İstanbul Kayseri Uçak Bileti

İstanbul - Kayseri Uçuş Bilgileri

649,86 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
610 KM Mesafe
Pegasus Popüler Havayolu
1 Saat 40 Dakika Uçuş Süresi

Kayseri Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
18 Ocak 2025 Cumartesi
Min: -2ºC
Maks: 6ºC
Güneşli
19 Ocak 2025 Pazar
Min: -2ºC
Maks: 8ºC
Güneşli
20 Ocak 2025 Pazartesi
Min: -1ºC
Maks: 6ºC
Güneşli
21 Ocak 2025 Salı
Min: -3ºC
Maks: 8ºC
Güneşli
22 Ocak 2025 Çarşamba
Min: 0ºC
Maks: 10ºC
Parçalı Bulutlu

En Ucuz İstanbul - Kayseri Uçak Biletleri

Pegasus
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Kayseri
TL784
AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Kayseri
TL907

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul - Kayseri arası havayolu ile 1 saat 15 dakika sürmektedir.
İstanbul - Kayseri en ucuz uçak bileti 1097,99 TL'den başlamaktadır.
İstanbul kalkışlı uçuşlarınızı Sabiha Gökçen ya da İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul - Kayseri arası yaygın olarak THY, Pegasus ve Anadolujet gibi havayolu şirketlerin düzenli uçuşları bulunmaktadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Kayseri Uçak Bileti
Kayseri Havalimanından Kayseri Şehir Merkezine Ulaşım
Kayseri Seyahat Rehberi
Kayseri Haritasını İncele

Kayseri eski bir volkanik dağ olan Erciyes Dağı’nın eteklerinde kurulu bir şehirdir. İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve Türkiye’nin en büyük ve kalabalık şehirlerinden olup, tarihi çok eskilere dayanır. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklar hala ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Kayseri’de, merkez Kocasinan ilçesine bağlı Kayseri Havalimanı bulunur. Şehir merkezine yalnızca 5 km uzaklıkta bulunan havalimanında hem iç hatlar hem de dış hatlar seferleri yapılmaktadır. Merkezi konumu nedeniyle ulaşımı ve kullanımı oldukça kolay olan bir havalimanıdır. Havalimanından şehrin her bölgesine kolayca gidebilirsiniz. Yöresel mutfağı, tarih kokan geçmişi ve cennet gibi doğası ile Kayseri ziyaretiniz için Kayseri uçak bileti seçeneklerini biletdukkani.com’dan bulabilirsiniz.

Kayseri Havalimanı

Bölgenin en büyük havalimanı olması nedeniyle Kapadokya bölgesini ziyaret edecekler de sıklıkla Kayseri Havalimanı’nı tercih eder. Kapadokya bölgesine yaklaşık 80 kilometre mesafede olan havalimanında, gün içinde daha sık seferler yapılması ve daha büyük olması sebebiyle özellikle yabancı turistler Kayseri Havalimanını kullanırlar. Diğer çevre illerde yaşayanlar veya çevre illere gelenler tarafından da kullanılan Kayseri Havalimanı, bulunduğu konum açısından da ulaşıma oldukça elverişlidir. Kayseri Havalimanına ulaşım için; •Taksi •Havaş •Otobüs •Araç Kiralama seçenekleri mevcuttur.

Taksi

Haftanın her günü ve günün her anında kolayca terminal çıkışlarında bulabileceğiniz taksilerle, şehrin her bölgesine hızlıca ulaşabilirsiniz. Bekleme sorunu olmadan, ister yalnız ister yakınlarınız ile yolculuk edebilirsiniz. Özellikle ağır bagajlara sahip yolcular için beklemek çok zahmetli olacağından taksi kullanımı zaman ve konfor açısından oldukça avantajlı bir seçim olacaktır. Havalimanının şehir merkezine yakınlığı, taksi ücretinin yüksek olmamasını sağlayacaktır. Daha uzak mesafeler için de öncesinde taksi sürücüsünden fiyat bilgisi alabilir, gideceğiniz yer hakkında sorular sorabilirsiniz.

Havaş

Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine karşılıklı Havaş seferleri yapılmaktadır. Havalimanına inen tüm uçuşlar için Havaş seferi vardır. Uçakların inişinden yaklaşık 25 dakika sonra alandan hareket ederler. Fiyatları son derece makul olan Havaş ile şehir merkezine ekonomik bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaş’ın havalimanından şehir merkezine doğru olan rotasyonunda yolcu indirme noktaları; •Kayseri Forum Avm •Tren Garı •Yeni Sanayi DSİ Kavşağı •Eski Şeker Karakolu •Şehirler Arası Otobüs Terminali’dir. Şehir merkezinden Kayseri Havalimanı’na ulaşmak için ise; •Şehirler Arası Otobüs Terminali •Kadir Has Stadyumu •Anatamir Tramvay Durağı •Kayseri Forum Avm duraklarından Havaş’a binebilirsiniz.

