İstanbul Uşak Uçak Bileti

İstanbul - Uşak Uçuş Bilgileri

1050,98 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
262 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
50 Dakika Uçuş Süresi

Uşak Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
21 Kasım 2024 Perşembe
Min: 6ºC
Maks: 14ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
22 Kasım 2024 Cuma
Min: 8ºC
Maks: 16ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
23 Kasım 2024 Cumartesi
Min: 0ºC
Maks: 14ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
24 Kasım 2024 Pazar
Min: -4ºC
Maks: 2ºC
Hafif dondurucu yağmurlu
25 Kasım 2024 Pazartesi
Min: -4ºC
Maks: 2ºC
Güneşli

En Ucuz İstanbul - Uşak Uçak Biletleri

AnadoluJet
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Uşak
TL1.051

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Uşak arası hava yolu ile 50 dakika sürmektedir.
İstanbul Uşak karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Uşak Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Uşak en ucuz uçak bileti 1050,98 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Uşak arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.
Hızlı Erişim
Uşak Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Uşak’a En Yakın Tatil Yerleri
Uşak’ta Yapılacak Aktiviteler
Uşak Gezilecek Doğal Yerler
Uşak Yöresel Yemekleri

Ege Bölgesi’nin İç Anadolu’ya açılan kapısı Uşak’ta yapılan ilk yerleşimlerin M.Ö. 4000li yıllara kadar uzandığı tahmin ediliyor. Bronz Çağlarda yapılan kitlesel yerleşimlerden sonra pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrin eski adı Temenothyrea’ydı. Hititler, Frigler, İyonlar ve Lidyalıların egemenliği altına giren Uşak, Lidyalıların parayı bulmasıyla önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Ayrıca yine o dönemlerde Ege Bölgesi’nden Doğu Bölgesi’ne doğru giden Kral Yolu’nun buradan geçmesi de şehrin milattan önceki tarihlerde dahi ön plana çıkan yerlerden biri olarak anılmasına sebep olmuştur. Lidyalıların hakimiyetinden sonra Persler ve Büyük İskender’in ele geçirdiği bölge Büyük İskender’in ölümüyle M.Ö. 2. Yüzyılda Roma İmparatorluğuna dahil edilmiştir. Daha sonraki süreçlerde Bizans İmparatorluğu ve Selçuklu Devleti’nin ele geçirdiği şehir Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüne kadar Osmanlı’ sınırları içinde yer almış ve 1. Dünya Savaşı’nda Yunanların işgaline uğramıştır. 1922 yılında ise Türkler tarafından geri alınan Uşak bugün çok kültürlü yapısıyla ülkemizin en sevilen şehirlerinden biri haline gelmiştir. 
Uşak’ın nüfusu bugün 250.000’i aşmıştır. Ege ve İç Anadolu’nun arasında yer aldığı için Akdeniz ikliminin ve karasal ikliminin bir arada görüldüğü şehirde yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları soğuk ve yağışlı geçer. Uşak’ı ziyaret etmek için en uygun zamanın ilkbahar ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz; yazın sıcaktan bunalabilir ve kışın soğuk havada da yeterince gezemeyebilirsiniz. Kuzeyinde Kütahya, doğusunda Afyon, batısında Manisa ve güneyinde Denizli ile komşu olan Uşak’ı gezmek için 2 – 3 gün ayırmanız yeterlidir. 
Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’dan çıkarak Uşak’a uzanan bir yolculuk yapmak istiyorsanız Bilet Dükkanı internet sitesine girerek İstanbul Uşak uçak bileti satın alabilirsiniz. Bilet Dükkanı’nın sağladığı imkan ve kampanyalardan faydalanarak siz de en ucuz fiyata biletinizi alabilir, ayrıca İstanbul Uşak uçak bileti fiyatlarını karşılaştırarak görüntüleyebilirsiniz. İstanbul’un hangi havalimanından uçak bileti satın aldıysanız o havalimanına ulaşmanın en kolay ve konforlu yöntemi olan araç kiralama ya da özel transfer işlemlerinizi de internet sitemiz üzerinden tamamlayabilirsiniz. 

