Makedonya Uçak Bileti Hakkında
Popüler Makedonya Uçak Biletleri
Makedonya Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Üsküp Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kuzey Makedonya’nın başkenti olan Üsküp’te yer alan Üsküp Havalimanı, Petrovec Köyü’nün 17 km uzağında bulunmaktadır. Yeni haliyle 2011 yılından beri faaliyet gösteren Üsküp Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım farklı birkaç yol alternatifiyle sağlanabilir.
Üsküp Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Üsküp Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlayan Vardar Ekspres ve Manora otobüsleri ile rahatlıkla yolculuk edebilirsiniz. Bu iki otobüs şirketi arasından daha sık sefer düzenleyen Manora otobüsleri ile şehir merkezine, Capitol Alışveriş Merkezi’ne, Otobüs Terminali’ne ve Hotel Holiday Inn’e ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.
Manora Shuttle otobüsleri ile Üsküp Havalimanı’ndan şehir merkezine yaklaşık olarak 30-40 dakika içerisinde ulaşım sağlamanız mümkündür. Vardar Ekspres otobüsleri de Üsküp Havalimanı’nda gelen yolcu çıkış kapısının önünden hareket etmektedir. Vardar Ekspres otobüsleri de havalimanından şehir merkezine yaklaşık olarak 30 dakika içerisinde gider.
Üsküp Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Üsküp Havalimanı’ndan şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere direkt olarak rahat bir ulaşım sağlamak istiyorsanız havalimanında çıkış terminalinin önünde bekleyen ve 7/24 hizmet veren taksilere binerek ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanında hizmet veren taksilerin hepsi aynı şirket tarafından işletildiği için tarifeleri sabittir.
Üsküp Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım
Genellikle kalabalık gruplar halinde ya da elinde çok bagajla seyahat edenlerin tercih ettiği özel transfer servisi ile Üsküp Havalimanı’ndan şehir merkezinde gitmek istediğiniz noktaya direkt olarak en konforlu şekilde ulaşım sağlamanız mümkündür. Özel transfer servisinden en iyi şekilde yararlanmak için önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.
Makedonya’da Gezilecek Yerler
Balkan Yarımadası’nın en gözde yerlerinden biri olan Kuzey Makedonya’da tarihi önem taşıyan ve doğal güzellik bakımından zengin olan pek çok yer bulunmaktadır. Makedonya’da gezilecek yerleri sizler için tanıttık.
Ohrid
Balkanların en büyüleyici yerlerinden biri olan Ohrid hem tarihi olarak önemli yapılara hem de Ohrid Gölü gibi etkileyici bir doğal güzelliğe ev sahip olmasıyla tanınır. Avrupa’nın en derin göllerinden biri olan Ohrid Gölü UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır.
Üsküp Sanat Köprüsü
Vardar Nehri üzerinde yapılmış olan ve Üsküp 2014 isimli projenin parçasından biri olan, Üsküp Sanat Köprüsü, üzerindeki 29 adet heykelle tüm dikkatleri çeker. Sadece yayaların geçişine açık olan, üzeri tanınmış Makedonyalı sanatçı ve müzisyenlerin bronz heykelleriyle süslü köprü popüler bir turistik noktadır.
Taş Köprü
Üsküp’ün simgelerinden olan Taş Köprü Vardar Nehri üzerinde bulunan en eski köprü. 214 metre uzunluğunda ve 12 sütundan oluşan köprü günümüze kadar sapasağlam kalmayı başarmıştır.
Atlı Savaşçı Heykeli
Bir zamanlar Makedonya hükümdarı olan Büyük İskender anısına, Valentina Stefanovska tarafından yapılan heykel 28 metre uzunluğundadır ve tamamı bronzdan yapılmıştır. Atlı Savaşçı Heykeli, Üsküp Meydanı’nda yer alır.
Makedonya Müzesi
Makedonya’nın en eski müzesi olan Makedonya Müzesi arkeoloji, etnoloji ve tarih olmak üzere 3 bölümden oluşmakta ve müzede 14-20. yüzyıllar arasında yapılmış olan pek çok eser sergilenmektedir.
Bitola
Makedonya’nın en büyük 2. şehri olan Bitola’da çok sayıda Avrupa ülkesi konsolosluğu bulunduğu için Osmanlı Dönemi’nden beri konsoloslar şehri olarak anılır. Bitola, M.Ö 4. yüzyılda Makedon 2. Philip tarafından kurulmuştur.
Saint Jovan Bigorski Manastırı
Vaftizci Jovan’a adanmış olan manastır kilisesi Petre Filipovic – Garkata tarafından yapılmış olan ahşap oymalı ikonostazların en güzellerinden biridir.
Makedonya Mücadelesi Müzesi
Makedonya’nın egemenlik mücadelesinin anlatıldığı Makedonya Mücadele Müzesi’nde, bu sürece dair heykel ve fotoğraflar sergilenmektedir. Makedonya halkının mücadeleci ve devrimci ruhunu tanıyacağınız bu müze Üsküp’ün en popüler turistik noktalarındandır.
Makedonya Meydanı
Üsküp’ün kalbinin attığı yerlerden olan Makedonya Meydanı aynı zamanda Üsküp Meydanı olarak da bilinmektedir. Tüm toplu ulaşımlara kolaylıkla erişebileceğiniz bu meydanda hareketli şehir yaşantısı gece geç saatlere kadar devam etmektedir. Ayrıca meydanda bulunan kafe, restoran ve barlar meydanın canlı kalmasını sağlanır.