Otobüs

Kayseri Havalimanı’na şehir merkezinden otobüs ile de ulaşım mümkündür. Zaman sıkıntınız ve ağır bagajlarınız yoksa bu tercih ile bütçe dostu bir yolculuk sağlarsınız. Havalimanı – şehir merkezi arasında karşılıklı sefer yapan üç ayrı otobüs hattı bulunmaktadır. Bu otobüsler ile Kayseri havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. 100 hat nolu otobüs; Mevlana Üst Geçit-Hastane 101 hat nolu otobüs; Mevlana Üst Geçit-İstasyon 271 hat nolu otobüs; Nato-200 Evler güzergâhlarına karşılıklı seferler yapar. Kayseri Havalimanı’nın şehir merkezine yakınlığı nedeniyle hem ulaşım hızlı hem de ekonomik olacaktır.

Araç Kiralama

Şehirde özgürce gezmek ve zamandan tasarruf etmek isteyenlerin tercihi olan Kayseri Havalimanı araç kiralama seçeneği daima konforlu bir alternatiftir. Özellikle aile ile yapılan seyahatlerde siz ve aileniz için en rahat ulaşım şekli araç kiralamadır. Böylece tatilinizde daha özgür davranabilir, güvenli bir yolculuk ile dilediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Siz de zevkinize ve ihtiyacınıza en uygun aracı, araç kiralama şirketlerinin filolarından hızlıca seçebilirsiniz. Ayrıca her yıl yüz binlerce insanın tatilini geçirdiği, dünyanın her yerinden turistlerin akın ettiği Kapadokya bölgesini ziyaret etmek için de araç kiralama en iyi seçimdir.

Kayseri'de Gezilecek Yerler

Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan Kayseri, binlerce yıllık tarihinde en çok Osmanlı ve Selçuklu izleri taşıyan bir şehirdir. Bu iki önemli dönemden kalan yapıları hala şehre ziyaretçi çeker. Kayseri doğası ile de şehre gelenlere unutamayacakları anılar bırakır. Kışın, kış sporları ile de ilgi çeken bu harika şehir için, Kayseri gezilecek yerler listemizi sizin için derledik.

Kayseri Saat Kulesi, Kayseri Kalesi ve Kayseri Cumhuriyet Meydanı şehrin en bilindik sembollerinden. Hepsi şehir merkezinde bulunan bu eserler, ulaşım açısından sıkıntı yaratmayacak lokasyonları nedeniyle Kayseri ziyareti sırasında mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Bu simge yerleri görmeden ziyaretinizi tamamlamamanızı öneririz.

İç Anadolu’nun en yüksek dağı olan Erciyes de Kayseri il sınırları içindedir. Eski bir yanardağ olan Erciyes, artık aktif değildir. Bol kar yağışı görülen bu bölge, şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktadır. Burada bulunan Erciyes Kayak Merkezi, kış sporlarını sevenlerin uğrak noktalarından biridir. Kırktan fazla pistin bulunduğu merkezde; ister kış sporlarının tadına varın, isterseniz de doğa ve kar ile dolu sakin bir gün geçirin. Harika manzaralara sahip Erciyes Kayak Merkezi, kış aylarında mutlaka uğramanız gereken noktalardan.

Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri büyüklü küçüklü şelalelerin oluşturduğu bir doğa harikasıdır. Fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekecek Kayseri Kapuzbaşı Şelaleleri, sevdiklerinizle hoş vakit geçirebileceğiniz, doğayla baş başa bir nokta. Özellikle yaz aylarında serinlemek ve doğada piknik yapmak isteyenlerin de sık ziyaret ettiği Kapuzbaşı Şelalaleri, şehir merkezine 150 kilometre uzaklıktadır.

Kayseri Arkeoloji Müzesi şehir merkezinde, oldukça pratik bir konumda bulunur. Şehrin tarihini kronolojik olarak inceleyebileceğiniz eserlerin olduğu müzede Kayseri ve çevresinden elde edilen buluntular sergilenir. Merkezi konumu sayesinde ulaşım sıkıntısı çekmeden, kolayca müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Osmanlı’nın baş mimarı, büyük eserlerin ustası Mimar Sinan da Kayseri’de doğup, büyümüştür. Mimar Sinan’ın doğup, büyüdüğü ev hala ziyaret edilebilmektedir. Mimar Sinan’ın eserlerinde ilham aldığına inanılan bu evin, zemin katından yeraltı odalarına girişler vardır. Ayrıca buğday saklama odaları ve dehlizlerin de bulunduğu ev şu an müze konumundadır. Mimar Sinan’ın 20’li yaşlara kadar içinde yaşadığı bu harika taş evi görmek ve fotoğraflamak isteyenlere, Kayseri ziyaretinizde Mimar Sinan Evi’ne zaman ayırmanızı tavsiye ederiz.

