müze olarak ziyaretçilere açıktır. Türkiye için de özel bir anlamı olan ev Selanik ziyaretlerinde kaçırılmaması gereken yerlerden.

Rotunda

MS 4. yüzyılda inşa edilen Galerius Rotunda (Galerius Kemeri) hem Roma hem de Bizans dönemlerinde çeşitli amaçlarla kullanılmış. Günümüzde hala ayakta kalan bu devasa yapı Erken Hristiyan mimarisi örneklerinden biri olması sebebiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanmış.

Aristotelous Meydanı

Selanik’in ana meydanı olan Aristotelous kafeler, restoranlar ve dükkanlarla dolu. Burada bir kahve içip meydandaki insan kalabalığını izlemek oldukça keyifli.

Agios Dimitrios Kilisesi: Şehrin en büyük ve en önemli kilisesi olan Agios Dimitrios, Selanik’in koruyucu azizi Aziz Dimitri’ye adanmıştır. Bizans dönemine ait çok sayıda fresk ve mozaik burada görülebilir.

Selanik'te Ne Yenir?


Şehrin meşhur sokak lezzetlerinden biri Bougatsa, yani tatlı ya da tuzlu iç harçla yapılan bir börektir. Kahvaltıda ya da ara öğün olarak sıklıkla tüketilir. Ayrıca deniz ürünleri de Selanik’te oldukça popüler; kalamar, ahtapot ve karides mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında. 

Yunan mutfağının vazgeçilmezi olan Tzatziki ve Horiatiki (Yunan salatası) de sofralarda eksik olmaz. Selanik’e özgü tatlılardan Trigona Panoramato, kremalı ve çıtır çıtır yapısıyla şehirde çokça tüketilen bir tatlıdır.