Bursa Uçak Bileti

Bursa Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
0ºC
10ºC
Güneşli
Paz
1ºC
12ºC
Güneşli
Pts
2ºC
12ºC
Güneşli

Bursa Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu
Gaziantep Samsun Uçak Bileti

Bursa Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Bursa uçakla Ankara'dan 1 saat, İstanbul'dan ise 30 dakika sürer.
Bursa'ya gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Bursa en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Bursa uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Bursa Yenişehir Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Bursa'da Gezilecek Yerler
Bursa'da Ne Yenir?

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan ve bulunduğu ilçeden adını alan Bursa Yenişehir Havalimanı, Yenişehir ilçe merkezine yalnızca 10 kilometre uzaklıktadır. Bursa merkeze ise yalnızca 58 kilometre mesafede yer alır. 3 Kasım 2000 yılında hizmete giren Bursa Yenişehir Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi dahilindedir. Ulaşım açısından oldukça kolay olan Bursa Yenişehir Havalimanı’na otobüs, helitaksi, Budo ya da taksi ile ulaşım sağlanabilir.

Otobüs ile Bursa Şehir Merkezine Ulaşım


Ulaşım açısından oldukça rahat olan Bursa Yenişehir Havalimanı yolcuları, şehir merkezine gitmek için belediye otobüslerini tercih edebilir. Havalimanının çıkış terminallerinin 150 metre kadar uzağında bulunan duraklardan 80 numaralı belediye otobüsüne binip, kolayca şehir merkezine ulaşılabilir.

Helitaksi ile Bursa Şehir Merkezine Ulaşım


Öncelikle bilmeyenler için helitaksinin bir helikopter-taksi olduğunu belirtelim. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan helitaksiler, yolcuları isterlerse İstanbul’un Şişli veya Kadıköy ilçelerine sefer düzenliyor.

Budo ile Bursa Şehir Merkezine Ulaşım


Bursa’nın Gemlik ilçesinden hareket eden Budo araçları ile deniz ulaşımıyla Yalova ve İstanbul’a ulaşım sağlanabilir.

Taksi ile Bursa Şehir Merkezine Ulaşım


Bursa Yenişehir Havalimanı’nda iniş yapıldıktan sonra en çok tercih edilen ulaşım aracı olan taksiler, havalimanının hemen çıkışında kolayca bulunabilir. Şehir merkezine oldukça yakın olan havalimanı ile istedikleri noktaya oldukça hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirler. Ayrıca belirtelim ki bu yöntem bagaj yükü fazla olan yolcuların en öncelikli tercihidir.

Dolmuş ile Bursa Şehir Merkezine Ulaşım


Bursa Yenişehir Havalimanı’nın Bursa Doğu Garajı kısmından kalkışla hareket eden ve şehir merkezine ulaşan pek çok dolmuş ve minibüs bulunur. Bunlardan birini kullanmak için havalimanı terminal çıkışında birkaç yüz metrelik yürüme yeterli olacaktır.

Bursa'da Gezilecek Yerler


Osmanlı Devleti’ne 39 yıl boyunca başkentlik yapan Bursa, tarihi açıdan oldukça zengindir. Zengin kültürel mirası ve sayısız tarihi değeri ile turizmin Türkiye’deki en hareketli adreslerinden olan şehir, yeme – içme alanındaki köklü lezzetleriyle de bilinir. Biraz önce de söylediğimiz üzere Bursa’nın sayısız tarihi değeri ve sayısız gezi noktası vardır. Doğal güzellikleri, müzeleri, dini mekanları ve daha nicesiyle dolan Bursa’da mutlaka gezilmesi gereken yerleri sizin için listeledik. 

Yeşil Türbe: Yeşil Külliyesi’nin en bilinen yapısı olan ve Çelebi Mehmed için yaptırılan Yeşil Türbe, cephelerini bezeyen turkuaz ve yeşil rengi kabartmalardan ismini alır. Beşinci Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmed tarafından 1421 yılında yaptırılan türbe, günümüzde Bursa’nın din turizmini oluşturan en önemli unsurların başında gelir. 

Yeşil Camii: Yine Yeşil Türbesi içerisinde bulunan yapılardan olan Yeşil Camii, bulunduğu semte de ismini verir. Yeşil semtinde bulunan ve 1419’da yine Çelebi Mehmed tarafından Mimar Hacı İvaz Paşa’ya yaptırılan cami, günümüzde “Klasik Osmanlı Camii Uslubu” başlığının oluşmasını sağlayan yapıdır. “Ters T” planı ile bilinen cami, Türkiye’nin en estetik dini değerleri arasında gösterilir. 

Ulu Camii: Her şehrin olduğu gibi Bursa’nın da bir Ulu Camii vardır. Osmanlı döneminde şehirlerin sembolleri arasında gösterilen bu ulu camiler, günümüzde hemen her şehirde varlıklarını korumaktadır. Osmanlı camileri içerisinde ilk çok kubbeli anıtsal yapıdır. Yıldırım Bayezid’in Niğbolu Seferi’nden zaferle dönüşü ardından yapımına başlanan cami, dört yıllık çalışmanın ardından 1400’de tamamlanmış ve şehrin en önemli simgeleri arasında yerini almıştır. 

Koza Han: II. Bayezid tarafından İstanbul’daki cami ile medreselere gelir sağlaması amacıyla 1491’de yaptırılan Koza Han, Bursa’nın en işlek turistik mekanları arasındadır. 95 odalı yapının tamamı kesme taştandır. Mimar Abdül-Ula Bin Pulad Şah’ın imzasını taşıyan han, şehrin en önemli getiri kaynaklarındandır. 