Ağırnas Yeraltı Şehri, Melikgazi ilçesinde, Mimar Sinan’ın doğduğu kasabada bulunur. İçinde dehlizler ve mağaralar bulunan bu ilginç yapı, görenleri şaşırtır. Üç bin yıllık olduğu düşünülen yeraltı şehrinin çevresi de volkanik kayalarla kaplıdır. Sin yıllarda yabancı turistlerin de ilgisi çeken bir nokta olmaya başlamıştır.

Ayrıca şehirde, Selçuklu döneminden kalma Döner Kümbet, Hunat Hatun Külliyesi ve dünyanın ilk tıp merkezi kabul edilen Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi de bulunur. Döner Kümbet; bir diğer adıyla Şah Cihan Hatun Türbesi 12 yüzeyli, taş işçiliği ile yapılmış bir Selçuklu eseridir. Her yüzeyinde farklı görsellerin olduğu kümbette, çift başlı kartal, hurma ağacı, kanatlı parslar ve aslan kabartmaları ilk dikkat çekenlerdir. Hunat Hatun Külliyesinin içinde ise; cami, medrese, türbe ve hamam bulunur. Günümüzde Mimar Sinan parkı içinde bulunan Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi ise döneminin en kapsamlı hastanelerinden biri idi. Aynı zamanda tıp öğrenmek isteyenler ilk kez burada tahsil yapabiliyordu. Bu açıdan son derece önemli olan bu eser de hala turistlerin ilgi ile ziyaret ettiği yerlerden. Her biri Selçuklu dönemi mimarisi ile oluşturulmuş bu görülmeye değer eserler, şehre mistik bir hava katar.

Kayseri Konaklama

Senenin her günü turist ağırlayan Kayseri'de, konaklama için her bütçe ve beklentilere uygun birçok alternatif mevcuttur. Kayseri konaklama açısından oldukça geniş bir yelpaze sunar. 5 yıldızlı, lüks otellerde anın tadını çıkarabileceğiniz gibi daha uygun fiyatlı otel seçeneklerini de kolayca bulabilirsiniz. İhtiyacınıza göre isterseniz bütçe dostu pansiyonları ve apart otelleri de tercih ederek tatilinizi en ekonomik şekilde geçirebilirsiniz.

Kayseri Yeme-İçme

Mantı denince akla ilk gelen şehir olan Kayseri’de, çeşit çeşit farklı malzeme ve pişirme tekniği olan mantılar vardır. Adeta mantının başkenti olan Kayseri’de, değişik tariflerle mantı yapan bir çok mekan bulunur. Şehri ziyaret edenlerin uğrak noktalarından olan mantıcılar, şehir dışına da çiğ mantı gönderirler.

Ama Kayseri sadece mantısı ile ünlü değildir. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan şehirde, sucuk ve pastırma da önemli yer tutar. Pastırmanın dışına kaplanan ve çemen otunun baharatlarla birleşiminden oluşan çemen ise yine Kayseri’ye özgü bir lezzettir. Birçok ünlü ve yerel sucuk, pastırma üreticisinin bulunduğu Kayseri’de, gelen turistler dönüşte mutlaka bu ürünlerden yanlarında götürürler.

Kayseri Yağlaması da yine son derece lezzetli ve doyurucu bir lezzettir. Yufka, kıyma ve yoğurdun muhteşem uyumu ile ortaya çıkan bu yemek, şehrin mutfaklarında sık sık yapılır. İştah açıcı görüntüsü ile gözleri, harika lezzeti ile de damakları şenlendiren Kayseri Yağlaması unutamayacağınız yemeklerden olacak.

Kayseri Tiridi yine oldukça sevilen ve bilinen tatlardan. Tavuk etinin, yufkayla kapatılmış zeminin üstüne eklendiği ve üzerine bolca tereyağı dökülen Kayseri Tiridi hem pratik hem de lezzetli bir seçenek.

Bunlar dışında şehirde tadabileceğiniz Kayseri Yemekleri şunlardır; •Çiriş Yemeği •Saray Pilavı •Örgülü Pilav •Kurşun Aşı •Cıvıklı •Tahinli Katmer •Aside Tatlısı •Yoğurt Tatlısı