Kazakistan Uçak Bileti

Kazakistan Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu

Kazakistan Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Kazakistan'a gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Kazakistan para birimi Kazakistan Tengesi'dir.
Kazakistan en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Kazakistan uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi, kimlik ve pasaport bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.
Kazakistan uçak bileti ortalama 4.000 TL civarındadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Almatı Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Çimkent Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kazakistan'da Ne Yenir?
Kazakistan'da Gezilecek Yerler

Almatı Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?


Almatı Uluslararası Havalimanı, Kazakistan'ın en büyük uluslararası havalimanıdır. Almatı'nın yaklaşık 15 km (9.3 mil) kuzeydoğusundadır. Almatı havaalanı, Kazakistan'a giden yolcu trafiğinin yarısını ve kargo trafiğinin %68'ini oluşturuyor.

2012 yılında havalimanı, 1.997.570 gelen yolcu ve 2.005.434 giden yolcu dahil olmak üzere 4.003.004 yolcuya hizmet vermiştir. Almatı'dan havaalanına tipik bir araba yolculuğu 30 dakika ile 50 dakika arasında sürer (trafiğe bağlı olarak).

Almatı'dan ülkenin hemen hemen her yerine hava yoluyla ulaşılabilir. Şehir merkezine #106 ve #86 numaralı otobüs hatları gitmektedir, aksi takdirde havalimanından resmi taksiler mevcuttur. Tüm bu seçenekleri Kazakistan uçak bileti alan yolcularımız için sıraladık:

Almatı Havalimanından Şehir Merkezine Otobüs ile Nasıl Gidilir?


Almatı Havalimanı ile şehir arasında çalışan birkaç otobüs hattı var. Seçenekler, 79 (Yeşil otobüs), 86, 92 (Yeşil otobüs) ve 106 numaralı otobüslerdir. Bu otobüsler, diğer durakların yanı sıra, Almatı-2 tren istasyonunun yakınındaki Sayakhat otobüs istasyonunda durmaktadır. Bu, Almatı-1 tren istasyonu ile birlikte Almatı'daki iki tren istasyonundan biridir. Bu iki tren istasyonu arasındaki fark Almatı-2 şehrin merkezinde, Almatı-1 ise şehrin birkaç kilometre dışında, havaalanına nispeten yakın bulunmakta. Almatı merkezine seyahat süresi yaklaşık 45 dakikadır. Biletler otobüs şoföründen temin edilebilir, otobüs biletinin fiyatı 150 KZT'dir.

Almatı Havalimanı'ndaki otobüs durağı, terminalin önünde yer almaktadır. Havalimanından ayrılmadan önce havalimanındaki danışma masasından seyahat seçenekleri ve fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Almatı Havalimanı'nda, Almatı'da toplu taşıma için “Onay” ulaşım kartı satın alabilirsiniz. Kartınız varsa, tek bir yolculuk için 150 KZT yerine sadece 80 KZT ödersiniz. Kazakistan uçak bileti olan yolcular çok sayıda durağı olmasından dolayı otobüs ile seyahati tercih eder. 

Almatı Havalimanından Şehir Merkezine Taksi ile Nasıl Gidilir?


Almatı Havalimanından şehir merkezine ulaşımın daha konforlu yöntemi ise taksidir. Trafiğe bağlı yolculuk 15 ila 30 dakika arası sürer. Suyunbai Caddesi üzerinden Almatı Havalimanı'ndan şehir merkezine (Astana Meydanı) ulaşabilirsiniz. Taksiler, havalimanı önünde beklemektedir.

Çimkent Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Kazakistan'ın üçüncü büyük şehri olan Çimkent, Güney Kazakistan Eyaletinin merkezidir. Yemyeşil doğası ve doğal güzellikleri ile insanı kendisine hayran bırakan Çimkent, zengin tarihi ve antik mimarisi ile misafirlerini etkileyici ve mistik bir yolculuğa davet ediyor.

Geniş caddeleri ve kalabalık çarşılarıyla ülkenin gelişmiş sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olan Çimkent, yöresel mutfağı ve renkli gece hayatıyla eşsiz bir seyahat deneyimi vadediyor. Çimkent Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Şehir merkezine ulaşım için 12, 12a ve 12b numaralı otobüsleri veya Matryoshka araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca yaklaşık 15- 20 dakika sürecek olan yolculuğunuzu daha hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirmek için havalimanı önünde bulunan taksileri de tercih edebilirsiniz.

Kazakistan uçak bileti olan yolcular yukarıda seçenekleri kullanarak Çimkent Havalimanı'ndan şehir merkezine kolaylıkla gidebilir. 

Kazakistan'da Ne Yenir?


Orta Asya devleti olarak Kazakistan eski Türk geleneklerini hal sürdürmekte olup at eti ve kımız tüketimine devam etmektedir. Bunun yanı sıra tarihi gereği farklı kültürlerle etkileşim halinde olduğu ve hem Asya’da hem Avrupa’da toprakları bulunduğu için son derece zengin bir mutfağa sahiptir. Bilet Dükkanı olarak Kazakistan uçak bileti alan yolcularımız için Kazakistan’da ne yenir, derledik: 