Üsküp Şehir Parkı
Üsküp’ün akciğerleri sayılan, ağaçlarla kaplı Üsküp Şehir Parkı göletler ve ağaçların bir arada bulunduğu, doğayla iç içe olan huzur dolu bir alandır. Parkta uzun sakin yürüyüşler ya da çeşitli sporlar yapabilirsiniz.
Vodno Dağı Seyir Tepesi
1066 metre yüksekliğe sahip olan Vodno Dağı Seyir Tepesi, Üsküp’ü izleyebileceğiniz en yüksek yerlerden biridir. Üsküp’e gelen pek çok turistin ilgisini çeken yerlerden biri olan bu seyir tepesi yemyeşil, büyüleyici bir doğanın içinde yer almaktadır. Ayrıca Makedon Ortodoks Kilisesi tarafından yapılan meşhur Milenyum Haçı da Vodno Dağı’nda bulunur.
Vodno Dağı Seyir Tepesine gelirseniz Milenyum Haçı’nı da kesinlikle görmelisiniz.
Makedonya Tatil Yerleri
Türklerin sık sık kültürel yakınlık ve ortak tarihi miras bulduğu Kuzey Makedonya, nefes kesen güzellikteki doğal yerlerin yanı sıra köklü tarihi nedeniyle görülmesi gereken pek çok tarihi yere de ev sahipliği yapar.
Makedonya tatil yerleri arasında ilk sırada ülkenin başkenti olan Üsküp yer almaktadır. Ülke nüfusunun çeyreğine yuva olan Üsküp’te gezilecek pek çok yer bulabilirsiniz. Benzersiz doğasıyla ön plana çıkan Ohrid ise Makedonya’nın en önemli turizm kentlerinden biridir. Ohrid Gölü ve yüzlerce kiliseye sahip olan Ohrid, özellikle yaz aylarında sıklıkla ziyaret edilen yerler arasındadır.
Kuzey Makedonya’nın Üsküp’ten sonra en büyük 2. şehri olan Bitola, ya da Türkçe adıyla Manastır, diplomasi şehri olarak bilinmektedir ve tarihi dokusunu güzel bir şekilde korumayı başarmış sevimli bir yerdir. Ohrid Gölü’ne kıyısı olan Struga kenti ise 1966 yılından beri devam etmekte olan Şiir Akşamları ile tanınmakta ve şiirin başkenti olarak anılır.
Stuga’da aynı zamanda Ohrid Gölü kıyısındaki plajlarda vakit geçirmeniz de mümkündür. Kuzey Makedonya’nın kış turizmiyle öne çıkan bir bölgesi olan Kruchevo ise deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte yer almaktadır. Kruchevo’da farklı kültürlere ait pek çok yapı görmeniz de mümkündür.
Makedonya’ya Gitmek İçin Gerekenler
Avrupa Birliği’ne girmek için hala beklemekte olan Kuzey Makedonya şu an için Türkiye’den gelecek olan turistlerden vize istememektedir. Bu nedenle Türkiye’den Kuzey Makedonya’ya gidecek olanların yanında sadece pasaportunu götürmesi sınırdan geçiş için yeterli olacaktır.
6 aylık geçerlilik süresi bulunan bir pasaportunuz varsa Kuzey Makedonya’ya vizesiz 90 güne kadar süren turistik gezi yapabilirsiniz. Kuzey Makedonya’ya en hızlı ve konforlu şekilde ulaşım sağlamak için Bilet Dükkanı sitesinin kampanyalarından yararlanarak en uygun fiyata Makedonya uçak bileti satın alabilirsiniz.
Ayrıca oradayken karşılaşabileceğiniz herhangi bir medikal sorun olması durumunda riskleri karşılaması için seyahat sigortası yapmanızı da tavsiye ederiz. Makedonya’ya gitmek için gereken tüm bu koşulları sağladığınızdan eminseniz güzel bir Kuzey Makedonya seyahatine çıkabilirsiniz.
Makedonya'nın Tarihi
Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Makedonya’nın tarihi Trak – İlirya kökenlerine sahip Payonya Krallığı ile başlamıştır. M.Ö 6. yüzyılda Pers Ahamaniş İmparatorluğu’nun ele geçirdiği bölgede M.Ö 4. yüzyılda Kuzey Makedonya Krallığı kurulmuştur. Ancak Kuzey Makedonya İmparatorluğu’nun kurulmasından 200 yıl sonra burası Roma İmparatorluğu’nun hakimiyetine girmiş ve Roma bölündükten sonra da Bizans İmparatorluğu’nun topraklarında kalmıştır.
6. yüzyıldan beri Slav kabileleri tarafından istila edilen Kuzey Makedonya yüzyıllar boyunca Sırplar ve Bulgarlarla savaştıktan sonra 14. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’na dahil olmuş, sorasında ise Balkan Savaşlarıyla Sırp ve 1. Dünya Savaşı’yla kısa bir süre Bulgar hakimiyetine girmiştir.
2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan Yugoslavya’dan 1991 yılında ayrılmıştır. Tam ortasından Vardar Nehri geçen Kuzey Makedonya’da 2000 metreden daha yüksek olan 16 adet dağ bulunur. Kuzey Makedonya’nın denize kıyısı olmasa da Vardar Nehri, Ohri Gölü, Prespa Gölü ve Doyran Gölü ülkeye güzel bir hava katar.