İzmir Tokat Uçak Bileti

İzmir - Tokat Uçuş Bilgileri

1312 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
827 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

Tokat Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: -3ºC
Maks: 5ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
19 Ocak 2025 Pazar
Min: -3ºC
Maks: 7ºC
Parçalı Bulutlu
20 Ocak 2025 Pazartesi
Min: -4ºC
Maks: 3ºC
Hafif sağnak şeklinde kar
21 Ocak 2025 Salı
Min: -1ºC
Maks: 8ºC
Güneşli
22 Ocak 2025 Çarşamba
Min: -2ºC
Maks: 7ºC
Parçalı Bulutlu

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Tokat Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Tokat’ta Gezilecek Yerler
Tokat’ta Ne Yenir?

Tokat, Orta Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Türkiye’nin köklü bir tarihe sahip olan illeri arasında yer alır. Tarih boyunca; Hititler, Asurlar, Persler, Kimmerler ve Makedonyalılar gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tokat ilinden Türkiye’nin en önemli akarsularından biri olan Yeşilırmak geçer. bunun yanında Türkiye Sigara Fabrikası, Dimes Meyve Suyu Fabrikası, Samaş Bentonit Fabrikası gibi çok sayıda fabrika yer alır.

Yeşil sarma yaprağıyla ünlü olan Tokat’ta soğan, şeker pancarı, karpuz, tütün, kavun, patates, domates, fasulye ve mısır yetiştirilir. Genelde yerli turistleri ağırlayan Tokat’a Egenin İncisi İzmir’den çok sayıda misafir gelir. Turizm açısından birçok doğal güzelliğe ve tarihi dokuya sahiptir. İşte İzmir Tokat uçak bileti olan herkese yardımcı olacak rehberimiz… 

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?


Şehir merkezinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım çok çeşitli ve kolaydır. İzmir şehir merkezinden Gaziemir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanına gitmek için banliyö sistemi İZBAN, ESHOT belediye otobüsü, HAVAŞ, taksi ve transfer araçları ve araç kiralama seçeneklerini kullanabilirsiniz. İşte İzmir Tokat uçak bileti olan yolcuların kullanabileceği alternatifler…

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na İZBAN İle Ulaşım


Şehir merkezinden İzmir Havalimanı’na ulaşım İZBAN ile çok kolaydır. İZBAN’ı Selçuk, Belevi, Sağlık, Tepeköy, Torbalı, Kuşçuburun, Pancar, Tekeli, Develi, Cumaovası, Adnan Menderes Havalimanı, Sarnıç, Gaziemir, Esbaş, Semt Garajı, İnkılap, Koşu, Şirinyer, Kemer, Hilal, Alsancak, Halkapınar, Salhane, Bayraklı, Turan, Naldöken, Alaybey, Karşıyaka, Nergiz, Demirköprü, Şemikler, Mavişehir, Çiğli, Ata Sanayi, Egekent, Ulukent, Egekent 2, Menemen, Hatundere, Biçerova ve Aliağa güzergahlarından kullanabilirsiniz. Özellikle trafik çekmek istemeyen yolcuların tercihidir.  

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Otobüs İle Ulaşım


Şehir merkezinden İzmir Havalimanı’na otobüs ile ulaşım sağlamak en ekonomik yoldur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmeti veren otobüs şirketi ESHOT; Mavişehir – Karşıyaka, Bornova – Otogar ve Konak-Üçkuyular duraklarından aldığı yolcuları  havalimanına götürür. İzmir Tokat uçak bileti olan yolcular genelde ekonomik olmasından dolayı sık sık otobüs seçeneğini tercih eder.

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na HAVAŞ İle Ulaşım


İzmir Adıyaman uçak bileti olan yolcular genelde Havaş servislerini tercih eder. İzmir şehir merkezinden HAVAŞ ile Adnan Menderes Havalimanına gitmek için Mavişehir-Karşıyaka-Alsancak ve Çeşme’den, Manisa’dan, Kuşadası-Söke ve Aydın-Nazilli’den İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na karşılıklı seferlerini kullanmak gerekir. Hem ekonomik hem de kolay bir yoldur. 

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Transfer ve Araç Kiralama İle Ulaşım


İzmir şehir merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’ndan taksiyle hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ancak kent merkezine 15 km mesafe uzaklıkta olan havalimanına taksiyle gitmek pahalı gelebilir. Bu nedenle yolculuk öncesi fiyat pazarlığı yapmanızda fayda vardır. İzmir Tokat  uçak bileti olan yolcular genelde rahat olmasından dolayı araç kiralama seçeneğini tercih ediyor. 

