Yalova Uçak Bileti

Yalova Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
3ºC
8ºC
Güneşli
Paz
4ºC
9ºC
Güneşli
Pts
5ºC
9ºC
Güneşli

Yalova Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu
Ajet Logo

Yalova Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Yalova'ya her mevsim gidilebilir.
Yalova en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Yalova uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Yalova Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Yalova Kaplıcaları
Yalova’da Gezilecek Yerler
Yalova’da Ne Yenir?

Yalova Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?


İstanbul ve Bursa’dan Yalova şehir merkezine gelmek istiyorsanız her gün karşılıklı olarak sık sık düzenlenen deniz otobüsü seferleriyle hızlıca ulaşabilirsiniz. Eğer Marmara Bölgesi ve civarından geliyorsanız, Yalova’ya karayolundan özel aracınızla, araç kiralayarak ya da transferle gelmeyi tercih edebilirsiniz.

Yalova’ya en hızlı şekilde uçakla geleceğinizi düşündüğünüz, uzak bir bölgeden geliyorsanız en ucuza Yalova uçak bileti alabileceğiniz Bilet Dükkanı sayfasını ziyaret ederek Yalova’ya en yakın havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inerek Yalova’ya gelebilirsiniz.

Yalova’ya Hava Yolu ile Ulaşım


Marmara Bölgesi ve çevresinden Yalova’ya nasıl geleceğinizi araştırırken uçak ile gelmenizin pek tavsiye edilmediğine rastlayabilirsiniz. Zaten Yalova’ya gelebilmek için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeniz ve oradan araç kiralayarak, transferle ya da özel otobüs şirketlerinin Sabiha Gökçen Havalimanı – Yalova Otogar seferleriyle gelmeniz gerekiyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yalova şehir merkezinin uzaklığı yaklaşık 55 kilometre olmakla beraber özel otobüs firmalarının yaptığı seferler Yalova Otogar’a 45 dakika civarında sürmektedir. Eğer araç kiralayarak ya da transferle havalimanından gelecekseniz bu süre daha az olacaktır.

Görüldüğü gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yalova şehir merkezine gelmek kolay ve kısa sürüyor ancak bu güzergâhı eğer Yalova’ya uzak bir şehirden geliyorsanız tercih etmenizi tavsiye ederiz. 

Yalova’ya Deniz Yolu ile Ulaşım


İstanbul ve Bursa’dan Yalova’ya deniz otobüsleriyle gelebilirsiniz. İstanbul’da Yenikapı’dan sefere başlayan İDO feribotları, Kadıköy ve Pendik iskelelerine uğradıktan sonra Yalova şehir merkezinde yolculuğu tamamlıyor.

Yolculuğa Yenikapı’dan başladıysanız Yalova’ya kadar yol 1 saat 25 dakika sürmektedir. Bursa’dan deniz yoluyla gelmek istiyorsanız da Mudanya’dan Yalova’nın Armutlu ilçesine 30-35 dakikada İDO ve BUDO deniz otobüsleriyle hızlıca geçebilirsiniz.

Yalova’ya Kara Yolu ile Ulaşım


İstanbul’dan Yalova’ya deniz ve uçak yolu dışında bir alternatifle gelmek istiyorsanız Anadolu Otoyolu’ndan (O-4) rahatlıkla gelebilirsiniz. İki şehir merkezindeki mesafe yaklaşık 90 kilometre. Özel aracınızla bu yol yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmekte. 

Ankara’dan Yalova’ya kara yoluyla gelmeyi tercih edecekseniz yine O-4 Anadolu Otoyolu’ndan gelebilirsiniz. Ankara-Yalova arası yaklaşık 418 kilometre olmakla beraber yol 4 saat 15 dakika civarı sürmektedir.

Ege bölgesinden Yalova’ya kara yoluyla gelecekseniz O-5 İstanbul – İzmir Otoyolu’ndan gelebilirsiniz. Yalova şehir merkezinden İzmir yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 4 saat sürecek bir araba yolculuğuyla İzmir’den Yalova’ya kara yoluyla güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden Yalova’ya şehirlerarası otobüsle de gelebilirsiniz. Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, otobüs bileti sayfamız üzerinden avantajlı fiyatlara işleminizi yapabilirsiniz.

Yalova Kaplıcaları


Yalova’nın Termal ilçesi yakınlarında, şehir merkezinden 11 kilometre uzaklıkta yer alan şifalı sularıyla dünyaca ün yapmış Yalova Kaplıcaları M.Ö. 2000li yıllardan beri varlığını sürdürüyor. Antik Yunan, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri Yalova’da hüküm sürerken kaplıcalardan tedavi amaçlı faydalanırlardı.

Suyundaki kükürt seviyesi oldukça fazla olduğu için cilde iyi gelen Yalova termal kaplıcaları antik çağlarda yaşanan bir deprem sonucunda meydana gelmiş. Yalova termal kaplıcalarının suyunun sedef hastalığı, egzama, sivilce ve akne, mantar gibi cilt hastalıklarına çok iyi geldiği bilinmekte.

Kükürtlü kaplıca suyu yalnızca cilde değil, mide ve bağırsak rahatsızlığı olanlara ve kadın hastalıklarına da doğal bir tedavi yöntemi olarak alternatif oluyor. Yalova’da bulunduğunuz süre zarfında kaplıcanın suyunda yıkanmak ve buharında vakit geçirmek dışında günde 1-2 bardak suyundan da içmeniz tavsiye ediliyor.