Uşak Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Şehir merkezine yalnızca 4 kilometre uzaklıkta yer alan Uşak Havalimanı (USQ) Uşak’a hizmet eden iki havalimanından biridir. Kütahya Zafer Havalimanı (KZR) açıldığından beri Uşak Havalimanı sivil yolcu trafiğine kapatılmıştır. Bu yüzden yazımızda Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet veren Zafer Havalimanı’ndan Uşak şehir merkezine ulaşımın nasıl yapılabileceğini anlatacağız. Şehir merkezine 103 kilometre uzaklıkta yer alan Zafer Havalimanı’ndan Uşak şehir merkezine özel araçla ya da özel otobüs firmalarının servisleriyle ulaşabilirsiniz. 
Taksiyle Zafer Havalimanı’ndan Uşak şehir merkezine gitmek istiyorsanız bunun en pahalı yöntem olduğunu söyleyelim. 1000 Türk Lirası’nı aşan taksiyle gitmeyi tercih edecekseniz kalabalık bir grupla İstanbul Uşak uçak bileti satın almış olmak ücreti bölüşmek açısından iyi olabilir. Dilerseniz Bilet Dükkanı’nın sağladığı kampanyalara da göz atarak araç kiralama ya da özel transfer işlemi yapabilirsiniz. Araç kiralarsanız Uşak seyahatinizin geriye kalan kısmında da ulaşım sorununu ortadan kaldırmış olursunuz.
Bir diğer seçeneğiniz IC İçtaş Kütahya Vip Transfer Zafer Havalimanı servislerine binmek. Zafer Havalimanı’nın gelen uçuş seferlerine göre düzenlenen servis saatleri için gerekli bilgiyi 0541 962 78 48 numaralı telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.

Uşak’a En Yakın Tatil Yerleri


Denizli: Tıpkı Uşak gibi hem İç Anadolu hem de Ege Bölgesi’nde toprakları olan Denizli’nin dünyaca ünlü Pamukkale Travertenlerini gezebilirsiniz. Uşak şehir merkezinden Denizli yaklaşık 150 kilometre uzaklıktadır. 

Kütahya: El sanatları ve seramiğiyle ünlü Kütahya’nın eski tip Türk evlerinin bulunduğu dar sokaklarından geçerken fotoğraf çekilmeyi unutmayın. Sevdikleriniz için Kütahya’dan hediyelik seramik eşyalar satın alabilirsiniz.

Afyonkarahisar: Doğal oluşumlu kaplıcalarıyla ünlü Afyon’dan lokum, kaymak ve sucuk alabilirsiniz.

Uşak’ta Yapılacak Aktiviteler


Kaplıca yöresinde bulunan Uşak’ın şifalı sularının pek çok hastalığa iyi geldiği doktorlar tarafından da belirtilmektedir. Hamamboğazı, Aksaz ve Örencik Kaplıcaları Uşak’ın başlıca kaplıcalarından.

Uşak’ta piknik ve doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz çok sayıda nokta bulunuyor. Yazımızın Uşak gezilecek doğal yerler başlığı altında hangi noktalarda adrenalin dolu etkinlikler ve piknik, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapabileceğinizi bulabilirsiniz.

Uşak’ta görmeniz gereken başlıca tarihi yerleri sizler için aşağıda sıraladık:

Atatürk ve Kurtuluş Anıtı: Uşak şehir merkezinde yer alan 17 metre uzunluğundaki anıt Kurtuluş Savaşı zamanında şehrin gösterdiği gayret ve cesarete ithafen inşa edilmiştir.

Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi: 70li yılların sonundan itibaren müze olarak ziyaretçilere kapısını açan mavi ahşap binada eski kıyafet ve eşyalar dışında Atatürk’ün Uşak’a geldiğinde kaldığı oda da bulunuyor.

Uşak Gezilecek Doğal Yerler


İstanbul Uşak uçak bileti satın alan tatil severler Uşak’ın tarihi zenginliklerini gezdikten sonra doğal güzelliklerini de görmek istiyorlarsa doğru adresteler. Gelin Uşak’ta gezilecek doğal yerlere birlikte bakalım.

Ulubey Kanyonu


Uşak’ın Ulubey ilçesinde yer alan Ulubey Kanyonu dünyanın en büyük ikinci kanyonudur. Büyüklü küçüklü çok sayıda kanyondan oluşan bu büyük kanyon şehir merkezine yarım saatlik sürüş mesafesinde bulunmakta. Cam Teras’a çıkarak Ulubey Kanyonu’nun büyüleyici manzarasını seyredebilirsiniz. Ulubey Kanyonu’na girişler ücretli olup haftanın her günü dilediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz.

Clandras Şelalesi


Uşak’ın Karahallı ilçesinde yer alan Clandras Şelalesinde M.Ö. 500lü yıllarda Frigyalıların inşa ettiği bir köprü de bulunuyor. Ormanın yeşilliklerinin şelalenin suyuyla buluştuğu Clandras Şelalesini Uşak’a gelmişken ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Takmak Gölü


Şehir merkezinden özel aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz Takmak Gölü’nde gün doğumunu izleyebilirsiniz.

Taşyaran Vadisi


Uşak Merkez’e bağlı Yenişehir’de yer alan Taşyaran Vadisi’nden İzmir’den dökülen Gediz Nehri de geçiyor. Kayaçların doğal yollarla aşınması sonucunda meydana gelen bu muhteşem doğa harikasının bulunduğu yerde yürüyüş ve piknik yapabilirsiniz.

Uşak Yöresel Yemekleri


İstanbul Uşak uçak bileti alan tatil severler için Aşıklar Şehri Uşak’ın en sevilen lezzetlerini sıraladık. İşte denemeden Uşak’tan dönmemeniz gereken lezzetler: 

Tarhana Çorbası: Diğer yörelerden farklı olarak hazırlanan Uşak Tarhanası kırmızı ve yeşil biber, un, yoğurt, süt, soğan, nane, domates ve nohut ya da kuru fasulyeden oluşan hamurun kurutulmasıyla elde edilir. 20 gün bekletilen Tarhana elle ovalanarak elekten geçirilir.

Keşkek: Türkiye’nin pek çok şehrinde farklı şekilde yorumlanan Keşkek Uşak’da da oldukça lezzetli yapılıyor.

Döndürme Böreği: El açması hamurun içine ıspanak ve peynir konularak yapılan Döndürme Böreği kare şeklinde kesilerek servis edilir. Uşak’taki çay saatlerinin vazgeçilmezidir.

Gümlü Kebabı: Bakır kaplarda 5 saat boyunca ağır ağır pişmeye bırakılan Gümlü Kebabı yörenin kendine has lezzetlerinden. Kuzu ya da keçi eti patates, domates ve nohutla birlikte pişirilir ve hava almaması için fırına verilmeden önce kapların ağzı hamurla kapatılır.

Zini Hamursuzu: Uşak’ın lezzetlerini araştırıyorsanız Zini Hamursuzu mutlaka bir yerlerde karşınıza çıkmıştır. Şerbetsiz haşhaşlı baklava olarak da düşünebileceğiniz bu benzersiz lezzetin müdavimi çok. Tatlı olarak tüketmek isterseniz şeker ekletebilirsiniz.

Demir Tatlısı: Yuvarlak şekli verilen hamur demire bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Sonrasında şekerli suya batırılan hamurlar isteğe göre kaymaklı ya da kaymaksız olarak servis edilir.