Tokat Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Tokat Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım, toplu taşıma, taksi ve araç kiralama ile sağlanır. İzmir Tokat uçak bileti alarak Tokat Havalimanı’na gelen yolcular, havalimanından şehir merkezine şu seçenekler ile gidebilir. 

Tokat Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Toplu Taşıma İle Ulaşım


Tokat Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım en uygun fiyata toplu taşıma ile gerçekleşir. Şehir merkezine yaklaşık 18-20 kilometre uzaklıkta olan Tokat Havalimanı’ndan kalkan minibüsler, yolcuların havalimanından istedikleri yerlere ortalama 25-30 dakikada ulaşmasına olanak tanır. İzmir Tokat uçak bileti olan yolcular genelde uygun fiyatlı olmasından dolayı toplu taşıma tercih eder. 

Tokat Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi İle Ulaşım


Tokat Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımda yolcu servislerini ya da minibüsleri bekleyerek zaman harcamak istemeyenler havalimanından hizmet vermekte olan taksileri kullanabilirler. Tokat Havalimanı’ndan şehir merkezine taksi ile ulaşım, yaklaşık 25 dakika sürüyor. Ulaşım bedeli ise 40-50 TL aralığında oluyor.

Tokat Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama İle Ulaşım


Tokat Havalimanı’ndan şehir merkezine araç kiralama ile ulaşım da bir diğer alternatif olarak biliniyor. Şehir merkezine yaklaşık 18-20 km uzaklıkta olan Tokat Havalimanı’ndan araç kiralayarak ulaşım sağlamak isteyen yolcular, havalimanında yer alan araç kiralama noktalarından işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Tokat’ta Gezilecek Yerler


En eski yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle kültürel yapısı ve tarihi dokusu sık sık ziyaretçi alır. Her yıl özellikle yaz aylarında yoğun turist çeken illerimiz arasındadır. İşte Tokat’ta gezilecek yerler… 

Tokat Kalesi: En eski izleri 5. ve 6. yüzyıla ait olan Tokat Kalesi’nin hangi medeniyet tarafından yapıldığı belli değildir. Tokat’ın en eski yapıları arasında yer alan kale görülmeye değer tarihi özellikler taşımaktadır.

Yağıbasan Medresesi: Danişmendliler Beyliği Döneminde inşa edilmiş olan Yağıbasan Medresesi, Türkler tarafından Anadolu’da inşa edilen ilk medrese olarak kabul edilmektedir.

Ballıca Mağarası: Bilinen diğer adıyla İndere olan Ballıca Mağarası, Tokat’ın Ballıca Köyü’nde bulunmaktadır. Oluşumu yaklaşık olarak 3,4 milyon yıl önce başladığı tahmin edilmektedir.

Taşhan: Tokat tarihi kent merkezi içimnde bulunan Taşhan, 17. yüzyılda inşa edilmiş bir Osmanlı eseri yapısıdır. Anadolu’nun en büyük şehir hanları arasında yer almaktadır.

Niksar Kalesi: Pers kökenli Pontus Krallığı zamanında yapıldığı tahmin edilen Niksar Kalesi, Roma Dönemi’nde eklenen yeni yapılarla günümüzdeki konumuna ulaşmıştır. Kale içerisinde iki hamam, iki mescit, hapishane ve kilise kalıntıları bulunmaktadır.

Mahperi Hatun Kervansarayı: Tokat-Pazar yolunun 29. kilometresinde bulunan ve Pazar ilçesine yaklaşık 1 km uzaklıkta yer alan Mahperi Hatun Kervansarayı, 1238 yılında Aleaddin Keykubad’ın zevcesi Mahperi Hatun tarafından yaptırılmıştır. İzmir Tokat uçak bileti olanların görmesi gereken Tokat'ta gezilecek yerler listesinden yer alır. 

Almus Baraj Gölü: Yeşilırmak’ın Omala Ovası boğazına girdiği alanda zonlu toprak dolgu tipinde yapılmış olan Almus Baraj Gölü, alabalık yetiştirme alanı olarak önem arz eden mekanlardan biri olarak kabul edilir.