Türkiye’nin önemli tıp fakültelerinin bu bölgede yapmış olduğu araştırmalara göre Yalova kaplıcalarının kuvvetli bir alternatif tıp seçeneği olduğunu söyleyebiliriz. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi Yalova termal kaplıcaları, Atatürk için de büyük bir öneme sahip ve vakit buldukça şifalı sulardan faydalandığı bir yer.

Yalova’da Gezilecek Yerler


Bulunduğunuz bölgeden Yalova’ya nasıl ulaşılabileceği ve Yalova’nın ünlü termal kaplıcaları hakkında sizi bilgilendirdikten sonra gelelim Yalova'da ne yapılır? sorusuna. Yalova uçak bileti almış gezginler için Yalova’da Gezilecek Yerler’i sıraladık. 

  1. Yürüyen Köşk

    Yalova sahil yürüyüş yolunda yer alan Yürüyen Köşk, Atatürk için yaptırılmıştır. Tek bir ağacın dahi hasar almaması için Atatürk’ün talimatıyla yeri değiştirilen bu köşk bugün turistlerin ziyaretine açıktır. Deniz otobüsüyle Yalova’ya geldiyseniz Yürüyen Köşk’e yürüyerek de uğrayabilirsiniz.

  2. Yalova Açık Hava Müzesi

    Girişlerin ücretsiz olduğu Yalova Açık Hava Müzesi, geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrin antik kalıntılarının sergilendiği bir alan. Antik Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğundan günümüze kadar gelmiş bu kalıntıları Yalova’ya geldiğinizde mutlaka gezmelisiniz.

  3. Erikli Şelalesi

    Sıcak yaz aylarında yerlilerin ve turistlerin serinlemek, yürümek ve piknik yapmak için uğradığı Erikli Şelalesinin etrafı yeşilliklerle dolu ve huzurlu, büyüleyici bir doğal güzellik. Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yer alan Erikli Şelalesini özel aracınız varsa gidip görmenizi tavsiye ediyoruz.

  4. Çınarcık Sahili

    Yalova Merkez’den sonra şehrin en kalabalık ikinci ilçesi olan Çınarcık’ın sahil kasabasını andıran kıyıları bazen sakin bazen canlı atmosferiyle ziyaretçilere tatlı yaz akşamlarını yaşatıyor. Denizi ve havası antik çağlardan beri temiz olan Çınarcık’ın pek çok noktasından denize girebilirsiniz. Çınarcık Plajı’na giriş ücretsiz olup kendi şemsiye ve havlularınızı yanınızda getirmeniz beklenmektedir.

  5. Karaca Arboretumu

    Ülkemizin ilk özel arboretumu olan Karaca Arboretumu, Birleşmiş Milletler Çevre Ödülü sahibidir. Yalova’ya gelmişken muhakkak ziyaret edilmesi tavsiye olunan Karaca Arboretumu’nda dünyanın dört bir yanından getirilmiş bitkiler yer alıyor. Arboretum’da sekiz binden fazla bitki çeşidi mevcut. 

  6. Dipsiz Göl

    Teşvikiye beldesinde yer alan Dipsiz Göl ve çevresi, doğallığı ve el değmemişliğiyle turistlerin en sevdiği yerlerdendir. Dört mevsim ayrı güzel olan Dipsiz Göl’e biz sonbahar aylarında gitmenizi tavsiye ediyoruz. Sararmış ağaçlar ve yaprakların çevrelediği gölün manzarasından büyüleneceksiniz.

Yalova’da Ne Yenir?


Yalova’da gezilecek yerleri sıraladıktan sonra en lezzetli başlıklardan olan Yalova’da ne yenir sorusu için cevaplarımız:

  • Yalova Sütlüsü: Sadece bu lezzeti tatmak için bile Yalova’ya gelen gezginler olduğunu söylesek siz de bu tatlının tadını merak etmez miydiniz? Fıstıklı, damla sakızlı, cevizli, tahinli gibi seçenekleri olan baklavanın şerbetinin sütle karıştırılarak verilmesi bu tatlıyı diğer şerbetli tatlılardan çok daha hafif bir seçenek yapıyor.
  • Termal Çorba: Termal ilçesinin meşhur terbiyeli çorbasının içinizi ısıtan enfes tadına bayılacaksınız. Kış sebzelerinden kereviz, kök sebzelerden havuç ve patates kuzu etiyle birlikte, kavrulmakta olan un ve tereyağının tenceresine eklenir. Yoğurt ve yumurta sarısı eklenerek terbiyesi hazırlanan çorba, üzerine dereotuyla servis edilir.
  • Yalova Köftesi: Tereyağı, un ve süt kavrulduktan sonra yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri de eklenerek hazırlanan kremamsı karışım, koyun kıymasının içine eklenir. Tadı yoğun olan bu lezzetin yanında salata servis edilir.
  • Milföylü Yalova Kebabı: Yuvarlak tabak büyüklüğündeki milföy fırında pişerken etsiz kuzu eti parçaları, domates, tuz ve baharatlar karıştırılır. Milföy fırından çıktıktan sonra domatesli et harcı milföyün üzerine serpiştirilerek biraz daha fırında pişmeye bırakılır. Yalova’ya gitmişken doyurucu bir ana yemek tabağı olan Milföylü Yalova Kebabını denemeyi unutmayın, şimdiden afiyet olsun!