  • Bauırsak: En popüler Kazak yemeklerinden biri olan Kazı Karta bir çeşit hamur kızartmasıdır. Diğer Türk devletlerinde de farklı isimlerle sık sık tüketilir. 
  • Beşparmak: Kuzu eti, soğan ve erişte ile hazırlanan bu tarif elle yenildiği için bu ismi almıştır. Son derece geleneksel bir Orta Asya yemeğidir. 
  • Pelmeni: Kazakistan mantısı olup içerisinde özellikle kuzu eti kullanılır. 
  • Kuurdak: En meşhur Kazak yemeği olup hayvan iç organlarının kavrulması ve soğan, patates gibi sebzelerle servis edilir. 
  • Jent Tatlısı: Kazak milli tatlısıdır. Görünüm olarak helvaya benzese de tadı benzersizdir. 
  • Kesbe Koje: Bir çeşit erişte çorbasıdır. Özellikle Nevruz zamanında pişirilir. 
  • Suret: Kazak mutfağına özgü kurutulmuş ettir. Kazı Karta: Kazak mutfağının popüler yemeklerinden olan Kazı Karta özellikle düğünlerde pişirilir. Saygın misafirler için daha çok pişirilen bu yemek eski bir Türk geleneğinin devamı olarak at etinden yapılır.

Kazakistan'da Gezilecek Yerler


Eski Türk boylarından Osmanlı Devleti’ne Sovyet Rusya’ya kadar çok sayıda kültüre ev sahipliği yapması ve tarihlerini taşıması, fiziki açıdan çok geniş toprakları olması ve doğal güzellikleri dolayısıyla Kazakistan görülmeye değer bir ülkedir. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası listesinde Kazakistan’a ait 3 önemli kültürel yapının bulunması da son derece dikkat çekicidir. Bilet Dükkanı olarak Kazakistan uçak bileti almış yolcularımız için Kazakistan’da gezilecek yerleri sıraladık: 

  1. Hoca Ahmed Yesevi Türbesi

    14. Yüzyıl’da inşa edilen bu türbe Türkistan kentinde yer almakta. Timur’un inşa ettiği türbeye bir saygı göstergesi olarak türbenin mimarisine uygun çevredeki evler inşa edilmiştir. Hoca Ahmed Yesevi Türbesi yeşil çinilerle kaplıdır. 

  2. Hazret Sultan Cami

    Hazret Sultan Cami’nin en önemli özelliği Orta Asya’nın en büyük camisi olmasıdır. Kazakistan’ın başkentinde konumlanan bu cami Hoca Ahmed Yesevi adına yapılmıştır.

  3. Zenkzov Katedrali

    Almatı’da bulunan bu katedralin bir diğer ismi Almatı Yükseliş Katedrali’dir. Bir Rus Ortodoks Katedrali olup rengarenk olması ve dünyanın ikinci en yüksek ahşap yapısı olması dolayısıyla görülmeye layıktır. 

  4. Nur Astana Cami

    Başkentte bulunan bu cami beyaz ve altın sarısı renklerindedir. 63 metre uzunluğunda minareleri ve 40 metre yüksekliği bulunur. Bu sayılar sıradan sayılar olmayıp Hazreti Muhammed’in peygamber olduğu ve vefat ettiği yaşları sembolize eder. 

  5. Altın Elbiseli Adam

    M.Ö 5. Yüzyıldan kaldığı tahmin edilen bu altın zırh Almatı şehrinde bulunur. Saka medeniyetinin prens veya prensesine ait olduğu düşünülmektedir. 

  6. Tamgalı Petroglifleri

    M.Ö 3000 yılından miras kalan kayalardaki çeşitli resim ve figürlerdir. Kazakistan uçak bileti olanların görmesi gereken yerler arasında yer alır. 

  7. Balkaş Gölü

    Orta Asya’nın en büyük ikinci gölü olan Balkaş Gölünün Batı kısmında tatlı su bulunurken Doğu kısmında tuzlu su bulunur. 

  8. Top Taş Vadileri

    Vadinin içinde nasıl oluştuğu henüz bilinmeyen top şeklinde kayalar vardır. 

  9. Korgalzyhn Biyosfer Rezervi

    Birçok kuş ve çeşitli hayvanı barındıran bu ekolojik bölge UNESCO Dünya Biyosfer Rezervi olarak koruma altına alınmıştır. Rezerv başkent Astana’da bulunur. Kazakistan uçak bileti alan yolcularımıza çoğu kuş türünü görebilmeleri için özellikle sıcak havalarda ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz. Kazakistan gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alır. 

  10. Kaindly Gölü

    Özellikle kışın dalgıçlar tarafından ziyaret edilen bu göl kireç taşı heyelanı ardından meydana gelmiş ve ırmak suyunun birikmesiyle göl oluşumu tamamlanmıştır. Heyelan ve su birikimi sonucu bölgedeki ağaçlar su altında kalınca suyun altında bir orman oluşmuştur. 

  11. Kızılkum Çölü

    Dünyanın en büyük çöllerinden biri olup Kazakistan ve Özbekistan tarafından paylaşılır. 

  12. Medeu Buz Pisti

    Dünyanın en büyük ve yüksek dağ pateni pistidir. Almatı yakınlarında yer alır. Çok sayıda buz pateni yarışları bu pistte gerçekleşmiştir. 

  13. Aral Gölü

    Son yıllarda kuraklık nedeniyle küçülmeye başlayan Aral Gölü Özbekistan ve Kazakistan tarafından paylaşılır. Kuraklıktan ve küçülmeden evvel dünyanın en büyük 4. Gölü olma özelliğini taşırdı. 

  14. Altyn-Emel National Park

    Kızmızı doğasıyla son derece turistik bir doğal güzellik ve ulusal parktır.