Yeşilırmak Köprüsü: Tokat’ın kuzeyinde Yeşilırmak üzerinde bulunan Yeşilırmak Köprüsü, Selçuklu Dönemi’nin en güzel eserleri arasında yer almaktadır. Kesme taştan yapılmış olan köprü, 5 kemerlidir ve 151 metre uzunluğundadır.

Tokat Kültür Evi: Barok tarzda inşa edilmiş olan Tokat Kültür Evi, sivil mimari örneklerinden biridir. Sulu Sokak içerisinde yer alan bu yapı, Tokat kültürünü doğrudan yansıtan mekanlar arasında yer almaktadır.

Komana Antik Kenti: Helenistik dönemden kaldığı düşünülen kalıntıların yer aldığı Komana Antik Kenti, Tokat’ın 9 km kuzeydoğusunda, Gümenek Mevkii’nde bir tepe üzerindedir. 

Tokat Ulu Cami: Danişmendliler Dönemi’nde yapılmış olan Tokat Ulu Cami, doğu ve batı yönünde iki adet son cemaat yeri bulunan bir yapıdır. Bu özelliği ile Anadolu’da tek olma özelliği taşımaktadır.

Tokat Atatürk Evi: Milli Mücadele yıllarında pek çok kez Tokat’ı ziyaret etmiş olan Atatürk’ün konaklamış olduğu bu ev, Bandırma Vapuru’nda Atatürk’ün yanında bulunan arkadaşı Tokatlı Piyade Yüzbaşı Mustafa Vasfi Süsoy’a aittir.

Tokat Saat Kulesi: Tokat’ın Behzat semtinde bulunan ve 1902 yılında yapılmış olan Saat Kulesi, 33 metre yüksekliğe sahiptir. Kesme taştan yapılan yapı, dört yöne büyük kadranlarla her yarım saatte ve saat başında iki dakika ara ile çalmaktadır.

Gök Medrese: Taşhan yakınında uzun bir süre müze olarak kullanılmış olan Gök Medrese, 13. yüzyılda Müineddin Pervane Süleyman tarafından yapılmıştır. Anadolu Selçuklu Mimari ve sanatının özelliklerini taşımakta olan yapı, İzmir Tokat uçak bileti alarak Tokat’a gelenler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Arastalı Bedesten: Cumhuriyet Dönemi müzeleri arasında yer alan Tokat Müzesi’nde yer alan eserlerin daha sağlıklı şartlarda korunması amacıyla taşınmasıyla ziyarete açılan Arastalı Bedesten, Tokat Sulusoy’da bulunmaktadır.

Latifoğlu Konağı Müzesi: Tokat’ın nüfuzlu ayan ailelerinden biri olan Latifzadeler tarafından yaptırılmış olan Latifoğlu Konağı Müzesi, Osmanlı Barok üslubuna uygun bir şekilde inşa edilmiştir.

Tokat’ta Ne Yenir?


Tokat Çökeleği: Tokat’a özgü günlük olarak inek sütü ile yapılan Tokat çökeleği, yörenin en sevilen ve çevre illerden de sıklıkla tercih edilen lezzetlerden biridir. Sünebilen bir çökelik olması nedeniyle Çökelik sündürmesi için birebirdir.

Tokat Çemeni: Domates ve biber salçalarıyla, bol baharatlı ve cevizli bir şekilde yapılan Tokat Çemeni, ülke genelinde sıklıkla talep edilen lezzetlerden biri olarak biliniyor.

Çerkes Mantısı: Tokat’ta yaşayan Çerkesler tarafından yörede yaygın hale gelmiş olan Çerkes Mantısı, klasik mantıdan biraz daha farklı olarak daha büyük bir formda ve patatesli iç harcı ile yapılmaktadır.

Bat: Yeşil mercimek ve ince bulgur ile yapılan Bat, Tokat’ın meşhur yemekleri listesinde en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. İzmir Tokat uçak bileti olanların tercih ettiği yemeklerin başındadır. 

Niksar Çöreği: Genellikle cevizli olarak yapılan Niksar Çöreği, Türk Mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alır.

Tokat Yağlısı: Her katına yağ sürülerek yapılan ve yumuşacık yapısıyla bir yiyenin bir daha unutamadığı Tokat Yağlısı, yörenin en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

Pehlili Pilav: Pirinç pilavının pehlilik et ile bir araya gelmesinden oluşan Pehlili Pilav, etin yoğurt ile terbiye edilmesinin ardından yapılır. Adını etin türünden alır.