Uludağ Milli Parkı: Bursa denmişken Uludağ’dan bahsetmemek olmaz. 2 bin 543 metre yükseklikteki Uludağ ve çevresinin muazzam doğal güzelliğini kapsayan ve 1961 yılında milli park statüsüne kavuşan Uludağ Milli Parkı, bu şehirde kesinlikle gezilmesi gereken yerler arasındadır. 

Muradiye Külliyesi: Osmanlı Sultanı II. Murad’ın 1426 yılında yaptırdığı Muradiye Külliyesi, şehrin Osmangazi ilçesinde konumlanır. 12 türbeden oluşan külliye, şehrin en önemli tarihi değerleri arasındadır. 

Orhan Gazi Türbesi: 1281 ile 1362 yılları arasında yaşayan Osman Gazi’nin oğlu ve Osmanlı Devleti Padişahı Orhan Gazi’nin türbesidir. Bursa’da yıl içerisinde en çok turistin uğradığı yerlerden biridir. 

Osman Gazi Türbesi: Osmanlı Devleti’nin kurucusu ve ilk padişahı olan Osman Gazi, 1258 ile 1324 yılları arasında yaşamıştır. Bursa’da hayata gözlerini yuman Osman Gazi’nin türbesi buradadır. I. Dünya Savaşı sonrası Yunan ordusu İzmir’den buraya kadar ilerleyip, türbeyi tahrip etmiş; Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduktan sonra onarılan türbe, yeniden ziyarete açılmıştır. 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi: Osmanlı’nın Bursa fethini canlandırmalı şekilde görmek ve öğrenmek isteyenler için kurulan bu müze, 360 derecelik seyir imkanı sunar. Bursa’da mutlaka uğranması gereken mekanlar arasındadır. 

Bursa Arkeoloji Müzesi: Binlerce yıllık tarihe sahip olan Bursa’nın tüm arkeolojik ve kültürel geçmişine tanıklık etmek isteyenlerin kesinlikle gitmesi gereken Bursa Arkeoloji Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü açıktır. 

Tofaş Anadolu Arabalar Müzesi: Şehrin Yıldırım ilçesinde bulunan müze, araba sevdalılarının mutlak suretle uğraması gereken bir yerdir. Eski ipek fabrikasından restore edilen müze, oldukça ilgi çekici bir mimariye sahiptir. 

Küreklidere Şelalesi: Yıldırım ilçesinde bulunan bu müthiş doğal güzellik, doğaseverlerin Bursa’da uğramadan dönmediği noktalar arasındadır. Şehrin doğa kültüründe kendine yer bulan şelale, 82 metrelik yükseklikten akar. 

Piriç Han: II. Bayezid tarafından 1508 yılında yaptırılan Pirinç Han, Bursa’nın tarihi değerler alanındaki demirbaşlarındandır. 1855 Büyük Bursa Depremi’nde zarar görse de restorasyon sonucunda 2002 yılında alışveriş merkezi olarak açılmıştır.

Bursa’ne Ne Yenir?


Bursa’nın oldukça köklü bir tarihi olduğu kadar birbirinden lezzetli yöresel yemekleri de vardır. Bilet Dükkanı olarak Bursa’da mutlaka denenmesi gereken yöresel lezzetleri sizin için listeledik. 14 muhteşem lezzetten oluşan listemizin ilk sırasında tabi ki İskender kebap var. 

İskender Kebap: Domates sosu, ekmek, yoğurt, incecik dilimlenmiş ve tam kararında pişmiş döner ile buluşmasından oluşan İskender, Bursa’nın simge lezzetidir. 

Döner: Bu şehrin döneri de tek başına ayrı bir lezzete sahiptir. Ağır ağır ve çevrilerek pişirilen Bursa döneri, genellikle patates kızartması veya pilav ile servis edilir. 

Bursa Simidi: Simit dediysek aklınıza susamlı sokak simidi gelmesin. Tahinli çörek kıvamında olan Bursa simidi, tadına doyum olmayan tatlı bir atıştırmalıktır. 

Cantık: Pek çok çeşidi bulunan cantık yemeğinin en gözdesi kıymalı olanıdır. 

İnegöl Köftesi: 364 farklı köfte çeşidi bulunan Türkiye’nin en bilinen ve sevilen köfte çeşitlerinden biri olan İnegöl köftesi Bursa’da kesinlikle tadılması gereken lezzetler arasındadır. 

Pideli Köfte: İskender ile cantık arasında bir yerde konumlanan ancak lezzetiyle onlardan ayrılan bu lezzet, Bursa’nın yerlileri tarafından en sevilen ana yemeklerdendir. 

Kestane Şekeri: Bursa dönüşlerinde mutlaka en az birkaç kutu hediyelik olarak alınan bu kestane şekeri, günümüzde oldukça çeşitlenmiş olsa da tavsiyemiz kesinlikle sadesidir. 

Kemalpaşa Tatlısı: Kesinlikle Mustafakemalpaşa’da yenmesi gereken bir lezzet olan Kemalpaşa tatlısı, şerbetli olmasına rağmen bu kadar hafif oluşuyla sizi şaşırtacaktır. 

Karacabey Tavası: Sac tavasının Bursa usulü olan Karacabey tavası, lezzetiyle meşhurdur. Bol domatesli olan lezzet, et sevenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerdendir. 

Anjelik Reçeli: Melek otundan yapılan ve tamamen kendine has bir lezzeti olan anjelik reçeli ile bu şehirde kahvaltı yapılmadan Bursa seyahati tamamlanmış olmaz. 

Mihaliç Peyniri: Tıpkı anjelik reçeli gibi Bursa kahvaltılarının olmazsa olmazı mihaliç peyniridir. Kendine has aromasıyla damakta unutulmaz bir tat bırakır.